Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Nikada nece biti realne vrednosti. Pogotovu za LTC. Kod BTC-a je to malo manje izrazeno ali tu je cena cesto previse niska ili ode nerealno visoko i pampu. Sve nas peak zanima, da se ne lazemo.

aha, evo ga presao 9. ovim tempom za dve nedelje 100 :p
nisam pratio par dana, prijatno iznenedjenje pred spavanje

ajm bek from egzit end 9 birs, so gud najt :type:

Sta je ovo, nestalo struje u delu Kine?
Network Hash/Sec: 557,025.53 Mh/s

Ne isplati se vise nikom da pravi masine na ove cene novcica.
Sve ovo na mrezu stize iz preordera koji su bili pre pola godine.
I ovi ASIC-i za BTC sto kostaju ispod 2000$ po 1TH su neisplativi da ih sada kupis.
https://bitcoinwisdom.com/markets/cexio/ghsbtc, mreza ode 3% gore a cena 20% dole za dan. Ko je imao zakupljen 1Th zadnjih 15 dana iskopao je 0.4 BTC a izgubio 2.1 BTC na hardveru.

To je odlicno jer nece biti velikog izvlacenja kesha sa berzi da bi se guralo u hardver dok cena ne ode gore.

Kad pogledam sta se desavalo zadnjih 7, 8 meseci, koliko je samo dolara sruceno u ASIC-e i za pravljenje cloud servisa a pri tom nas bombardovali losim vestima ocekujem bull samo sto nije :)

A sto se tice diff-a na LTC posto vidim da mnogi misle ako on skoci na 50.000 ili 100.000 da ce to pogurati cenu:
Totalno je nebitno sa te strane koliko kosta jedan LTC danas napravljen.
Svaki dan mreza da 29.000 LTC.
Samo na BTC-e se istrguje prosecno sa preko 160.000 zadnja 3 meseca na LTC/USD a kina ko zna koliko.
Tako da razmisljanje u pravcu kinezi prave i dumpuju nema nikakvog smisla, sa tom kolicinom tamo ne mogu pomeriti ni 15min market 1%

Ali ko sto kazes svi koji su bili u igri na 40+ a nisu prodali sada su minusu. Samo da se prekine odliv kesha u harver i na konju smo.

Pa realno mi *****i koji kupujemo scrypt asic da smo isti ulozili u LTC digli bi cenu na bar 50$ :d

Slazem se ali onda bi se u jednom trenutku kopanje mnogo vise isplatilo od kupovine istog. Pre ili kasnije situacija se izbalansira nekako, coin vs hw. Uletece brdo para uskoro, svi su svesni da kriptovalute imaju buducnost i kupovace se novcici. Kupovace se i HW. Sve je to moze da donese lovu kupovace se kao ludo. Kad krene pump ljudi nece pitati koliko sta kosta.

Ne isplati se vise nikom da pravi masine na ove cene novcica.
Sve ovo na mrezu stize iz preordera koji su bili pre pola godine.
I ovi ASIC-i za BTC sto kostaju ispod 2000$ po 1TH su neisplativi da ih sada kupis.
https://bitcoinwisdom.com/markets/cexio/ghsbtc, mreza ode 3% gore a cena 20% dole za dan. Ko je imao zakupljen 1Th zadnjih 15 dana iskopao je 0.4 BTC a izgubio 2.1 BTC na hardveru.

To je odlicno jer nece biti velikog izvlacenja kesha sa berzi da bi se guralo u hardver dok cena ne ode gore.

Kad pogledam sta se desavalo zadnjih 7, 8 meseci, koliko je samo dolara sruceno u ASIC-e i za pravljenje cloud servisa a pri tom nas bombardovali losim vestima ocekujem bull samo sto nije :)

A sto se tice diff-a na LTC posto vidim da mnogi misle ako on skoci na 50.000 ili 100.000 da ce to pogurati cenu:
Totalno je nebitno sa te strane koliko kosta jedan LTC danas napravljen.
Svaki dan mreza da 29.000 LTC.
Samo na BTC-e se istrguje prosecno sa preko 160.000 zadnja 3 meseca na LTC/USD a kina ko zna koliko.
Tako da razmisljanje u pravcu kinezi prave i dumpuju nema nikakvog smisla, sa tom kolicinom tamo ne mogu pomeriti ni 15min market 1%

Ali ko sto kazes svi koji su bili u igri na 40+ a nisu prodali sada su minusu. Samo da se prekine odliv kesha u harver i na konju smo.

Analiza ti je dobra sem u jednom. 1TH/s za SHA-256 moze da se kupi za nesto manje od 1.5BTC-a (ispod 1000$) trenutno, bez struje on izgenerise oko 0.029 BTC-a za dan, dok je za istu tu kolicinu novcica potreban scrypt asic od oko 50MH/s koji trenutno kosta oko 4000$ (sa lagera, preorderi me ne zanimaju). Dakle, nema ekonomske racunice za postojanje scrypt asica sa ovim odnosom LTC/BTC, odnosno cenom LTC. Iz tog donosim zakljucak da bi cena morala gore ukoliko misle da prodaju nekome te asice.

da ljudi ali zaboravljate da su ovo fjucersi, sve ide gore jednog dana i stize se diff sa cenom!

Upravo zbog toga sto su fjutersi i njih drzi poverenje u povecanje cene i kvalitetan rad i bla bla...uglavnom sama definicija fjutersa je takva da uzimas ono sto kontas da ce vise vredeti nego danas, verovatno i investitori tako razmisljaju, kupujuci scrypt masine ili LTC, narocito sto ovde postoji varijabla diff-a koja je dosta referentna u vezi sa buducim skokom cene.

Upravo zbog toga sto su fjutersi i njih drzi poverenje u povecanje cene i kvalitetan rad i bla bla...uglavnom sama definicija fjutersa je takva da uzimas ono sto kontas da ce vise vredeti nego danas, verovatno i investitori tako razmisljaju, kupujuci scrypt masine ili LTC, narocito sto ovde postoji varijabla diff-a koja je dosta referentna u vezi sa buducim skokom cene.

+1 iako je ta investicija cist promasaj da sam kupio LTC imao bi ga bar 2-3x vise :d
e sad sam dobio nekih 20% refund u kreditu sad cekam nesto na cega cu da zaradim 5x da sam na nuli ... :p

JAAOOOOJJJJJJJAAAAAJ!
24h trade volume
Pogledajte prilog 145546

Nek sad neko kaze da je LTC shit con, LOL

Poslednja izmena:
+1 iako je ta investicija cist promasaj da sam kupio LTC imao bi ga bar 2-3x vise :d
e sad sam dobio nekih 20% refund u kreditu sad cekam nesto na cega cu da zaradim 5x da sam na nuli ... :p

JAAOOOOJJJJJJJAAAAAJ!
24h trade volume
Pogledajte prilog 145546

Nek sad neko kaze da je LTC shit con, LOL

na http://coinmarketcap.com/ pise da je volume jos uvek duplo manji od btca, sta je istina ustvari? :D

PS: jel su to inace neke vesti u ltcu pa skace ili mu je doslo i vreme :D

Ne slazem se. Asic je sve samo je fjucers, jer zapravo nema FUTURE...Valjace par meseci i onda cao. Mora novi da se uzme. Zato ne razumem cenu scrypt asica niti ljude koji ih kupuju sa sadasnjim odnosom vrednosti LTC/BTC. Naravno, to se moze promeniti u par dana/nedelja. Ali znajuci LTC istoriju, cak i kada skoci dobrano, padace posle toga mesecima. Evo raste vec 6 dana. Jos 10-tak i idemo opet dole :)

na http://coinmarketcap.com/ pise da je volume jos uvek duplo manji od btca, sta je istina ustvari? :D

PS: jel su to inace neke vesti u ltcu pa skace ili mu je doslo i vreme :D

sigurno ne racunaju hoube, okcoin, itd :p

@student
Ne zaboravi da LTC nikad nije bio predvidiv.......
Ja sam asic useo jer nisam mislio, priznajem mada je hosting godinu dana free pa kontam da ce se amer kad vidi koliko placa struju ponuditi neki povoljan upgrade na novu verziju pa da se izvucem

Takodje ne zaboravi da bi BTC rastao mora da se unese $$$$$$ a da altivi rastu treba samo ljudi da menjaju BTC za isti :)
Ja se sad nadam da ce kinezi jednom odluciti da LTC malo preduvaju.... mislim to im je definitivno jedina opcija, tesko unose kes na berzu... jedino mogu da BTC uloze u LTC i nagruvaju ga 20x

Poslednja izmena:
Ako uzmes odnos diffa sada i kolicine LTC-a koju mozes kopati sa Asicom u odnosu na nepoznatu cenu u buducnosti, plus nepoznat diff u buducnosti plus nepoznatu cenu LTC-a u buducnosti, kontam da je ipak bolje sada uzeti scrypt minera i iskopati sta se moze pa cekati buducnost. Moguce je da svi grese ali ipak ti ljudi koji sada nakopaju stekace to za bolja vremena. Ja bar tako razmisljam.

Bice tu i drugih putanja LTC-a u odnosu na ono sto je BTC prosao.

Ako uzmes odnos diffa sada i kolicine LTC-a koju mozes kopati sa Asicom u odnosu na nepoznatu cenu u buducnosti, plus nepoznat diff u buducnosti plus nepoznatu cenu LTC-a u buducnosti, kontam da je ipak bolje sada uzeti scrypt minera i iskopati sta se moze pa cekati buducnost. Moguce je da svi grese ali ipak ti ljudi koji sada nakopaju stekace to za bolja vremena. Ja bar tako razmisljam.

Bice tu i drugih putanja LTC-a u odnosu na ono sto je BTC prosao.

Ali kupis za iste pre 4x vise SHA asica, kopas BTC i menjas u LTC ako verujes u njega, i eto ti 4x vise LTC-a za iste pare. Ne razumem...Osim ako rudari nisu emotivno vezani za iskopinu pa je ne menjaju nizasta.

Pa rudari i jesu emotivno vezani pre svega na kopanje... neki i za coin ali vecina kopa da bi kopalo :)

Ne slazem se. Asic je sve samo je fjucers, jer zapravo nema FUTURE...Valjace par meseci i onda cao. Mora novi da se uzme. Zato ne razumem cenu scrypt asica niti ljude koji ih kupuju sa sadasnjim odnosom vrednosti LTC/BTC. Naravno, to se moze promeniti u par dana/nedelja. Ali znajuci LTC istoriju, cak i kada skoci dobrano, padace posle toga mesecima. Evo raste vec 6 dana. Jos 10-tak i idemo opet dole :)

Pa normalno je da ce cena da se menja. Postoje jako ozbiljni sprekulanti koji ulazu ozbiljne novce u novcice. Sada stvarno nije tesko primetiti da ce cena ltc-a ici gore i da ce se svako ulaganje izvuci uz zaradu. Kada skoci cena pravice se nova racunica. Pricali smo pre neki dan, svesni smo efekta dugorocnog pada ali ltc je potcenjen debelo.
Neko je spominjao diff i kako diff ne utice na cenu. U normalnim situacijama ne, svi to znamo. Ali sada je asic krenuo, diff je odlepio, racunica kaze da ovo nema logike, cena novcica i cena asica... I nema logike, slazem se. Cena mora da raste. Ovog puta ce trend raste premasiti 10 dana u godini. To si i cekao zar ne ;)

Ali kupis za iste pre 4x vise SHA asica, kopas BTC i menjas u LTC ako verujes u njega, i eto ti 4x vise LTC-a za iste pare. Ne razumem...Osim ako rudari nisu emotivno vezani za iskopinu pa je ne menjaju nizasta.

Mislim da je to ipak emotivno razmisljanje kod rudara...kupis,kopas,stekas. AKo uzmu SHA minere kopace btc i njega ce stekati ili druge SHA valute.

Ne znam sto bi to imalo veze s emocijama? Ako neko misli da mu se tako vise isplati neka tera slobodno. Pa vecina ljudi kopa shitove samo zbog isplativosti, da bi mogla da ih zameni za neke druge novcice.
Na stranu to sto ce cena ltc-a da skoci pa to vise nece biti ista racunica.

za LTC i BTC je emotivan pristup dok u shitu postoje strategije vec...nesto se steka nesto odmah menja

Ne razumem i dalje sto bi to bio emotivan pristup? Ako neko zeli da ide u LTC jer misli da ce on vise da raste, kao sto ja mislim, zar to znaci da sam emotivno vezan za LTC? Po nekoj logici pre bih trebao biti emotivno vezan za BTC ali opet nisam. Sve je to racunica. Ali da se ljudi vezuju, vezuju se.

za LTC i BTC je emotivan pristup dok u shitu postoje strategije vec...nesto se steka nesto odmah menja

LTC je mator 2+ godine, pocerenje se u zadnjih godinu dana povecava, sva desavanja oko prihvatanja istog od strane kineskih menjacnica, scrypt asic-a samo pokazuju da poverenje postoji i tu ne rade emocije.....

Pa normalno je da ce cena da se menja. Postoje jako ozbiljni sprekulanti koji ulazu ozbiljne novce u novcice. Sada stvarno nije tesko primetiti da ce cena ltc-a ici gore i da ce se svako ulaganje izvuci uz zaradu. Kada skoci cena pravice se nova racunica. Pricali smo pre neki dan, svesni smo efekta dugorocnog pada ali ltc je potcenjen debelo.
Neko je spominjao diff i kako diff ne utice na cenu. U normalnim situacijama ne, svi to znamo. Ali sada je asic krenuo, diff je odlepio, racunica kaze da ovo nema logike, cena novcica i cena asica... I nema logike, slazem se. Cena mora da raste. Ovog puta ce trend raste premasiti 10 dana u godini. To si i cekao zar ne ;)

Pa logika razumnih korisnika scrypt asica kaze da mora ltc/btc gore makar 3-4 x u odnosu na sadasnji paritet, a sa njime i cena LTC-a u dolarima. Jer ako imam izbor SHA i SCRYPT asica, pri cemu je SHA 4x isplativiji za ulozen novac, zasto bih ikako kupio SCRYPT? Pogotovo sto diff za LTC raste brze nego diff za BTC. I zato mislim da proizvodjaci, ako su i dumpovali sve ove nedelje/mesece, sada moraju da vrate cenu/paritet nazad, ako misle da prodaju svoje masine, ali im je za to potrebno dosta manje novca nego sto su izvukli dumpom. Svi znamo kad krene cena gore, ljudi sklanjaju sell ordere u nadi da ce prodati novcice po jos visoj ceni. To je za proizvodjace win-win situacija, prodace skupe izandjale masine, ostace im i para i novcica i moci ce ponovo da pokrenu isti ciklus.

Sam si sebi odgovorio.
Spekulanti kazu da je cena ltc niska i kupuju da bi zaradili lovu. Cena ce skociti a ti ces posle praviti novu racunicu i neces postavljati pitanje zasto bi kupovao scrypt. Ja i dalje tvrdim da je trenutno bolje kupiti novcice nego asic. Sad je sansa za brzu lovu.

Pa ja sam uvek i bio zastupnik teze da je bolje kupiti za pare novcice nego bilo koji hardware za kopanje, pogotovo ako se gleda na duzi rok, tipa godinu dana. Moj pocetni ulog u rudnik bio je svega oko 2000eur, tada se za to moglo kupiti nesto vise od 200BTC-a. Da li treba da napomenem da tih 200BTC-a nikad nisam iskopao? A dokupljivao sam harvera i hardvera kasnije, pa i asice jos kasnije. Trenutno nemam nista za kopanje i odlicno mi je. Na momente kupovina hardvera deluje kao super investicija (kada pocne pump ili kada je poodmakao) ali svi znamo da ti momenti ne traju dugo.

Poslednja izmena:
To su jako kratki momenti i opet se kupovina novcica vise isplati, kako god da okrenes. Izmedju pump-ova moze se okrenuti neka lova kroz asic ili grafike. Jedino je potrebno razgraniciti jednu jako bitnu stvar: Ako se radi o nekom altcoinu onda je HW sigurnija varijanta jer je ulog "manji" tj. manji je rizik da se pukne. Ako je pak o nekoj ozbiljnoj valuti rec onda su novcici bolja varijanta.

Ja sam jednom hteo da uzmem asic i tu sam se opekao, vise me to ne zanima. Presao sam u torbare. Rudnik nisam prosirivao tacno 13 meseci i nemam nameru da to radim. Kopacu s ovim sto imam dok ima sta pametno da se kopa. Ako sve bude kako treba uskoro prelazim samo na trgovinu i torbarenje.

Mene od svega najvise brine kako cemo mi podici sve te novce i da li je zmaj pripremio dovoljno zaliha :D

Mene od svega najvise brine kako cemo mi podici sve te novce i da li je zmaj pripremio dovoljno zaliha :D

Ovo je skakljivo pitanje, s obzirom da vidim da ce svi da budu milioneri :D. Dacemo sve od sebe, pa gde izadjemo

Nazad
Vrh Dno