Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Pozdrav svima, ovo je moja prva poruka na forumu. :wave:
"My precious" mi prilično kida memoriju u ovoj verziji, ide i do 600 MB na 6-7 otvorenih tabova. Isto se dešavalo i sa verzijom 12.16. Odradio sam novu instalaciju, ali nema značajnijih promena. Da li je uopšte moguće nešto učiniti ili da se nadamo što skorijem izlasku Otter-a? Ekstenzije ne koristim, skin je default i praktično ništa nije specijalno podešeno, osim što sam "skresao" cash memoriju na 100 MB. Još nešto... Klinke vole da gledaju crtaće na YT, ali često baguju ton i slika, a već od verzije 11 ne mogu da koristim full screen. Imam instaliran sve potrebne Flash plugin-ove, ali jednostavno ne šljaka kako treba.
Unapred hvala za korisne informacije! cheers

Prvi put cujem za ovaj problem sa fullscreen. Probaj ekstenziju extendtube, apsolutno je nezamenljiva, i trebalo bi da se resi problem tog zvuka - ukoliko nije sinhronizacija na samim klipovima, sto nije retkost.

Extenzija lepo šljaka, hvala! Fullscreen sam probao da sredim, ali radi samo kada isključim hardware acceleration. Međutim, izgleda nije problem Opera, imam još dva browsera, Comodo Dragon i SeaMonkey i isto se dešava.

Izvini sto ne citas prethodne postove.

Bice da je do Gugla, cekaj i ne diraj nista.

Edit: dok se ne resi, pomaze "mask as IE"

Poslednja izmena:
upravo htedoh da kazem. mozda si slucajno promenio "identify as"

Nije, i meni je od juče tako, iz vedra neba. Još koristim AntiBrowsniffer dodatak koji sada ne služi ičemu.

Evo i meni je od veceras na operi onaj stari gugl sa crnom linijom. Uzas

Ala je ova tema postala legendarna, još uvek ne mogu da verujem da je aktivna toliko dugo posle penzionisanja Opere 12.

Interesantno. :)

Pa ima nas koji volimo Operu i dalje. Steta sto propada polako. Kad bi malo ozbiljnije makar poradili na novoj verziji.

Ma opera je postala teski shit al ja i dalje ne vidim cime da je zamenim, tek ponekad je zamenim sa chromom.

Najvise me iritira sto na yt ne moze da se postavi veca rezolucija od 360p i sto cesto video snimak pri samom kraju zakoci.

Pricas o Operi 12 ili o novoj? Meni svaki klip po defaultu otvara u 720p, i nisam primetio da koci.

Šta reče? Nikad nisam iskusio takav problem, vanilla Opera ili sa garnirom (ExtendTube, YouTubeCenter,...).

Pricam naravno o operi 12, svi klipovi su u 360p i ne moze rucno da se promeni posto nema opcije. U chromu to sve radi normalno cak ima i vise opcija.

Bakara, tebe tu nešto kara. I samo tebe.

gglNcHMp.jpg

Moguce, samo ne znam sta?
Posle cu da okacim SS

Si probao sa ekstenzijama?

Kako da forsiram flash?
Verovatno mi zbog toga i zakucava na kraju svakog klipa, jednostavno stane u zadnjoj sekundi kao da sam pritisnuo stop.

Poslednja izmena:
youtube.com/html5, imaš tu opciju da promeniš

Ako ne želiš da budeš stalno ulogovan, ubaci ExtendTube dodatak i podesi podrazumevani kvalitet (a i veličinu plejera, boje sajta,...)

Ne vredi, ovo gore podesavanje daje najvise 480p prilikom pustanja, i ako su dostupne i vece rezolucije.

Ako ne želiš da budeš stalno ulogovan, ubaci ExtendTube dodatak i podesi podrazumevani kvalitet (a i veličinu plejera, boje sajta,...)

Znaci mora sa ovim dodatkom ne moze drugacije da se namesti podrazumevano na 720p?

Gde se ovde to podesava:
Capture.JPG

Poslednja izmena:
Baš tako, ili si permanentno ulogovan (a u svom nalogu si podesio podrazumevani kvalitet i sve ostalo) ili koristiš neki dodatak koji omogućava podešavanja bez prijavljivanja na sajt (ja koristim ET, koristio pre toga YouTubeCenter, ima još nekih ekstenzija).

Da spomenem ovde, Otter Browser je u nekoliko objava doneo više funkcija nego nova Opera. Još je sirov i neotesan u mnogo sfera, ali mi je prijatnije njega da koristim nego HrOperu. Pravi naslednik Presto Opere.

Pa ja jesam stalno ulogovan i izabrao da mi uvek pusta video HD kvaliteta ali on i dalje pusta samo 480p dok u chromu za ista YT podesavanja odmah pusta 720p

Dodaj ET, podesi i probaj. Stavi da ekstenzija crta plejer.

Namestio sve kao sto si rekao i dalje prikazuje automatski 480p
Capture.JPG

Vrh Dno