Šta je novo?

Pristupacni Windows 8 tableti

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poena
415
Koji su najjeftiniji win 8 tableti koji se mogu kupiti kod nas? Ali ne RT nego pravi windows.

Dobri su, ali preskupi. Kako tesla sa intelom kosta 100 evra, a ovo 250?

to sto tesla ima intel,ne cini ga windows tabletom niti ostavlja prostora za instaliranje windowsa
da je lako i moguce,vec bi bilo ucinjeno na drugim intel tabletima

btw,na teslinom sajtu cini mi se pise negde da planiraju i win tablet,tako da to mozda bude ono sto trazis

Ovi androidi su prilicno zanimljivi, ali oni mogu ono sto moze i telefon samo na vecem ekranu. Win tableti su vec ozbiljnija stvar. Na androidu ne mogu recimo da pustim youtube i da iskljucim ekran ili da pisem poruku u isto vreme. Kad bih nasao win tablet za 15 000 ak hiljada nov ili polovan uzeo bih ga bez razmisljanja. Ovako da dajem 250 evra prilicno je mnogo. Za te pare moze nov laptop da se kupi. Zar hardver tesle 7.85 nije dovoljan da pogura osmicu? Ako zanemarimo arhitekturu posto verovatno nije kompatibilna sa windows om.

Poslednja izmena:
Arhitektura je podrzana, ali bootloader(i) je zakljucan a i Microsot ne zeli bas sve to da dozvoli, isto kao i gooogle, kao sto su bili oni dual boot tableti pa se koliko znam vise ne prave...

Ovi androidi su prilicno zanimljivi, ali oni mogu ono sto moze i telefon samo na vecem ekranu. Win tableti su vec ozbiljnija stvar. Na androidu ne mogu recimo da pustim youtube i da iskljucim ekran ili da pisem poruku u isto vreme. Kad bih nasao win tablet za 15 000 ak hiljada nov ili polovan uzeo bih ga bez razmisljanja. Ovako da dajem 250 evra prilicno je mnogo. Za te pare moze nov laptop da se kupi. Zar hardver tesle 7.85 nije dovoljan da pogura osmicu? Ako zanemarimo arhitekturu posto verovatno nije kompatibilna sa windows om.
Može, kako ne bi moglo.
Viral recimo omogućava to, a ima ih još.
Nije Youtube aplikacija od googlea jedina aplikacija te namene...

Windows jeste moćniji od androida.
Ali si u krivu da je windows tablet upotrebljiviji od android tableta.
Bar tako stoji sa dijagonalama 7, 8 i 9 inča.
Ne daje ga Microsoft "džaba" (nema ništa džaba pa ni to) uz uredjaje tih dijagonala.
Android je mnogo upotrebljiviji na 7-8 inča od windowsa i tu se stvari (to jest windows) neće tako skoro promeniti da bi se situacija izmenila u korist windowsa.

Poslednja izmena:
Već sam ih naveo.
Ako ti nisu dovoljni a ti kupi 8inčni win tablet pa ga koristi.
Ili ga možda koristiš?

Ja jesam, koristio sam ga neko vreme (upotrebljiv windows tablet te dijagonale bi mi bio mnogo bolja stvar od androida) ali windows je gnjavaža koristiti i na 8 a zamisli tek na manjim dijagonalama.
Te sam morao odustati i vratiti se androidu.

Kao što već rekoh, ne daje Microsoft "džaba" windows uredjajima ispod 9 inča.

Nema potrebe da me napadas, ne znam sta time hoces da postignes?
Kada das ovakvu tvrdnju da bi bio ozbiljno shvacen neophodno je da ponudis i neki argument.
Može, kako ne bi moglo.
Viral recimo omogućava to, a ima ih još.
Nije Youtube aplikacija od googlea jedina aplikacija te namene...

Windows jeste moćniji od androida.
Ali si u krivu da je windows tablet upotrebljiviji od android tableta.
Bar tako stoji sa dijagonalama 7, 8 i 9 inča.
Ne daje ga Microsoft "džaba" (nema ništa džaba pa ni to) uz uredjaje tih dijagonala.
Android je mnogo upotrebljiviji na 7-8 inča od windowsa i tu se stvari (to jest windows) neće tako skoro promeniti da bi se situacija izmenila u korist windowsa.
... ovde argumenta nema.

Ja jesam, koristio sam ga neko vreme (upotrebljiv windows tablet te dijagonale bi mi bio mnogo bolja stvar od androida) ali windows je gnjavaža koristiti i na 8 a zamisli tek na manjim dijagonalama.

E ovde se vec nazire tvoj argument. Zasto je gnjavaza?

Hajde da ne mlatimo praznu diskusiju.
Ili si koristio/koristiš win tablet (što sam te pitao a na šta nisi odgovorio) ili ga nisi koristio.

Mislim da sam bio prilično artikulisan u vezi mog stava.
Ako imaš suprotan stav (što bi se dalo naslutiti) tada ga iznesi i potkrepi svojim iskustvom ili dokazima ili oboje.

Ok je, probao sam i moze. Ali drugaciji je osecaj kada imas pravi komp u rukama. Jos jedan veliki nedostatak je fles. Otvoris browser i imas sve cari interneta na osmici. E sad, prednost androida je cena i sto neko rece lakse je nabadati na manjim dijagonalama 🙂

koliko znam fles postoji i na androidu i ja ga koristim preko dolphin browsera

Hajde da ne mlatimo praznu diskusiju.
Ili si koristio/koristiš win tablet (što sam te pitao a na šta nisi odgovorio) ili ga nisi koristio.

Nisam koristio Win tablet nego sam u ovaj thread dosao da procitam tudja iskustva (slutnje o mom suprotnom stavu izgleda nisu tacne). Ali nema potrebe da se svadjas jer...

Tvoje misljenje me naravno zanimalo jer si koristio obe platforme, ali stav tipa "Android je bikhu, Windows je losiji" ne mogu da prihvatim bez dobro obrazlozenog argumenta. "gnjavaza je koristiti Windows tablet male dijagonale" jeste neki argument ali detaljan sigurno nije. A to je na zalost jedini argument koji si ponudio. Jel moze detaljnije? Sta je konkretno gnjavaza?

Najpristupacniji je koliko ja znam 30k dinara. Jeste znatno skuplje od androida ali tu nema kukanja, tako je kako je i samo me pitanje moze li se platiti ili ne.
Po meni je bolji od androida, iako licno posjedujem memo pad, windows za mene posjeduje kvalitativme razlike zbog kojih sam spreman da predjem na njega i platim 40k dinara za tablet sa tastaturom.

@jox
Pogledaj za početak par videa gde ljudi rade na 8inčnom win tabletu.
Jesi, pogledao si?
Pročitaj iskustva drugih, ima dosta recenzija na netu.
Jesi i to?
Tada ili shvataš i slažeš se sa onim što sam napisao. Ili se ne slažeš.

Napisao sam dobronamerno da bi bilo dobro isprobati rad sa win tabletom male dijagonale a pre kupovine istoga.
Preporučujem to pokretaču teme ako nije učinio a preporučujem to i tebi.
Ako vaša iskustva budu drugačija od moga utoliko bolje po vas.
Toliko.

Nasao sam na oglasima za oko 200 evra. Mislim da je glavna prednost androida cena, a glavni nedostatak wina cena. Ostalo je sve na strani windowsa. Mislim da android nije jos ni blizu da dostigne i prestigne iskustvo surfovanja netom na windowsu. Da ne bude da pljujem android, ja ga i sam koristim, ali polako planiram da kupim neki windows tablet. Mislim da je to ono sto mi treba 🙂

I da, sto se dijagonale tice mislim da je 10 inca prava dijagonala za win, a mozda i malo vise (11, 12...)

Poslednja izmena:
Ja već neko vreme imam mali Win tablet, pa mogu da prenesem utiske...
Na 8" je jako teško koristiti regularne windows aplikacije bez olovčice, Metro aplikacije su uglavnom ok.

Koristio sam i iOS i Android, ali Win tablet ne može da se poredi sa njima - ne zbog kvaliteta 🙂 nego zato što imaju različitu filozofiju 🙂 Ovo ti je kao jedan minijaturizovani laptop koji ima nakalemljenu podršku za touch, naspram sistema koji su u startu pravljeni za takvu interakciju. Sa druge strane, to je Windows računar, pa sa njim možeš da radiš šta god hoćeš 🙂

Jedna od mana svih ovih uređaja od ~250€ je to što nemaju mesto za sim karticu pa ne možeš da ih zakačiš stalno na net. Takođe, svi ovi Win tableti su ograničeni na 2GB rama, što je za današnje windows trendove malo.

Za regularnu upotrebu tableta (YouTube i Facebook na šolji i u krevetu :smoke🙂 će ti i jedan i drugi završavati posao, samo je Android dosta jeftiniji.
Sa druge strane, meni je bilo potrebno da pokrećem neke Winows aplikacije za šta sam ranije morao da vučem tablet napolju, pa mi je ovaj tablet bio veliko olakšanje i nije mi žao što sam ga uzeo.

Na neke može, ako imaju mikro HDMI.

Sa druge strane, meni je bilo potrebno da pokrećem neke Winows aplikacije za šta sam ranije morao da vučem laptop napolju, pa mi je ovaj tablet bio veliko olakšanje i nije mi žao što sam ga uzeo.

Ne videh šta sam pisao 🙂

Poslednja izmena:
Ipak su prilicno skupi. Ne mogu potpuno da zamene laptop, a imaju istu cenu.

Za regularnu upotrebu tableta (YouTube i Facebook na šolji i u krevetu :smoke🙂
pa mi je ovaj tablet bio veliko olakšanje i nije mi žao što sam ga uzeo.
Da, da, to i jeste poenta tableta 😉

Uzeo sam Toshiba encore Win 8.1 tablet na akciji kad sam produžavao ugovor za ADSL u telekomu, i jako sam zadovoljan. Pošto imam i Windows phone lumiu 925, navikao sam se na metro intrface, a i klasičan desktop je tu kad treba. Plus se dobije plaćena verzija office-a, što je bitno. Ima odlične kamere, 8mpx/2mpx, slike su jako lepe, nemam zamerki.
Ima par fora da se oslobodi znatna količina memorije, tako da imam oko 15gb plus još 16 na microSd.
Ranije smo imali (deca koristila) neki wayteq 8", ma android je igračka, na kraju poklonio drugaru sa posla da se igra klinac od 5 godina... Ovde lepo može čovek nešto i da radi, windows okruženje je navika, a gomila softvera je tu za instalaciju.
Igre još nisam probao, te stvari me nešto ne zanimaju, instalirao sam KM plejer za filmove, a ostalo iz windows store-a.
Preporuka sa moje strane.

mozes i jedno i drugo na androidu samo ne sa stock app...npr viral moze

Nazad
Vrh Dno