Šta je novo?

LG Nexus 4

To se zove Fast Dormancy. Operater je to konfigurisao zbog štednje baterije. Kad konekcija miruje, telefon se nalazi u UMTS modu mreže (3G ikonica), a kad se puvuku neki podaci prelazi na H/H+.

Dakle, to je normalno. :) Kod Telenora je drugačije konfigurisano: kad konekcija miruje, telefon se nalazi u HSPA modu mreže, a čim se povuku podaci prelazi na HSPA+.

Pa i nije bas tako. Desava mi se i dok ne miruje konekcija.

Možda telefon radi sinhronizaciju u pozadini pa ti prelazi sa 3G na H? Na E prelazi kad je slabiji 3G signal.

Sva sinhronizacija je iskljucena. A tesko da je tako lose pokrivena mreza da toliko cesto prelazi, mada sve je moguce.

Ne znam...ali otkako imam 4.4.4, telefon se jako cučno ponaša. Pored problema sa mrežom i konekcijom, nekad otkaže i power dugme tako što nakon klika neće da prikaže meni za gašenje, silent, vibraciju pa moram da ga držim duže da bi se restartovao fon. Nakon restarta fona, radi savršeno, uredno prikazuje meni za gašenje, vibraciju... Nakon par dana se ponovo zaglupi...

Pogledaj koja ti je jačina signala u settings/about/status dok si na 3g

Ne znam...ali otkako imam 4.4.4, telefon se jako cučno ponaša. Pored problema sa mrežom i konekcijom, nekad otkaže i power dugme tako što nakon klika neće da prikaže meni za gašenje, silent, vibraciju pa moram da ga držim duže da bi se restartovao fon. Nakon restarta fona, radi savršeno, uredno prikazuje meni za gašenje, vibraciju... Nakon par dana se ponovo zaglupi...
Ista prica i kod mene...

Ne mogu da nadjem gde se to proverava?
Settings>about phone>status
Погледај како је мени на 2г очајан :)
apuny5un.jpg

Poslednja izmena:
Meni u CG, u roamingu više ne radi 3 g no što radi... Ne mogu da se setim kako je bilo u BG pošto sam ubrzo posle updatea zapalio na more.
Moram svaki put da prebacim na 2g, pa da vratim na 3 g preferred. Baš nervira

Meni u CG nije ni radio telefon, tj mreza. :)

Onda sam ja jos dobro prošao

Flešovao sam Factory image 4.4.4, pre toga sam obrisao boot, radio, recovery, cache, system, userdata... Sad u dual modu drži 3G do poslednje žile, ranije je prebacivao na 2G i pored solidnog 3G signala. Problem su sad samo lokacije koje nisu dobro pokrivene 3G signalom, stigao mi je SMS o propuštenom pozivu dok mi je telefon bio u rukama, u tom trenutku je bila samo 1 crta 3G signala...

Zaista se čudno ponaša telefon. Nisam više pametan.

Jel probao neko Android L? Mislim na trenutnu verziju? Da li moze da se koristi?

Па направи бекап и пробај, као да је то нека мудролија...

Nije mudrolija nego je proces realno, jos instalacija novih aplikacija pa me interesuje jel mnogo bagovit...?

Колико сам пратио, требало би да ради лепо, али сигурно да има неких багова иако кажу да је fully operational :)

Kazu da ima neki bagova vezanih za android l koji većini korisnika ne bi smetali, ubaciš multirom i probaš tako ja držim.
Čak sam čini mi se pročitao da radi bolje i ima manje bagova od verzije za N5:)

Poslednja izmena:

I meni se ponekad izgubi meni za gasenje otkako imam 4.4.4. Takodje se redovno gubi 3g, pa mu treba bar 10 sekundi da se ponovo uspostavi veza. Na telenoru sam.

ovaj problem se poceo i meni desavati u zadnjih nedelju dana, isto na 4.4.4... pre toga nije imao taj problem...jel zna neko o cemu se radi?

Ista situacija, power dugme, gubljenje mreze, random restart, cudno se ponasa telefon...ne znam sta da mu radim, sve je stock..

Kod Nexus 4 problem sa Power tasterom rešava se čišćenjem tastera. Otvori se telefon, rastavi se, otvori se taster, očisti se i sve vrati na svoje mesto. Taster radi kao prvog dana. Procedura obavljena pre neki dan.

Da li je komplikovano otvoriti telefon i ocistiti taster?

Nazad
Vrh Dno