Pa da, ali to je sve pod izgovorom Kragujevca. Nema Euro 3 uvoza zbog regulacija EU, ali odluka da ne moze katalizator je van pameti. Sta recimo imam 500E Masterpiece kod brata u nemackoj ili Golf 2 Limited Syncro (oba kao polovni vrede oko 30 hiljada evra) i zaista su , svako na svoj nacin posebni automobili, ali ih muzej automobilizma ne vodi kao klasike i ne izdaje potvrdu (uslov za uvoz matorog auta) i primera radi ni kao entuzijasta ne mozes da ih uvezes ? Barakuda, ili Corvette Stingray 67-69 takodje nisu klasici po muzeju i ne mozes ni njih
Pored Euro 3 regulacije, nasa carinska stopa je takodje faktor uvoza - opravdanje velike carine je usled "domace auto industrije" koju nema niko od SFRJ. Ne mislim na industriju,vec carinu. E zato sto mi "imamo Fiat" koji ce inace da nas zakopa u dugove, polovnjake ne mozemo da uvozimo kao ostatak evrope, gde je jednom italijanu bas svejedno dal kupuje polovnjaka iz Nemacke, Italije ili Poljske
dodas onda u celu corbu i zavod za homologizaciju koji jedini u svetu ne priznaje proizvodjaceve standarde i ateste, nego kola u laboratoriju, dodas onda porez na luksuz ... genijalno, nema sta. Sve ovo kad se sabere, kao da neko namerno zeli da mi srbi vozimo kontenjere.