Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Znači kao user koristiš adresu sa bittrex-a tačka payment ID. Ovako kopaš direktno na menjačnicu i ne zezaš se sa wallet-om, e sad dali je ovo bolje ili ne u to neću da ulazim ali jednostavnije jeste sigurno .

Preso sam i ja na taj nacin...direktno na bittrex ...bas na ovaj stratum+tcp://moria.dwarfpool.com:8100 koji si mi dao u fajlu....sa monero Mining Pool-a pise da je isplaceno 0.1xmr ali nista ne stize u wallet vec sat vemena ....dali to znaci da sam trebao i tu da stavim adresa.payment ID u bat. fajlu sa simplewallet-a pa zato transakcija ne postoji

11:47:27 AM 84e40662cb48f3ee3fbb16b9c82f4b85af4dbc322b3752a15d44bb623cb35cf6 0.1000

http://monerochain.info/tx/84e40662cb48f3ee3fbb16b9c82f4b85af4dbc322b3752a15d44bb623cb35cf6

@shaolin_RS
stavio color 0A

ASUS 280X DCII TOP mi je podesen na default 1070/1600 ...neke preporuke u vezi toga ? u mineru se vrti negde oko 1880-1900h/s za 4 karte

Poslednja izmena:
ne razumem te bas najbolje, stavis adresu i payment id trexa u bat fajl sa moria ili erebor serverom po zelji mozes i da probas koji vise daje i nakon zaradjenih 1XMR bice ti prebaceno na menjacnicu. Odes na dwarfpool.com i kad tu uneses baseadr.payment_id bas ovako kucas dobijes pregled zarade. Pise ti sve lepo je objasnjeno samo iscitaj polako http://dwarfpool.com/xmr imas objasnjeno i ako ti vise rigova kopa zajedno na isti server kako da se zakacis

Poslednja izmena:
Preso sam i ja na taj nacin...direktno na bittrex ...bas na ovaj stratum+tcp://moria.dwarfpool.com:8100 koji si mi dao u fajlu....sa monero Mining Pool-a pise da je isplaceno 0.1xmr ali nista ne stize u wallet vec sat vemena ....dali to znaci da sam trebao i tu da stavim adresa.payment ID u bat. fajlu sa simplewallet-a pa zato transakcija ne postoji

11:47:27 AM 84e40662cb48f3ee3fbb16b9c82f4b85af4dbc322b3752a15d44bb623cb35cf6 0.1000

http://monerochain.info/tx/84e40662cb48f3ee3fbb16b9c82f4b85af4dbc322b3752a15d44bb623cb35cf6

@shaolin_RS
stavio color 0A

ASUS 280X DCII TOP mi je podesen na default 1070/1600 ...neke preporuke u vezi toga ? u mineru se vrti negde oko 1880-1900h/s za 4 karte

Za ovo prvo ti ne znam pomoći jer nikad nisam kopao na Mining pool-u niti sam koristio simplewallet a što se preformansi kartica tiče meni četri komada Sapphire 280x vaporX rade na 1080/1500 i pilaju oko 1980 h/s ... bar tako piše u mineru ...

ne razumem te bas najbolje, stavis adresu i payment id trexa u bat fajl sa moria ili erebor serverom po zelji mozes i da probas koji vise daje i nakon zaradjenih 1XMR bice ti prebaceno na menjacnicu. Odes na dwarfpool.com i kad tu uneses baseadr.payment_id bas ovako kucas dobijes pregled zarade. Pise ti sve lepo je objasnjeno samo iscitaj polako http://dwarfpool.com/xmr imas objasnjeno i ako ti vise rigova kopa zajedno na isti server kako da se zakacis
snaso sam se je za pregled i pokrenuo miner sve je ok....pitao sam za
http://monero.crypto-pool.fr/
jer sam prethodno kopao tamo pise da je isplaceno 0.1xmr a ne stize u novcanik bat.fajl mi je bio samo sa adresom bez payment ID...pa pitam jel to greska pa mi ne stize...razumes?

za tvoj novcanik ne treba payment_id a ako si stavio da prebaci direktno na menjacnicu ne znam da li ce ti stici zavisi da li oni to podrzavaju ali mislim da nece samo zaboravi najbolje :smoke:

koliko bi trebala asus 270x 2gb da daje okvirno? jer neko probao? sve su valjda sa elpida cipovima

Poslednja izmena:
Gde su rudari na Moneru, 4 najveca pool-a imaju oko 8mh snage a cela mreza je oko 20mh? Gde se kopa.
Gledam na dwarfu, monero.com, fr kao i na moreo.org.

Mozda kopaju na sopstvnim pulovima ljudi koji imaju stotine/hiljade grafika.

ja kopam na dwarfu...uspeo sam da na 1050/1500 dobijem najbolji ucinak 1950h/s 4x280 na fabrickim voltazama nije nista dirano....to bi trebalo da je ok ....izgleda da imam problem sa simple wallet-om cim mi onih0.4 komada jos ne stize...tako da cu od sad na bittrex direktno

Poslednja izmena:
Ili je problem na pool-u ili kod tebe, nema druge. Imam utisak, da ne znaš gde udaraš.

Ili je problem na pool-u ili kod tebe, nema druge. Imam utisak, da ne znaš gde udaraš.

poll isplatio untitled.JPG

u novcanik ne stizu...kad ubacim u blockchain nigde je moja adresa nema na listi da je primila...ovo je glupost 0.4xmr ali ako pool krade neka znaju ljudi ...support ne odgovara na mail vec 10 sati :)

dat mi je kao info transaction hash u kome ne postoji moja adresa to je to

Poslednja izmena:
Naravno da ne postoji tvoja adresa, da je proveravaš u blockchainu. Ovo nije BTC/LTC i slično. Shvati da, ako dam tebi adresu za uplatu i još nekome, ja neću znati da li si ti uplatio ili taj drugi kome sam dao adresu. To je ono što karakteriše monero. Anonimnost. Međutim, ako izgenerišem posebno Payment ID za svakog od Vas dvojice i ako ga unesete prilikom transakcije, ja ću znati ko je od Vas uplatio. Sad ubaci transaction hash u blockchain, pa proveri. Ako postoji, uradi:

u novčaniku. Ne stavljaj payment ID na pool-ovima, gde to nije mogućnost, posebno ne ovakvim pool-ovima kao na slici.

Ovo nije BTC/LTC i slično. to je ono što karakteriše monero. Anonimnost.

nisam to znao ,tek sam jedan dan u ovome,problem je resen u pitanju je bio novcanik tj neki problem sa sinhronizacijom.u svakom slucaju hvala

Ok. Bitno je da si razumeo. Kad je sinhronizacija u pitanju, sačekaš da pozeleni u daemon-u. :D Onda, pali novčanik.

Koji pool vam se pokazao kao najposteniji od ovih velikih za XMR ? Tj. da krade najmanje....

Da potvrdim evo sad je moria server na dwarf dao najvise za zadnja 24h bas ono sto ste pricali 1:1 tj. 0.715 kh/s na ulazu na izlazu 0.685 XMR za 24h

Ok. Bitno je da si razumeo. Kad je sinhronizacija u pitanju, sačekaš da pozeleni u daemon-u. :D Onda, pali novčanik.

Pomogli su tutorijali mislim da treba da se okace nanasovnu bacicu linkove kad dodjem kuci sad sam na telefonu,problem je bio sto kad sam sinhronizovao novcanik izaslo mi je obavestenje da mogu da pokrenem wallet,pisalo je 0days ali je ostalo jos blokova za sinhronizaciju,deamon je tu ukopao nesto i nije sinhronizovao do kraja,pokusao sam na exit da sacuvam,pa krenuo opet i jos nekoliko stvari,ali nije uspelo,skinuo sam najnoviji blockchain i ubacio u bitmonero folder jer je jedan lik imao isti problem,nasao sam to na netu i onda je sinhronizovao bez problema tako da je to bilo resenje,dosta je komplikovano za nekog ko je prvi put u ovome tako da mnogi odustanu

Slažem se da je za početnika komplikovano (nadajmo se da će se to uskoro srediti), ali kad naučiš, snađeš se kao riba u vodi. :D

Da potvrdim evo sad je moria server na dwarf dao najvise za zadnja 24h bas ono sto ste pricali 1:1 tj. 0.715 kh/s na ulazu na izlazu 0.685 XMR za 24h

Kod mene drugacije iskustvo moria server,1.4xmr za 24h 1950h/s,a na monero.crypto-pool za 3ipo sata,0.31xmr vratio sam se na njega da testiram

Nazad
Vrh Dno