@bezolovni Postavim ja ovde info/poziv kad idem na neke bezveze ture, čisto vožnje radi (obično se niko ne odazove). Kad idem ciljano na snimanje, radije idem sâm, jer želim da imam potpunu slobodu i kontrolu u izboru rute, tempa, pauza i slikanja. A i da izbegnem torokanje i dupeta na sred ekrana.

No, desi se da se ja pridružim tuđim vožnjama (ili grupnim vožnjama, kao što je biciklijada) i kad snimam, jer nemam izbora. Vožnju po Đerdapu je inicirao Marko Trek Master i priključio sam se zato što nisam u mogućnosti da snosim pune troškove, a plus nemam GPS uređaj kojim mogu da pratim tuđu rutu i samo bih se gubio po planinama. Elem, ako dođeš u BG, prati temu ovde, a prati i pozive na bivšoj Cikloberzi. Mada, otkako pređoše na novi domen i interfejs, kao da se korisnici razbežali. Veoma je malo vožnji, a i bilo kakvih poruka po forumu.
@disk Čudno je što pominješ sajlu i XT, a čudno je i to što kažeš da se teško pritiska. Da je išta istrošeno, ne bi se dogodilo tako naglo. Možda je neko ulje došlo na paknove, jer onda definitivno ne služe ničemu (upiju ulje) i moraš da ih menjaš (na oko ne mora ništa da se primeti). Ipak, buni me taj osećaj težine. Proveri i ručicu i paknove. Možda se nešto zavuklo u njih pa blokira kočenje. Možda ti je ispala i sigurnosna.. "zihernadla", pa su se paknovi malo pomerili. A ako je stvarno mehanička kočnica, možda je nešto upalo i u bužire, pa koči pomeranje sajle. Teško je reći.