Šta je novo?

Risen 3:Titan Lords

^Da, Gothic kec je imao tako dobro odradjenu tu mracnu atmosferu zamisljenog srednjeg veka.

Iiiiiiiiiiii bataljujem igru, dovoljno je, sve moze da prodje, ali mehanika borbi je JEZIVA, ne postoji nikakav patern odnosno nesto po cemu ces predosetiti reakcije protivnika, ovo me je inace i podsetilo zasto sam batalio Risen 2, zbog iste stvari, borba je bas jajarski odradjena, pritisak skoci u sekundi i dodje ti da nesto razbijes od besa, kapiram ja da borba ne treba da bude potpuno linearna, ali kada se desi da me u borbi neko cudoviste 4 puta za redom udari/bashuje i ja zaginem, udari me ja odletim 2 metra i padnem na zemlju i nisam ni ustao, on me opet udari, i tako 3-4 puta, zavisi, a pritom se sve odigra munjevito brzo da komanda parry nije dostupna, odnosno ne reaguje, onda zaista poludim, to su one jadne sibicarske fore kojim pribegavaju developeri igara, hoce da naprave da nesto bude izazovno i tesko, ali ne znaju kako, pa to odrade na taj fazon, olesi te protivnik u sekundi a ti si totalno bespomocan, kao da ti neko veze ruke i posalje te u ring.
Vi kojima se svidja igra zelim da uzivate u njoj, zaista, ali meni je ovo previse i bataljujem, igre igram da uzivam, a ne da sebi nabijam pritisak.

Iiiiiiiiiiii bataljujem igru, dovoljno je, sve moze da prodje, ali mehanika borbi je JEZIVA, ne postoji nikakav patern odnosno nesto po cemu ces predosetiti reakcije protivnika, ovo me je inace i podsetilo zasto sam batalio Risen 2, zbog iste stvari, borba je bas jajarski odradjena, pritisak skoci u sekundi i dodje ti da nesto razbijes od besa, kapiram ja da borba ne treba da bude potpuno linearna, ali kada se desi da me u borbi neko cudoviste 4 puta za redom udari/bashuje i ja zaginem, udari me ja odletim 2 metra i padnem na zemlju i nisam ni ustao, on me opet udari, i tako 3-4 puta, zavisi, a pritom se sve odigra munjevito brzo da komanda parry nije dostupna, odnosno ne reaguje, onda zaista poludim, to su one jadne sibicarske fore kojim pribegavaju developeri igara, hoce da naprave da nesto bude izazovno i tesko, ali ne znaju kako, pa to odrade na taj fazon, olesi te protivnik u sekundi a ti si totalno bespomocan, kao da ti neko veze ruke i posalje te u ring.
Vi kojima se svidja igra zelim da uzivate u njoj, zaista, ali meni je ovo previse i bataljujem, igre igram da uzivam, a ne da sebi nabijam pritisak.

+1 k'o vrata. :)

Ako je kao Risen 2 meni ce biti dovoljno, dvojka je bila sarmantna igra, nije kao Gothic ali imala je svoj momenat, atmosferu, super questove...toj igri je malo sta falilo osim sto su mnogi ocekivali novi Gothic i vise nelinearnosti ali i bez toga je bila odlican rpg.
Sto se tice tezine tako je bilo i u dvojci (I kecu), ne moze da se srlja...postoji easy mod ko hoce da "opusteno" tamani...

#off
Ja ne stizem od Divanity da odigram bilo sta drugo...

Poslednja izmena:
Znači upozorenje za borbu jel?! Da znam onda da idem na šotke i muskete kao u dvojci :)

... mozda mora prvo neki skil da se nauci, kao udarac nogom iz dvojke...

edit;

par Draxovih saveta, pa mozda nekom pomogne:
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

... i meni je bolja melee borba u G1,2 i R1 od ove R2,3 ... mada i u R2 mi je bilo zanimljivo protiv ljudi i nekih covekolikih kreatura, gde se mogu upotrebiti sword skills i dirty tricks.

Poslednja izmena:
Meni je odlicna grafika i jedva cekam da igram kao DH.
Utisci ovih dana.

Neverovatna igra !!! 100 puta bolja od 2-jke, gotovo dobra ko jedinica...interesatna i veoma dobra prica, questovi isto odlicno odradjeni sa zadovoljstvom da ides i da zavrsavas misije, kao u gothicu 1 i 2, grafika isto nije losa, evo od juce igram i ne mogu da prestanem, sinoc igrao do pola 6 xD Obisao sam skoro sva ostrva i postao Cadet, resavam svaki quest i gledam pod svaki kamen sta ima. Sta reci vise, od mene cista 10-tka :)

Ocete da mi kazete da ste toliko odusevljeni igrom da vam je i mehanika borbe jako dobra? o_O

Meni je najveci problem ova free kamera za vreme borbe... kad krene redom da selektuje i baca okolo na sve strane, ne znas gde udaras.
Vise bi mi odgovaralo da su ostavili free kameru za vreme borbe, ali samo bez selektovanja neprijatelja, a sa selektovanjem da ga fokusira ispred... kao u Dark Souls.

a jel zna neko od koga mogu da naucim voodoo vestinu ? potrebno mi je za jedan quest "take over Makoto"

Isto sam batalio dvojku zbog borbe. Kec je imao sasvim dobro urađenu borbu. "Čitanje" protivnika, blokiranje, skoro kao Dark Souls. Teška igra ali sistem borbe je dovoljno dobar da low lvl igrač može da ukloni jačeg protivnika ako je strpljiv i pažljiv (npr odmah ona arena u banditskom kampu, ostao sam možda desetak minuta s poslednjim protivnikom - on meni odseče možda petinu helta jednim udarcem a ja njega jedva da ogrebem svojim, ali ipak je moguće).
Borba u dvojci je haos, kao da im je Gothic 3 bio veća inspiracija nego prvi Risen, i još je borba ispala i gora nego u G3.
Ako je i u trojci isto ******, neću ni probavati igru.

Klasican hater i retard......... tacno borba nije idealna ali gde je ona to bila, da taj isti lik danas igra Gothic 1 napljuvao bi borbu 30x puta

Obrisao sam igru posle 3-4h. Imam osecaj kao da igram neki low-budget trash. Uzasni dijalozi, dosadna prica, nezanimljivi likovi, katastrofalna glasovna gluma ( pogotovo glavnog lika ) i ono sto mi je smetalo najvise od svega - najgori combat sistem koji sam ikada video u jednom RPG-u ( uz Risen 2 bez patcheva ).

Prvi Risen mi je bio odlican i ne razumem kako su uspeli da uprskaju ovako sa naredne dve igre...

PS. Vrhunac mi je na sta Patty izgleda. I Bioware bi im zavideo na dizajnu tog lika.

Poslednja izmena:
Ja stvarno nenzam na cemu ste vi, dialozi engleski BOLJI od svih gotica zajedno!, questovi takodje BOLJI!
Borba bolja od risen 2-ke definitivno, ne puno ali je bolja, mada losije od gothoc 1 i 2-ke

Prvi risen je imao bolju borbu, ali NIKAKO nije bio nista specijalno... dosta losiji od svih gothic-a po pitanju price itd, atmosfere...

Jedino za atmosferu igre tesko da verujem da su uspeli da prinesu Gothic 1/2

Poslednja izmena:
Ovaj put se u potpunosti slazem sa Zeljkom, Angry Joe je tipican primer zaostalog, americkog retarda sa IQ-om sobne temperature, ciji reviewi su zacinjeni gomilom psovki, *****nih faca i tupavog humora, koji su tu da zamaskiraju njegovo aposlutno nepoznavanje tematike kada je rec o igrama. Neka se bavi CoD-ovima i ostalim sranjima, koji su uglavnom i namenjeni ljudima njegovog profila, a nek se mane ozbiljnijih igara poput Gothic/Risen serijala.

Ja stvarno nenzam na cemu ste vi, dialozi engleski BOLJI od svih gotica zajedno!, questovi takodje BOLJI!
Borba bolja od risen 2-ke definitivno, ne puno ali je bolja, mada losije od gothoc 1 i 2-ke

Prvi risen je imao bolju borbu, ali NIKAKO nije bio nista specijalno... dosta losiji od svih gothic-a po pitanju price itd, atmosfere...

Jedino za atmosferu igre tesko da verujem da su uspeli da prinesu Gothic 1/2

Na necemu sto se zove subjektivno misljenje. Risen 1 mi je za klasu bolja igra od Titan Lords i to u svakom pogledu. Borba, prica, dijalozi - sve mi je bilo bolje i igru sam sa uzivanjem presao.

Ako je tebi Titan Lords bolja igra postujem tvoje misljenje. Meni igra prosto uopste nije legla...

Ja se iskreno prce u Risen 1 ni ne secam, koliko me je smorila pogotovo pred kraj.... borba bila OK sve ostalo meh

Risen kec je cudesna igra, 1 na 1 Gothic kopija do treceg chaptera, posle tone u jamu toliko da jedva izvlaci ocenu solidna igra kada je zavrsis. Mislim da se njima studio raspao na pola rada na prvom Risenu.

Ne znam, u pocetku sam i ja bio skeptican, poprilicno, ali posle 2+ sata igranja zaista mi se svidja, pre svega atmosfera i muzika. Jeste da glavni lik ima naporan glas i da me kamera tokom borbe nervira, pa pomalo i sama borba za sada, ali ja sam trenutno zadovoljan :) Bolje je nego sto sam ocekivao :) Vise bih voleo da je klasican skill sistem kao u Gothicima, al ajd. No, jos cemo da vidimo:)

Risen kec je cudesna igra, 1 na 1 Gothic kopija do treceg chaptera, posle tone u jamu toliko da jedva izvlaci ocenu solidna igra kada je zavrsis. Mislim da se njima studio raspao na pola rada na prvom Risenu.

Da, igra od treceg chaptera deluje uzasno smandrljano, mada bih ja bih pre rekao da su bili pod pritiskom da izbace igru na trziste sto brze. Tad je nesto ubrzo bila i primijera DA:O, pa moguce da su ih developeri zbog toga pritiskali da igru zavrse dobrano pre nego sto je to bilo prvobitno planirano.

Sto se tice dvojke, ne slazem se da je bila toliki uzasan downgrade u odnosu na keca, cak naprotiv. Pravo osvezenje, i sto se tice settinga, i sto se tice likova i story progressiona, a opet je imala taj neponovljivi Gothic smek. :) Da, combat je mogao srecnije da bude uradjen, ali daleko od toga da je neigriv kao sto se ovde na momente pominje. Trojku jos uvek nisam probao, ai cim budem stigao, svakako cu joj dati sasnu i izneti svoje misljenje.

Dvojka je kompleksnija od keca kad se uzmu o obzir vestine i oprema, ali je level dizajn ostrva, mekanika i okruzenje dosta slabije IMO. Meni su odlicno legle one socijalne vestine (intimidation, persuasion), kao i vudu i kompleksnije lopovske vestine.

Sta treba od procesora i grafike da bi radilo u full-u?
Ja imam a10-6800k procesor, jel dovoljan?
Mada kapiram da treba jaca grafika za full, koja?

... meni je dvojka radila u fulu 45+ fps, 1680*1050, masina iz potpisa, cpu 4GHz. Kolko se secam i cpu i gpu je dosta zahtevna.

Ja doso do jednog gigantskog pauka Margoloth i ne mogu da ga ubijem i to ti je. Kad mu uzmes oko trecinu zivota onda se samo-healuje i sve tako u krug a slag na tortu su pa 10-tina malih pauka koja ti ne dozvoljavaju da se fokusiras na bossa a kad ih njih ubijes dolazi nova tura...ako je neko ubio doticnog pauka nek spodeli kako

mozda ti je potrebno posebno oruzije za njega, kao ona macola za golema u G1... ako ima nekih knjiga o loreu, pa mozda u njima ima nesto i o tom pauku.

Vidim da ovde ima dosta čvrstih fanova Gothica. Nije u skladu sa temom, ali pošto i sebe svrstavam u jednog, dajte neke RPG-ove koje imaju sličan duh u sebi, ako uopšte postoje. Nikada nisam više uživao nego u G1, G1-NotR, G2 i G3 (sa zakrpama). Risen 1 mi je bio ok, sećam se da sam ga doživeo kao Gothic bez Orkova i Xardasa, što opet nije to to, ali u nedostatku boljeg... Witcher 1 mi je bio ok, dvojku nisam igrao, dok je Elder Scrolls serijal bio onako, ajde kao može da prođe, ali i dalje nije to to (ma ni blizu), dok je G4-Arcania bio čista blasfemija. Od Gothica kada god upalim neki RPG osećam se kao narkoman koji juri onaj prvi najlepši osećaj i nikada ne mogu da ga opet doživim :) Risen 2 nisam igrao, ovaj Risen 3 vidim da je ovde sahranjen od strane ljudi koji cenim da su iz moje fele. Dajte neki dostojan predlog ako uopše postoji, nebitno koliko je stara/nova igra, kriziram već godinama. Help a Brother Out :)

Kazu da je Ultima najblize prvim Gothic igrama, nisam igrao ali planiram... Zavisi sta cenis kod Gotika. Ako je to sloboda, velika interakcija sa okolinom i sa likovima, razne kombinacije i nacini da se rese problemi, sa razlicitim posledicama, onda mi je najblizi Arkanum i Arx Fatalis... a od ovih novijih Divinity Original Sin ima donekle tu vrstu interakcije i slobode, pogotovo onaj prvi grad na pocetku igre...

Vrh Dno