Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Evo me na Next-u. Treba jos dosta da se uradi da bi znali kako ce ispasti na kraju. Ali dopada mi se sto idu polako i ugradjuju razne opcije i mogucnosti. Za sada je sve tu najpotrebnije.
Nego da bi prebacio sa 12 na next sve osnovne podatke idem samo na synhronizaciju iz 12-ce i zatim u next-u udjem na synr. u tu bi trebalo da se obavi sve sto treba?

Odogovor je ovde:d

:)... Nisam ni obracao da li ima posebno Next tema.
:wave:

Koristim operu verzija 12.16 i imam problem sa glupavim reklamama koje mi prekriju jedan deo stranice pa da pitam kako to da resim.Odem na mobilni svet i udjem u forum i kad tamo otvorim neku stranicu preko cele desne strane monitora mi iskoci vip reklama i za koju nema onaj ixic da se zatvori.Pocinje opasno da me nervira.Na internet explorer-u mi se to ne desava.Da li mi je mozda ukljucena u operi neka opcija koju moram iskljuciti ili je nesto drugo u pitanju?Do pre mesec dana je radilo ok ali je u zadnje vreme pocelo da se pojavljuje.

Sad sam probao da simuliram situaciju, ali nemam tu reklamu, verovatno zbog adblock skripte. Ubaci neki adblock i teraj po starom.

Taj dodatak je odličan ali na pojedin sajtovima zna da poremeti raspored elemenata na stranici (pojedine opcije nebudu vidljive) bilo je ovde na forumu reči o tome

Koristim operu verzija 12.16 i imam problem sa glupavim reklamama koje mi prekriju jedan deo stranice pa da pitam kako to da resim.Odem na mobilni svet i udjem u forum i kad tamo otvorim neku stranicu preko cele desne strane monitora mi iskoci vip reklama i za koju nema onaj ixic da se zatvori.Pocinje opasno da me nervira.Na internet explorer-u mi se to ne desava.Da li mi je mozda ukljucena u operi neka opcija koju moram iskljuciti ili je nesto drugo u pitanju?Do pre mesec dana je radilo ok ali je u zadnje vreme pocelo da se pojavljuje.

Nije potrebno instalirati adblock..
Moze i sa desni klik/Block Content...Drzi Shift i biraj reklamu koju hoces da blokiras.

Kada pokrecem operu izbacuje mi prozorcic u kome pise da je izasla novija verzija i pita da li zelim da je instaliram,s obzirom da necu kliknem na ne i posle svakog ponovnog ukljucivanja opere opet me pita isto_Onda sam u programu iskljucio automatsko apdejtovanje i opet se isto desava,posle sam otisao u instalacioni folder i tamo izbrisao fajl "opera_autoupdate.exe" i opet isto.Da li postoji neka mogucnost da se vise ne pojavljuje taj prozorcic,u pitanju je verzija opere 12.16.

cisto informativo, zasto bi ti smetala 12.17?

Kad je izasla ova 12.17? Verovatno je covek mislio da mu nudi Operu 20, koja je dosad nudjena kao update za v12.

Vidi stvarno ima Opera 12.17 :), nisam znao da će raditi dalje na staroj Operi.

Sada. I ne mislim da rade na njoj. Verovatno su zakrpili neke rupe.

Takodje imam isti problem kao i user @alex1974 pa ako moze pomoc.Koristim operu 12.16 i kad upalim komp i pokrenem operu stalno me obavestava da mi nudi novu verziju opere da instaliram.Inace u opcijama sam iskljucio da ne radi update.
Svaka preporuka dobrodosla.

Kada pokrecem operu izbacuje mi prozorcic u kome pise da je izasla novija verzija i pita da li zelim da je instaliram,s obzirom da necu kliknem na ne i posle svakog ponovnog ukljucivanja opere opet me pita isto_Onda sam u programu iskljucio automatsko apdejtovanje i opet se isto desava,posle sam otisao u instalacioni folder i tamo izbrisao fajl "opera_autoupdate.exe" i opet isto.Da li postoji neka mogucnost da se vise ne pojavljuje taj prozorcic,u pitanju je verzija opere 12.16.

Pa objasnjeno je u prethodnim postovima, update koji se nudi je 12.17 i treba ga instalirati.

@bojke1: ti si iskljucio autoupdate ali nakon skidanja, sad samo obrises taj update koji je skinut u temp folderu.
Mozes da koristis TFC (besplatan je) ili manuelno da izbrises.

Ne mogu da se setim da sam nesto cackao, mislim da nisam - uglavnom, history imam uvek samo za danasnji i prethodni dan. Jel ima neko resenje, da ne lomim glavu i pretrazujem web?

Ne mogu da se setim da sam nesto cackao, mislim da nisam - uglavnom, history imam uvek samo za danasnji i prethodni dan. Jel ima neko resenje, da ne lomim glavu i pretrazujem web?

Settings i nađi gde je za history i koliko dugo pamti.

Bilo je podeseno na 1000 adresa, ne verujem da ispucam kvotu, stavio sam 10000 pa cemo videti.

Dobro je da sam naleteo na ovu temu.... znači ima još nade. :D Ovih dana baš kuknjavim da moram menjati operu, zabada na fejsbuku samo tako. Pošto vodim nekoliko stranica za neke firme, treba da pičim marketing, dosta često imam neke akcije na fejsu. Sa operom je ponekad jednostavna akcija kačenja slike smrt! Izgubim minut ceo da mi otvori interfejs za kačenje fotke i da okači. Od pre nekoliko dana sam počeo koristi Firefox za fejsbuk.

Heartblead su zakrpili i to je sve. Nema ništa dalje.

Pozdrav svima, ovo je moja prva poruka na forumu. :wave:
"My precious" mi prilično kida memoriju u ovoj verziji, ide i do 600 MB na 6-7 otvorenih tabova. Isto se dešavalo i sa verzijom 12.16. Odradio sam novu instalaciju, ali nema značajnijih promena. Da li je uopšte moguće nešto učiniti ili da se nadamo što skorijem izlasku Otter-a? Ekstenzije ne koristim, skin je default i praktično ništa nije specijalno podešeno, osim što sam "skresao" cash memoriju na 100 MB. Još nešto... Klinke vole da gledaju crtaće na YT, ali često baguju ton i slika, a već od verzije 11 ne mogu da koristim full screen. Imam instaliran sve potrebne Flash plugin-ove, ali jednostavno ne šljaka kako treba.
Unapred hvala za korisne informacije! cheers

600MB može da bude normalno za 6-7 tabova, zavisno od sadržaja samih tabova. Otter obećava i može da se koristi (kod mene ne pravi probleme), ali se sporo razvija i još je u alfa fazi, tako da - oprezno.

Stara Opera polako ali sigurno postaje sve neupotrebljivija, i ako je puna funkcionalnosti vec pocinje da me zivcira povremena zabadanja, YT koji zabode pre samog kraja, FB i sl...

Ne mogu ni na novu operu nikako da se naviknem, nekako sam blizi hromu nego novoj operi.

Ne znam da li je pametno da pokušavam sa Otterom na WIN XP SP3,Athlon 2500+, 1.5 GB DDR ili da se strpim dok stigne nova mašina, za 2-3 meseca? Vidim da mi treba Qt5 5.2 framework, ali nisam toliko u priči i ne znam da li će da šljaka na ovoj veš mašini. :(

Nazad
Vrh Dno