Šta je novo?

LG Nexus 4

nažalost ne pomaže ni factory reset iz recoverya. Čak bih ponovno instalirao isti rom iz recoverya ali kaće da ne može mount sdcard...Naravno da je tako,zašto bih lagao.
Sad stoji na tom početnom screenu gdje traži tu lozinku i nemogu nikud dalje...pokušat ću još jednom factory i wipe pa ćemo vidjeti...
Na linku je procedura za nexus 7, procedura je ista i za nexus 4.
Naravno treba ti firmware za četvorku.
Ako i posle ovoga imaš probleme stvar je hardverske prirode.
forums.androidcentral.com/google-nexus-7-2012-rooting-roms-hacks/191477-guide-nexus-7-factory-image-restore.html

uradio fastboot erase userdata
sa naredbom format nije htio,valda je to isto?
E sad pokušava boot ali vidim da neće uspjeti pa ću pokušati kako si mi rekao,hvala na savjetima,idem pokušati.

Ovo je jako škakljivo, jer može biti da je telefon kraden, a da je neko kriptovao podatke, pa je došlo do problema i da treba šifra i da ti dodjes do podataka ili da osposobis telefon da ga koristiš bez tih podataka. Opet moje neko mišljenje...

uradio fastboot erase userdata
sa naredbom format nije htio,valda je to isto?
E sad pokušava boot ali vidim da neće uspjeti pa ću pokušati kako si mi rekao,hvala na savjetima,idem pokušati.
uh pa ne znam da l je baš isto.
jeste svakako isto sa gledišta da obe brišu podatke sa particije, ali nisam siguran da će običan erase da reši probleme sa enkripcijom, nepravilno prijavljenim prostorom itd...

ko prvo,nije ukraden,
problemi su kao što rekoh nastali nakon updatea na 4.4.4
kako formatirati userdata,kojom naredbom pošto fastboot format userdata ne vrijedi?

to je ta, moraš tako

koji problem bude, što ne možeš da formatiraš?

problem je
C:\adb_fastboot>fastboot flash boot boot.img
sending 'boot' (6366 KB)...
OKAY [ 0.417s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.392s]
finished. total time: 0.809s

C:\adb_fastboot>fastboot flash system system.img
sending 'system' (731040 KB)...
OKAY [ 46.428s]
writing 'system'...
FAILED (remote: Unknown chunk type)
finished. total time: 67.745s

C:\adb_fastboot>
C:\adb_fastboot>

pa gde ti je tu format userdata?

što se tiče ovog za flash system.img, ja bih proverio:
1) da li je ispravan fajl koji flešujem, pa i redownload da budem siguran
2) da li imam najnoviji fastboot.exe

u krajnjem slučaju, nije ni neko moranje da flešuješ stock system. flešuj samo recovery, prebaci preko ADBa .zip nekog roma sa kompa i flešuj to iz recoveryja. ili adb sideload, ista stvar

format userdata neće...
napravio sam erase userdata i nakon toga flash boot i sistem neće. pokušat ću ujutro dalje,oči mi se sklapaju a nebi da još pogoršam,hvala svima koji pokušavaju pomoći.

pa za format userdata sam te pitao šta znači "neće"

znači kad ukucam fastboot format userdata izbaci mi listu komandi samo
C:\adb_fastboot>fastboot format usedata
usage: fastboot [ <option> ] <command>

commands:
update <filename> reflash device from update.zip
flashall flash boot + recovery + system
flash <partition> [ <filename> ] write a file to a flash partition
erase <partition> erase a flash partition
getvar <variable> display a bootloader variable
boot <kernel> [ <ramdisk> ] download and boot kernel
flash:raw boot <kernel> [ <ramdisk> ] create bootimage and flash it
devices list all connected devices
continue continue with autoboot
reboot reboot device normally
reboot-bootloader reboot device into bootloader

options:
-w erase userdata and cache
-s <serial number> specify device serial number
-p <product> specify product name
-c <cmdline> override kernel commandline
-i <vendor id> specify a custom USB vendor id
-b <base_addr> specify a custom kernel base address
-n <page size> specify the nand page size. default:
2048

-

uspio sam konačno,imao si pravo,moj fastboot nije imao komandu format...nakon formata sve je dalje išlo ok,i interna memorija dmah prikazana kako treba.Sad više stvarno nemogu gledati pa ću sutra vidjeti jel sve radi ok pa javim,hvala vam najlijepša na pomoći!

Definitivno power dugme krene da crkava nakon godinu dana koriscenja. Ima i dalje normalni 'klik' ali mora sve jace da se pritisne da bi odreagovalo, a ponekad odradi i 'dupli klik' sto bas ume da nervira.
Posto mi je ne prijaju softwerska resenja, vec sam narucio sa ebay-a power+volume tastere, pa javljam rezultate nakon zamene :wave:
Kod mene je ovaj problem sa "duplim klikom" power dugmeta. Jel pokriva garancija taj deo?

^Trebalo bi da pokriva (ako imas garanciju). Ocekujem da dugme stigne naredne nedelje pa postavljam slike i rezultate

Ok hvala. Imam garanciju, zato i pitam. Oticicu do radnje da vidim sta ce da kazu.

Jel neko ostao na portu Androida L, kakvi su vam utisci dosad?

Nažalost,ja još nisam rješio svoj problem a koji je jako neobičan i pretežak za mene kao prosječnog korisnika.Stvar je u tome da nema što nisam pokušao nebi li flešao mob na zadnji stock firmware,ili bilo koji stock pa ga zatim rootao i instalirao si custom rom koji želim.Pokušao sam više programa,od nexus root tolkita,do fastboot komandi.Fastbootom mogu instalirati sve dok ne dođe na red system image gdje obavezno dobijem grešku "bogus unknown chunk type"! Nakon toga,naravno,nema sistema i mob je neupotrebljiv. No,u tim pokušajimapokušao sam svašta,pa i izvaditi i ponovno ukopčati bateriju moba i tada prolazi fleš systema fastbootom i mobitel uspješno boota no ubrzo slijedi nekoliko restarta samih od sebe i ubrzo zapinje u bootu,i nakon toga,ako se baterije rekonekta mobitel nastavlja normalno raditi i tako u krug. Pošto se već dugo vremena mučim sa time,našao sam i ovu metodu na xda forumu http://forum.xda-developers.com/nexus-4/general/tutorial-how-to-unbrick-n4-t2347060
I mogu reći,da tom metodom prolazi flešanje mog nexusa.Bez ikakvih problema se mob boota i sve radi. No,bilo bi to ok da nema i tu problema,interna memorija se smanji na 5.7 gb mada je model od 16gb i nema novijeg sofwera od 4.2 za flešati za taj program.E sad,šta napraviti? Fastboot,nrt i slični programi ne vrijede kod mene jer svaki zapne kod flešanja sistema,zašto ovaj fleša sistem uspješno a oni nemogu? Nemojte reći driveri i neznam šta,nebi flešalo ni druge image fajlove,boot,bootloader,radio itd a njih fleša bez problema.Ima li netko kakvu ideju?

Heh,nije glupo pitanje...A nisam vidio nigdje da ima firmware posebno za 8 a posebno za 16 gb?
Osim toga,shvatio sam još nešto neobično kod njega,recimo fleš uspije sa LGnpst i nakon nekog vremena počne sa restartima sam od sebe i nakon par restarta obavezno zapne u google logu i nema šanse podići sustav,niti flešati ga sa fastbootom ili iz custom recoverya čak,jednostavno ne prima tad ,ili programima koji rade na istom principu,ali ugasim ga i pustim da stoji neko vrijeme,par sati,nakon tog vremena upali se normalno kao da ništa nije bilo...

Kakva su vam iskustva sa purity+ meni danas zabagovala kamera i nije mi sačuvala neke panorame i photo sfere, jel to do gapsa, I isto mi sport tracker nije sačuvao jednu vožnju.

Meni se to desava sa stock romom i hells kernelom. Mislim da je do kamere, stalno puca na hdr i photo sphere..

Primetno je lošija kamera na Nexus 4 u poređenju sa Nexus 5/G2.

Heh,nije glupo pitanje...A nisam vidio nigdje da ima firmware posebno za 8 a posebno za 16 gb?
Osim toga,shvatio sam još nešto neobično kod njega,recimo fleš uspije sa LGnpst i nakon nekog vremena počne sa restartima sam od sebe i nakon par restarta obavezno zapne u google logu i nema šanse podići sustav,niti flešati ga sa fastbootom ili iz custom recoverya čak,jednostavno ne prima tad ,ili programima koji rade na istom principu,ali ugasim ga i pustim da stoji neko vrijeme,par sati,nakon tog vremena upali se normalno kao da ništa nije bilo...
Moj savet ti je da ti istestiras neki kuvani rom, samo zbog te particije i da bi video sta ce se desiti.

Nikad ne znas mozda ti se bas i svidi taj visak opcija koji stock ne pruza. ;)

Naravno,probao sam ja i kuvani rom i daleko mi se sviđa više kuvani nego tvornički,ali...i na kuvanom-problemi...
Uspio sam nekako jedva instalirati kuvani (nekad ne primi instalaciju iako recovery flaš uredno prođe). I opet isti problem...nakon nekog vremena mob se smrzne,ili restarta sam od sebe,kako kad,nekad se sistem podigne opet ok a nekad zapne kod google loga. Dok zapne u bootu rješenje je dugi pritisak power gumba,sve dok crvena lampica ne zasvijetli i prestane svijetliti. Nakon toga mobitel podigne sistem kao da ništa nije bilo...a bez tog dugog pritiska na power,da napravim samo pritisak na power dok se mob ne restarta ponovo,ništa ne vrijedi,opet zapne u bootu...neznam više što da radim,imam i log kernela izvađen iz sistema al ga ne razumijem pa mi to malo vrijedi,da vidim što ometa sistem i prisila ga na smrzavanje,nisam ni siguran jel do hardwera ili softwera...

Valjda će Android L da reši problem sa dropovanjem data konekcije... Android 4.4.4 stock = odjednom mi se izgubi data konekcija (odjednom nestane E/H ikonica) i vrati se posle 2-3s, nekad se izgubi i mreža na 2-3s. WiFi radi savršeno. Resetovao sam APN na default, čak sam i ručno konfigurisao APN, ništa ne pomaže.
Gubljenje mreže nestaje na WCDMA only modu, ali se opet dešava povremeno pucanje data konekcije. Vidim da dosta njih ovde ima problem sa data konekcijom: https://productforums.google.com/forum/#!msg/nexus/saOjkcCsPSo/uH7VY8FNhwoJ .

Da li je još neko primetio ove probleme? Da napomenem, na Telenor mreži sam.

Meni često salta sa H na 3g, pa prebacuje na E, ne znam u cemu je fora.

Vrh Dno