Šta je novo?

LG Nexus 4

Purity+ stvarno sam prezadovoljan. Taman opcija za cackanje i izgled, a opet rock solid stable. :)

Odličan je purity +! Do juče sam ga imao u telefonu. Sad probam Simple AOSP i iznenađujuće je brz, jedina (možda) mana je što ima hover umesto heads up.

Definitivno power dugme krene da crkava nakon godinu dana koriscenja. Ima i dalje normalni 'klik' ali mora sve jace da se pritisne da bi odreagovalo, a ponekad odradi i 'dupli klik' sto bas ume da nervira.
Posto mi je ne prijaju softwerska resenja, vec sam narucio sa ebay-a power+volume tastere, pa javljam rezultate nakon zamene :wave:
Koliko para?
Purity+ stvarno sam prezadovoljan. Taman opcija za cackanje i izgled, a opet rock solid stable. :)
Je li bolji od SlimKat-a? Nisam uopšte zadovoljan. Ne znam da li bi pomoglo da ga jos jednom flesujem? Wipe/no wipe?

Probao sam Velocity, odlican rom, ali me je zezao SwiftKey nesto, pa sam se vratio na Purity.

Svi hvale taj slimkat, a meni se licnoi nije svidelo sve to plus imao sam osecao kao da me natrpava bloatware -om. :d
Purity+ ti je kao sto sa nekim dodacijama, kao sto su peek, heads up notifications, CM11 Theme Engine + svasta nesto... Cak ga koristim sa stock kernelom i prezadovoljan sam. Od mene topla preporuka. :)

@clapton

Oko 9$, oba seta tastera (samo tasteri, bez spoljnih dugmadi)+na poklon neke alatke za otvaranje (nece se' baci). Tasteri su iz kine, sto mislim da je zemlja porekla i originala, jer su crkli posle godinu dana :d

ja tel imam god i 4-5 meseci i sa dugmetom nije nista. (Nikad koristio neki software kao zamenu)

Ja imam tel od februara nov, i ubija me dugme posebno kad napravi dupli klik..javljaj rezultate poslije zamjene je li rijesilo problem.

Zanimljivo je da volume tasteri rade i dalje dobro, iako i njih dosta koristim (otkljucavam telefon preko volume; zgodnije je jer su veci). A power dugme moze jos da traje, samo mora jace da se ubode. Resenje nije komplikovano, a ni skupo, pa necu da se navikavam na softwerska resenja. Ostatkom telefona sam prezadovoljan, imam ga godinu i po. Kada budu stigli tasteri (nadam se za 10tak dana) slikacu jedan pored drugog radi poredjenja.

Kako da izbrisem nandroid? Trazio sam ga preko ESxplorer ali ne mogu da nadjem.

U twrp ili clockworkmod folderu je. Možeš i iz recoveryja da brišeš ako se dobro sećam.

Sada sam bas gledao, cini se da se ne mogu skinuti dugmici bez skidanja maticne?
Da li planiras to sam da odradis?

edit. tek sad videh da je bilo jos odgovora, moj se odnosi na pricu sa zamenom dugmica.

Poslednja izmena:
Pa i kod mene volume dugmici rade bez greske, mada ponekad zaglupe, opalim restart i sve radi podmazano, ali power dugme mi trosi zivce. I ja sam sa tel prezadovoljan zavrsava mi posao i sl god dana ga necu mijenjat sig,samo ovo power dugme da sredim.

Kod mene je proradilo power dugme, valjda sa novim PA updatom. Ugl. sad znam da je do softvera bilo sigurno.
U stvari sad se sjećam da sam ga prsko contact sprejem, ali nije bilo efekta do updeta pa možda je i to.

Poslednja izmena:
Alal ti vera za osecaj :d Pa vise imaj taj purity+ bloata :p

Ma svi su romovi na nexusu realno u par deka, razlike samo u nekim opcijama.
Kerneli su druga prica.
A slim me odbio u startu sa dark rom pristupom, prva asocijacija je bila amoled i sljamsung, ni jedno ne podnosim:p
Znam da su kasnije izbacili i white verziju, al prvi utisak je presudan.

Pozdrav svima!
Čitam ovaj odličan forum već dosta dugo no tek sad sam se odlučio i učestvovati.
Pa tako,imam problema sa svojim nexsusom 4.
Dobiven je nov sa 4.2 tvorničkim na sebi i istog trena ponudio update na sve redom verzije dalje,sa zadnjim 4.4.4. No,u procesu nadogradnje nešto se zakompliciralo i na zadnjem 4.4.4. nexus se počeo restartai sam od sebe,više puta,4-5 a zadnji put kad se restartao zapeo je u bootu.Osim restarta nakon uspješnog boota izgubih i pola interne memorije, na 5,7 gb a verzija od 16 gb... Istražio sam malo i našao upute kako popraviti internu memoriju da se vrati na staro,zatim otključao bootloader i preko fastboota flešao tvornički 4.4.4.
No ni nakon par sati ,taman da sam napravio i root,opet isto,više restarta i zapne u bootu.
Probah ponovno fastbootom fleš tvorničkog 4.4.4,sve prođe dobro do flešanja sistemskog img fajla, ovaj put fastboot javlja grešku prilikom fleša sistema-FAILED <remote: bogus Chunk size for Chunk type Raw>.( opet interna memorija padne na 5,7 gb)
I ne želi flešati sistem. Odustao sam od flešanja tvorničkih romova i odlučio se za neki kuhani, cyanongen mod sam imao na nekim prošlim mobitelima i poslije flešanja recoverya instaliram i cyanongenmod 10.2.1
I sve radi više nego dobro,baterija ok,no skužih da ima mana,prilikom downloada nekog fajla na mob,obavezno napravi restart...upali se i dalje radi ok,sve dok opet nešto ne pokušam skinuti a da nije sa google playa.Nevjerujem da je greška do roma a nebih više ništa flešao dok radi dobro je...vjerujem da ovdje ima iskusnijih od mene pa me zanima njihovo mišljenje.Jel moguće da je nešto ostalo negdje od prijašnjih flešanja pa da smeta ovom sistemu?Iako rom je instaliran na čisto,ali imam osjećaj kao da jemobitelu zabranjeno skidanje nečeg što nije sa googla jer se odmah restarta sam od sebe,u biti,skine fajl do 30% i restarta se,probao sam u više navrata i uvjek dođe do 30%...Isprike zbog dužeg posta ali nastojao sam što bolje pojasniti situaciju.

da nemaš ti neki problem sa data particijom...?

Dobro si shvatio,dok download dođe do 30% slijedi restart telefona...čudno ali istinito.

Dobro si shvatio,dok download dođe do 30% slijedi restart telefona...čudno ali istinito.
Iz bilo kog browsera?
Bilo koji fajl?
Na 30%?

Ako je sve tačno tako zezno si nešto prilikom flešovanja a hardver ti je zdrav.
Što se može rešiti ponovnim flešovanjem a pre njega brisanjem/formatiranjem svega u telefonu.

heh,išao sam sada ponovno pokušati nešto skinuti no...
Ovaj put se telefon restartao,bootao u cyanongen ali kaže
type password to decrypt storage
Šta mu je sad nikakvu lozinku nisam imao postavljenu?

nažalost ne pomaže ni factory reset iz recoverya. Čak bih ponovno instalirao isti rom iz recoverya ali kaće da ne može mount sdcard...Naravno da je tako,zašto bih lagao.
Sad stoji na tom početnom screenu gdje traži tu lozinku i nemogu nikud dalje...pokušat ću još jednom factory i wipe pa ćemo vidjeti...

Možda. Kako to mogu provjeriti?

pravo da ti kažem nemam pojma. ono što bih ja onako napamet uradio je formatirao data particiju preko fastboota.
skinuće ti šifru, trebalo bi da dobiješ pravu količinu memorije... mada nisam siguran zašto ti uopšte traži password. ja sam imao takvih problema na nexusu 5 ali kod njega je to novost. mada moguće da to nije hardverski vezano za nexus 5 nego za kitkat, a ti si valjda prvi koji otključava bootloader tek sa kitkatom :)

sad dok pišem ovo mi sve više ima logike :d tako da probaj da opališ jedan fastboot format userdata pa vidi šta se dešava. ako je ono što mislim to će ti popraviti sve.

edit: sad vidim i ovaj poslednji tvoj post. 99% je ovo što pišem, isto sve sam imao na nexusu 5. uradi format userdata, restartuj se u android (ako ga nemaš flešuj preko fastboota stock, samo system i boot), restart u fastboot, flešuj recovery i dalje ti je posle lako

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno