Šta je novo?

Risen 3:Titan Lords

Pa nisam citavu igru presao kao lvl 1, samo do tih vukova. A to sam radio jer XP opada sa rastom nivoa pa sam hteo max xp od tih vukova.

Meni je ok skaliranje protivnika tamo gde je to moguce uraditi da bude razumljivo i logicno. Npr. cuvari gradova postepeno dobijaju jace oruzije i oklope. Magovi nauce nove spelove, izvezbaju stare na nove levele, istraze bolje verzije potiona. Lopovi po mapi za 2 godine nakradu dovoljno da kupe bolja oruzija, stealth potion. Kad kazem bolja to ne znaci ona fora iz Obliviona i Skyrima gde NPCs dobijaju oklope najvrednije i najbolje, nego unapredjene verzije starih. Neka grupa bandita u pecini najde jos clanova za bandu itd.

Ali jedan medved ostaje medved, jos moze samo da ostari pa bude slabiji, al neki mladji ojaca.

Pojavio se za X kutiju, valjda će uskoro i za PC.

Izaslo za PC

Probao za sad pozitivno... stvarno mi nisu jasni *****ski i retardirani sajtovi koji ovoj igri daju ocenu 2/5 pogotovo oni sti se bave konzolama stvarno su isti zlo zla!!!
Pocetak linearan da se dodvore retardima sa xbone-om ali koliko vidim male vajde...

Grafija je sasvim OK, jedino nije dobro na defaultu namesteno, podigao sam monitor reflash na 60 jer je stojao na 24 (dobro sam video ovu opciju)??? i ukljucio vsync, po defaultu je bilo katastrofa koliko ima tearing-a, sad je odlicno

Igrao jedno pola sata i nisam zadovoljan. Ocekivao sam vise. Nema tu smeka Risena i Gothica. Nesto tu fali.

Ceo pocetak je prakticno toturial za one supljoglave kozolase... ni ja ga nisam presao, ali akzu da je nakon toga igra totalno otvorena..

http://www.thesixthaxis.com/2014/08/12/risen-3-titan-lords-review/
"Though Risen 3 has its moments, there is simply too much to overlook, even if you’re patient enough to make it five or six hours into the game. Role-playing die hards may be able to wring a few morsels of enjoyment from Titan Lords though others, including casual fans of the genres, will find it almost unplayable."

Koji su ovi mutanti, mila majko
Koji su to casual gameri??? sto se mene tice nek igraju one retardirane puzzle igrice na face-u sta oni imaju uopste i da probaju bilo koji RPG!

A gle ove:
http://attackofthefanboy.com/reviews/risen-3-titan-lords-review/
"Risen 3: Titan Lords is an old-school RPG that will appeal to only the hardcore Risen/Gothic community. For the rest, this last-gen offering is one that will likely fly under the radar."

Ovi su kao ambrozija, treba ih sa fireball tuci druge nema!

PCGamer ima i po koji normalan:
"In many ways, Risen 3 reminds me of a macro Morrowind: after a short tutorial you’re dumped into the world and expected to tackle objectives however you see fit; like Morrowind, the combat is real time but still relies on dice rolls to decide if a hit makes contact; like Morrowind, it now feels archaic."

Poslednja izmena:
Meni ovo gore sa klipa ne obećava... kotrljanje bez stamine i fireball bez mane izgleda previše jednostavno.

Da ali posto je igra otvorena ako lutas, vecina protivnika su prejaki... tu kotrljanje ne pomogne, ovaj bar na pocetku me healuje non stop ali kontam da je to posto je jos pocetak igre
Svi spominju bagove ja ih za sad nisam video, verovatno posledica otvorenog sveta jer odma posle "tutorijala" prakticno mozes ici prema bilo kojoj frakciji na razlicitim ostrvima, uopste te igra ne navodi sta je main quest a sta nije i gde da ides, kontam da je to vecina review sajtova zamerila

Ono sto sam odma zapazio da su dialozi i interakcije dosta unapredjeni i da su iznad svih dosadasnjih gothic/risen naslova, uopste mi nije jasno kako su neki mogli napisat da je igra konfuzna??? (verovatno su navikli da dobijaju quest po kvest i da ih neko vodi pod ruku...)
Engine je odlicno optimizovan i ako ima bago-va verujem da su svi quest i script vezani, nesto sto se za mesec/dva moze ispraviti 100%!
Cak je i inetrakcije zanimljiva, sve redje se vidja kod novih rpg-va da nije dosadna, tu su bas potrefili

Kazu da je borba kopija risen 2-ke ali da je dosta ispeglanije, da je timing napada, ponasanje protivnika veoma arzlicito i da mora da se prilagodjavas i sustini dosta bolja od istog, e sad moguce da je za to potrebno biti na hard novou tezine, ja sam za sad na medium

Poslednja izmena:
Danas krećem sa igrom. Ima da me oduševi kao drugi deo.

Kako to znaš... kada nisi ni probao igru. Danas izgleda svi unapred odličuju da li će neku igru voleti ili mrzeti, pre nego što je igraju...

Ni meni nije čovek jasan jer smo do sada navikli da developeri uvek izađu u susret korisnicima i isprave sve prethodne greške i svaka sledeća igra u svakom serijalu je sve bolja i bolja u svakom aspektu.

Three Factions Trailer:

Poslednja izmena:
Ni meni nije čovek jasan jer smo do sada navikli da developeri uvek izađu u susret korisnicima i isprave sve prethodne greške i svaka sledeća igra u svakom serijalu je sve bolja i bolja u svakom aspektu.
Očekivanja su ista kao da igram expansion pack za Risen 2, ništa više ni ne očekujem i eto ti mog odgovora na to kako znam da će da me oduševi. A sudeći po opisima, bolja je od dvojke ;)
Pametnjakovići...

Ako je stvarno bolji od Risen 2, kuku lele. Otvaram bolovanje...

Demon Hunter i Voodoo Pirate mi izgledaju zanimljivije od Guardian klase, ali pre odluke trebalo bi videti i u igri...

Even though Risen 3 does not reach teh greatness of the first two installments of the Gothic series, it achievs the third place in the complete works of PB. It delivers 30 to 40 hours of enthralling RPG. The open game world asks for exploration and rewards it. The gamesplay allows for many decisions justifying another playthough. The character and fighting systems appear to be simple, but unfold growing complexity in time. Some design and comfort flaws are apparent. The improvements on the techincal level are not going to impress players of Skyrim or Dragon Age 2, but are still big enhancements for the series. RPG fans that do not need AAA graphics can unhesitatingly buy the game. For fand of PB Risen 3 is a must have.

Risen 3 is a consequent advancement of the second installment Dark Waters. The first half of the game feels very piraty, after that aspects adopted from Gothic are put forward. Innovations like the ship fights and a rudimental moral system are neat, but not as sophisticated as I would like them to be. Nevertheless, Risen 3 is a solid single player RPG of german workmanship, perfectly blending into the series.

Poslednja izmena:
Instalirah igru, nisam jos krenuo da igram, jer imam problem sa promenom kontrola, koji god taster da pritisnem on ga prepoznaje kao "insert" taster, pa reko da pitam jel se i vama desava ovo ili mozda neko od vas zna zasto se desava i kako se resava?

malo glupo pitanje, a da ti nije neki taster zaglavljen na tastaturi? :)
Jeste, u pocetku mi je tvoj odgovor/pitanje delovao nelogicno, posto imam mehanicku tastaturu, ali se ispostavilo da se nesto zabagovalo kod insert dugmeta, koje fizicki nije moglo da se zaglavi, ali ponovnim pritiskom na njega, proradilo je, da imam staru tastaturu ovako glupo pitanje ne bih postavio, al reko razmisljam, ovo ne moze da se desi na mehanickoj tastaturu te sam ovo kao soluciju odmah otpisao a i nisam bio siguran da li mozda sama igra ima neki limit sto se tastera tice ili neki bug sa mapiranjem tastera, posto znam da recimo kod novog Assassins creeda nisam mogao da podesim sve tastere, neke je pogresno prepoznavao, pa sam mislio da je tako slucaj i sa ovom igrom.

Sto se same igre tice, nakon, pola sata igranja trenutno misljenje o ogri je MEEEH, zadrzali si iste kontrole, nacin borbe mi je prilicno glup, grafika je smesna u nekim delovima korektna, atmosfera za sad ne postoji, ne drzi me igra, to je ono sto me je razocaralo, ja sam bio veliki fan Gothic 1 i 2, kao i Risen 1 (dva mi je bio djubre) i znao sam da sednem i da ih dugo igram, bez prestanka, imale su atmosferu koja ti je drzala paznju, ovo mi deluje kao neozbiljni deciji klon, ALIIIIIII videcu kako ce se stvari odvijati, mozda me igra iznenadi pa promenim misljenje.

Poslednja izmena:
Ja sam vec rekao prvih sat vremena dok idete sa ribom je TOTURIAL!

Meni igra odlična za sada, ma ista je kao Risen 2, koji mi je bolji od keca. Za mene dosta.

Ista kao Risen 2? Hvala na upozorenju, da ne skidam dzabe :D.

Igra NIKAKO nije ista kao risen 2, jedino je pocetak slican, kasnije je razlika sve manja, borba je dosta ispeglanija pogotovo kasnije, odma nakon sat vremena igre postaje 100% otvorena a ne kao risen 2, cak i kasnije se gubi piratcka prica i vraca se delom u gothik okruzenje, nazalost postepeno

Meni je risen 2 bio mnogo zanimljiviji nego kec, nego jel zna neko rešenje da igru nateram da radi u full screenu? I jel ima još neko taj problem?

Atmosferu iz prvih gotika teško mogu da ponove, pogotovo onu iz keca i kažnjeničke kolonije... ne bi se trebalo ni zanositi s tim.

Nazad
Vrh Dno