Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Jos bolje ako se mogu kombinovati velicine. :)

Radim drugu, pada u vodu to za petak.Eventualno za vikend ako bude lepog vremena i slobodnog vremena.

Sta fali Sabanti ako dolazis od Jagodine? :D
Nizbrdo I cepaj ali je posle muka da se vratis za Jagodinu.

A kako ubosti pravu velicinu? Vidim da tamo ne pisu nikakve dimeznije? :)

I kakvog je kvaliteta? Koliko si dugo cekao za isporuku?

Evo su ti dimenzije
yza2y4ab.jpg

@mirza82, @BogdanB

Hvala Vam. Bas cu da vidim od sledeceg meseca da nesto narucim sebi. Pa da vidim kako ce da ispadne. Dobro je sto mogu se kombinuju velicine. Jer bojim se da bi mi gornji deo XXL bio prevelik, a mozda se i tripujem. :trust:

Hvala na pomoći. Da li još neko zna o ovim amortizerima išta? Ne bih da budem bezobrazan, ali malo mi čudno da baš nikakvu ulogu nemaju. Podvlačim, stvarno ništa ne znam o biciklovima (ovo mi je prvi bike koji kupujem sam) i ne bih nikog da uvredim :wave:

U suštini, to ti je kao sa našim putevima. Liče na nemačke, a opet nikakvu ulogu nemaju, jer odu sa prvom kišom. Sklapao bajk za nekog klinca i tražio viljušku. U radnji su imali i Zoom ili Logan za 700 dinara (!). Pazi, cela viljuška 700 din, jedna velika pica. Kvalitetne su po nekoliko stotina evra. Kupio sam RST neku za 50 evra. I ona je bila prilično đubre, ja bih je uništio posle dve vožnje. Sad zamisli onu od 700 din? Verovatno može, ali za decu do 20-30 kila. Zato se kaže da su kozmetika. Stavljeno samo da izgleda dobro, da bi deca širila oči. Isto kao sa lošim disk kočnicama. Bolje uzeti kvalitetne v-brake. Dakle, na jeftinim biciklima izbegavaj bilo šta što dobro izgleda, jer uglavnom zahteva puno truda i para oko održavanja i servisiranja.

@vladabg Stvarno, zašto preporučuješ samo šorc sa tregerima? Ja bih isto rekao suprotno, kao Matthias. Dodatna površina za znojenje, uz mogućnost ojeda kože, plus dodatno stezanje preko ramena (zamisli još i ranac preko toga), a najgore kad treba da se.. olakšaš, pa skidaš i majicu i tregere. :) Pada mi na pamet samo da tregeri sprečavaju da se šorc/gaće pomeraju na telu, ali meni se to nikada nije desilo, sve je.. pripijeno. Možda je drugačije na drumašu, zbog položaja tela?

@vladabg Stvarno, zašto preporučuješ samo šorc sa tregerima? Ja bih isto rekao suprotno, kao Matthias. Dodatna površina za znojenje, uz mogućnost ojeda kože, plus dodatno stezanje preko ramena (zamisli još i ranac preko toga), a najgore kad treba da se.. olakšaš, pa skidaš i majicu i tregere. :) Pada mi na pamet samo da tregeri sprečavaju da se šorc/gaće pomeraju na telu, ali meni se to nikada nije desilo, sve je.. pripijeno. Možda je drugačije na drumašu, zbog položaja tela?

Ja preferiram tregere pre svega jer štite od vetra. Nisu retke situacije da me "ošine" promaja, imao i vrlo ozbiljne zdravstvene probleme zbog ove pojave koja se prilično zanemaruje ovde, pa se sad čuvam tako da sam navikao da i ovako nosim ispod letnje majice/košulje onu majicu sa tregerima i ne smetaju mi ni ovde na šorcu. Generalno stvar izbora i lične preferencije, ja sam za.

Kako se kombinuju velicine, nisam video tu opciju?
Naleteo sam skoro listajući oglas gde je prodavac napisao da mu se u poruci naznači ako se kupuju različite veličine šorca i majice.

Pitanje za kragujevcane, da li vozite regionalnim putem Kragujevac-Batocina, a ako ne vozite, zasto?

Vezano za šorc sa tregerima: dodatna zaštita od vetra, sve stoji na svom mestu, imam osećaj da sam lepo "upakovan". Takođe, do sada nisam imao nikakvih problema zbog tregera (vrućina i slično). Što se tiče ranca, ne nosim ga na duže vožnje jer mi je to suludo, sve potrpam u ona 3 zadnja džepa (par gelova, pare, mobilni), rezervna guma mi je u torbici na bajsu i to je to.
Naravno, svako ima slobodu izbora.

Pitanje za kragujevcane, da li vozite regionalnim putem Kragujevac-Batocina, a ako ne vozite, zasto?

Posto sam iz Kg-a, ajde da odgovorim da ne mislis da sam iskulirao ionako nece da ti pomogne odgovor. Ja ne vozim nikako :D
Mislim da do Cvetojevca imas dve trake I zaustavnu, a valjda od Cvetojevca do Batocine se radi put, pa se ukrstaju trake. Nisam siguran.

Videcemo sta ce @Rapture da kaze

^ ne znam kako se racuna taj deo puta, ogranicenje je 100 km/h, pitanje da li je dozvoljena voznja biciklom, inace nisam isao na tu stranu.

Što se tiče 29" da trebao bi da je brži ali opet to su male razlike, najviše zavisi od vozača. Treće mesto na prethodnoj trci je uzeo trkač sa 26"....

Vidim da ima Avalenc I sa 29 tockovima.
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/MTB bicikli/14509/

Sto su stavili losiji prednji menjac u odnosu na Avalenc sa 26 tockovima
U toku vožnje ne primetiš veliku razliku, više placebo priče o brzini, stabilnosti i udobnosti. Razliku primetiš tek kad ponovo sedneš na 26. Volan ti bude nekako preblizu a bicikl premali, a do juče si vozio taj isti. :)

Lično, ja se ne bih vratio na 26.

Takođe, budi spreman na veće "egzibicije" dok izneseš bajs iz sobe/hodnika. :)

Skoro sve isto kao do sada osim velicine tockova, cena visa (i stari Avlnch. je sa 39k otisao na ovu cenu) a prednji menjac altus umesto Acere. I boja malo sto se razlikuje.

Nego, jel ova velicina tocka stvarno najbolji kompromis za sve uslove? Jel probao ko duze da vozi sa takvim tockovima?

Mislim da je bolje ici na 29' zbog zastuplenosti rezevnih delova, guma, kao i ostalih stvari od 27.5', cisto sam probao 27.5' po asfaltu, nema neke razlike, e sad ne znam kako se ponasa po terenu.

Hahaha istina :D

Mada ja skoro uvek zaboravim da pauziram kad sednem negde tako da se na kraju iznerviram i ne sačuvam vožnju jer mi se ne sviđa rezultat.

Sport Tracker ima auto-pause(i još pojedini), što znaći da čim brzina padne ispod 5 ili 2 km/h stavlja se pauza i ne remeti statistiku. :)

Hahaha istina :D

Mada ja skoro uvek zaboravim da pauziram kad sednem negde tako da se na kraju iznerviram i ne sačuvam vožnju jer mi se ne sviđa rezultat.

LoL, nisam znao da Strava ne pauzira sama, koje njesra od programa. :D

Drugari juce preko noci i ja ostadoh bez bajsa:( U zadnjih mesec dana me poteralo kao da sam crkve palio.... Pre 3 nedelje mi je preminuo ocuh,majka koja je zivela 15 godina nevencano sa njim izlete napolje sa licnim stvarima,u kucu dodjose njegovi da se sire.U nedelju je majci bilo lose pa sam hitno skocio do grada bajsom,koji mi je inace jedino prevpzno sredstvo i taksijem odveo majku u hitnu pomoc.Kasno uvece stignem kuci i onako smusen zbog svega sto mi se izdesavalo bicikl ostavim u hodniku podruma zgrade a ne uteram u sam podrum koji je pod kljucem.Prva i jedina greska za ove 4 godine kako imam ovaj bicikl.Ujutru bicikle nije bilo:( Cisto da napomenem zivim u mirnom mestu i u taj isti podrum silaze samo stanari zgrade,bicikl je verovatno bio tipovan od strane nekog lokalca.Prijavljeno u policiji,ali sa kojom dozom entuzijazma su sastavili zapisnik ne polazem neke nade.Pratim cikloberzu,kp i limundo ali ako mi promakne bio bih veoma zahvalan ako neko vidi ovaj bajs po oglasima ili na ulici ako mi javi na pm.Ne bih ostao duzan,birajte ili rucak u kafani ili 100e,nemam vise kod sebe:(
Na stranu sentimentalna vrednost, bicikl mi je osnovno prevozno sredstvo i neophodan mi je.Da ne pricam sto sam na odmoru od 04.09 i planirao sam neke voznje kako bih se malo rasteretio od sve muke sto me snadje u ovih mesec dana i sve pade u vodu zbog nekog *****a,preselo mu da Bog da.

Prilozi

• DSC_0028-1.jpg
    DSC_0028-1.jpg
    1 MB · Pregleda: 183
Ne ide mi nekako taj klip posle wolf-ovog posta. Strasno majku im lopovsku j...m, nadam se da ces sto pre naci bajs i da ce se srediti sve

Nisam ni bio procitao ni video wolf-ov post. Sad tek videh. Zao mi je sto se sve to desilo. Ako moderatori mogu neka obrisu ovaj klip slobodno tj. moj post, stvarno ne ide poslje njegovog.

@wolf 87
Tebi zelim puno srece u pronalazenju. kad bi imao nekog da posaljes na bubanj potok ili na najlon pijacu u NS pa da vide sad za vikend...

@wolf 87
Stvarno mi zao za sve sto ti se dogadja, drzi se. Da se nadovezem na @stolex neko bi mogao da ti pogleda i na auto pijaci u Kraljevu u nedelju ujutru.

Nazad
Vrh Dno