Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

instalirao sam 14.6 RC2 ne reaguje na promenu gpu/mem vrednosti samo 1100/1425 drzi da li ima neki fix za ovo?

ima, da instaliraš neke koji nisu 14.6 :D (i 14.7)

Instalirao si ceo catalyst ili samo driver? Ako si ceo catalyst, skloni sa DDU i stavi samo driver preko *.inf. Kod mene radi sve na Win8 i 14.6 RC.

Uostalom, na računaru možeš imati i druge drivere, ako ispratiš ovo.

Poslednja izmena:
da bio sam u toku, ne krade se nego uzima 5% claymore za svoj closeminer, ja dobijam oko 12 komada sa 12 kh/s sto je negde u redu, ne bunim se :)

Na kom poolu daje ovoliko....masa ljudi mi prica da se dobija 1XMR po 1kh...ali meni ne daje toliko...dwarf konkretno...

Mislim da me claymore krade oko petinu na dashcoin-u, na minergate-u. Jednostavno, trebalo bi mi oko 4 miliona dnevno, nemam ni tri.

Instalirao si ceo catalyst ili samo driver? Ako si ceo catalyst, skloni sa DDU i stavi samo driver preko *.inf. Kod mene radi sve na Win8 i 14.6 RC.

Uostalom, na računaru možeš imati i druge drivere, ako ispratiš ovo.

probao sam tako ali nece isti problem i dalje, ako stisnem update driver onda on sam instalira neda da ja izaberem fajl manuelno. Ako moze samo da se kopira odakle tacno i gde da prekopiram?

probao sam tako ali nece isti problem i dalje, ako stisnem update driver onda on sam instalira neda da ja izaberem fajl manuelno

Bojim se da ne razumem.

Ako moze samo da se kopira odakle tacno i gde da prekopiram?

Iz 13.12 ili 14.6 RC drivera u Packages\Drivers\Display iz AMD foldera na C:. Ako si već instalirao neki od ta dva drivera, lepo ih nađi uz pomoć search-a i iskopiraj ih tamo gde ti je raspakovan Claymore. Znači, u claymore za 13.12 ide 13.12, u 14.6 ide 14.6 driver.

Bojim se da ne razumem.

Iz 13.12 ili 14.6 RC drivera u Packages\Drivers\Display iz AMD foldera na C:. Ako si već instalirao neki od ta dva drivera, lepo ih nađi uz pomoć search-a i iskopiraj ih tamo gde ti je raspakovan Claymore. Znači, u claymore za 13.12 ide 13.12, u 14.6 ide 14.6 driver.

Umorio sam se od ovog ne mogu da se snadjem pa sam vratio 13.12 kad sad vidim da gpu-z ne moze da ocita napon jedne karte verovatno zato sto su karte izasle nakon 13.12 drajvera. Probao sam zatim da se vratim na 14.4 koji radi lepo sa sgminerom ali ne i sa monerom kad i ovde sad problem ne moze da spusti napon ispod 1.206 tj da prebaci automatski na 1.163 kada je gpu ispod 1060mhz. Verovatno se nesto zeznulo u windowsu pa on drzi boot state a ne perfomance i nece da prebaci na taj rezim za nizi napon. Probao sam i VBE7 nema sanse da radi stabilno sistem cim krene 3d plavi ekran tako da jedino ostaje hex editor ako je neko probao neka javi kako da podesim i onda 14.6 drajvere da stavim daje 366 h/s ovako ne vredi 1.206V za non stop je previse. Da li moram da idem na reinstalaciju windowsa ili moze nekako da se popravi ovo sa naponom?

Vidim da nisi skontao, u čemu je stvar. Upotrebi driver koji ti najbolje odgovara. Međutim, claymore radi sa 13.12 ili 14.6 RC. Odaberi veriju za 14.6 RC.

Iskopiraj ova dva fajla tamo gde si raspakovao claymore miner za 14.6.

https://www.sendspace.com/file/o9q6dm

I to je sve. Možeš ti imati 12.10 ili 17.10 drivere, nebitno za claymore miner. Samo su ti bitna ona dva fajla, koja moraju biti zajedno sa claymore-om. To je samo slučaj, ako ne koristiš 13.12 ili 14.6 RC, tj. nemaš ih instalirane. Još jednom, ako su ti 14.4 najbolji i ako njih koristiš, trebaju ti ona dva fajla.

Poslednja izmena:
Vidim da nisi skontao, u čemu je stvar. Upotrebi driver koji ti najbolje odgovara. Međutim, claymore radi sa 13.12 ili 14.6 RC. Odaberi veriju za 14.6 RC.

Iskopiraj ova dva fajla tamo gde si raspakovao claymore miner za 14.6.

https://www.sendspace.com/file/o9q6dm

I to je sve. Možeš ti imati 12.10 ili 17.10 drivere, nebitno za claymore miner. Samo su ti bitna ona dva fajla, koja moraju biti zajedno sa claymore-om. To je samo slučaj, ako ne koristiš 13.12 ili 14.6 RC, tj. nemaš ih instalirane. Još jednom, ako su ti 14.4 najbolji i ako njih koristiš, trebaju ti ona dva fajla.

sa ova dva fajla sam resio problem rade oko 720h/s dve karte na 1100/1425 1.206V clay 6.1V. Ostaje problem zbog visokog napona za svaki slucaj bi pustio da radi 1060/1400 1.163V ali nemam resenje za ovo ne znam sta se desilo u windowsu nece da spusti napon nikako verovatno se zaglupio zbog silnih promena drajvera prelazim na reinstalaciju windowsa. Hvala puno na pomoci :)

Ode cena u bunar a diff osta isti.. Jos dodaj cenu btca i trenutno kopam samo za struju.. Ima li bilo sta da je isplativo sad da se kopa

Nece masine u lan-u da mi kopaju preko proxy,na svim drugim poolovima rade ko doxa.Probao sam skoro sve kombinacije minera i verzija proxy-a,gasio firewall itd...ostadoh bez ideja...
Masina gde je proxy radi ok.Svuda je win 8 pro 64bit.Imam dva swicha,jedan 24p i jedan 8p,koji su redno na ruteru a proxy masina je direkt u ruteru.Ranije je radilo bez problema.U medjuvremenu nije nista menjano.Svuda je dhcp.

nece ni moje masine da kopaju preko proxyja na xmr.crypto-pool.fr:3333

nesto se desava sa pulom dok na dwarfu sve radi kako treba samo sto ja ne volim da kopam da dwarfu jer je share diff za masinu od 4x7950 ~50k... :)

sto se tice cene kao i u celom kripto svetu sve se udara o dno , sta ce biti ...

Poslednja izmena:
Kako se prebacuje novcic iz novcanika na menjacnicu? Nikako da nadjem neko upustvo.

Ode cena u bunar a diff osta isti.. Jos dodaj cenu btca i trenutno kopam samo za struju.. Ima li bilo sta da je isplativo sad da se kopa

evo sad prebacujem u btc na menjacnici ovaj shitcoin XCN sa jednom 750ti za dan i po 2dolara mislim da nema isplativije trenutno, ne znam da li je izasao za amd miner

@va_milos transfer 0 baseadress iznos payment_id
ova dva prepisi sa menjacnice

Poslednja izmena:
ako se nastavi ovakav trend ja cu verovatno da pogasim sve, zatvarm vrata i gasim svetlo :(

Pa da nema monera i XCN-a (ko srećom ima nVidiu) više od pola kopača bi pogasilo makine...

koji novcanik koristite GUI :

https://bitcointalk.org/index.php?topic=683365.0

ili klasican

ako podesim da mi salje direktno na menjacnicu kako u bat.fajlu ubacujem Payment ID i dali uopste treba da se ubacuje jer vidim neko upozorenje na mintpalu gde mi je adresa
When sending an XMR deposit please ensure you include your Payment ID in the transfer command e.g.
transfer 0 [Deposit Address] [Amount] [Payment ID]

If the Payment ID is not included with the transfer we cannot apply the deposit to your balance and your coins will be lost.

Znači da ti treba Payment ID, inače se neće znati da si ti deponovao sredstva. Valjda si pročitao neke osnovne stvari i kako radi XMR?

ima li neki novcanik za windows ali da sigurno radi ovaj klasican je spor sa 2gb rama da je to mucno...

Vidi, odlika XMR-a je anonimnost. Što znači, da kada šalješ, ne zna se da je od tebe. Zato onaj koji prima od tebe, daje oznaku Payment ID posebno za tebe i kad izvršiš transakciju zajedno sa Payment ID, zna se da si ti izvršio transakciju. U suprotnom, poklanjaš berzi. Mada, ako im daš uvid o transakciji bez Payment ID, verovatno će te kreditovati, ali to je samo njihova dobra volja.

Poslednja izmena:
koji novcanik da koristim ? i gde ubacujem id ako idem direktno na menjacnicu ?

Simplewallet. U njemu piši:

transfer 0 [tvoja adresa na menjačnici] [broj novčića koje hoćeš da prebaciš] [tvoj Payment ID sa menjačnice]

Naravno, sve bez zagrada.

hvala

Vidi, odlika XMR-a je anonimnost. Što znači, da kada šalješ, ne zna se da je od tebe. Zato onaj koji prima od tebe, daje oznaku Payment ID posebno za tebe i kad izvršiš transakciju zajedno sa Payment ID, zna se da si ti izvršio transakciju. U suprotnom, poklanjaš berzi. Mada, ako im daš uvid o transakciji bez Payment ID, verovatno će te kreditovati, ali to je samo njihova dobra volja.

Ako sam na osnovu blockchaina ustanovio da je transakcija prosla i sve je ukucano kako treba i ovi na BTER se prave ludi i ne odgovoraju kome da se zalim?

https://minergate.com/blockchain/mr...7a982e2f77670e0356bc7e5e3584b13df3e9f976d173c
zasto ovde u blockchainu ne stoji base adr na koju sam slao? samo payment id se vidi

jel bi ovo trebalo ovako da izgleda ?

http://www.dodaj.rs/f/2w/va/1MuCXbuh/untitled.jpg

ovo mi je setup fajl ...treba li nesto da se doda
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
C:\Users\Aleksandar\Desktop\monero\NsGpuCNMiner.exe -o stratum+tcp://monero.crypto-pool.fr:6666 -u 456gAqa69L31hafUzRzRT8BJ2UoYASdSBTvPjd5cbxz42PEY3yW3pqdUWXgUKbo83JSwc58m3n2DVHRyKFTBEZs7DE3ZwAQ -p x

Poslednja izmena:
koji novcanik da koristim ? i gde ubacujem id ako idem direktno na menjacnicu ?

Ako si baš početnik i želiš da pojednostaviš celu proceduru kopaj na dwarfpool-u direktno na Bittrex menjačnicu. Na Bittrex-u dobiješ adresu novčanika plus taj Payment ID pa komanda za pokretanje minera izgleda nešto kao ovo :
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
NsGpuCNMiner.exe -o stratum+tcp://moria.dwarfpool.com:8100 -u adresa novčanika na menjačnici.PAYMENT-ID -p x

Znači kao user koristiš adresu sa bittrex-a tačka payment ID. Ovako kopaš direktno na menjačnicu i ne zezaš se sa wallet-om, e sad dali je ovo bolje ili ne u to neću da ulazim ali jednostavnije jeste sigurno .

Vrh Dno