Šta je novo?

Risen 3:Titan Lords

Lepo ti odigraj Witchera 2 pa onda traži predloge.

Witcher 2 je po meni previse jednostavna igra u poredjenju sa starim gotikama.. To je vise igra za Mass Effect 2 publiku, slabe interakcije i linearnog plitkog gameplaya.... za Angry Joa i sl.

Poslednja izmena:
Witcher 2 je po meni previse jednostavna igra u poredjenju sa starim gotikama.. To je vise igra za Mass Effect 2 publiku, slabe interakcije i linearnog plitkog gameplaya.... za Angry Joa i sl.

+1

@Uruk, spomenuo si da je Ultima nalbiza Gothic 1, nikada nisam cuo za tu igru, jel to pun naziv igre ili je to neki akronim? Posle svega imam zelju da ponovo odigram gothic 1 ili mozda NotR.

Ultima serijal, Richarda Garriotta, ti je jedna od najcuvenijih, ako ne i najcuvenija RPG bransa svih vremena, cija prva igra datira jos iz 1981. Posluzio je kao inspiracija velikom broju "modernih" RPG-eva, poput Fallouta, Gothica, ES-a, M&M serijala i mnogih drugih.

uh... waste of ratio... ne znam ko bi dao pare na ovo

Hvala na predlozima. Witcher 2 sam počeo kada je izašla pre par godina i odustao posle par sati igre, jednostavno me nije držala. Možda je jednog dana probam opet, čisto iz respekta prema prvom delu koji mi je bio ok. Upravo skidam Arx Fatalis, a posle ponovnog iščitavanja cele ove diskusije probaću i Risen 3, ipak ima i dosta pohvala ovde pa ko zna, možda i uhvatim opet taj Gothic duh bar na trenutak.

Samo da dam još jednu preporuku za Arx Fatalis. Odlična igra! Ali nije baš kao konvencionalni RPG-ovi, videćeš već. Najjače je bilo kastovanje magija iscrtavanjem runa mišem po ekranu :D

Negde sam pročitao da je Arx Fatalis trebao da bude Ultima Underworld (otuda svo dešavanje pod zemljom gde su svi pobegli sa površine) ali valjda nisu mogli da dobiju licencu ili šta već.

Arx Fatalis je jedina igra u kojoj sam ozbiljno rostiljao pacovska rebarca :D, sve sa slaganjem na resetku da bi vise stalo...

Da, da, legendarno kuvanje pacovskih rebaraca, gde se toga seti :d Kuvanje rebaraca, piladi, riba koje upecaš...mislim, kao što rekoh gore, trebala je igra da bude Ultima ali su morali da je izdaju pod drugim imenom, to sa jedenjem i kuvanjem je Ultima sistem.

Sećam se da sam negde na pola igre imao baš veliki problem, ne mogu se setiti uopšte šta je konkretno bilo, da li kada idem da upoznajem goblinskog kralja ili tako nešto, ali se sećam da nisam nikako mogao da nastavim main quest i da sam morao da upotrebim walkthrough na tom mestu.

Meni je isto bio potreban walkthrough, ali kod one zagonetke u grobnicama.
Vecina stvari se mogla resavati na vise razlicitih nacina i mislim da je tako bilo i kod goblinskog kralja, pa da od pristupa zavisi kompleksnost tog zadatka... ali da ne kvarim ako neko planira da igra.
Sve je zivo u igri, predmeti mogu da se pomeraju i da se pogleda ispod ili iza njih, da se kombinuju kao i namernice, krafting, kovacke vestine, alhemija, dzeparenje, obijanje, sunjanje... i neponovljivi magijski sistem kombinovanjem onih runa. Mogao si sam kombinovanjem da provalis neke korisne magije...

sry za of.

Ovaj pratilac "Bones" mi je smucio igru previse je olaksava.

+1 za Arx Fatalis. Moj omiljeni rpg uz Gothic 1 & 2 od 2000. godine pa dalje.
Igra koja ne vredja inteligenciju igraca, ne vodi te za ruku. Pored klasicnog rpg-a ima i elemente avanture (resavanje mozgalica), kao i neke horor elemente (par puta sam se oladio :D).
Rekao bih da je ovo jedina 3d rpg igra koja sa stanovista dizajna nadmasuje Gothic (i najmanjem detalju je posvecena velika paznja).

Velika je steta sto nikada nisu uradili nastavak iste. Pre par godina su objavili source code igre.

@tema

Dadoh igri još jednu priliku i posle 4-5h gameplay-a se popravlja, jer nalaziš jače mačeve i više keša za kupovinu provizija/health-a. Taj jači mač u kombinaciji sa kompanjonom kojeg vodiš nonstop i pojavom teleport uređaja na raznim mestima po raznim ostrvima znatno olakšavaju gameplay tj. borbu. One ptičurine više i nisu neki preteran problem, jer imaš prethodno navedenu kombinaciju, a plus si i level-ovao, pa nisi nubara ''fajter''.

Ima primese Gothic-a I i II i to se sasvim lepo sada vidi. A oni su mi ostali u lepom sećaju, tako da je igrati Risen 3 sad čak i zadovoljstvo. :)

Zao mi je ljudi koji su odustali igre tokom navodnog "prvog chaptera", koji je nista drugo nego tutorial, kratka uvodna misija u vrhunski osmisljen svet koji se tek kasnije rasplamsava u sve ono sto jedan Gothic/Risen treba da bude.

Igra je sve sto ocekujem od jednog Pyrahna Bytes naslova. Ozbiljna, siroka, neoprostiva kad je istrazivanje u pitanju (na ranim levelima), a uz dodatne skillove, sad imamo i soul aspekt (po prvi put u Gothic/Risen univerzumu), gde ponasanje igraca, odnosno njegove odluke koje pravi u toku dijaloga uticu ne samo na dalje desavanje radnje, vec i na samu sudbinu glavnog karaktera. Postoje tri fakcije, sve su na svoj nacin zanimljive i drugacije i igrac ce odluciti kojoj ce se pridruziti kako zbog specificnosti gameplay-a, tako i zbog njihove pozicije u svetu, odnosno storytelling izbora. Kad smo vec kod storytellinga, ovde prvi put imam utisak da se dijalozi zaista drugacije bransuju nego u dosadasnjim Pyrahna naslovima, odnosno da drugaciji izbor u svakom dijalogu ima posledice koje mogu i odmah da se osete, ali i dosta kasnije, u zavisnosti od sa kime se odvija konverzacija. Oh btw, igra ide veoma smooth na maksimalnim podesavanjima i lepo je optimizovana. Combat je i dalje poprilicno bagovit i precrtan je iz Risen dvojke, no na visim levelima dodatno je obogacen odredjenim skillovima i magijama koje dobijate kad se pridruzite odredjenoj fakciji.

Sve u svemu, ja jako zadovoljan. :)

eto ja vam lepo rekao da nastavite da igrate a niko me ne slusa :d

Ja bih igrao ovo, ali, kad se setim kombata sa klipova, naježim se i odustanem.

Mozda ce zvucati cudno sto pokusavam da igram ovo na gamepad-u, ali kako da je nateram da radi sa x360ce, sve odradim kako treba, ali u opcijama za kontrole, ne mogu da promenim onu opciju za xbox360 kontroler? Tacnije, bude siva...

Da se ponovim sa pitanjem, imam monitor od 23" i nikako ne mogu da nateram igru da bude preko celog ekrana. Da li je kod vas full screen?

Pa šta može da bude do mene? Vezano hdmi kablom, sve druge igre rade u full screenu, menjao sam false u true u config default fajlu i ništa. Jeste narodna verzija ali mislim da to nema apsolutno nikakve veze. Sviđa mi se igra ali me nervira što imam crni okvir dok igram.

@Vlaxii
meni normalno radi sa x360ce, moze da se uklj. opcija za X360 kontroler.

@Tefterilo
proveri u video opcijama igre da li je podesena tvoja rezolucija ekrana... Ako je to OK onda vidi u opcijama CCC-a i stikliraj 'Enable GPU scaling'.

Poslednja izmena:
Rezolucija je ispravna 1920x1080. Suzio sam problem na glupu ati karticu i hdmi, pošto kada sam povezao monitor na vga igra je u full screenu. Ne znam šta bih još mogao da menjam 'Enable GPU scaling' je štiklirano. Sad ću da proverim da nema novih drivera, možda je do njih problem.

Samo da dodam, u oba slučaja slika ide sa dvi izlaza. S tom razlikom da je prva varijanta dvi na hdmi a druga dvi na vga. Probao sam i direktno sa hdmi izlaza na hdmi i isto igra ne bude u full screen-u.

Poslednja izmena:
Igra bi bila vise nego odlicna, ali ovaj borbeni sistem je stvarno mucan, sve iskrsi misa , sta god da radim, nije mnogo povezano sa pokretima glavnog junaka :)

Rezolucija je ispravna 1920x1080. Suzio sam problem na glupu ati karticu i hdmi, pošto kada sam povezao monitor na vga igra je u full screenu. Ne znam šta bih još mogao da menjam 'Enable GPU scaling' je štiklirano. Sad ću da proverim da nema novih drivera, možda je do njih problem.

Jeste hdmi, imao sam isti problem i sa Crysis 2 i jos 1-2 igre, pricali su da je nesto vezano za refresh rate da igra ne radi na 60 vec na nesto manje...mozda lupaju, ne znam, u svakom slucaju, koliko se secam, "leka" nema

Mozes da proabas sa overscan/underscan opcijama u catalistu, ili na monitoru da prebacis input sa PC na TV, ako imas tu opciju. To bi trebalo da ti stavi na fullscreen pa vidi da li te zadovoljava graficki prikaz u tom slucaju.

Poslednja izmena:
Ne vredi više da vodim Džafara sa sobom. Za sat i po igranja mi je nakupio 18000 zlata. Osećam se kao da koristim varanja. Odsad idem sam, jedino je tako izazov.

Ma, kad ovaj monitor nema dvi nego samo hdmi i vga. Vidiš nisam probao da prebacim sa pc na av. Mozda ce to da radi.

"pricali su da je nesto vezano za refresh rate da igra ne radi na 60 vec na nesto manje"

Hvala ti, rešen problem. Promenio sam u igri refresh rate sa 50 na 60 i sada je full screen.

Poslednja izmena:
Naleteh na jedna bug kod Demon Hantersa.
Radi se o Porteru koji nece da se vrati u Citadelu (non stop zauzet u razgovoru sa Ivet - I cant right now - odgovara nakon sto resite quest sa Hanom on bi trebalo da okonca quest Curse of Love i da se vrati u Citadelu). Zbog toga ne moze da se finisira join guild Demon Hanters.
Resenje je ubiti Portera.
Eldric-u se onda raportira, pojavi se Porter is dead opcija i mozete postati deamon hanter ako zelite. :d

Nazad
Vrh Dno