Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta znaci ovaj status kada mi juce bude 61200 a danas opet 10200 statsu?

shipping-3.jpg

Danas ti dolazi...
Ajde da neko napravi temu za tracking, ovde se svaki dan bespotrebno zatrpava

Hvala, upravo stigao :)

Ma neka neko napravi uputstvo/tutorijal/objasnjenje kako ide i sta znaci svaki korak u pracenju, eventualno koliko je vreme isporuke (prosecno ocekivano) i da se okaci u prvi post.

^ Slazem se sa ovim, mozda bolje i nova tema.

Jel postoji neka dobra android aplikacija za pracenje internacionalnih posiljki a da sama proverava status periodicno i obavestava kada dodje do promene ?

MODOVI, može mali lock na temu? Svaki dan mora barem jedna persona da postavi isto pitanje. DO KOLIKO se carini koliko će mi para uzeti itd...?
Ako neko želi nešto korisno da pročita ili napiše to se veoma brzo izgubi u moru papagajsko-repetativnih postova!

MODOVI, može mali lock na temu? Svaki dan mora barem jedna persona da postavi isto pitanje. DO KOLIKO se carini koliko će mi para uzeti itd...?
Ako neko želi nešto korisno da pročita ili napiše to se veoma brzo izgubi u moru papagajsko-repetativnih postova!

+1
-na svakoj stranici barem jedno pitanje na koje je odgovoreno barem jednom na svakoj drugoj stranici teme,
-na svakoj stranici barem jedno pitanje "a šta znači ovaj status" ili "kad mi stiže paket"
-na svakoj čuđenje kako carina radi....

bzvz -.-

Jedino pametno u zadnje 4 stranice što sam pročitao je stav Vili da ovo što rade na carini stvarno NIJE normalno.

P.S. ja bi sutra trebao da dobijem dva proizvoda koja su mi poslali kao "testing & review samples" dakle besplatno, komercijalna vrednost oko 60-tak dolara, par dana se krčkao na carini pa javljam u ponedeljak rezultate...

pokrenuo sam dispute na aliju i jutros mi se pojavilo nesto tipa payment processing a sada dispute finished. na racunu ne vidim nikakvu promenu. koliko je potrebno da pare legnu nazad na racun?

Nije to nista dugo, meni je jednom tako 2 meseca stajalo...

Jel neko imao ista sa Sweden post-om, nestize vec 3 meseca, kinezi se prave ludi da mi je stiglo... dispute stoji otvoren
posta -> 2014-05-02 16:40, SE - SGSINN, Otprema
sweden -> 2014-05-08 18:55, Local mail tracking
2014-05-02 16:40, The shipment item is under transportation, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad

Ja naručio sa nkona 11. juna, on poslao 13. znači prošlo tačno 2 nedelje a još ne stiže. Je l' treba da se zabrinem? :)

Mislim da ne. Ja sam naručio 10og, on je poslao isto 13og, a stiglo je u sredu kod mene, znači za 12dana. Ako paket skrene ka carini, to je automatski još ~7 dana... ne bih se ja brinuo na tvom mestu :)

Sporo ide do Nisa mozda:)

Ni meni nisu carinili/PDVisali baterije, 28e vrednost. (iz HK)
:D

Još nije stiglo i sad sam se već zabrinuo? Kad nema praćenja na pošiljci mogu da se slikam?

He, dobio danas paket, tj. preuzeo ga na pošti, oblepljen žutom trakom skroz na skroz ali oslobođen od carine što me iskreno, veoma iznenadilo. Platio sam samo 100 dinara verovatno za pregled paketa :)
Danas je bio dobar dan :p videćemo da li će sreća poslužiti i kod sledeće naručbine...

realno, kada god je paket u obicnu kovertu malo vecu onu oblozenu sa puckavim nikad nema carine
ako isto to stave u kartonsku, makar i manja bila, uvek otvaraju i pdv/otvaranje ne gine

da, sitne koverte puštaju ali te iste koverte najčešće idu bez praćenja i imaju tendenciju da "ispare" negde usput :/ Od početaka ove godine meni je 8 takvih paketa nestalo, sve sitno većinom ispod 5$ samo je jedna bila skuplja (~30$) a ovo što sam danas dobio jedna kutija 7c14x22cm a druga 4x10x17cm, valjda su se smilovali :)

He, dobio danas paket, tj. preuzeo ga na pošti, oblepljen žutom trakom skroz na skroz ali oslobođen od carine što me iskreno, veoma iznenadilo. Platio sam samo 100 dinara verovatno za pregled paketa :)
Danas je bio dobar dan :p videćemo da li će sreća poslužiti i kod sledeće naručbine...

mozda je vrednost mala,ispod desetak dolara

Narucih nesto iz Nemacke ide obicnim DHL-om, prosli put posiljka dosla brodom do BG, a sada imam sta da vidim - The shipment has arrived in the destination country: Romania :S: i tako stoji vec 5 dana.

Ne znam sta da radim, za 7 dana idem na more i nema ko da je pokupi ako ipak stigne ? Jel imao neko ovakav slucaj ?

Pisi rumunskoj posti sa brojem posiljke da proslede u Srbiju i da se ne za*ebu i vrate u Germaniju.
U nasoj posti trazi uslugu post restant sto mu dodje da ti se sve posiljke cuvaju 30 dana pa kad se vratis sa mora otkazes tu uslugu i pokupis sve sto je stiglo u medjuvremenu.

Jel pisao neko žalbu na carinjenje? Drugaru stigao fon 23 maja. I zacepili mu duplo veću carinu od one koja treba da bude i mi napisali žalbu. Rekoše nam da je rok za odgovor od 30 do 60 dana ali i dalje nema ništa. Na poštinom sajtu na praćenje svaki dan stoji isto: - 10200 GPC BEOGRAD Otprema. Šta da radimo jel da zovemo carinu ili nešto drugo?

Pisi rumunskoj posti sa brojem posiljke da proslede u Srbiju i da se ne za*ebu i vrate u Germaniju.
U nasoj posti trazi uslugu post restant sto mu dodje da ti se sve posiljke cuvaju 30 dana pa kad se vratis sa mora otkazes tu uslugu i pokupis sve sto je stiglo u medjuvremenu.

Meni kada su slali sa amazona, prvo mi je paket stigao u Rusiju, pa tek posle za Srbiju ga vratili. Mislim da nisu toliko glupi kada vide da je adresirano za Srbiju, da ga vrate za Nemacku..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno