Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sta imas da znas kad se videlo iz aviona jos pre nekoliko meseci..JEl dobio nego one KNC Titane od 100mh/s JOS NIKO a mreza luduje i skocila 500% i ako svi sa gpyovima pobegli..da nisu mozda digli mrezu oni kineski asici od 300kh/s ma 100% ..MAjnuje KNC i jos par proizvodjaca i LTC i prodaje odmah.

UUpravo o ovakvom lupanju gluposti sam pricao ...

"JEl dobio nego one KNC Titane od 100mh/s JOS NIKO" -> koliko ljudi poznajes koji su narucili "Titane "a koji nisu ih dobili ?>??

"mreza luduje i skocila 500%" Hashrate(?):697,637 MH/s -> znaci da je bila 139MH/s ..

Mreza od 139 je bila otprilike pocetkom marta, a drasticnije je pocela da skace pocetkom maja ...

Kada su KNC Titan-i izasli na trziste (kada su proizvodjaci najavili te ASI_e ?!?!?!) i sta se jos desilo tada koji jos ASIC-i su mogli uci u pricu (da li je neko poceo da isporucuje narudzbine od ranije ?!?!)

Sve ovo moras da navedes kako bi mogao da izbecis takvu trvrdnju ... a ovo sto ti radis se zove "teorija zavere", koja se pravi tako sto sednem za kompjuter i nalupam gluposti koje moraju biti 100% tacne ...

@Vojkan
Ma da sve se to desava radi da bi se neki obogatili, a svi su ludi jer su se upustili u to :d

Ja sam vec zilion puta rekao zasto su kripto valute potrebne, zasto nema NULA logike da BTC bude jedina, i ptice na grani znaju da je LTC druga po redu valuta i da se nemoze meriti sa ostalim shit clonovima....

Naravno da smo svi tu i da nesto zaradimo ali ima onih koji ipak imaju viziju buducnosti i oni koji zive od danas do sutra pa kad sutra nije suncano prokenjavaju se ko mala deca :p

Jasno je meni da ti verujes u LTC, samo mi nije jasno kakvu imas viziju njegove buducnosti? Ja zaista ne vidim da se ista desava vezano za njegov proboj u mainstream, ne vidim nikakav razvoj industrije vezan za njega, cak i budjavi DOGE je vise uradio po tom pitanju. Potpuno me zbunjuje inertnost LTC ekipe i njihova lenjost, ili neznanje, i zbog toga mi svakog dana LTC sve vise lici samo na P&D novcic. Ocekivanja vezana za njega su nekako najveca, sto se vidi i iz market cap-a i iz volumea, ali mi se cini da je zapad digao ruke od njega. Poslednjih mesec dana 97% trgovine LTC-a je u CNY, manje od 3% u USD. Ne mislis valjda da su zapadnjaci prebacili LTC na kineske menjacnice pa da tamo trguju? Mislim da je Kinez prvo uvalio LTC zapadnjacima (onima koji su se nadali da ce kroz LTC nadoknaditi sta su zakasnili sa BTC-om), pa je napravio hype kod Kineza (seti se ko je naduvao cenu LTC-a jesenas). I sad kad su skoro svi LTC-i kod Kineza, mislis da ce preci nazad kod zapadnjaka? Bojim se da ne. Nece ih hteti. Htece svoj coin. A kinezi ih vec imaju skoro sve. I nas malo sto ga stekamo samo cekamo da ga uvalimo. Pardon, ovde ne mislim na tebe, ti imas viziju i cuvaces ih dok ne budes mogao da ih trosis na pijaci i trafici. Nama ostalima treba zapadnjacki coin (tu je [SAJ] u pravu, DRK je prvi veliki coin bez kosih ociju). Ako se svi slazemo da je crypto buducnost, mora doci do borbe izmedju sila. Kao i u prirodi, i ovde mora doci do borbe ako postoji cilj. A posto su u ljudskoj prirodi pohlepa i zelja za sticanjem dominantni nagoni, onaj ko prvi bude uspeo da zatvori krug sa crypto novcicima, odnosno da napravi kompletnu ekonomiju baziranu na njima, imace moc. A vidim da takvi pionirski pokusaji trenutno dolaze samo sa zapada.

nekako pocinjem da sumnjam u to ponavljanje nesto, da smo svi izasli na 40USD sad bi bili srecni ovako moze samo da se nadamo mada kako stoje stvari sa LTC-om koji je centralizovan od strane velikih asic ovnera koji se svakog dana prazne i po ovoj ceni bolje tesko da ce biti ....
Na OKcoinu se u julu prosecno trgovalo sa 3.5 miliona LTC-a dnevno a mreza dnevno daje 29.000 LTC. Za ono sto se dnevno istrguje samo na OKcoinu je potrebno 120dana da se iskopa.
Kopanje i tezina nema nikakve veze sa cenom.

Na OKcoinu se u julu prosecno trgovalo sa 3.5 miliona LTC-a dnevno a mreza dnevno daje 29.000 LTC. Za ono sto se dnevno istrguje samo na OKcoinu je potrebno 120dana da se iskopa.
Kopanje i tezina nema nikakve veze sa cenom.

pa ja kopanje i tezinu (diff) nisam ni u jedno trenutku povezao sa cenom, smo kazem da sve dok oni mislim na velike ovnere budu dumpovali svak dan ono sto proizvedu tesko da ce cena gore ...

Ako ti kuci proizvodis 10 jaja dnevno a na pijaci se dnevno istrguje sa 1200 jaja dnevno mislis da mozes oboriti cenu jaja ?

Ako ti kuci proizvodis 10 jaja dnevno a na pijaci se dnevno istrguje sa 1200 jaja dnevno mislis da mozes oboriti cenu jaja ?
uh nije problem u obimu trgovine vec u tome sto stalno pristize 29000 novih LTC-a svaki dan , to vuce cenu lagano dole jer svaki dan treba jos 200+k USDa vise da bi se cena odrzala...

"JEl dobio nego one KNC Titane od 100mh/s JOS NIKO" -> koliko ljudi poznajes koji su narucili "Titane "a koji nisu ih dobili ?>??

"mreza luduje i skocila 500%" Hashrate(?):697,637 MH/s -> znaci da je bila 139MH/s ..

Mreza od 139 je bila otprilike pocetkom marta, a drasticnije je pocela da skace pocetkom maja ...

Kada su KNC Titan-i izasli na trziste (kada su proizvodjaci najavili te ASI_e ?!?!?!) i sta se jos desilo tada koji jos ASIC-i su mogli uci u pricu (da li je neko poceo da isporucuje narudzbine od ranije ?!?!)

Sve ovo moras da navedes kako bi mogao da izbecis takvu trvrdnju ... a ovo sto ti radis se zove "teorija zavere", koja se pravi tako sto sednem za kompjuter i nalupam gluposti koje moraju biti 100% tacne ...

Za Titane je konkretno u pravu, upravo sam proverio e-bay i ljudi prodaju samo preordere jos iz marta. Ali nije KNC jedini proizvodjac, verovatno ne i najveci i jos uvek ne kasne sa isporukom, jer je obecan Q2/Q3. Q3 ima jos 2 meseca do isteka. Nasao sam npr. ovo http://www.ebay.com/itm/90MH-s-90M-...71?pt=US_Virtual_Currency&hash=item2a3fdba953 . Malo mi je sumnjiva reputacija sellera, prodavao je gluposti do ovoga, pa je mozda i prevarant. Ali da zanemarimo to i pretpostavimo da ih ima na trzistu, ali im je odnos cena/zarada mizeran, pa je i interesovanje za kupovinu "ogromno". Mreza rapidno raste tek od maja, to si u pravu, tako da ce morati da se desi bum cene ako nisu bas svi asici preorderovani. A ako jesu...propast. Navedena masina za 6500$ pravi trenutno manje od 4 LTC-a dnevno, dakle ni 30$. Diff za LTC raste 2-3x brze nego diff za BTC na mesecnom nivou. SHA pandami (2TH/s) se mogu nabaviti za 1800$ (4xS3 Bitmain)+4 napajanja za jos recimo 400$. Pa sad ti budi ***** i kupi scrypt asic pod ovim uslovima. Osim ako nemas kristalnu kuglu koja ti kaze da ce se paritet uskoro bitno izmeniti.

uh nije problem u obimu trgovine vec u tome sto stalno pristize 29000 novih LTC-a svaki dan , to vuce cenu lagano dole jer svaki dan treba jos 200+k USDa vise da bi se cena odrzala...

29000 novih LTC-a je procentualno gledano sve manje i manje. Cena ide nadole jer nema novih para u sistemu. Bitna je prosecna cena LTC-a koji su u prometu. Jer ako je neko nakopao tih 29000 u periodu januar-mart prosle godine sa 3 riga, njemu je i 1$ odlicna cena. Samo je pitanje kada ce mu zatrebati pare, bez problema ce ih otresti samo tako. A oni koji su postali holderi od druge polovine novembra naovamo su u gubitku. A ako kinez-farmer veruje u LTC, mogao ih je prodavati 5 dana pa 6-og uzimati nazad, i tom taktikom od decemba do danas visestruko uvecati svoj saldo, i u dolarima i u LTC-u. Ja zelim da verujem da proizvodjaci nameravaju da prodaju asice i da nisu bas svi preorderovani, pa ce i naduvati cenu da bi ih iko kupio.

Zasto ih taj sto ih je do martu prosle godine nakopao 29000 nije prodao u novembru za 40 ili barem pocetkom ove godine za 17 $ vec ih tek sada prodaje za 7.5.

Poslednja izmena:
Pre vise od 2 godine pre polovljenja nagrade na BTC sam na jednom drugom forumu napisao nesto ovako:
"Svaki dan se napravi 7200 BTC koji vrede blizu 50.000$, sta ce biti kada ne bude stizalo svaki dan 50.000$"
I rasprodah ja blizu 2000 BTC na ispod 8$. Da ih nisam prodao tada verovatno bih ih rasprodao po 100$ misleci kako preko toga nikada nece dobaciti.

Razmisljati logicno ne mora svaki put biti ispravno.

Zasto ih taj sto ih je nakopao 29000 u martu prosle godine nije prodao u novembru za 40 ili pocetkom ove godine za 17 $ vec ih tek sada prodaje za 7.5.

To je vec zanimljivo pitanje. Zasto ih mi nismo prodali? Prodajes kada mislis da ce pasti ili kada ti treba.

Pre vise od 2 godine pre polovljenja nagrade na BTC sam na jednom drugom forumu napisao nesto ovako:
"Svaki dan se napravi 7200 BTC koji vrede blizu 50.000$, sta ce biti kada ne bude stizalo svaki dan 50.000$"
I rasprodah ja blizu 2000 BTC na ispod 8$. Da ih nisam prodao tada verovatno bih ih rasprodao po 100$ misleci kako preko toga nikada nece dobaciti.

Razmisljati logicno ne mora svaki put biti ispravno.

Dobro je imati mooda i priznati ovakav potez. Svaka cast na iskrenosti, to je tada sigurno izgledalo kao sjajna cena, i ja sam svoje prve prodavao po 15-20$, da vidim da li to funckionise uopste :)

Nadam se da će se za ltc ponoviti prošlogodišnja jesen, al kako vidim svi napuštaju njegov brod. Obim trgovine je i pored niske cene sve manji. Poloniex ga je napustio u korist monera, a evo i bittrex je objavio vest da ga izbacuje u korist bc-a. Logika kaže da će u bunar, al što bi saša rekao, logika ovde baš i nije tolko bitna...

hahahah logika raspadnutih berzi, stvarno ste smesni sa takvom logikom....... eco ja licno imam nalog na 10 bezi osim tih shitara sto si nabrojao :p
Jos kad se spomenu BC ( najveci scam zajedno sa ripple i ostalima) zakljucak je jasan berza je pokrenuta radi istih da se izmuzu pare za djubrestinu cistu, koji ce njima LTC uopste tu su da muzu dok moze

Poslednja izmena:
Nadam se da će se za ltc ponoviti prošlogodišnja jesen, al kako vidim svi napuštaju njegov brod. Obim trgovine je i pored niske cene sve manji. Poloniex ga je napustio u korist monera, a evo i bittrex je objavio vest da ga izbacuje u korist bc-a. Logika kaže da će u bunar, al što bi saša rekao, logika ovde baš i nije tolko bitna...

Koja logika? To sto ti pricas nema veze s mozgom zbog cinjenice da tebi nije jasno zasto su te menjacnice to uradile ali hajde, objasnicu ti. Poloniex isto kao i bittrex ima zanemarljivo smesan volume ltc-a. U takvoj situaciji ltc market im donosi smesan prihod. Posto jedna obavlja vecinu trgovine monera a druga bc-a resili su da ucvrste svoje pozicije, da "zive" od tih valuta i da uvedu market za njih. Mnogo ce vecu proviziju uzimati od njih nego od ltc-a. To je cista matematika i to ne znaci da je ltc u sunovratu i da su banana menjacnice nanjusile nesto ;)
Veci deo ltc-a drze kinezi, ostatak je na BTC-e a ostale menjacnice su statisticka greska. Nemoj ti da brines za ltc uopste.

Sta ima da poznajem ljude..idi na forum koje su otvorili ljudi koji su narucili..imas 100tine teme gde su ljudi kupovali zajedno..i kad sam gledao pre nedelju dana jos apsolutno niko dobio..ko je onda podigao mrezu toliko..za zadnja 3 meseca difficlty je skocio sa 5000 na sad skoro 25000 a u medjuvremenu su GPYovi izlazlazili iz mreze.

@dzonikg28
Idi na GAW, zen itd, svi su dobili... nije sve u KNC-u

Koja logika? To sto ti pricas nema veze s mozgom zbog cinjenice da tebi nije jasno zasto su te menjacnice to uradile ali hajde, objasnicu ti. Poloniex isto kao i bittrex ima zanemarljivo smesan volume ltc-a. U takvoj situaciji ltc market im donosi smesan prihod. Posto jedna obavlja vecinu trgovine monera a druga bc-a resili su da ucvrste svoje pozicije, da "zive" od tih valuta i da uvedu market za njih. Mnogo ce vecu proviziju uzimati od njih nego od ltc-a. To je cista matematika i to ne znaci da je ltc u sunovratu i da su banana menjacnice nanjusile nesto ;)
Veci deo ltc-a drze kinezi, ostatak je na BTC-e a ostale menjacnice su statisticka greska. Nemoj ti da brines za ltc uopste.

bittrex nema veze sa BCom, volume tamo je 20 BTCa za BC/BTC market i to je sad značajno skočio posle ove vesti, pre toga je bio par BTCa

oni inače još nisu izbacili LTC parove ali to ionako niko ne koristi, kao što niko ne bi koristio BC parove u slučaju da ubace njih.

Samo se vi drzite shit menjacnica i jos vecim scam coinima , LTC ostavite na miru... srecno sa djubretom koje kupujete, trebat ce vam

Sta ima da poznajem ljude..idi na forum koje su otvorili ljudi koji su narucili..imas 100tine teme gde su ljudi kupovali zajedno..i kad sam gledao pre nedelju dana jos apsolutno niko dobio..ko je onda podigao mrezu toliko..za zadnja 3 meseca difficlty je skocio sa 5000 na sad skoro 25000 a u medjuvremenu su GPYovi izlazlazili iz mreze.

Na pada mi na pamet da idem bilo gde ...

Ti si taj koji je izneo tvrdnju prema tome ti moras da izneses dokaze za tu trdnju (da ostavis linkove tih tema i nickove ljudi sa tih foruma koji su narucili a jos nisu dobili...)

U suprotnom sve sta pises je samo nagadjanje koje vredi isto koliko i recenice
- "LTC je propao"
- "LTC ce da vredi milion $"
- "Kerovi su buducnost a ne LTC"

Sto se tice skoka mreze to moze da nabudzi i prva verzija ASIC-a ako ih je proizvedeno dovoljno...

Dakle ako oces da tvoje reci dobiju bilo kakvu tezinu onda napisi i odakle ti informacije i na osnovu cega zakljucujes a ne samo da iznosis zakljucke

Na pada mi na pamet da idem bilo gde ...

Ti si taj koji je izneo tvrdnju prema tome ti moras da izneses dokaze za tu trdnju (da ostavis linkove tih tema i nickove ljudi sa tih foruma koji su narucili a jos nisu dobili...)

U suprotnom sve sta pises je samo nagadjanje koje vredi isto koliko i recenice
- "LTC je propao"
- "LTC ce da vredi milion $"
- "Kerovi su buducnost a ne LTC"

Sto se tice skoka mreze to moze da nabudzi i prva verzija ASIC-a ako ih je proizvedeno dovoljno...

Dakle ako oces da tvoje reci dobiju bilo kakvu tezinu onda napisi i odakle ti informacije i na osnovu cega zakljucujes a ne samo da iznosis zakljucke

Ukucaj u google
titan miner bitcoin forum site:bitcointalk.org
titan miner bitcoin forum site:litecointalk.org
i nadji bar jedan primer u mali milion tema gde je nekom stigao

Sto se tice prozivki za doge rekao sam tad da doge ima vise smisla nego ltc (jer ltc ne nudi apsolutno nista novo)
KAd sam to rekao LTC je imao market cap od 500 miliona $ a DOge 40 miliona ..sad LTc IMA 230 miliona a Doge 19 miliona tako da je odnos od tad isti tako ne znam sta ste dokazali?

Razumem ja da su to po vama smešne menjačnice, al obim trgovine sa ltc na btc-e je još gori pokazatelj stanja ltca. Nadam se da grešim, al kad sam pre par meseci savetovao poznanike da beže iz maxa mnogi su mi svašta rekli, a sad se kaju. Vreme će pokazati u svakom slučaju.

Ma jasno je da ovi sto pametuju uglavnom su prupsutili BTC/LTC voz ili mise da jesu pa sad kupuju najgori shit od coin-a, pa im jedino ostaje da pametuju kako to nesto nudi nesto "novo".......

U sustini nista novo nije ni potrebno dok se ne desi da trziste to "novo" bude zahtevalo.. a mi smo bar 3-5 godina do tog dana najmanje!

DRK i jos neki nude anonymonost??? OK ima smisla ali i BTC ima problem prihvatanja da je anoniman pomsilite sta bi bilo, takodje i BTC i LTC moze biti anoniman ako znas kako da ga koristis

Poslednja izmena:
Pa vecina nas i jeste propustila BTC/LTC voz (cast izuzecima). Onaj ko ima 300+ BTC-a ili 25K+ LTC-a moze da kaze da nije. A svi mi sa do 100 BTC-a (ukupno kroz sve valute) smo jako jako sitne ribice...Umesto 4x7950, pre dve godine, moglo se kupiti 200 BTC-a...'bo nas mining...:)

Ja nisam propustio LTC voz jer sam poceo da ga kopam pre oko pola godine pa uprkos tome nemam 25 K+ LTC-a.

Pa vecina nas i jeste propustila BTC/LTC voz (cast izuzecima). Onaj ko ima 300+ BTC-a ili 25K+ LTC-a moze da kaze da nije. A svi mi sa do 100 BTC-a (ukupno kroz sve valute) smo jako jako sitne ribice...Umesto 4x7950, pre dve godine, moglo se kupiti 200 BTC-a...'bo nas mining...:)

A ko je tada mogao da zna? Niko od nas nije toliko unapred razmisljao niti je naslucivao koliko ce ozbiljna prica biti jednog dana.

Ma jasno je da ovi sto pametuju uglavnom su prupsutili BTC/LTC voz ili mise da jesu pa sad kupuju najgori shit od coin-a, pa im jedino ostaje da pametuju kako to nesto nudi nesto "novo".......

U sustini nista novo nije ni potrebno dok se ne desi da trziste to "novo" bude zahtevalo.. a mi smo bar 3-5 godina do tog dana najmanje!

DRK i jos neki nude anonymonost??? OK ima smisla ali i BTC ima problem prihvatanja da je anoniman pomsilite sta bi bilo, takodje i BTC i LTC moze biti anoniman ako znas kako da ga koristis

Covece, ti pricas nekome o shit coinima a sam se ubi od kopanja HVC-a koji je jedna od najvecih djubrestina ikada, IPO scam za koga vise niko ozbiljan ne postavlja ni pitanje da li je ili nije smece jer je prakticno dokazano sta je u pitanju. Nemas nikakvu argumentaciju za POS koncept buduci da je ne moze ni biti jer isti nije dokazan da moze funkcionisati, ali nije dokazano ni da ne moze. Ali ti eto-znas da ne moze i da je scam. Mozda se pokaze i da jeste ali to se u ovom trenutku-ne zna.

Jos gora je tvrdnja da je i anonymity koncept scam i da to majnuju samo "oni sto su zakasnili na btc/ltc voz" pa sad kopaju shit. Krajnji bezobrazluk i neznanje buduci da iza Monera npr stoje mahom ljudi koji su bili pioniri u BTC vodama, u vreme kada za tebe sumnjam da si i cuo za bitcoin.

Ja mislim da si ti prvenstveno zbog svoje tvrdoglavosti i nedokazanosti izabrao da sedis u kineskom drustvu u LTC-u a da i sam ne verujes u to sto pricas ovde, jer mi je prosto neverovatno da je drugacije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno