Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Koja kombinacija i/o scheduler-a i cpu governor-a vam se pokazala najbolje u svakodnevnom radu?

Sve zavisi od procesora i kernela kako za koji je optimizovan :)

Npr za Exynos je najbolje pegasusq radio + sio ili row

Za qualcomm ondemand + row, mada i malo agresivniji interactive

Sto se tice schedulera, najbolji su row, pa onda sio.

Ima tu raznih jos npr lulzactive ili lulzactive v2, smartass i v2, zen itd itd ;)

Ja koristim lulzactive na S2. Smartass v2 mi se isto sviđa. Ne vidim neku razliku ali na xda kažu da bi lulzactive trebalo da bude bolji i za performanse i za bateriju pa zato koristim njega.
Na nexusu se uglavnom koristi interactive, ok je i na mom tel samo su ova dva mrvicu više naklonjena nižim frekvencijama pri laganoj upotrebi pa zato koristim njih.

O schedulerima nemam pojma :D

Ja imam izbor izmedju interactive, intellidemand, on demand I smartmax. Soc je Qualcomm, znaci ondemand ili intellidemand?

@Djilkosh a row vs flops?

Interactive bi trebalo da bude napredniji od ondemanda.
Baci pogled na ovu temu, imaš opisana tri od ta četiri. Imaš i primere podešavanja par postova posle prvog.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1369817
[REF][TWEAKS] Kernel Governors, Modules, I/O Schedulers, CPU Tweaks, AIO App Configs

Taj intellidemand je kao ondemand samo "intelidzent", vidi kakva su mu podesavanja detaljna, kako skalira cpu i kakav mu je prenos kad dobije jaci zadatak, da li skace odmah na max ili ide postepeno itd itd.

Taj fiops je neki novi, koristio ga nisam, ali on je kao baziran na cfq (jer je on default cini mi se na linuxu), pa preradjen. Pravljen za SSD-ove koji ljudi koriste pod linuxom.

Interactive je agresivniji od ondemanda. Nekad dobro dodje, nekad ne...

Bukvalno sve zavisi od upotrebe od coveka do coveka. Nekom ce i conservative odgovarati :d

Imaj u vidu da moze neka kombinacija da ti izaziva SOD. Cisto da napomenem, neko ne zna, neko zna ;)

Poslednja izmena:
Sve zavisi od procesora i kernela kako za koji je optimizovan :)

Npr za Exynos je najbolje pegasusq radio + sio ili row

Pegasusq je pravljen za single core i dual core sisteme. Za quad core i vise core sisteme se ne snalazi najbolje. Naprimer meni na Note2 kad stavim pegasusq muzika secne svakih oko deset sekundi cim se ugasi ekran. Zato koristim lulzactiveq ili zzmoove.

Hmmm ne znam, meni na S3 ne secka?! Tu je quad core koliko znam, ako mi nesto drugo nije skarabudzeno u telefonu :d

Pegasus je pravljen za quadove... pa je budžen za dual core.

Jeste, pravljen je za quadove.

Pegasusq I ondemand to je ono sto samsung koristi na svojim exynos cipovima.

Uvek koristim:

Pegasusq+row
HYPER+row
NeoX+row.

NeoX mi je najbolji jer ima manji up treshold kalo se vec zove, nema laga, sve leti.

Row je najbolji scheduler.

Malo sam eksperimentiso, I deluje mi fiops bolji od row. Kao da je download sa neta brzi/stabilniji.

Ništa čudno. Row je read over write. Tako da on je za ukupan rad telefona bolji, jer je akcenat na čitanju sa diska, a ne pisanje po disku ;)

Hmmm ne znam, meni na S3 ne secka?! Tu je quad core koliko znam, ako mi nesto drugo nije skarabudzeno u telefonu :d
Da u pravu si. Na drugom kernelu pegasusq ne secka. Nešto je developer zeznuo. A zanimljivo da su se u toj temi za Nadia kernel mnogo njih žalilo da pegasusq secka i jedan iz dev tima je objasnio zašto da koriste lulzactiveq ili zzmoove i da batale pegasusq a između ostalog je spomenuo to što sam ja gore napisao ili ga nisam dobro razumeo.

Ali i na drugom kernelu i dalje držim lulzactiveq :p

Jeste na FR ali moze da se gleda (prebacite ako ima neka druga tema za ovo)

[YOUTUBE]8RMn7wuwDPs[/YOUTUBE]

Poslednjih par dana mi se baterija brže prazni, primetio sam da google play servis koristi skoro 20%, a ranije se nikad nije pojavljivao.

Gdje da nadjem aktielni wallpaper i sacuvam ga?

Hocu nesto da isprobam ali nemam pojma odakle sam ga skinuo i ne bih da izgubim sliku kad promijenim launcher.

Eh kad wallpaper postane bitan... :p

ajde ako moze mala pomoc od nekoga ko se vise razume u "ove" stvari

ocu da ucitam novi Firmware u telefon - to je orginalni Lenovo rom za S930

koristim smart phone flash tool ...

odradim sve sto bi trebalo da se uradi - ali kad povezem telefon i treba da se prebaci novi firmware - izbacuje mi error 8038

e sad ... da li je neko imao taj problem i da li je to do drivera za telefon - ili nesto sasvim drugo

unapred hvala

cheers

S3 Neat AOSP 5.6. Posle čitanja komentara prebacio sam se sa interactive+cfg na pegasusq+row i telefon mi deluje življe.
Koristim ovo podešavanje tek jedan dan pa me zanima da li da očekujem veću potrošnju ili neću ni primetiti razliku?

Trebalo bi bolja baterija, ali opet sve zavisi od koriscenja telefona da li ti treba tromiji telefon ili zivahniji. :)

Ajmo mali podsjetnik, ovo se zaboravi kad se ne radi godinu dana :D

Flesujem prvo recovery koji treba za ROM, zatim bootloader zbog Knox-a pa tek onda fles ROM-a kernela i ostalih zahebancija?

Drugo,ako neko zna, PhilZ nisam odavno koristio jer mi je prvi i zadnji put opcija za wipe i fles novog rom-a obrisala i internu mem sa sve novim rom-om, da li se opet moze desiti isto ili ne?

Ajmo mali podsjetnik, ovo se zaboravi kad se ne radi godinu dana :D

Flesujem prvo recovery koji treba za ROM, zatim bootloader zbog Knox-a pa tek onda fles ROM-a kernela i ostalih zahebancija?

Drugo,ako neko zna, PhilZ nisam odavno koristio jer mi je prvi i zadnji put opcija za wipe i fles novog rom-a obrisala i internu mem sa sve novim rom-om, da li se opet moze desiti isto ili ne?

Druže sve sam ti odgovario na PP. Nece obrisati internu memoriju. Ides na clean to install new ROM i onda flashujes.

Ides recovery pa Bootloader ili bootloader pa recovery isto je.

Posle ide ROM pa Kernel i to ovim redosledom ne može kernel pa ROM.

Uh dobro :)

Odoh da zveknem Phoenix.

Pablo, ovaj OTA update za v18 jesi instalirao sa telefona ili flesovao?

Edit:

Kad smo vec kod interne? Jel ok da je obrisem nakon instalacije rom-a? Vec kad radim clean install da obrisem sve i sa nje.

Poslednja izmena:
I kad skines sa telefona moras rucno da ga flashujes iz recovery-ja. Tako da ga odmah skini i flashuj posle ROM-a ali prvo pusti da zavrsi taj prvi boot. Posle flashuj taj update i opet ga pusti da bootuje pa tek posle toga kernel.

Internu obrisi pre instalacije ROM-a ( naravno pre toga backupuj sve sto ti treba) da se očisti od kojekakvih gluposti sto su ostali od proslih romova.

Novi rom na cistu internu prebacujes tako sto telefon spojiš na pc i mountujes internu memoriju.

Sve sam pobrisao ali ne znam kako da mauntujem internu mem sad? Kad idem na mounts and storage mount usb nista se ne desava, samo trepne ekran...

Cek, sad sam se izgleda opet zahebo sa PhilZ-om??? Ne radi adb sideload niti mount bilo koje particije....

Ne znam. Meni radi. Jel su ti driveri za mobilni u redu?

Jel' uopšte imas instaliran ADB?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno