Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Nisi lepo odradeo bios, nemas sve instrukcije i ne radi steping. Zato ti i temp nije kako treba.

Danas sam probao sa pozajmljenim ram-om i napajanjem.
Procesor i ploču planiram za komp koji će biti u kompletu za 15-ak dana.
Sumnjajući na bios od kineza (jer su se problemi otprilike javljali posle njegovog update-a) ponovo sam update-ovao bios sa Gigabyte-ovog sajta. Tako da ću vratiti ponovo bios od kineza.

Moduj sam bios, to ti je najbolje, koja je ploca u pitanju i koja revizija, da ti sredim to ako ti je neki prob.

Danas sam probao na Gigabyt GA-P35-DQ6 (rev. 1.0).
Bio bih ti jako zahvalan da ti moduješ bios.

Prilozi

• P35DQ6-rev1.0-Xeon.rar
    618.9 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Eto vidis kako se sve popravilo :D

Da, ali ipak je sad na default procesor.
Ako bih podigao FSB na 400 (za clock na 3.6GHz) da li je to dovoljno ili u bios-u treba promjeniti još neke parametre.
Nadam se da nisam previše dosadan.

Moras da vodis racuna i o memorijama, kad dizas fsb. Probaj ja nisam imao nikakvih problema

Trenutno su teperature od 45-53 stepena bez velikog opterećenja.
Ne znam šta bih više radio. OCZ vendetta 2 hladi procesor.
Grafička GTX 470 se dosta grije pa i ona ima uticaja.

Ne sme to toliko da ide, meni je overklokovan na 3.7 hladniji od toga... Idle do 30,normalan rad do 40, igrica dota2 oko 55
Hladi ga cm tx2

Sad sam pogledao u bios-u pokazuje 30 stepeni, pa se pitam koja su očitavanja preciznija.

Eto vidis, Aida je merodavnija. Kao BIOS.

Startuj i System Stability Test na par minuta, nalazi se gore pod Tools, pa posmatraj temperature.

Sad sam pogledao u bios-u pokazuje 30 stepeni, pa se pitam koja su očitavanja preciznija.

Ako nisi bodesio TDJ na 80w u HW info zato ti pokazuje visoke temp, meni ne prelazi 30 stepeni (sve na default).

Poslednja izmena:
Sad sam provjerio u bios-u i ovo što sam napisao da je podešen TDJ na 80W mislio sam na ovo (CPU Warning Temperature 80 sepeni).
Nisam se nikad puno bavio biosom osim onog najnužnijeg.
Od juče sam zaboravio da napomenem da kada sam podizao FSB na 400-420x9 da je pisalo u dijelu (PC Health Status pod VCORE - FAIL).

Tdj podesi u ini fajlu hwinfo na 80 po defaul-u je nw 100

Zatvoren HW, promjenim na 80 snimim, pokrenem HW (nema promjena u temperaturama), zatvorim HW i vrati na 100.
Ne znam gdje mogu da griješim.

Probaj notepad++ umesto windows-ov notepad.
I koristi HWMonitor ne hwinfo, sa mobilnog odgovaram pa ne znam napamet sve

Poslednja izmena:
Vrh Dno