Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Traju li i dalje promo net cene? Gledam sad cenovnik i pise da je cena za npr. Net 10 1899

Traju sigurno, ja nisam ni znao da je akcija, zvali me na mobilni i obavestili da je pocela ta akcija i da dobijas visi paket po istoj ceni plus na poklon tablet Samsung Galaxy Tab 3. Prvi put da su zvali i obavestili da postoji akcija i da je ugovor pred istekom. Kao 3 meseca pre nego sto istekne dvogodisnji ugovor mozes da potpises novi ukoliko ima neka povoljna akcija. Kao sto navedoh gore, ima malo problema sa brzinom zbog losije infrastrukture ali lepo da su na poklon dali tablet cija je vrednost oko 200 eura.

Vazi li to sa tabletom i za nove korisnike ili samo za postojece?

Ako hoces nesto da uzmes uzmi ovo: http://www.open.telekom.rs/internet/Content.aspx?%20temp=0&sid=1918&id=2042

Mislim da od toga nema bolje u ponudi.

Da budem potpuno iskren ako se resim da uzmem tablet, bice samo zbog toga da bih ga prodao.
Spadam u dinosauruse koji jos nemaju nikakvu vajdu od smartfona a mani od tableta. :d
Od svih koje sam video a koji se uklapaju u moj paket Asus Fonepad 7 (2014) FE170CG ispade najbolji za prodaju
premda mi nije bas jasno zasto mi je ona curka rekla da imaju samo Asus Memopad 70c i neki Alcatel u ponudi, jedino ako je neki dumping po sredi?

Danas sam zvao telekom da proverim dal sam dobro podneo zahtev za tablet preko portala moj telekom. Nisam mogao da verujem ko sve radi u telekomu (nadao sam se da barem znaju koje kampanje imaju), zamislite, operator mi kaze moras da prebacis na liniju za obicne korisnike (meni se sve vodi i tel. prikljucak i net na osobe sa invaliditetom) i onda mogu da uzmem kampanju, i jos mi kaze nemoze parica da podrzi 10mbps iako trenutno imam 10mbps a radi mi i 20mbps :). Kad sam video sa kime imam posla ja rekoh ok i spustim slusalicu, posle 5min sam pozvao opet korisnicki servis, javio mi se drugi operator i sredio sve za 2min bez ikakve promene tel. linije samo net. i tablet :) To sto je prvi operater video da nemoze 10mbps je bilo za 50mbps brzinu za koju sam podnosio zahtev pre nedelju dana, zahtev koji nisu obrisali iako su mi vec javili da parica nepodrzava koja azurnost :)

Poslednja izmena:
Gledaj sa vedrije strane, da živiš u US trebalo bi ti par poziva korisničkom servisu da uopšte nađeš nekog ko te razume, jer većina njihovih kompanija autsorsuje support u Indiju... :d

To sve NAKON nekoliko poziva i sati koliko treba da UOPSTE dobijes nekoga od podrske :D

Recite vi meni kada mi potpisemo ugovor za adsl na 2 ili 3 godine, da li smo primorani da u tom periodu koristimo i fiksni telefon koji je u telekomu. Ako je tako to znači da potpisivanjem ugovora na 2 godine potpisujemo takođe i ugovor od 2 godine na fiksni telefon telekoma srbije. Ili možda može da se fikni prebaci kod nekog drugog, a da adsl ostane kod telekoma.

Ako zeliz da imas ADSL kod telekoma,moras da imas njihov fiksni jel upravo ADSL ide preko tog fiksnog broja.

Ne može fiksni da se prebaci kad drugog operatera.
Svi ostali nude fiksni preko svoje tehnologije npr sbb nudi preko kablovskog neta a Orion preko neke wireless tehnologije.

Da su uradili onako kako su trebali tj. da "last mile" ne pripada TS vec da se napravi novo preduzece koje bi iznajmljivalo bilo kom ISP tu zadnju milju onda bi mogao bez problema da to uradis, ovako ne moze, sve je u rukama TS i nema inprovizacije.
E a stvarno su to trebali da urade to bi onda bila prava utakmica, ovako TS diktira tempo, oni daju brzine kad hoce koliko hoce....
Nego jel ima neko od ostalih ISP vdsl uslugu ili je to samo rezervisano za TS :D eto vam odgovora(BTW, imam taj isti vdsl bas kod tog istog TS-ne bunim se sve je savrseno ali nije posteno ;) )

A to je nesto drugo, oni sami instaliraju koliko sam procitao vdsl dslam u zgradu, i to ne moze svako da ima samo ako je ta zgrada povezana na premium mrezu, tako da nije to to.
BTW, jesi ti video cene ovih paketa, hahahaaaaaaa
8 Mbps / 1 Mbps 999 1499

16 Mbps / 1 Mbps 1266 1899

24 Mbps / 1 Mbps 1533 2299

50 Mbps / 10 Mbps 3499 6999
100 Mbps / 20 Mbps 4999 9999
Manje su akcijske cene a vece regularne. Akcijske traju jos 10 dana.
Ma ovo nema veze sa vdls koji daje TS.
50/2 za 1900 pametnom dosta :D

Isti je princip. Telekom ga zove VDSL, Orion Premium. Ni Telekomov VDSL ne može svako da ima, takođe.

Naravno da ne moze, ali mnogo vise ljudi moze, Da budem precizan vdsl ima smisla na 500m od centrale(kablovima) i to ima neki odredjeni broj ljudi u Srbiji tu mogucnost, a ovo mora vasa zgrada da je prikljucena na njihovu optiku(sto je mali, mali broj u Srbiji ja ne znam mozda na prste mogu zgrade da se izbroje koje su na to prikljucene, i + mnogooo je skuplji od TS vdsl-a)pa onda oni instaliraju tu vdsl dslam ne u centrali, mislim ok, ali niti je rasireno, niti moze ozbiljno da se rasiri, niti je povoljno, ajmo za uporediti paket od 50Mbit koji ja imam koji placam 1900 rsd, a ovde 3500rsd(jos 10 dana), ok ima UL 8Mbit veci, nije problem resi se UL boosterom kod TS koji kosta 500rsd, sto na kraju ispada 2400 naspram 3500rsd!!!
Nije mala razlika 10 eur mesecno godisnje to izadje 120 EUR ili ti u nasim novcanicama CCA 14000 rsd, pa ako je to isto....

Što ste se uhvatili za tu akciju 10 dana pa 10 dana, to je za nasedanje. Te njihove akcije traju non-stop.

Nije se niko uhvatio, ja ne znam da li je to non-stop znam da citam i tamo pise do tog datuma, a nije ni bitno masis poentu, a poenta je da je vdsl TS potencialno ima vise korisnika(onih koji su do 500m od centrale) nego sto ovaj Orion ima potencijalnih korisnika njegovog vdsl-a i brate nek popust traje vecno posto je to za nasedanje jel opet 120 ojra godisnje samo za net nije malo. To je poenta, ne tih 10 dana.

@enraged

Sa kim ti diskutuješ? :)

Pitao si ko još osim Telekoma ima vDSL, odgovor je Orion. Cene, pristupačnost, kvalitet... oko toga ništa nisam spominjao, niti ću.

Nisam se upuštao u detalje već sam samo pomenuo ovo za 10 dana pošto ja pratim akcije (jurim upload) pa znam da čim njihova akcija istekne samo promene datum a cena ostaje ista.

@enraged

Sa kim ti diskutuješ? :)

Pitao si ko još osim Telekoma ima vDSL, odgovor je Orion. Cene, pristupačnost, kvalitet... oko toga ništa nisam spominjao, niti ću.
Da, ali sam mislio ko daje VDSL preko telekomove centrale(ovi ne idu preko TS vec sami instaliraju vdsl dslam-ove u zgradi, znaci nisam pitao za to)Orion to radi drugacije preko svoje optike i nema veze sa vdsl-om koji ima TS jer TS setuje za sve isto.
Ipak sam u pravu, ok.
pozdrav

@enraged

Mogu i ostali provajderi da imaju vdsl samo treba da uloze pare u opremu koja je namenjena za vdsl i Telekom ce da pusti vece brzine. Problem je sto svi ostali hoce vece brzine a nece da uloze pare u opremu. Tako da to sto Telekom i da kazemo orion imaju vdsl i premium mrezu je samo zato sto su u istu ulozili pare a ostale ko je*e kada nece da se sire i ulazu.

Nadam se da je to odgovor na tvoje pitanje

Nazad
Vrh Dno