Šta je novo?

Preporucite mi pouzdan i kvalitetan high-end android tablet

ericm

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2011
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
10980XE & D15s / 9900K & U12A
Matična ploča
Rampage VI Extreme Encore / Z390 Phantom
RAM
4x16GB TridentZ / 2x16GB TridentZ
GPU
4090 TUF OC / 3080 TUF OC
Storage
990 Pro 2TB / 970 Evo Plus 500GB
Zvuk
Bose Companion 3 / Audioengine A2+
PSU
Dark Power Pro 12 1500W / SF750
Kućište
5000D Airflow / NR200
Monitor
AW3418DW / VP349
Miš & tastatura
Lamzu Thorn & Tofu65 2.0 / Skoll & Leopold FC660C
Ostale periferije
PS5, Steam Deck OLED
Laptop
MBP 14" M3 Pro
Mobilni telefon
S23 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
tablet kupujem kao poklon i treba da ga predam u cetvrtak. android platformu ne pratim uopste i pojma nemam sta treba da kupim.

pomozite nekim predlozima, nemam odredjen budzet, bitno je da je kvalitetan, brz, pouzdan i da stabilno radi...

hvala unapred na svim sugestijama.

Ako već ne pratiš android, možda je onda bolja varijanta uzeti iPad?
Ili mora android?

mora android :S:, zato i imam problem, uzeo bih odmah iPad Air.

ovaj nexus 7 je nekako majusni.

vidim da neki samsung tableti nemaju bluetooth i cuo sam da intel platforma ima problema sa odredjenjim softwerom... samo sam nacuo, ne znam nista pouzdano pa zato i otvaram temu.

drugar mi preporucuje LG G5...

dajte jos neke modele da razmotrim do cetvrtka...

Sony xperia tablet z, oni samsunzi notepro 2014 ako juris high end....ali ako hoces stabilan, brz, pouzdan i kvalitetan neksus 7 je i dalje bez premca.

ja ne bih bas isao na samsung
postoje mnogo bolje varijante od samsunga koje nude vise za iste pare
za one nove modele od ove godine ne mogu da tvrdim jos jer nisam probao

ne postoji lg g5 tablet
postoji onaj lg g pad 8.3 koji je dobar

ne znam stvarno koji ti je budzet,jel mozes bar otprilike da kazes?

nexus7(2013) mozda deluje mali,ali je odlican izbor

nisam vezan ni za jedan brend i nemam nikakvih simpatija i favorita.

verovatno je drugar mislio na taj LG G pad, isto kaze da je zadovoljan.

cuo sam da hvale nexuse zbog softvera ali je ovo barem meni jako majusno a posebno sa ovom rezolucijom.

nadjoh neka dva samsung note pro modela ali jedan ima sim slot sto mi ne treba a ovaj drugi nema bluetooth :trust:
mozda je greska jer ovi nasi ne umeju ni da prepisu specifikacije.

pogledacu uzivo ovaj xperia tablet z, mozda je uzivo ok.

ima li nesto upakovano u elegantnom aluminijumskom kucistu, velicine ~10'' a da super radi?

uopste ne znam sta kupujem i treba li da gledam hardwer. kako da znam kakva je trenutna softwerska podrska i kakva ce biti kasnije?

Poslednja izmena:
skoknucu sad da ga pogledam i isprobam. ima li kod njega vise verzija ili samo trazim ovako kako pise?

ako se neko seti jos necega neka dopise slobodno dok budem razgledao jer ce mi stvarno mnogo znaciti...

videcu i ovaj note pro ako postoji normalan bez sim slota ali da ima bt.

Moja preporuka ide za LG g pad, ja sam ga imao pa sam ga prodao zbog novca ali cim skupim pare ponovo ga odmah kupujem. odlican tablet! nije ni premali ni preveliki taman staje u ruku, odlicnih specifikacija, imas na oglasima nove za 250e sa garancijom i to

cuo sam da hvale nexuse zbog softvera ali je ovo barem meni jako majusno a posebno sa ovom rezolucijom.

ima li nesto upakovano u elegantnom aluminijumskom kucistu, velicine ~10'' a da super radi?

uopste ne znam sta kupujem i treba li da gledam hardwer. kako da znam kakva je trenutna softwerska podrska i kakva ce biti kasnije?

Pogledaj neksus uzivo.Njemu je ekran jedan od aduta, mozda ce bas 7" biti idealno onome kome kupujes, jer je mobilniji i laksi, a opet se sve kristalno jasno vidi.
Podrska za ovaj neksus jos barem godinu dana, medjutim zajednica je toliko jaka da ce podrsku imati godinama.On ti je krem de la krem, uvek prvi dobija update i uvek ima najduzu podrsku.
Taj soni i ti samsunzi imaju jaci hardver, imaju fensi izgled, jesu atraktivniji, ali u praksi ipak to nije presudno_Obaska sto sa svakim novim updateom, samsung cesto radi losije.
Na kraju sve zavisi i kakav je korisnik kome kupujes...ako nije neko preterano zahtevan, uzmi mu bilo sta sto ima ok ekran sa 1080p rezolucijom, bar 2 giga rama i kvad kor, ako mu je bitan brend i cena samsung ili soni, a ako je bitan pouzdan rad i softver...odgovor znas.:)

krecem upravo u razgledanje.

covek kome je tablet namenjen mi je jako puno ucinio i osecam ogromnu duznost da mu nekako uzvratim, pa sam odlucio da to bude nesto od tehnike jer mi je glupo da dajem novac.

zbog toga mislim da ce ici samsung note pro ma koliko ne volim samsung.

javljam utiske kasnije a imam vremena da kupim do prekosutra.

Uzmi Nexus 7 2013 i uzivaj - najbolji odnos ulozeno/dobijeno, cist Android

Xperia Z2 tablet je najbolji indeed, ali nije jeftin.

Nexus 10 je malo matoriji, ali je veoma dobar i moze se naci jeftinije.

800 evra za tablet, pa da l si ti citav?

sta podrazumevas pod ovim? jesi li ti?

kao sto rekoh, tablet ide kao poklon, sebi ne bih ovo uzeo nikad.

za sad probao nexus i jos neki asus koji je jedini od aluminijuma i kosta oko 50.000 ali jaako jeftino i prosto izgleda. ekran nista narocito ali ima kul odziv.

probao sam ovaj les note pro od 100.000. cist *****izam dati ove pare za komad plastike. odziv, boje i sam interfejs su blago receno ocaj. svaki treci put tablet uopste ne reaguje na dodir i za svaku stvar mu treba odziv od minimum jedne sekunde... bolje da nastave sa usisivacima, peglama i blenderima...

idem u potragu za tim xperia z i z2 tabletom.

pokusacu da ga preko prijatelja nagovorim na iPad Air i javljam utiske xperie z...

Nije se na tebe odnosilo vec na predlog da das 800 evra a ako bi stvarno dao toliko onda mu bolje uzme neki lap top. Dati za tablet tolike pare a da nije ipad (iako ne volim apple) je bacanje para.

i ja se slazem sa tim
ako imas 800 evra,bolje uzmi laptop

Eric, a šta misliš o laptop-tablet hibridu sa Windows 8.1 OS?
Konkretno mislim na Lenovo IdeaPad Miix2 10.
Poseduje IPS displej od 10.1 inča, četvorojezgarni Z3740 CPU, 2GB RAM, 64GB memorije i dock sa tastaturom. Može biti koristan i moderan poklon po prihvatljivoj ceni (oko 50.000din).

Covek je lepo naglasio da budzet nije bitan, i da ce to biti poklon. Naravno da je za 800 evra bolje uzeti notebook, ali taj kojem je poklon namenjen ga verovatno vec ima.

Dakle, najbolji tablet trenutno je xperia z2. Najtanji i najlaksi 10-incer, da ne pricam o najboljoj audio i video tehnologiji kod tableta (Samsung ima AMOLED, ali sve ostalo je klasicno Samsungovski). Jos je otporan na prasinu i radi pod vodom. E sad to sto u USA kosta 570$, a kod nas mnogo vise je vec druga prica.

Evo i da citiram jedan review:

We were using a top-of-the-range
Apple iPad Air prior to testing the
Xperia Z2 Tablet. No matter what
would come our way, ranging
from a 12.2in Samsung tablet to
an Asus hybrid , we would always
return to the Apple iPad Air.
Now we’re not so sure. Sony has
done something numbers can’t
measure with the Xperia Z2
Tablet. But if you had to,
measuring it would be done with a
smile. Not only has Sony made the
best Android tablet thus far; it has
made one of the best tablets.
Period.

Ja sam skoro kupio tablet sebi, nisam mnogo ni razmišljao, hteo sam Nex7 2013, ali kad sam video Galaxy Tab PRO 10.1... Ima super PLS ekran rezolucije 2500x1600 što je najbolje u klasi. taj soni ima značajno lošiji ekran. hardver unutra je top trenutno što možeš da uzmeš, a bateriju drži ubedljivo najbolje od svih, ja moj punim jednom u 4 dana, ne silujem ga previše, mahom surfujem netom par sati dnevno. ja sam moj rutovao prvi dan kad je stigao, sredio sam ga, tablet radi perfektno, potpisujem da trenutno bolji android od 10" nema.
Dakle, najbolji tablet trenutno je xperia z2. Najtanji i najlaksi 10-incer, da ne pricam o najboljoj audio i video tehnologiji kod tableta
Kako može da ponese titulu najboljeg android tableta kad nema najbolju rezoluciju ekrana? Najbolji tablet mora sve da ima najbolje, jel da? Što se dimenzija tiče:

Sony:
15.49 oz
6.8 x 10.47 x 0.25 inches

Samsung:
16.54 oz
9.57" x 6.74" x 0.287"

jel ti vidiš koliko su te brojke slične?

Poslednja izmena:
Rezolucija ekrana je bitna stavka samo marketing smorovima (ranije samo Applea sada i drugih), cim se predje odredjena rezolucija.

Čim se pređe 300 dpi, a taj sony ima manje od 300 dpi, dok samsung ima tačno 300.

To je tvoje MISLJENJE. Vecini je nebitno, ali jeste bitno kakav je sam ekran. Hd amoled>isprani ips uvek:)

Btw, 800 je bacanje za tablet, pogledaj cene u oglasima. Z2 je isao za 450eur. Ne znam kakav je tablet, ali ako gledas samo cene u nasim radnjama qq:(

Kuku majko, slažem se. Ja sam moj tab platio 250 evra u prodavnici sa fiskalnim računom. tako da cene od 800 evra za neki tamo soni koji nije ništa bolji je po meni bzv.

ja predlazem nexus 7 2013, zbog cene a i zbog shmeka po meni, i da nije jeftin bio bi stvarno super izbor

gpad 8.3 je mozda bolja varijanta zbog veceg ekrana, i LG feel-a.

ne isplati se bilo sta drugo po meni, da su bar performanse znatno jace pa i da prodje.

eventualno juri S seriju samsung tableta ako su uopste kod nas i izasli

imam ja jedan predlog, naruci xiaomi mipad. Jako dobar tablet, mozda i najbolji trenutno.
Imam xiaomi mi 2 telefon, i mogu da kazem da je stvarno odlicnog kvaliteta, sve od hardvera, pa do podrske a i izrade.

Poslednja izmena:
mora da preda tablet do cetvrtka tak oda tesko da ce da naruci xiaomi

Nazad
Vrh Dno