Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

LTC nije shit coin i nemozes ga porediti sa ostalim alt shitovima, to sto ti mislis da shortujes kad je u bunaru i tarzis izgovore da krenes u rizican manevar, nemoj nama da se pravdas :p

Kinezi ko kinezi iako ih ne volim ipak znaju da pumpaju a bogami i da dumpuju, posto LTC jos nije pumpam kako treba od strane kineza isti scenario je vise nego ocekivan, jednog dana

Takodje ja sam svoj scrypt asic posle mukotrpnog testiranja multipool-va video da cist LTC donosi 20-30% VISE, zasto jer shit coin-i sa brzim blokom ubijaju ASIC! hashrate mi pada, miner se zaglupljuje itd... has mi varira ko lud... sad sam presao na vece LTC pool-ve i dobijam 20-30% vise od multipool-a, sto samo znaci da je samo pitanje dana kad ce LTC preuzet 90+% scrypt mreze isto kao i sto BTC drzi 95+....

To je ono sto se danas gleda, trziste ce prirodno doci akd bude vreme za to a i cena!

LTC nije shit coin i nemozes ga porediti sa ostalim alt shitovima, to sto ti mislis da shortujes kad je u bunaru i tarzis izgovore da krenes u rizican manevar, nemoj nama da se pravdas :p

Kinezi ko kinezi iako ih ne volim ipak znaju da pumpaju a bogami i da dumpuju, posto LTC jos nije pumpam kako treba od strane kineza isti scenario je vise nego ocekivan, jednog dana

Takodje ja sam svoj scrypt asic posle mukotrpnog testiranja multipool-va video da cist LTC donosi 20-30% VISE, zasto jer shit coin-i sa brzim blokom ubijaju ASIC! hashrate mi pada, miner se zaglupljuje itd... has mi varira ko lud... sad sam presao na vece LTC pool-ve i dobijam 20-30% vise od multipool-a, sto samo znaci da je samo pitanje dana kad ce LTC preuzet 90+% scrypt mreze isto kao i sto BTC drzi 95+....

To je ono sto se danas gleda, trziste ce prirodno doci akd bude vreme za to a i cena!

Shortujem svaki put kada vidim priliku za to na vreme, nekad uspesno a nekad i ne. Trenutno nemam otvorenih pozicija, barem ne LTC ili BTC, odmaram se od toga malo. I to nema veze sa temom o kojoj pricamo. Ne znam kako shit coin zaglupljuje Asic, kopaj ih direktno na njihovom pool-u pa proveri. Mozda scrypt radi nekako drugacije, pojma nemam, ali sa SHA nikad nisam imao taj problem. Bilo je losih poolova, pucanja itd, ali nisam uocio vezu izmedju brzine bloka i stabilnosti hash ratea. Multipoolovi mogu biti napravljeni sa namerom da imaju delay...LTC je pumpan od strane Kineza barem dva puta-pred BTC China i Huobi. Da li ce biti pumpan opet-hoce sigurno. Koliko i sa kog nivoa-nemamo pojma. Sto se tice % scrypt mreze za LTC...Doci ce i do toga, kao i kod SHA, gde je 24/7 BTC najisplativiji, a ako ne dodje, znaci da je shitcoin. E sad, pojavljivace se pow/pos varijante, to i prave sa 7-10 dana kopanja posto hoce brzo da uzmu pare, pa ce mreza padati zbog nas amatera koji hocemo to da probamo, ali oni uglavnom nisu isplativiji za kopanje dok traje pow, tek kad tvorac premineovane novcice odluci da proda (iako sluze samo za faucet, za nagrade, za test svrhe :) ), ulozi malo BTC-a u pump i izudara koliko je isplanirao. Tako da ce samo mali procenat mreze leteti na to, prava industrija se ne zeza sa takvim stvarima. Mreza nece rasti ako nije isplativo ulaganje u hardver. BTC je poceo da stuca tek sada, u julu, od maja prosle godine nije bilo jednocifrenog rasta pri retargetu.

SAJ izlazi iz LTC = Berserk Final Episode :)

Saj uvek ima siguran short, samo napiše: "Ne vredi, ljudi, spasavaj se ko može!" :)

Scenario se ponavlja kao i prosle godine tako da Saj trlja ruke na moru :wave:

Sta se ponavlja? Nemam krsten net jos uvek,neka me neko zove na mob i vristi u slusalicu ako ltc predje 30$ :)

Pa sta mene pitas,nisam ja pisao da se istorija ponavlja!?!

Pa sta mene pitas,nisam ja pisao da se istorija ponavlja!?!
nekako pocinjem da sumnjam u to ponavljanje nesto, da smo svi izasli na 40USD sad bi bili srecni ovako moze samo da se nadamo mada kako stoje stvari sa LTC-om koji je centralizovan od strane velikih asic ovnera koji se svakog dana prazne i po ovoj ceni bolje tesko da ce biti ....

I onda je mrmot uvio cokoladu, zar stvarno neko veruje da se asic-i prazne u minusu i da su ulozili milione $ u propalu stvar koju ce namerno unistiti...... ccccc

Polako bre ljudi, pa nece to da bude bas kad nama trebaju pare. Meni su prvom trebale pare ovog leta pa sta cu, odlazem i strpljivo cekam.

@Proday, posalji mi broj fona, google mi pojeo neke silne brojeve i sad vidim da nema ni tvog. Ja cu te zvati ali tek preko 40$ da opet ne prodas prerano ko prosli put ;)

I onda je mrmot uvio cokoladu, zar stvarno neko veruje da se asic-i prazne u minusu i da su ulozili milione $ u propalu stvar koju ce namerno unistiti...... ccccc
kako god, ja mogu da cekam i nije me briga izvuko sam dovoljno iz LTC price ali ne vidim da ce nesto znacajno da se izdesava.. ostalo mi jos ~400LTC a sa njima sta bude bude ....

Kako nece, samo je pitanje dana/meseca kad ce neka payment procesor da ubaci LTC....

I VW je bio ulozio u Phaeton...Sigurno nece namerno unistiti oni koji su ulozili, ali im moze to unistiti neko drugi, moze biti pogresna procena, moze 100 losih faktora da se poklopi. Sve u svemu, gen1 scrypt asic je ispao debakl, za razliku od gen1 SHA asica...

Poslednja izmena:
Debakl, pa proizvodjaci ih prodase sve za masne pare! :d kakav debakl... sta se samo desilo sa avalon-om i ostlaim u zacetku BTC asic-sa neznam ja kroz koje ti naocare gledas... BTC je mesecima visio na 51% kontroli poolo-va pa su BTC zaolote cutale ko upisane :p

coinotron dominacija se resila za dan.... LTC zajednica ja transparentna i za sad nije korumpirana kao BTC iza koje stoje razni likovi

lepo vas nekolicina nek prizna da zivite samo za pump/dump, nikad niste imali ni malo poverenja u 90% crypto sveta, cudno bi i bilo da u ista sad verujete kad je P/D stao

Poslednja izmena:
Nije debakl, radi svojim gazdama tacno ono sto treba. 90% LTC-a se iskova scrypt minerima u vlasnistvu jedne JAKO MALE GRUPE LJUDI. Pogledajte statistiku i sracunajte sami. Lako cete prepoznati te "pojedince". Svi "gaze" preko 1000MH/s. Posto se dnevno generise 29257LTC-a, njima pripada 222.000$ dnevno. To je kao da ovi iz KNC prodaju 32 titan minera na dan, sa 100% zaradom, da nemaju nikakvih troskova. mesecno je to 950 uredjaja. Sve i sa zaradom od lepih 30% trebalo bi da mesecno prodaju 3000 uredjaja. Neko je izgleda skapirao je je bolje ne jurcati, ne proizvoditi nista sem prve serije za sebe i skidati kajmak narednih meseci, zato ova prica sa Scrypt ASIC-ima nije "uspela" jer nije bilo ni planirano da "uspe" u globalu vec da bude USPESNA samo za mali krug ljudi. Za "uspesnu" pricu i dalje imaju BTC i ne treba im nista vise od toga, a LTC im je izvrstan vid dodatnog prihoda. Mislite o onih 200.000$ na dan ;)

Poslednja izmena:
Debakl, pa proizvodjaci ih prodase sve za masne pare! :d kakav debakl... sta se samo desilo sa avalon-om i ostlaim u zacetku BTC asic-sa neznam ja kroz koje ti naocare gledas... BTC je mesecima visio na 51% kontroli poolo-va pa su BTC zaolote cutale ko upisane :p

coinotron dominacija se resila za dan.... LTC zajednica ja transparentna i za sad nije korumpirana kao BTC iza koje stoje razni likovi

lepo vas nekolicina nek prizna da zivite samo za pump/dump, nikad niste imali ni malo poverenja u 90% crypto sveta, cudno bi i bilo da u ista sad verujete kad je P/D stao

Pa nemam poverenja u 99.9% kripto sveta...priznajem...s obzirom da ima vise od 1000 novcica. Imam poverenja 90% u BTC, 8% u LTC i 2% u jos par komada. I da, jedino pomocu P&D mozes uvecati svoje zalihe, i da, bas to nisanim i pokusavam da iskoristim, a ne da skupim par (desetina-stotina-hiljada) novcica i cekam 10 godina. Ako uvecam kolicinu onda ce mi i niza cena biti dobra. I ko se jos pali na tih 51%??? LOL...komicno. To nikog nije briga sem sto manipulatorima sluzi da uruse poverenje. Brate, da neko ko ima pravu moc zaista zeli da unisti crypto svet, ucinio bi to za 30 minuta.

Vec sam rekao mrmot zavija cokoladu, verovatno je razvoj asic-a i proizvodnja kostala NULA po vama, smesni ste..........
Isto i GORE se desavalo sa BTC, daleko gore, ovde barem masa ljudi nije preveslana kao sto je tamo bilo

Ko neveruje ni nemoze da ocekuje ista, jer veruje samo $$

Poslednja izmena:
mislim da je glupo da o veri u kripto priča bilo ko ko nema bar 5-10 hiljada BTC. zašto? pa zato što je to moglo da se pokupuje za smešne pare dok je btc bio par centi pa ako ste toliki vernici gde ste tad bili? ili ako ste ih imali, zašto ste ih prodavali po 5$, ako ste toliki vernici.

ovo o čemu pričate nije vera u kripto nego nada da će vas kripto učiniti bogatim + nada da će neko da organizuje još jedan krug za sve koji su propustili da se obogate u prvom (ili u prvih n krugova, kako ko gleda)

@Vojkan
Ma da sve se to desava radi da bi se neki obogatili, a svi su ludi jer su se upustili u to :d

Ja sam vec zilion puta rekao zasto su kripto valute potrebne, zasto nema NULA logike da BTC bude jedina, i ptice na grani znaju da je LTC druga po redu valuta i da se nemoze meriti sa ostalim shit clonovima....

Naravno da smo svi tu i da nesto zaradimo ali ima onih koji ipak imaju viziju buducnosti i oni koji zive od danas do sutra pa kad sutra nije suncano prokenjavaju se ko mala deca :p

Mene samo fascinira to sto svi tvrde da znaju sta se desava u tvornici ASIC-a i kako razmisljaju proizvodjaci istih...

Svi znaju koliko ASIC-a ima te koliko su ASIC-a proizvodjaci napravili za sebe i sacuvali kako bi zaradili 'masne pare' ..

Svi imate neke masne informacije i svi to vidite zato sto "je ocigledno"..

Non stop svi spominju neke kit-ove i obavezno se dodaje "to oni rade", pa onda ove spekulante i tako ..

Dajte ljudi iscoolirajte malo ponasajte se kao da je stvorena svetska zavera samo zato da vi ne biste prodali LTC/BTC po ceni koju ste sami sebi zacrtali ...

Kad Cena pada onda
-"Kitovi obaraju cenu NAMERNO NEDAJU DA RASTE kako bi kupili gomilu novcica za jeftino .."

Ako cena raste onda
- "KITOVI OCE DA POKUPE PARE STO SU KUPILI ZA JEFITNO "

Jos samo cekam kada cete uvesti Iluminate i masone u celu pricu ...

Mene samo fascinira to sto svi tvrde da znaju sta se desava u tvornici ASIC-a i kako razmisljaju proizvodjaci istih...

Svi znaju koliko ASIC-a ima te koliko su ASIC-a proizvodjaci napravili za sebe i sacuvali kako bi zaradili 'masne pare' ..

Svi imate neke masne informacije i svi to vidite zato sto "je ocigledno"..

Non stop svi spominju neke kit-ove i obavezno se dodaje "to oni rade", pa onda ove spekulante i tako ..

Dajte ljudi iscoolirajte malo ponasajte se kao da je stvorena svetska zavera samo zato da vi ne biste prodali LTC/BTC po ceni koju ste sami sebi zacrtali ...

Kad Cena pada onda
-"Kitovi obaraju cenu NAMERNO NEDAJU DA RASTE kako bi kupili gomilu novcica za jeftino .."

Ako cena raste onda
- "KITOVI OCE DA POKUPE PARE STO SU KUPILI ZA JEFITNO "

Jos samo cekam kada cete uvesti Iluminate i masone u celu pricu ...
Sta imas da znas kad se videlo iz aviona jos pre nekoliko meseci..JEl dobio nego one KNC Titane od 100mh/s JOS NIKO a mreza luduje i skocila 500% i ako svi sa gpyovima pobegli..da nisu mozda digli mrezu oni kineski asici od 300kh/s ma 100% ..MAjnuje KNC i jos par proizvodjaca i LTC i prodaje odmah.

Sta imas da znas kad se videlo iz aviona jos pre nekoliko meseci..JEl dobio nego one KNC Titane od 100mh/s JOS NIKO a mreza luduje i skocila 500% i ako svi sa gpyovima pobegli..da nisu mozda digli mrezu oni kineski asici od 300kh/s ma 100% ..MAjnuje KNC i jos par proizvodjaca i LTC i prodaje odmah.

Upravo to se desava.

A tražnja im se solidno obnavlja, jer ljudi misle da kupuju jeftin LTC. :D

Nazad
Vrh Dno