Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Poslednja izmena:
Nemoj ni da radis tako, idi u samu aplikaciju, dakle u Cloudmesh recimo. Odatle pristupis bilo kojoj slici ili video snimku na internoj memoriji, selektujes sta hoces i koliko hoces, copz, odes u zeljeni dropbox folder, paste i to je to...

File Manager
Mp3 nikakva manipulacija:

Može da se selektuje više slika, ne i video:

Cloudmesh
Ne vidi ništa u internoj memoriji:

Sa njim radi barijanta kako si već opisao, iz galerije selektujem slike...

Poslednja izmena:
SVE se radi kroz aplikaciju (PFM), kada dodaš sve cloud servise (add provider), označiš sve što te zanima i copy, pa odeš na mjesto gdje hoćeš pa paste.
Ista stvar kao i na kompu.

edit:

Ja sam kupio PFM, pa reci konkretno šta da isprobam, imam OneDrive, Gdisk, i Box cloud servise.

Poslednja izmena:
Ispasce da lazem na kraju:

wp_ss_20140731_0001.png

Ne vidi nista u internoj memoriji jer je nisi dodao, moras u svakom od tih programa na "+" ili sta vec i da ga autorizujes da moze da vidi internu memoriju... Naravno samo prvi put.

P.S. Kao sto rece Spacer, sve se radi iz konkretnog programa, nista iz galerije.

Poslednja izmena:
I sad, koji? Pocket File Manager ili File Manager? To su dve različite app, na predhodnoj strani pominjete obe.. @Spacer pominje PFM (Pocket File Manager), gore na slici @Darko1290 vidim File Manager?
Totalna zabanu ljudi. Koja može da selektuje više slika i video fajlova i da šalje? Koja može mp3, i tekstualne fajlove da šalje i skida sa DB? Pitam za dropbox.

Poslednja izmena:
^ i mytube ili metrotube se plaćaju. Zar za YT nema normalna free app? Na wp se free app za ostale OS plaćaju, mislim stvarno, pa i za dropbox moram da platim da dobijem funkcionalan. Nije uredu, em su im app sakate. Prvi lično kupim pro verziju, ali app koje su free naplatiti :smash:
Jedinu oficijalnu YT aplikaciju može da izbaci Google. Google je izbacio YT aplikaciju za iOS, ali ne i za WP.
Google ima jednostavnu strategiju. Pokuša da korisnike "ubedi" da koriste njegov OS. Ako to nije moguće, nastoji da na drugoj platformi koriste njegove servise (gmail, gdrive, gmaps, youtube...).

iOS je operativni sistem koji pokreće samo Apple-ove uređaje, Apple nema nameru da ga licencira drugim kompanijama, takođe Apple samo proizvodi uređaje više i srednje klase. Dakle iOS kao platforma nije zamišljen da se nalazi na svakom mobilnom uređaju ni da cilja na što veći market share. Apple nije konkurencija Google-u u pravom smislu reči. Takođe, iOS uređaji trenutno čine najveći deo mobilnih uređaja koji koriste internet. Zato je google izbacio YT aplikaciju.

S druge strane WP je pravljen sa namerom sa kojom je pravljen i Android, da se licencira i bude prisutan na svakom mobilnom uređaju svakog proizvođača i u svim cenovnim rangovima. Microsoft i Google jesu prava konkurencija.
S obzirom da je udeo WP uređaja još uvek mali, Google je odlučio da ne pravi YT aplikaciju, jer ne želi da se to tumači kao hrabrenje korisnika da pređu sa androida na WP.
Ukoliko udeo WP-a poraste, Google će sigurno reagovati i izbaciće svoju YT aplikaciju.

Poslednja izmena:
Pod uslovom da se tih 10 aplikacija placaju. U praksi naravno nije tako u smislu da prosecno mozda 2-3 ces imati potrebu da kupis, ostalo je free.

Recimo ja imam 26 app instaliranih ne racunajuci fabricke i ostale naknadno instalirane MS/Nokia app. Dakle 26 od svih ostalih, od toga su 3 placene. I imam apsolutno sve sto mi treba.
Pa to...
Hocu da kazem, da imam zelju da se bahatim i da instaliram samo kupljene aplikacije, to ne bi kostalo 30E sve ukupno.
A slusam samo od ljudi, kakav WP tamo skoro da nema besplatnih aplikacija...
Nije problem dati vise od 500E za telefon, ali kad treba dodati 30E za 10-15 kvalitetnih aplikacija, tu se vec razmislja...

Pre 3-4 godine kad sam kupovao auto, svi su govorili, ma kakva Alfa, uzmi Golfa.
Alfa se ne kupuje, za nju se vencavas.
Covek koji kupi Alfu je srecan dva puta. Prvi put kad kupi auto i drugi put kad uspe nekako da ga proda...
.
.
.

Na kraju sam uzeo iz principa taj auto, i kad mu je pala cena vidim da je svaki drugi Alfa i voze ga i "golfisti" i sad je dobar auto... :)

Tako cu iz inata da uzmem i WP. Nadam se uskoro L930 ako sklopim neku finansijsku konstrukciju

Kao što vidite gore na mojim SS, na free verzijama toga nema.
I sad, koji koristie, Pocket File Manager ili File Manager? To su dve različite app, na predhodnoj strani pominjete obe, obe u free verzijama nemaju. @Spacer pominje PFM (Pocket File Manager), gore na slici @Darko1290 vidim File Manager?
Totalna zabanu ljudi. Koja može da selektuje više slika i video fajlova i da šalje? Koja može mp3, i tekstualne fajlove da šalje i skida sa DB? Pitam za dropbox.

Na SS je File Manager, free verzija. Nemam plaćenu, ovo sam skinuo samo zbog tvog pitanja kako da manuelno šalješ više slila na DB. I sve to što tražiš radi ali ne želiš da me saslušaš izgleda. Svaka od tih aplikacija za manipulaciju fajlovima zahteva inicijalnu pa hajde nazovi autorizaciju. Dakle i u ovom File Manageru, da se zadržimo na njemu ali to važi za sve, moraš da "dodaš" internu memoriju u program i tek onda imaš pun pristup fajlovima. Dakle u ovom slučaju, otvori FM, idi na plus, klikni na folder Slike i onda klikni na Yes ili je onaj znak za štikliranje za potvrdu, zaboravih sad. Nakon toga su folder Slike kao i svi podfolderi dodati u program, uđi u camera roll ili gde su već konkretni video snimci i imaćeš sve opcije koje se vide na mom SS.

Tačno, upravu si. Posle autorizacije se vidi memorija, onda može copy, odem do dropbox pa paste. Tako rade PFM i FM. Hvala još jednom. Još jedno pitanje, koji ti je od ova dva funkcionalniji?
Tolika zapetljancija oko jednog prostog programa, bar na ova dva veća OS.

@CoyoteKG, omašio si poentu. Radi se o tome da su za druge dve veće platforme app besplatne i funkcionalnije (više opcija na koje smo navikli mi koji dolazimo sa njih), a na manjoj platformi koja treba da privuče korisnike iste app nemaju zvanične i plaćaju se. Niti je neko ovde dao 500e za telefon, niti se radi o tome da neće neko da kupi app, niti lumia 520 koja je najpopularniji wp telefon košta 500e.

@ Ivan I.

Sve što ti tražiš može PFM, vjerovatno slično rade i drugi, ali on je jedan od pionira, uredno se ažurira..

Tačno, upravu si. Posle autorizacije se vidi memorija, onda može copy, odem do dropbox pa paste. Tako rade PFM i FM. Hvala još jednom. Još jedno pitanje, koji ti je od ova dva funkcionalniji?.

Iskreno, nijedan. Ne zato što ne valjaju već zato što mi je dovoljan MS-ov files. Free je a ima sve isto za manipulaciju fajlovima kao i ovi. Pošto koristim samo Onedrive od cloud servisa a isti je integrisan u sistem nije mi potrebna ta dodatna funkcionalnost koju nude ti file manageri. E sad, što se izbora između ta dva tiče mislim da je prosto, ako hoćeš free rešenje tj ne pogađa te ograničenje od samo jednog cloud naloga na FM ostani na njemu onda. Ako bi u svakom slučaju išao na paid rešenje mislim da je PFM kompletniji izbor...

Poslednja izmena:
M$ Files je samo lokalni FM, njega zanimaju cloud-i i nije dovoljan za njega..

Imam problem, ne mogu da pesmu koju sam skinuo sa interneta stavim kao ringtone. Preko Files aplikacije ja pesmu prebacim u folder Ringtones i u Settings neće da mi se prikaže. Čak sam probao sa pesmom koju sam već imao u telefonu i neće..

Poslednja izmena:
Kako biste ocenili ažuriranje WP-a u odnosu na druge platforme? Recimo da je Android 1, a iOS 10, gde biste ga stavili?

Pa za sad sam dobio svaki update koji je izasao, na najjeftinijem modelu.. Ako na to mislis.

Mislim na generalni utisak, a u to spada i to koliko update-a se dobija (a ne ćao posle prvog), brzina dobijanja update-a i da li sve prođe i radi kako bi trebalo.

Kao što reče Boris, mislim da je ovo jedna od stvari gde WP dobro stoji. Moj telefon(920) je dobio do sada 3 zvanična i evo za koji dan će četvrti update. To važi i za ostale Nokia WP uređaje, svi su dobili sve do sada. I dobiće svaki update koji izađe u tih 36 meseci od izlaska telefona na tržište. Nikad nijedan problem sa zvaničnim update-ovima.

Ja imam tel od prosle godine i do sada sam dobio preko 10 apdejta,sto manjih ,sto većih .
Reko da postavim screenshot ,al posle zadnjeg tapatalk apdejta ,vise to ne mogu da uradim ,ima li jos neko tih problema ?

Poslednja izmena:
Meni radi :)

hejyhyga.png

Ako prvo napisem teksst ,pa kroz edit nece ,a ovako ,kad prvo odemm na atachment ,tad doda sliku.

Prilozi

• Edited_Imaged9a4728f-4d9d-41c6-b128-31c9707ac099_TapatalkEditedImage.jpg
    Edited_Imaged9a4728f-4d9d-41c6-b128-31c9707ac099_TapatalkEditedImage.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 75
Mozda je retardirano pitanje, ali ne mogu da resim problem sa smajlijima u SMS porukama. Kad kucam smajli (tipa :D, ;), :), :p itd) on ih kod mene tako pokazuje, tj nece da napravi simbol, dok na drugom telefonu (na koji je poslata poruka) se smajli vidi bas kako treba. Kako da uredim da se i kod mene tako vidi?

Ne razumem bas sta pitas ali u globalu, kucaj dve tacke i zagradu i prikazaceti se na oba telefona osto. Ja koristim ugradjene smajlije, bas me briga kako ce videti onaj kom saljem. Ukoliko saljes wp korisniku on ce videti isto sto i ti. Bilo ugradjeni smajliji ili rucno napravljeni.

Mislim na generalni utisak, a u to spada i to koliko update-a se dobija (a ne ćao posle prvog), brzina dobijanja update-a i da li sve prođe i radi kako bi trebalo.

Ako budu ispostovali tu izjavu, svaki WP8 telefon ce dobijati update narednih 36 meseci od datuma kad se pojavi na trzistu. Za sada se toga drze. Brzina dobijanja, u proseku kad pocne neki telefon da dobije, svi ostali bi trebalo u roku od mesec, mesec i po recimo.. Zavisi dosta i sa kog je trzista i slicno, ali svi ce dobiti. Sve uvek prodje kako treba odnosno nisam vidjao da je nekom update napravio problem ikad..

Ne razumem bas sta pitas ali u globalu, kucaj dve tacke i zagradu i prikazaceti se na oba telefona osto. Ja koristim ugradjene smajlije, bas me briga kako ce videti onaj kom saljem. Ukoliko saljes wp korisniku on ce videti isto sto i ti. Bilo ugradjeni smajliji ili rucno napravljeni.

E pa tu je kvaka, ugradjene smajlije mi lepo pokazuje ali drugi non WP telefoni to vide kao kvadrat (svaki smajli izgleda kao kvadrat), a ove rucno radjene smajlije (dve tacke + zagrada npr) onaj drugi vidi lepo a ja ga vidim kako sam ga kucao, a ne kao smesak. Evo slika u prilogu, da lakse objasnim
wp_ss_20140802_0002.png sa rucno pravljenim smajlijima, i
wp_ss_20140802_0003.png sa ugradjenim smajlijem.
Kako da namestim da rucno pravljene smajlije vidi kao smajli a ne kao grupu znakova od kojih se pravi?

Ako budu ispostovali tu izjavu, svaki WP8 telefon ce dobijati update narednih 36 meseci od datuma kad se pojavi na trzistu. Za sada se toga drze. Brzina dobijanja, u proseku kad pocne neki telefon da dobije, svi ostali bi trebalo u roku od mesec, mesec i po recimo.. Zavisi dosta i sa kog je trzista i slicno, ali svi ce dobiti. Sve uvek prodje kako treba odnosno nisam vidjao da je nekom update napravio problem ikad..

Mislim da sam video da je neko imao problem sa Ativ S prilikom nadogradnje, brick.

E pa tu je kvaka, ugradjene smajlije mi lepo pokazuje ali drugi non WP telefoni to vide kao kvadrat (svaki smajli izgleda kao kvadrat), a ove rucno radjene smajlije (dve tacke + zagrada npr) onaj drugi vidi lepo a ja ga vidim kako sam ga kucao, a ne kao smesak.?

Definitivno je resenje da sam kucas, pa da i ti i on dobijete old stile smajlije.

Mislim da sam video da je neko imao problem sa Ativ S prilikom nadogradnje, brick.
Nisi dobro video. To sam bio ja. Ja sam hteo rucno da ga vratim na gdr1 pa sam ga sprzio u tom procesu, preko kabla i PC-a :)
Znaci, nije bio standardni OTA update...Sad imam opet Ativ i ne pada mi napamet da ga kacim na PC i flesujem. Znam da sam ja kriv za to i zato vise ne pokusavam :)

Vrh Dno