Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Da bas tako je i kod mene bilo danas, nemam pojma zasto, moguce da nesto jos testiraju, mozda i vrate onaj stari stream ali to bi bilo bas steta jer je ovaj mnooogo bolji po meni.

I ja sam mislio da ima samo jedan stream na d3i ali kad mi je bila losa konekcija pre mesec dana moglo je da se primeti, slika prvo trepne i onda izbliza mozes da vidis da je logo kanala malo nazubljeniji i da nije vise onako ostar. Bolje bi im bilo da sutra sve bude kako treba.
 
Izgleda da ću ja onda da čekam do pred kraj avgusta, pošto ne bih da rizikujem da ne obnove promociju do tada.

Net mi je 100/3, ali opet, sve nešto mislim da ovi problemi nisu vezani za pojedinačni net korisnika, već da je nešto do njih u pitanju.

Pošto sam im već dva puta vraćao opremu, za ta dva puta dok je stb bio kod mene na probi, dešavalo se makar jednom dnevno da se stb zablokira i da moram da čupam kablove i vraćam ih da bi se restartovao kako treba.

Lutrija je ovo i dalje prevelika, čini mi se, jer sa njima se nikad ne zna (uostalom, kao i sa bilo kojim provajderom kod nas).

Ako nisu zadovoljni prodajom, možda i srede nešto, ali čim im brojke budu iole odgovarale, sumnjam da će se jedno poduže vreme truditi da i dalje unapređuju ovaj servis.
 
Postavio sam pitanje na SBB forumu, navodno je 9mbit dovoljno za SK HD kanale i tražili su mi podatke da "ispitaju problem". Pa ćemo da vidimo. Generalno sam ja jako zadovoljan kako ovo radi, ovo je prvi problem za sada i bliži sam tome da verujem da internet jednostavno ne valja. Čitajući neke vaše ranije komentare ovde vidim da je bilo dosta problema ali ja ništa od toga nisam iskusio. Videćemo...

P.S. Jedina olakšavajuća okolnost sad je 12 meseci umesto 24, tako da i ako bude problema podnošljivo je za raskid.
 
Poslednja izmena:
Primetio sam nocas da su Sport Klub kanali malo boljeg kvaliteta ...

Moguce je da su nesto poboljsali kvalitet HD kanala, i to ne samo na SK. Prikacio sam snimak sa rutera gde se vidi protok na SK-HD (prva trecina), Eurosport-HD (druga) i Fox HD (treca trecina). Manje vise je isti protok u sva tri slucaja, mada je tesko dati tacnu procenu posto su emitovani razliciti sadrzaji (SK-tenis, Eurosport -neko takmicenje za najsnaznijeg coveka i Fox-X factor).

Pikovi su trenuci promene sa jednog na drugi kanal.
 

Prilozi

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Jeste poboljsali su i bitrate i kvalitet i boju sto znam sigurno ali sta to vredi kad su pilicarska firma, od juce ja ne mogu da dobijem najbolji 1080i stream a da mi ne prebaci posle par sekundi na neki njihov 720i upscale. To je po njima naravno ok sve dok radi jer sta ih briga, koliko ce ljudi da primeti razliku izmedju 720 i 1080 rezolucije osim nekog tamo sa bench foruma. Zato HD paket samo do kraja meseca i cao. Ne vredi tih 450 din sve dok ovako zakidaju na protoku.

Inace ovo sa slike ti je samo kako je skidao HLS stream segmente, sto veca brzina konekcije brze skine segment, nije ovo pravi protok za video i audio. Svaki segment je po 5-10 sekundi.
 
Navodno su čačkali nešto juče, pa me pitali kao da li je isto sad, naravno da jeste... Poslao sam im sliku koliki protok je izmerio sam STB i snimak sackanja HD kanala pa ćemo videti šta će danas reći. Sve više sam ubeđen da je do protoka tj da recimo SK HD možda i 10mbit traži sad. Što je super, je kažem ja recimo sinoć dok je tenis bio nisam primetio razliku između RTS HD na vektoru i SK HD, isti meč. RTS HD na D3i se već videlo da je malo lošiji u odnosu na RTS HD na vektoru. Dakle definitivno ima razlike.
 
Inace ovo sa slike ti je samo kako je skidao HLS stream segmente, sto veca brzina konekcije brze skine segment, nije ovo pravi protok za video i audio. Svaki segment je po 5-10 sekundi.

Segmenti su rek'o bih po 2 sekunde. Znam da nije tacno ali bolje ne mogu da izmerim. Vise sam hteo da pokazem da je na svim HD kanalima slican protok, e sad da li je 4, 6, 8 ili vise Mbps, ne znam.
 
moguce da nesto jos testiraju, mozda i vrate onaj stari stream ali to bi bilo bas steta jer je ovaj mnooogo bolji po meni.

Malo bezveze sto citiram svoj post ali ovi su za HD kanale vratili stare strimove. Ako neko ima d3i i zadovoljan je sa obicnim sd kanalima moja preporuka je da ne uzima dodatni paket sa HD kanalima, jer ovo sto daju ne vredi toliko. Jednostavno ne zele da unaprede mrezu i daju kvalitetan strim a uz to ne umeju uopste da podese ni video enkoder ni striming server itd. Totalni amateri po mom misljenju.
 
Pozdrav ljudi.

Imam problem sa D3i, nakon prvog povezivanja izbacuje mi poruku da nema konekcije, sve je povezano kako treba, taj kabl kada bocnem u komp imam normalno net, ali kad prikljucim na STB uredjaj, prijavljuje kako ne moze da se konektuje. Zvao korisnicki servis, ali i dalje imam problem, pa da li mozda zna neko kako da resim ovo, hvala unapred.:)
 
Poslednja izmena:
Taj problem mora da ti reši SBB, pristiskaj njih dok ne reše, nema druge.
 
Pozdrav ljudi.

Imam problem sa D3i, nakon prvog povezivanja izbacuje mi poruku da nema konekcije, sve je povezano kako treba, taj kabl kada bocnem u komp imam normalno net, ali kad prikljucim na STB uredjaj, prijavljuje kako ne moze da se konektuje. Zvao korisnicki servis, ali i dalje imam problem, pa da li mozda zna neko kako da resim ovo, hvala unapred.:)

Proveri da li ti radi DHCP, stb nece da radi ako ne dobije adresu od rutera.
 
Nisi jedini , ista stvar se i meni dešava. Nikako da rešim problem. A ovo sam napisao njihovom KS:

Kao korisnik (u pokušaju) usluge D3i imam primedbu na reklamacioni postupak koji važi u vašoj firmi.

Po prijemu uređaja 21.08- uredno je sve povezano ali uređaj nije mogao da uspostavi konekciju sa internetom.Iako je na istom lan kablu pre toga bio povezan smart TV na kom je naravno radio i internet. Odmah prijavljeno KS- koji su pokušali da reše problem ali nisu uspeli.Rečeno je da će neko stručniji proveriti i nazvati kasnije(ali se to naravno nije desilo).
25.08 opet zvan KS i opet ista procedura (po II put) ništa nije pomoglo, dogovoreno da će opet neko pozvati u toku tog dana ili sutradan. Sutradan je oko 09 časova pozvao jedan od vaših kolega ali ja nisam bio kući pa je odloženo za posle 15 šasova. Opet niko nije zvao .Standardno.
27.08 opet zovem KS , opet nanovo procedura provere (III put) iako je objašnjeno da sam i ja to do tada uradio barem 5-6 puta i da je problem u samom uređaju.
Naravno i ovog puta je bilo neuspešno .Opet je trebalo da se javi neko stručniji. To čudo se desilo i pozvao je Goran ili Zoran sa kojim sam opet prošao istu proceduru po IV put. Čak smo pokušali i sa reset-om rutera da dobijemo signal (i to sam ranije već pokušao ,ali nije bilo uspeha) , merena brzina internet na TV na tom istom lan kablu D:5,4 U:0,8 . Čak sam uređaj nosio kod prijatelja da tamo pokušamo da dobijemo signal ali je i to bilo bezuspešno. Rečeno mi je da pošaljem uređaj i da ću dobiti drugi.
7 dana je trebalo vašem korisničkom servisu da utvrdi da je uređaj neispravan isporučen ( uredno zapakovan i nov) iako je to bilo očigledno još od prvog poziva KS.
Posle pokušaja slanja uređaja putem iste kurirske službe kojom je i neispravni uređaj i isporučen , sledi još jedna nebuloza pošiljka treba da se plati ??????
Povratak neispravnog uređaja treba da se plati- ovo je starno za ne poverovati.
Nešto što je bilo neispravno odmah po prijemu - se vraća istom kurirskom službom besplatno u svim normalnim firmama .
Samo kod vas ne .
Trebali bi se malo zapitati i ko vam sve radi u korisničkom servisu , odavno nisam kontaktirao lošiju i nestručniju službu (bez izuzetaka).
Ovo pisanije ću objaviti na uglednim forumima (možda ih neko i čita) , RATEL -u se neću žaliti za sada .

Ugovor ću naravno raskinuti na vašu štetu




Pozdrav od
Bivšeg "korisnika"
 
Ja sam posle šest meseci korišćenja prevremeno raskinuo ugovor, vratio opremu i platio penale u iznosu od oko 5000 dinara. Naplatili su mi razliku između akcijske i regularne cene (200 dinara), mesečnu rentu za prijemnik (390 dinara), taksu za aktivaciju servisa (1000 dinara), i po 150 dinara mesečno za korišćenje servisa "pogledaj propušteno" i "D3 GO". Kad sam zvao korisnički servis, operaterka me je ubeđivala da ću u slučaju prevremenog raskida ugovora morati da platim i onaj prvi, promotivni mesec po punoj ceni od 1590 dinara + 300 za "pogledaj propušteno" i "D3 GO". Kad sam je pitao da li ću za taj prvi mesec morati da platim i plus i HD paket, (pošto su bili otključani, a nisam ih tražio), e na to pitanje već nije znala odgovor. Ali, ispostavilo se ipak da se taj prvi mesec ne plaća ništa, tako da sam ugovor raskinuo.
Razlog zašto sam raskinuo ugovor je jednostavan, u mojoj ulici drugi kabl operater je postavio svoju mrežu, pretplata za kablovsku je 900 dinara, digitalna TV, imam sve četiri Arene, kompletan Pinkov paket, uzeo sam i njihov internet, tako da kad sam sve stavio na papir, više mi se isplatilo da sad raskinem ugovor i platim penale, nego da čekam još 18 meseci. Pozdrav!
 
Pozdrav ljudi.

Imam problem sa D3i, nakon prvog povezivanja izbacuje mi poruku da nema konekcije, sve je povezano kako treba, taj kabl kada bocnem u komp imam normalno net, ali kad prikljucim na STB uredjaj, prijavljuje kako ne moze da se konektuje. Zvao korisnicki servis, ali i dalje imam problem, pa da li mozda zna neko kako da resim ovo, hvala unapred.:)

Da li je tebi taj port na ruteru uopste otkljucan za IPTV?

Ciji internet koristis i koj je ruter u pitanju?
 
^Sve je povezano kako treba, sa rutera(1 ili 4 port) ide na STB, posto su 2 i 3 samo za IPTV. STB uredjaj dobija IP adresu(DHCP ukljucen), ali izbacuje kako nema internet konekciju, iako preko tog kabla na kompu ima net. Posle nekoliko razgovora sa SBB tehnickom podrskom, poslace mi drugu opremu, posto je izgleda problem do STB-a.

U pitanju je Telekom ADSL, ruter je onaj crni ADB, ne znam tacnu oznaku.
 
Poslednja izmena:
Evo i mog dopisivanja sa SBB:Molim vas,obavestite me da li bi trebalo da kleknem i lepo vas zamolim da mi pustite uslugu koju nemam od srede,27.08.2014.a koju ćete mi uredno naplatiti u računu za avgust?Danas je 31.08.2014.a D3i televiziju nemam već pet dana.
 
A ovako se završilo:>> Uredjaj za D3I je zamenjen u subotu u poslovnici u Kragujevcu i uopšte mi nije jasno zašto nije pušten signal za televiziju ni do danas,ponedeljak 01.09.2014.
> Signala i dalje nema.Sada je 15 časova!!!!!!!
Signal je pušten oko16 časova.Najlepše hvala.Sad bi bilo vrlo korektno od vas da umanjite račun za avgust za pet dana,koliko je prošlo od kvara uredjaja do ponovne mogućnosti korišćenja televizije.
 
^Sve je povezano kako treba, sa rutera(1 ili 4 port) ide na STB, posto su 2 i 3 samo za IPTV. STB uredjaj dobija IP adresu(DHCP ukljucen), ali izbacuje kako nema internet konekciju, iako preko tog kabla na kompu ima net. Posle nekoliko razgovora sa SBB tehnickom podrskom, poslace mi drugu opremu, posto je izgleda problem do STB-a.

U pitanju je Telekom ADSL, ruter je onaj crni ADB, ne znam tacnu oznaku.

Ok pomislio sam da nisi mozda pomesao portove pa reko da pitam ;)
 
^Sve je povezano kako treba, sa rutera(1 ili 4 port) ide na STB, posto su 2 i 3 samo za IPTV. STB uredjaj dobija IP adresu(DHCP ukljucen), ali izbacuje kako nema internet konekciju, iako preko tog kabla na kompu ima net. Posle nekoliko razgovora sa SBB tehnickom podrskom, poslace mi drugu opremu, posto je izgleda problem do STB-a.

U pitanju je Telekom ADSL, ruter je onaj crni ADB, ne znam tacnu oznaku.


Isti problem sa STB-om , jako kvalitetna oprema koju SBB nabavlja :smash:
 
Da li je neko imao iskustva u povezivanju d3i sa access point-om? Ja imam problem prilikom povezivanja sa ap-om koji se manifestuje tako što kada izvršim na lap top-u konfiguraciju na kućni wifi, gde mi detektuje internet konekciju lap top, te kada istog momenta uključim lan kabl iz lap top-a u d3i, na d3i ne dobijam konekciju, odnosno sliku na tv-u. Znači na ap-u podesim na client mode, i odradim sve što treba, i imam korektnu komunikaciju na lap top-u, ali to sve isto ne mogu da uspostavim na d3i??? AP je TP link TL-WA 500g. Između prostorije gde mi je d3i i rutera, koji je udaljen 5-6 metara, mi je zid pa mi je isto tako nezgodno da bušim rupu u zidu i provlačim lan kabl, a access point bi trebao da reši taj problem, ali meni se ovde javlja problem što ga lap top detektuje, dok d3i to isto ne radi? Može neko da mi kaže gde grešim i ako negde grešim kako da ispravim problem?!!. Po meni je velika mana ovog uređaja što ima nemugućnost wifi uspostave konekcije!!!.
 
Ne znam kako mislis uspostava wifi konekcije kad stb nema wireless? Inace, STB radi iza wireless client rutera, ja ga koristim u kombinaciji sa TP-Link 702n bez problema.
 
Ne znam kako mislis uspostava wifi konekcije kad stb nema wireless? Inace, STB radi iza wireless client rutera, ja ga koristim u kombinaciji sa TP-Link 702n bez problema.

Pa upravo to i govorim, i mislim na wireless client, jer u podešavanjima na access point-u podešavam ga na client mode u TP Link TL-WA 500g, i setujem ga da ga lap top prepozna, ali kada ga tako setovanog lan kablom uključimiz lap top-a u d3i, on jednostavno ne dobija konekciju, i ne emituje sliku na tv-u. Hajde objasni mi detaljno gde i kako ga setuješ u postavkama, pa da vidim šta mi je promaklo?!!.
 
Pre ce biti problem u tom tp-linku, generalno im klijent mod na svim ruterima slabo radi. Ne setujem nista posebno, izaberem klijent, ugasim DHCP na ovom ruteru (da bi glavni ruter dodelio adrese), stavim fiksnu ip adresu, konektujem se na wireless i to je to. Proveri da li ti je stb dobio lokalnu IP adresu, ako jeste (a kazes da ti na laptopu sve radi) nemam ideju kako da ti pomognem. Da nisi koristio crossover utp kabl?
edit: Ovaj mali rutercic koji ja imam je primarno i namenjen da radi kao klijent, kada sam ga uzeo pre x godina, reklamirali su ga kao resenje za wireless umrezavanje ps3 i xbox-a. Cini mi se da ima dva klijent moda, obican i bridge koji ja koristim. E sad mozda klijent mod na tvom ruteru ne radi dobro na istom subnetu, probaj eventualno da konfigurises da lan bude na drugom (tipa ako ti je glavni ruter 192.168.1.x neka ti dhcp na klijentu bude aktivan i dodeljuje adrese na 192.168.2.x? Ne znam da li je u ovom slucaju potrebno odraditi i static routing da se predje izmedju subneta...
Pricam sve ovo napamet, nisam radio nista konretno u tom smislu.
 
Poslednja izmena:
Kod tebe nije problem ruter, jer tebi wifi radi između laptopa i rutera, nego što ti hoćeš da prosto utakneš STB u laptop i da STB dobije internet iz laptopa, što sigurno nije izvodljivo prostim ubadanjem kabla i očekivanjem da sve radi samo od sebe. Ako je i moguće, moraćeš da podesiš statičko rutiranje a laptop će uvek morati da ti radi, plus možeš da očekuješ da će ti seckati ako kreneš nešto ozbiljno da skidaš sa laptopa dok gledaš TV.

Ako je samo 5-6 metara do rutera, pruži kabl (kroz zid, ispod tepiha, kroz hodnik, iznad lajsne, kroz kanalice, kako god...), sve ostalo će biti glavobolja.
 
Druže hajde molim te pošalji mi detaljno setovanje pošto sam danas kupio TP Link TL W702N koji si spominjao!!! Pošalji mi detaljno objašnjenje šta radiš da ga lap top prepozna!!!.
 
Kupio sam danas TP Link TL-WR 702N i setovao sam ga, i sa ovim access point ruterom je problem rešen!!! Znači definitivno je bio problem u onom starom access point-u!!! Hvala u svakom slučaju!!!.
Pre ce biti problem u tom tp-linku, generalno im klijent mod na svim ruterima slabo radi. Ne setujem nista posebno, izaberem klijent, ugasim DHCP na ovom ruteru (da bi glavni ruter dodelio adrese), stavim fiksnu ip adresu, konektujem se na wireless i to je to. Proveri da li ti je stb dobio lokalnu IP adresu, ako jeste (a kazes da ti na laptopu sve radi) nemam ideju kako da ti pomognem. Da nisi koristio crossover utp kabl?
edit: Ovaj mali rutercic koji ja imam je primarno i namenjen da radi kao klijent, kada sam ga uzeo pre x godina, reklamirali su ga kao resenje za wireless umrezavanje ps3 i xbox-a. Cini mi se da ima dva klijent moda, obican i bridge koji ja koristim. E sad mozda klijent mod na tvom ruteru ne radi dobro na istom subnetu, probaj eventualno da konfigurises da lan bude na drugom (tipa ako ti je glavni ruter 192.168.1.x neka ti dhcp na klijentu bude aktivan i dodeljuje adrese na 192.168.2.x? Ne znam da li je u ovom slucaju potrebno odraditi i static routing da se predje izmedju subneta...
Pricam sve ovo napamet, nisam radio nista konretno u tom smislu.
 
Odlicno je sto si resio problem, steta samo sto si morao da kupis nov uredjaj. Ne znam sta ti je glavni ruter, dok sam koristio TP-Link imao sam barem jednom nedeljno problem da 702n nije hteo da se konektuje na njega, pa sam morao da ga resetujem (eto, ista firma pravi oba rutera a opet ima problema). Onda sam nabacio dd-wrt i problemi su nestali..
 
Odlicno je sto si resio problem, steta samo sto si morao da kupis nov uredjaj. Ne znam sta ti je glavni ruter, dok sam koristio TP-Link imao sam barem jednom nedeljno problem da 702n nije hteo da se konektuje na njega, pa sam morao da ga resetujem (eto, ista firma pravi oba rutera a opet ima problema). Onda sam nabacio dd-wrt i problemi su nestali..
Glavni ruter mi je D-Link dir 600, i za sada šljaka kao podmazan!!! Ma nije nikakav problem i ako ga jedanput nedeljno setuješ, bar to ne traje dugo!!! E sada ću i na posao da nosim d3i, jer i na poslu imam wifi na isto par metara daljine i jednim zidom koji je između lap top-a i telekomovog ovog zadnjeg modema, ovaj što mu je integrisana antena, sa punim signalom na lap top-u, sa brzinom net-a od 5,20 mb/ps, i mislim da će raditi kao zmaj!!!.
 
SD kanali će da rade bez problema, HD sa tom brzinom, teško, ja sam na 8.5mbit imao problem sa HD. Čisto da znaš...
 
SD kanali će da rade bez problema, HD sa tom brzinom, teško, ja sam na 8.5mbit imao problem sa HD. Čisto da znaš...
Danas sam testirao na poslu kada sam bio d3i, pri brzini od 5.20 mbit (Telekomov modem) i radi kao podmazan, čak i HD kanali RTS HD i Nova RS HD, rade bez problema, na iskreno rečeno moje veliko iznenađenje!!!.
 
Nazad
Vrh Dno