Šta je novo?

Lenovo P780

Ja jos ne mogu da kazem da li je baterija losija ili ne, jer mi nesto luduje... napunjena, kaze da je <15%, pala na 1% u roku od 30 sekundi, ali stajala tu :D Reboot, pokazuje neku normalnu cifru, ali mnogo brzo se trosi! Ja sam na 0 power saving, 100% brightness stalno imao po 9-10h SoT uz gledanje videa, sync uvek on, WiFi i 3G nikad ne iskljucujem i ne mogu da potrosim bateriju za jedan dan... nadam se da je samo zaludjen battery stats i da ce se srediti ubrzo.

E, da... prebacio sam na ART runtime umesto Dalvika, nisam primetio poboljsanje.

Velja - na koji forum mislis? Ono sto sam na XDA i LenovoRU forumu nasao nije radilo na KitKatu za root.

Izgleda da ima neki bug, i meni u toku dana palo na 14%, i tu stajalo neko vreme a nakon reboota odjednom skocilo na 66%??

Edit. Posle 10 min pade na 45% a posle drugog reboota opet 14%. Da ne pricam sto launcheri brljave...neverovatno da su pustili ovakav update kao zvanican

Poslednja izmena:
Kod mene je sledece, telefon je u 3G modu, sve konekcije iskljucene, sleep posle 30s, power saving mod ukljucen, sve power saving opcije ukljucene, samo 5 aplikacije nisu zamrznute, FB, Bench forum, B92, Blic i Kurir. Screen on time 3 sata i 30 minuta. Sto se tice koriscenja tu je bio uglavnom surfing preko WiFi. Telefon je na bateriji 2 dana i 14 sati, 70% baterije preostalo, procenjeno vreme 43 sata. Po meni ovo je OK. videcemo koliko ce dogurati kada baterija bude prazna.

Uf ovo ti je sjajan rezultat...ja kad napunim svoj 100% pise mi da je procenjeno vreme 42 sata.

Drugo punjenje i ne mogu 5h SoT da izvucem iz 85% baterije... Nadam se da jos formira nesto inace je gora baterija od s4 sada.
Kalibracija kaze da nije uspela dva puya. Jednom nije bila syvarno ispod 15% pa shvatam ali drugi put se iskljucio ispod 4% sam i onda sam uradio kalibraciju, tj.probap, nije uspela.
Nista nisam nasao da je bolje na ovomkitkatu bukvalno.

Uvek možeš da se vratiš na 4.2.1.

Samo opet uz full wipe. Mada je samo pitanje vremena, ne verujem da cu ostati na kk. Primarno zbog baterie.

Ne košta te ništa da probaš lako je vratiti se na 4.2.1.Inače izašao je apdejt od 180Mb,kažu rusi biće OTA sledeće nedelje.

Tek izasao ota na kk i vec update od 180mb?

Zbog kamere, na nju je bilo najviše žalbi.

Baterija na telefonu mi je malo pre pala na 2%. 10h 30m 48s screen timea i ukupno 5d 13h 50m od prvog punjenja sa instaliranim KK. Sa umerenim koriscenjem, ja sam prezadovoljan trajanjem baterije.

Od ostalih fixeva dopada mi se mogucnost budjenja telefona preko volume dugmica - odlicno! Automatsko osvetljenje ekrana radi daleko daleko bolje nego na JB, sad je napokon upotrebljivo. Ima tu jos nekoliko sitnica, sto plus sto minus, ali sve u svemu prezadovoljan sam sa KK.

Poslednja izmena:
Toliko sam ja bez problema dobijao na JB, i to sam max. brightness stalno. Gasim telefon (flight mode) nocu.
Evo trece punjenje, ja ne mogu da izvucem 6h SoT, i to jedan dan rada :(

Инсталирао сам с221 према упутству са АФС камера ради за остало не могу тренутно да кажем.

Toliko sam ja bez problema dobijao na JB, i to sam max. brightness stalno. Gasim telefon (flight mode) nocu.
Evo trece punjenje, ja ne mogu da izvucem 6h SoT, i to jedan dan rada :(

A da probas uraditi kalibraciju baterije. Mozda pomogne. Ja sam malo pre uradio dok se baterije punila i sad mi sa istim postavkama predvidja 70h endurance.

Dva puta mi je neuspela kalibracija.
Vratio sam se na JB, previse mi se ne svidja na KK iskreno, a niceg nema da mi se posebno svidja (osim network speed u status baru, ali prezivecu :D)

Posle 2 punjenja baterija mi se konacno ustalila, ne brljavi vise, i moze se reci da radi najmanje isto kao i ranije...mozda za nijansu cak i bolje. KitKat nista specijalno, ne dopada mi se iphone like launcher, tako da sam odmah stavio drugi. Neki bagovi su ispravljeni, kao sto je mogucnost iskljucivanja duple notifikacije sms-ova, ubaceno restart dugme, kao i brzina neta u notification baru

Cinimi se da sam malo *****+$$#@## moj p780
nesto me malo zezao playstore i blokirao
i ja uzeh da mu instaliram neki http://www.needrom.com/mobile/lenovo-p780-vibeui-2-0/
snimih na sd ....

ROM Install :
CWM
Step 1: Download the custom ROM copied to an external SD card root directory
Step 2: the shutdown state. While holding down:
– Power button + volume button up, to enter the recovery mode.
– Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data
– Wipe Cache Partition -> Wipe cache
– Advanced -> Wipe Dalvik Cache
Step 3: Return to recovery main interface Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> Select your ROM
Step 4: Brush complete, restart the phone Patience required – first boot takes a while

ovo while je trajalo while...... 30 min i nista\
sad nece da se restartuje
mogu opet da udjem u ovaj cwm-based recovery v6.0.1.5

Sto da radim
osim da idem u servis
ima li ko neko upustvo rom ili....
hvala

Zbog čega si instalirao taj 2.0 Vibe rom?On je pravljen za kinesko tržište.Imao si zvaničan update preko OTA na KitKat.

Izaso nedavno najavljen update za KK, 179MB tezak.

Zasto ljudi ratuju :))))

pojma nemam reko svakije isti

sta sad da radim i dje da skinem official
ikako da se izvucem iz oovga
jer koristim nokia 2727 flod
:)

Telefon ti je rootovan i instaliran TWRP?Ako jeste možeš da probaš neki od custom romova.Takođe možeš i da probaš da iz Flash Toola da instaliraš stock rom s124(4.2.1 Android) pa odatle ćeš dobiti legalan KitKat.Treba voditi računa jer može se desiti da izgubiš IMEI broj u žongliranju sa sistemima pa je obavezan backup istog.Idi na androidsrbija forum ima upustava kako se radi sa Flash Tool-om.

stvar je u tome da se sad telefon stalno restartuje
mislim da je najbolje da njadjem neku veryiju da instaliram sa sd
preko recoverija ali ne znam gdje da nadjem
TU verziju
koja odgovara meni

Јел и Вама багују нотификације?Мислим стигне порука али светло се не упали или трепне пар пута па се угаси.

Posle vracanja na S124, i dva punjenja, baterija radi lose kao na KK :( Kao da je KK zeznuo bateriju, jer i zadnje punjenje pre njega je radila super ;)
Jedino da se MTS signal promenio toliko da mi Cell bas od tog dana crpe bateriju!

Opet je bolja primetno baterija nego na KK doduse.

Moraš da uradiš kalibraciju. Kada baterija padne ispod 15% priključiš punjač i u power menadžmentu imaš opciju za kalibraciju.

Nazad
Vrh Dno