Šta je novo?

Battlefield 4

Da tu si u pravu skroz, prevelike su razlike, sad odigrao metro, 3000ticket server, njima ostalo jos 1500 ticket-a, a jednom u 30 partija se desi da bude neizvesno do samog kraja, tj da im ostane po 200, 300 ticket-a, moracu da se malo vratim na BF3, I staroj dobroj M27 IAR, nema bolje puske za mene :D

Mandrak Battlefield 4 ima najbolji netkod (bez ironije). Ima najveci tik rejt do sada. Netkod u testiranjima radi bolje i ima manji lag nego BF2 na LAN-u. Ali.. ! Imas degradaciju servera. Sto duze radi sve je gore, ima ko zna koliko stvari koji taj netkod jednostavno pojedu.

Ja se ne mogu zaliti da sam u zadnje vrijeme gadjao nekoga a da nije bilo detekcije, osim sto mi nesto puno treba da lik padne. Ali je feedbek drugaciji, tromiji, sporiji.. nego u spomenutom BF3. Kretanje igraca i silni kliping mozda nema uopste veze sa samim netkodom. Ko zna koji kod ne stima. Eno ono teleportiranje iz BF3 kada se preskace ograda, copy paste: https://www.youtube.com/watch?v=X4qx9XBAb04&list=UU8qCumjiyQeXb4FHWogkrhA

Tri igraca i sva tri imaju teleportaciju. Sa desne strane nema nikakvih naznaka da imam problem sa netom.

Ali bezveze palamudimo. Ne svidja nam se igra i to je to. Ne vrijedi. Dosta sam pljuvao do sada. Treba naci drugu zanimaciju dok se ne pomoli kakav pristojan BF i cao. Niko od nas nece promjeniti mšljenje. Ostaju jos pačevi, da li ce je ispeglati ...male su nade ali we will see.

Da li neko zna kako je validan izraz za tu karakternu osobinu - kad moras napraviti drugi nalog samo zbog toga kako bi odgovorio u ime treceg na neki post u odredjenoj temi?

Ovo što si upravo demonstrirao se zove paranoja, a za ostalo se obrati moderatorima da te oslobode tih halucinacija.

Ne znam sta se ljudi raspravljate,dovoljno je pomenuti broj servera u BF4(u BF3 ih ima sigurno vise),mape i modovi koji se igraju na tim serverima(Metro,Locker,TDM,...) i nalazenje jednog normalnog gde je balans u sred partije iole prihvatljiv.To je jedan od 50 severa.Cim je 90% partija tipa 80-20% u tiketima znaci da nesto debelo ne valja.I tu nismo ni dosli do pitanja net koda i tik rejta.

BF4 ima 3-4 puta više igrača od BF3. Ostatak ne zaslužuje komentar.

Sve razumem, evo pogledao ove iz tog GOLD platoon-a, onaj glavni ima 1209 sati u igri, mislim razumem da neko voli BF, ali to je najvece preterivanje, prosecno 3,8 sati dnevno, ako se kaze da je uzeo igru cim je izasla, tj tamo oko 1-vog novembra, ali svejedno, ja se divim tim ljudima, bila to deca ili odrasli... Mada kad vidim nekog da u ovoj igri ima I vise od 2000 sati, tek onda nemam reci... Evo sad odigrao partiju posle nedelju dana pauze, I nije bilo tooolikooo lose, ali nikako mi se ne svidja ponasanje oruzja u odnosu na BF3, trojka to ima mnogo bolje odradjeno, sad treba da uzmem graficku pa da ga pokrenem u bar 60fps :D

To kako i gde neko provodi svoje slobodno vreme se tebe uopste ne tice.
Sto se mene licno tice ne moras ni da ga igras ako hoces nesto da dokazes.

@Glenn
Netkod u BF4 je miljama daleko od netkoda u BF3(jos uvek).Testiranja ne racunam jer nisam na tim serverima.U svakom slucaju i da jeste tako na serverima za testiranje,to je trebalo da bude od prvog dana jer su ljudi za to dali pare.BF3 je imao gomilu mana(po meni) ali ne sa netkodom i tikrejtom.
@Suriken
Da bi imalo svrhu bilo sta sto postujes(a ne da se smejemo) je da bacis svoj profil.

Bio red za pivo u šumi ispred šumske prodavnice, i zeka ceka satima. Kako se malo pomeri napred, tako naidje vuk kroz masu preko reda i kupuje pre svih. "hej, ne moze to tako" poviče zeka. - Ko je to rekao? vikne vuk....
Tajac.
Ode vuk, a uskoro kroz masu uleće meda preko reda..
Zeka ponovi scenu.. - "ko je to rekao?" vice medved..
Tajac..
No, tako prodje i sa lisicom, i nakon dugog vremena dodje na red.. Kupi pivo, i ode kući.
Seo u sofu, upalio tv, otvara pivo po pivo.. I kad popi gajbu, ustaje, namešta mrgodnu facu, ispruži preteći kažiprst i drekne:
- šta, ko je rekao?! Jaaaa sam rekao!

To kako i gde neko provodi svoje slobodno vreme se tebe uopste ne tice.
Sto se mene licno tice ne moras ni da ga igras ako hoces nesto da dokazes.

Sto jes jes ne tice me se, ali sad sam tek video kakvi sve ljudi postoje, za LoL, WoW i slicne ne bih ni komentarisao sate igranja... I posle se ljudi pitaju zasto hardcore gejmere svrstavaju u no life-ere, i povucene ljude, mislim da neko ne izadje napolje vec samo igra non stop igrice... Nikog ne osudjujem da me ne shvatite pogresno, i sam volim da igram igrice, ali brate mili bar izadjem iz kuce, po meni idealno gejming vreme je 2-4 sata dnevno, ni vise ni manje, taman koliko ti treba da se opustis i malo zabavis... Sve preko 6+ sati je preterivanje, po meni, znaci ne omalovazavam tebe niti bilo koga drugog, samo imam neko svoje misljenje, i neka svako provodi svoje vreme kako zeli, ali po meni sve ima svoje granice...

Prosto mi je smesno sto sad svi taj BF3 dizu u nebesa!Pa do skoro su ga pljuvali,a sad im je neka zvezda vodilja,i kunu se u njega.Iste ovakve rasprave smo imali ovde i pre par godina kad je BF3 bio aktuelan,pljuvac do pljuvaca.I sta je sad?Zasto tako lako menjate svoje misljenje?BF3 i BF4 nisu toliko razliciti,kako bi i bili,jelte.A sad je sve toliko super u BF3,a BF4 njesra.Sutra kad izadje BF5-ista prica.BF5-njesra,BF4-odlicna,a BF3-legenda!Kao sto je trenutno legenda BC2 i BF2 a svi se secamo koliko su te igre imale problema koji nikad nisu ni reseni.

Ti to namerno ne kapiraš? Niko nije rekao da je BF3 savršen. Poenta je da BF3 sa svim mana, sada izgleda fenomenalno kad se uporedi s raspadom sistema od BF4.

Šta je konkretno nedovršeno?

A šta je završeno? Kretanje je kao u nekoj B produkciji. Teksture pucaju, i traje rokom celog meča. Glitch u kojem M-Com lebdi i svi drugi igrači u tom delu, pri tome ne možeš ni da ih upucaš jer je nevidljivi zid... I to sve mi se desilo za sat igranja, možda malo više. BF3 je imao i ima probleme i mane, ali čoveče, to mi se nije ni dešavalo ni dok je bio u beti (hiperbola).

Kapiram da vi menjate misljenje kako vetar dune!
Niko ga nije promenio. BF3 i dalje fali šta mu fali, što ne menja činjenicu da je bolji od BF4. Koji je izbačen pod presingom genijalne EA, da imitiraju CoD. Sad samo ostaje da se vidi koliko će u grob da sateraju franšizu sa Hardline.

Da li neko zna kako je validan izraz za tu karakternu osobinu - kad moras napraviti drugi nalog samo zbog toga kako bi odgovorio u ime treceg na neki post u odredjenoj temi?

Bilde rettardirani.

(da ne bi bilo problema sa modovima, ovo se odnosi na boldovan deo citiranog posta isključivo)

Poslednja izmena:
Niko ga nije promenio. BF3 i dalje fali šta mu fali, što ne menja činjenicu da je bolji od BF4. Koji je izbačen pod presingom genijalne EA, da imitiraju CoD. Sad samo ostaje da se vidi koliko će u grob da sateraju franšizu sa Hardline.

Uh,tu se slazem za hard line,po meni je on kao I zadnja dva moh-a,cisto popunjava mesto,eto da nesto izadje dok ne izadju prave igre.Po menu je BF4 bolji of BF3,kao sto je BF3 bolji of BC2.A kod nekih je to kontra.Sta da se radi.

A šta je završeno? Kretanje je kao u nekoj B produkciji. Teksture pucaju, i traje rokom celog meča. Glitch u kojem M-Com lebdi i svi drugi igrači u tom delu, pri tome ne možeš ni da ih upucaš jer je nevidljivi zid... I to sve mi se desilo za sat igranja, možda malo više. BF3 je imao i ima probleme i mane, ali čoveče, to mi se nije ni dešavalo ni dok je bio u beti (hiperbola).
Završena je vanila i 4 DLC-a, a sada se radi na peglanju bagova i optimizaciji.
Meni teksture ne pucaju, a bag sa letećim igračima nikad nisam imao, i to za par stotina sati igranja.
Kretanje nema veze sa B produkcijom (šta god to bilo), naprotiv, izgleda bolje od 90% naslova iz FPS žanra.
Nezavršenost znači da veći ili manji deo sadržaja nije dostupan ili implementiran, a to nema veze sa ovom pričom.

Nezavršenot ima veze s tim da to što ima, ne radi kako treba ili nije dovoljno dobro. FPS žanr je mrtav već beko vreme. Tako da to što izgleda bolje od 90% drugog krša ne znači ništa.
To kretanje je užasno i u septembru treba da ga dovedu do nivoa BF3.

***e opet ubijate u pojam...

ali ajde, kad vec nisam u toku, da bar konstruktivno pitam kakvo to kretanje treba da se ubaci?

Uh,tu se slazem za hard line,po meni je on kao I zadnja dva moh-a,cisto popunjava mesto,eto da nesto izadje dok ne izadju prave igre.Po menu je BF4 bolji of BF3,kao sto je BF3 bolji of BC2.A kod nekih je to kontra.Sta da se radi.
Ne slažem se sa tobom, jer svaka od igara koje si pomenuo je u nekom segmentu bolja od ostalih. BC2 je zakon za recon klasu i rush, MOH za TDM, BF3/4 za conquest i CQB. Za Hardline ćemo tek da vidimo.
Nema potrebe praviti generalizacije, neka svako igra ono što voli i zaobilazi ono što ne voli. Problem rešen.

Nezavršenot ima veze s tim da to što ima, ne radi kako treba ili nije dovoljno dobro. FPS žanr je mrtav već beko vreme. Tako da to što izgleda bolje od 90% drugog krša ne znači ništa.
To kretanje je užasno i u septembru treba da ga dovedu do nivoa BF3.
To o čemu pričaš nije nezavršenost nego nedovoljna optimizovanost, zato i postoje pečevi.
FPS žanr nikad nije bio življi nego danas - CSGO, BF, COD, RO2, Insurgency, Titanfall, čak se i svi stari naslovi uredno i dalje igraju. Očigledno je da si sklon teškom preterivanju.
Kada puste CTE u mase kretanje će biti još bolje nego što je sad.

ali ajde, kad vec nisam u toku, da bar konstruktivno pitam kakvo to kretanje treba da se ubaci?

Kakvo kretanje? Pa sigurno ne ovo iz FIFA-e koje su preneli u BF, vojnici trče ko Geret Bejl na steroidima. UT je sporiji od ovog... Da ne pričamo o vaultovanju onom koje ti isključuje hitbox na sekundu.

Njihovim rečima:

SOLDIER MOVEMENT
- Third person crouch tweaks:
One of the problems with “death behind cover” is crouching. As crouching is a finite state – we cannot predict if a player will crouch in the same manner we predict movement. This in combination with our client side authorative damage model means there is currently a possibility to get a pretty severe delay when crouching behind cover on someone elses side (and being able to damage it).We have tried to mitigate this by making crouch animations in third person quicker (in the beginning) – which should get rid of the worst of these issues.
- These are transitions touched:
Transition Stand → StandToCrouch_Node
Transition Run → StandToCrouch_Node
Transition Run → Sneak_Node
Transition StandTurn → Sneak_Node
Transition Walk → Sneak_Node
Transition Sprint → Sneak_Node
- Sprint accelleration tweaked to match that of general movement:
You now reach top speed faster/more directly and it vibes better with the previous change (no change to top sprint speed).

Što se tice kretanja. Bil su ubrzali isto na CTE-u pa su vratili. Bilo prebrzo. Sada rade na tome da kretanje bude jednako kao u BF3.

Što se tice kretanja. Bil su ubrzali isto na CTE-u pa su vratili. Bilo prebrzo. Sada rade na tome da kretanje bude jednako kao u BF3.

Pa i u BF3 je kretanje uzas. Konstantan sprint je najveca glupost. Ako se secate i bunny hopping u BF3, skakuces i trcis brze!!! Teleport preko prepreka takodje je katastrofa. A plus sto se vojnik trci kao Usein i to bez pauze celu mapu...

Da li postoji neki turtoriali za BF4 gde se uci kako pravilno da se igra BF4,kako da se sklapaju oruzija i trikovi?

Da li postoji neki turtoriali za BF4 gde se uci kako pravilno da se igra BF4,kako da se sklapaju oruzija i trikovi?

Idi na objektivu,bacaj ammo/health box,ozivljavaj,popravljaj,spotuj,ubi sto vise neprijatelja.:d Ili ne moras nista od toga,zezaj se sa "jeep stuf" ili se popni na krilo od aviona i sa RPG gadjaj neprijateljske avione/helise.:D

Zato sto iako ga igram duze vreme los sam u njemu nikako da povatam kako i sta...

Recimo kao brze da dobijem svo oruzije ?

Imas shortcuts da platis da ti otkljucaju. Ako neces da platis, nadji drustvo da igrate zajedno i komunicirate usmeno u igri ili prekog nekog od free programa. Na taj nacin ces za manje vemena dobiti vise bodova.

Imas shortcuts da platis da ti otkljucaju. Ako neces da platis, nadji drustvo da igrate zajedno i komunicirate usmeno u igri ili prekog nekog od free programa. Na taj nacin ces za manje vemena dobiti vise bodova.
Da razmisljao sam da kupim ceo set ali ne znam koliko bi me to ucinilo boljim igracem ,drustvo je teze naci .. :/

Poslednja izmena:
Pa i u BF3 je kretanje uzas. Konstantan sprint je najveca glupost. Ako se secate i bunny hopping u BF3, skakuces i trcis brze!!! Teleport preko prepreka takodje je katastrofa. A plus sto se vojnik trci kao Usein i to bez pauze celu mapu...

Ok, ali ako je u BF4 kretanje tromo. U BF3 prebrzo. Koje bi ti implementirao ? BF4 je sporiji nekih 20%. Hoces da kazes da bi se ganjao u tih nekih par procenata da bude perfektno?

BF3 ima spot on kretanje za onakav tip gameplaya. Ja sam ZA da se forsira sporija igra da nije run and gun, ma kako znali to odraditi. Ali to nikada nece biti jer je njima prvi cilj kada se kreira BF = zabava. Sve ostalo sto nije mainstream zabava nece biti u igri.

Sto se tice ostalog, to su bagovi, naravno a konstantni sprint bi se mogao diskutovati. Manje opreme, manje bombi, duze mozes trcati i slicno. Najsporiji bi bio support itd itd alo o'tom po'tom.

Poslednja izmena:
Po meni brzina i osecaj tezine pri kretanju je bio odlican u bc2. Bc2 je imao problema ali osecaj i brzina kretanja je bila ok, jos da nisi se spotakivao o svaki kamen bilo bi savrseno :)

Vrh Dno