S5 realno nije ponudio skoro nista novo u odnosu na S4.
S5 je prvi Galaxy posle S2 koji je zapravo nesto i ponudio, i to drasticno. Cini mi se kao da si ovo lupio iskljucivo na osnovu mrtvog slova specifikacija.
S5 je daleko bolje i
prakticnije dizajniran od S4/S3
S5 ima unormaljen TW koji ne ubija korisnika u mozak za razliku od S4 koji je najgore "obuceni" android ikada.
S5 je vrhunski hardver, u trenutku pustanja u prodaju
S5 ima najmanji recall rate od svih Galaxy-ja (najmanje reklamacija i vracanja) sto podosta govori o kvalitetu izrade
S5 je prvi iz cele Galaxy serije posle S2 koji ne lici na sapun i konacno donosi novi dizajn, dopadljiv korisnicima
S5 je maksimalno optimizovan po pitanju softver-hardver
S-health je genijalna stvar za ljude koji zive na zapadu i ne moraju da rade i kad ne rade (srbi,prim prev)
S5 je generalno korak napred, od strane Samsung-a za razliku od prethodne dve generacije telefona. Opadanje prodaje je usled cinjenice koju nas nekoliko pokusava da objasni -
NA TELEFONU TI NE TREBA FULL HD, OCTA CORE PROCESORI, ANTUTU OD 60 ILJADE, 3 GIGA RAMA I OSTALO
poenta je da jedan S3 ili One X, flagshipovi iz 2012, mogu da obavljaju 99% funkcija koje obavljaju danasnji top end telefoni. I tunije kriv Samsung, vec potrsacko drustvo. Imas ovde pobornike drugih teorija, koji insistiraju da je nekako Giga rama malo, zamisli zivot im je u problemu ako sacekaju app da se ucita 2 ipo sekunde, i redovno izgube in-app podatke jer im se startovao email, dialer, youtube, messaging, dok igraju HD 3D igrice, a šef iz firme im salje vazne podatke preko vajbera, i sve to odjedanput. A da ne pricam o besmislenosti Full HD ekrana koji ima jednu jedinu funkciju - da ti ojadi bateriju. Pisao sam 16 puta, da ljudsko oko ne moze na 4.7/5 inca da vidi IKAKVU razliku na 720p i 4k, al eto pola interneta je bilo "razocarano" zato sto S5 nema 2k rezoluciju ... zamisli.
Sve sto moze da uradi korisnik S5ice, mogu da uradim i ja sa S3. Ok ne mogu da izmerim puls i kilometrazu dok se bavim fitnesom. bummer.
to je razlog zasto ljudi ne trce u prodavnice da kupe telefone, a ne zato sto je S5 nekako los. On je ponudio najbolje sto moze da se ponudi, problem je sto je razlika uzasno mala u globalu.