Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Broj od tvoje lokalne pošte. Tamo gde ideš po paket.

Meni postar sve donosi :)
Nisam znao da daju takve informacije. Uopste, a kamoli telefonom.

Moje su posle žalbe zbog ovih paketa za koje mi nije ostavljen izveštaj o isporuci nalepile ime i prezime i broj na šalter sa unutrašnje strane da me zovu u takvim slučajevima, iako sam napomenuo da je moj broj na svakoj pošiljci....

Njihova je dužnost da to urade pre vraćanja paketa u Kinu, ali je i dužnost poštara da ostavi izveštaj.
Moji poštari ni ne pokušavaju da uruče paket. Samo ostave izveštaj.. A nekada ni to.

Poslednja izmena:
Freeshipping ne uključuje besplatan broj za praćenje.

Kolko sam shvatio to free je uračunato u cenu bilo ca 50 centi , bilo više , prema ceni proizvoda , plus politika kineske vlade , izvoziti , izvoziti (makar čekali 60 dana da se napuni kontejner ) .Pošto očigledno (prema tekstu ) zapravo nije free , može da sledi traking broj .

Da,kada pise free sipping na nekoj robi sipping je vec uracunat u cenu..

^
Apsolutno tacno.

Kupovao neko Kineske kopije Arduina?
Gledao sam nesto tu da se malo "igram", a nano kod Kineza za neke bedne pare ima..jes da bi malo pricekao ali taman da razradim teoriju oko projekta...
Ili jednostavno da preskocim nano i uzmem mega :)

Jel mi imamo temu na forumu za njih? Ne secam se da sam video. Ja bih se s time rado poigrao.

ja imam sasvim pozitivno iskustvo sa alijem, i bukvalno svaka free shipping stvar koju sam porucivao a bilo ih je minimum 20ak, je posedovala i tracking number, bez ikakvih tako da sam skontao da je to kod alije nesto sto se podrazumeva. mozda mi se jednom ili dva puta desilo da broj nije ispravan i uz pitanje zasto mi prijavljuju treking sajtovi ne postojanje tog broja, uvek sam dobijao izvinjenje i novi broj. tako da tr.no nema nikakve veze sa visinom cene proizvoda koji kupujete, niti mi je ko odbijao posiljke ispod xy$. ali je ovo ipak samo moje iskustvo. pozdrav

Kupovao neko Kineske kopije Arduina?
Gledao sam nesto tu da se malo "igram", a nano kod Kineza za neke bedne pare ima..jes da bi malo pricekao ali taman da razradim teoriju oko projekta...
Ili jednostavno da preskocim nano i uzmem mega :)
Meni stigao pre 10-ak dana uno, placen 8$ i nekih 200 din postarina. Samo sam isprobao blink primer i to radi. Za sada je ok, videcemo kasnije kad budem nesto konkretno radio.

Moze li mi neko reci kako ide placanje?
Tj. Ako nesto kosta 10e. Koliko ce oni skinuti sa kartice? tj. ima li jos nekih troskova (od strane banke..etc)
Inace mislim da je kartica u Erste banci.

Banka rezervis do 10% koje posle proknjizenja uplate (7-10 dana) vraca. Zato pri kupovini moras da imas nesto vise novca nego sto planiras da platis.
Na carini ce ti naplatiti pdv 20%, otvaranje paketa 100-300 dinara i carinu (ako predjes 50€ robe). Mozda ne platis nista, ali to je stvar srece... Sve ovo sa carine placas na ruke postaru kada ti donese paket.

Banka rezervis do 10% koje posle proknjizenja uplate (7-10 dana) vraca. Zato pri kupovini moras da imas nesto vise novca nego sto planiras da platis.
Na carini ce ti naplatiti pdv 20%, otvaranje paketa 100-300 dinara i carinu (ako predjes 50€ robe). Mozda ne platis nista, ali to je stvar srece... Sve ovo sa carine placas na ruke postaru kada ti donese paket.

Aham..Ali ne uzima neku proviziju?
Znaci ako Danas kupim nesto za 10e,a na racunu imam 15e..Oni mi skinu 11e..I recimo za 10dana mi vrate taj jedan evro..Tako da mi je na kraju stanje na racunu 5e?

Ja ne znam za tvoju banku. U Banci Intesa je tako. Za svoju ces morati da pitas. Da, trebalo bi da ti ostanu 5 evra, tj nesto manje zbog kursne razlike.

Aham..Ali ne uzima neku proviziju?
Znaci ako Danas kupim nesto za 10e,a na racunu imam 15e..Oni mi skinu 11e..I recimo za 10dana mi vrate taj jedan evro..Tako da mi je na kraju stanje na racunu 5e?

Ostaće ti manje od 5€ jer banka uzima svoju proviziju.
Inače na ovo pitanje je odgovoreno barem 15235412423 puta.....
Pošto si u erste-u gledaj preko ebankinga koliko će ti skinuti....

Ja kupujem sa dve kartice, raiffeisen master i unicredit visa. Skidaju mi po njihovom kursu i nista preko. Ako kupim nesto za 10e,skinu mi 1190din.

Ja imam jedno pitanje, hoću da poručim pet nekih sitnica od različitih prodavaca. Te sitnice koštaju po jedan i po evra (neki kablovi i slično) da li će meni da naplate za svaku tu sitnicu to otvaranje paketa po trista dinara?

Ja imam jedno pitanje, hoću da poručim pet nekih sitnica od različitih prodavaca. Te sitnice koštaju po jedan i po evra (neki kablovi i slično) da li će meni da naplate za svaku tu sitnicu to otvaranje paketa po trista dinara?
Trebalo bi da ti naplate. Tako je po pravilima. Ali u praksi te sitne stvari ne diraju.
Samo je glupo da ti neko kaze da to ne naplacuju i onda te uhvati baksuz pa ces kukati ovde :)

A kako glasi to nepisano pravilo? Šta se toleriše a šta ne, do koje vrednosti?

Glasi tako da sve sto je stavljeno u kovertu, ili zavedeno kao "koverta" u posti iz koje je poslato se ne otvara i nema namete. Sve ostalo je lutrija.

^^
Upravo tako, milion puta mi stizalo i danas(zapravo juce proslo je 12h) mi stigao paketic-pismo ne podleze carini.
Ako je u koverti nemoj da brines nece ni otvarati i odmah ces dobiti.

Ja ne znam za tvoju banku. U Banci Intesa je tako. Za svoju ces morati da pitas. Da, trebalo bi da ti ostanu 5 evra, tj nesto manje zbog kursne razlike.

U banci Intesa je do 6% a ne do 10%, upravo sam pukao nekih 150-ak € i cak i manje od 5% su uzeli, manje isplate su obicno oko 6%, to je samo predlog da se ima 10% vise od potrebnog, da ne bi dolazili u neprijatne situacije zbog sitnih para, kao ja prvi put zbog $0,04, ili bese €...

Koliko se u proseku čeka da vam vrate novac kad se dispute završi u vašu korist uz full refund. Tamo piše do sedam dana ali evo to polako ističe a na računu još ništa nije uplaćeno.

Ako su oni odobrili refund, mozes pozvati banku da provere da li je refund iniciran sa njihove strane, a onda banka na tvoj zahtev moze povuci ta sredstva u roku cca 24h.
Tako je bar kod mene bilo u Intesi.

Ako seca neko da sam pisao da mi poslali Coolpad u Dubai i da na17track pisse da je stigao tamo. U ponedeljak se volsebno pojavio na nasoj carini! Sad cekam da vidim koliko ce me rebnu tj ortaka za kog sam narucio.

Koliko se u proseku čeka da vam vrate novac kad se dispute završi u vašu korist uz full refund. Tamo piše do sedam dana ali evo to polako ističe a na računu još ništa nije uplaćeno.
Meni leglo ( intesa ) za 3 - 4 dana .

Nazad
Vrh Dno