Uostalom ..odakle ovoliki diff na XMR-u ?Imate neki info ?
Aha cool... tnx.
Ps. Ima li neko uputstvo za duduke kako se podešava minerproxy?
Pratio sam instrukcije koje stižu u paketu ali bez uspeha.
I vi carevi kopate na pool-u, prebacite u wallet da bi slali iz walleta na menjacnicu. Malo blesavo zvuci...jel to mora tako ili moze sa poola na menjacnicu?
Cek, cek, cek... Koristis onaj gui wallet? Uspeo si da posaljes 8 novcica odjednom i nije ti zabo wallet? Meni zabada wallet na sve preko 1, bas me muci. Kazem ti, kuckam s likom koji je pravio walleg svaki dan i dajem mu feedback da bi popravio a nisam ni jedini s problemom. Ustvari, nisam ni znao da nekome radi kako treba.
Zasto nece proxy da radi preko lan-a?nijedna verzija minera i proxy.na proxy masini radi miner,znaci,a sve ostale iz lan-a nece da se konektuju
Student...ti bash nisi mogao dugo da izdrzhish....daj nam ilustruj molim te primer....rast diffa/pad cene....onako neke poznatije valute...Pa ako je pri vrhu isplativosti to je normalno. Ako je skocio diff znaci da ce cena dole. Tako je svuda i uvek, rast diffa izaziva pad cene.
Set GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
NsGpuCNMiner.exe -o stratum+tcp://127.0.0.1:5555 -u 46aaTzGffy6MmCsY7rQ5CdSAbpPHPj5xkf7yDdfDZSs9YWWEvFhSSkjdr2veqC44q8dt3q1egrLdnZ3oecB1JSMF856eDwb.33a634b4a60dbe6005325e2bff87475a926f39fdc953baaa8373a3d5e3c5d96c.1 -p x -a 3
Može, konkretno dwarf podržava kopanje odmah na menjačnicu trenutno je zbog nekog problema isplata posle 10 xmr-a na menjačnicu (zbog velikog fee na transakcije)... Isprobao dwarf sa mintpal i poloniex i radi, jedino ako koristiš proxy mislim da fee neće na menjačnicu pa mora u wallet mada to je 5% tako da... Ja iz principa kopam u wallet pošto neplaniram odmah da prodajem a i sigurnije mi je tako....
Kada kopaš na menjačnicu obavezno posle xmr adrese dodaj transaction ID (koji takođe praviš na menjačnicu) inače neće da ti legne gde treba...
Ah dođavola
Inače kakva je potrošnja u odnosu na X11?
jedino ako koristiš proxy mislim da fee neće na menjačnicu pa mora u wallet
Potrosnja je sledeca...
Na tom brojilu imam samo
2x280x vaprke 1070/1500 napon 1100
Bacaju 1440 kh
i 4x270 saphire bacaju 1430 kh
Racun ukupno 5500 dinara dok je na skripti bio oko 8000 dinara.
Hvala, namestio...
Testiram ove prevarantske minere, pa da ti odgovorim slikom
Startujes prvo proxy pa miner (preko .bat-a)
I meni se cini da najkorektnije radi verzija 4 ali i meni izbacuje ponekad onu gresku "OpenCL..."
Edit: u devfee xmr stavljas svoju adresu, konkretno ja sam stavio adresu na bittrexu u formatu walletadresa.payment id
Jel moze ovo neko da potvrdi? Znaci da nema svrhe stavljati adresu na menjacnici ?
Hvala, namestio...
Jedno glupo pitanje pošto kopam na dwarfu da li u minerproxy stavljam wallet.transanctionid.workername?
Uostalom ..odakle ovoliki diff na XMR-u ?Imate neki info ?
Hvala, namestio...
Jedno glupo pitanje pošto kopam na dwarfu da li u minerproxy stavljam wallet.transanctionid.workername?
280x baca 720kh???
Student...ti bash nisi mogao dugo da izdrzhish....daj nam ilustruj molim te primer....rast diffa/pad cene....onako neke poznatije valute...
ma taj grafik po vorkerima cemu sluzi , moze se i bez njega....Može i ovako kako je napisao, uostalom piše na dwarfu. Payment ID mora ako kopaš direktno na berzu a worker name ako želiš da pratiš grafik po workerima.
fixna adresa na masini gde ti je proxy i onda sve masine usmeris u nju@Bojan.zex Hoces da kazes da mora da bude fixna ip na masini gde je proxy?ili na svim masinama u lan-u?pitam jer mi je fixna adresa na 60+ masina veliki problem,pocne da se gubi ruter/swich,neznam tacno,prekidaju se konekcije,gubi se net....da li treba uzeti neki swich 500e + ili je nesto drugo u pitanju
Pa kako nema veze, sve je to isto i svuda je isto. Rast cene je taj koji uzrokuje rast diffa, nikako nije obrnuto. A rast popularnosti povlaci razvoj tehnologije i povecanje efikasnosti uz pad cene uredjaja, sto opet dize diff a spusta cenu. Pa svuda je tako, diff za btc raste mnogo vise i brze od cene, isto je i sa ltc-om i sa svim ostalim valutama. Jedino sto je bilo dobro u pre-asic eri je to sto se mogla izracunati cena proizvodnje novcica, jer su uslovi svima bili manje-vise isti. Danas ne znamo koliko kostaju asici, koliko su efikasni itd. Za gpu se znala cena jer su se pravili samo na jednom mestu, sa razlikama od 10% u zavisnosti od proizvodjaca vga kartice. Ovde, koliko ja vidim, imamo problem sa minerima, odnosno sa optimizacijom, pa opet nisu uslovi isti za sve, odnosno neko moze da bude dosta efikasniji sa istim ulaganjem zbog novijeg minera. To su prilicno nefer uslovi, i tako nije zamisljen kripto svet. Ako je nesto bilo fer kod btc/ltc mininga, to je bio miner za kopanje. Covek je razvio software i nesebicno ga je delio svima.To je bas plastican primer i nema veze s ovim.
covek ima pravo :rtfm:Pa kako nema veze, sve je to isto i svuda je isto. Rast cene je taj koji uzrokuje rast diffa, nikako nije obrnuto. A rast popularnosti povlaci razvoj tehnologije i povecanje efikasnosti uz pad cene uredjaja, sto opet dize diff a spusta cenu. Pa svuda je tako, diff za btc raste mnogo vise i brze od cene, isto je i sa ltc-om i sa svim ostalim valutama. Jedino sto je bilo dobro u pre-asic eri je to sto se mogla izracunati cena proizvodnje novcica, jer su uslovi svima bili manje-vise isti. Danas ne znamo koliko kostaju asici, koliko su efikasni itd. Za gpu se znala cena jer su se pravili samo na jednom mestu, sa razlikama od 10% u zavisnosti od proizvodjaca vga kartice. Ovde, koliko ja vidim, imamo problem sa minerima, odnosno sa optimizacijom, pa opet nisu uslovi isti za sve, odnosno neko moze da bude dosta efikasniji sa istim ulaganjem zbog novijeg minera. To su prilicno nefer uslovi, i tako nije zamisljen kripto svet. Ako je nesto bilo fer kod btc/ltc mininga, to je bio miner za kopanje. Covek je razvio software i nesebicno ga je delio svima.
Potrosnja je sledeca...
Na tom brojilu imam samo
3x280x vaprke 1070/1500 napon 1100
Bacaju 1440 kh
i 4x270 saphire bacaju 1430 kh
Racun ukupno 5500 dinara dok je na skripti bio oko 8000 dinara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari