Šta je novo?

Preporucite mi pouzdan i kvalitetan high-end android tablet

Sad jedno pitanje za sve koji kazu da je android jeftin: koliko bi kostao android tablet sa 128Gb memorije? ne racunam memorijske kartice. Ko zna mozda ga i nema sa tolikom memorijom:d

Google it? Od 4.x Androida ima gomila tutoriala kako da se odradi.

BTW, da bi se povezao na AdHoc, prvo treba da ima AdHoc mrezu. Da bi imao AdHoc mrezu, treba korisnik znati sta je AdHoc mreza -> sansa da ne ume da moduje OS tezi negativnoj nuli :)

@probo:
"android,ali recimo moja devojka koja je obican korisnik,ne zeli da zalazi u igranje sa hardverom,neki moding i razna poigravanja,uvek bira apple uredjaj...
"

@profee, Android je za one koji znaju sta zele.

i opet te pitam gde tu pise da android mora da se moduje za korisnika?

njoj ne treba android jer ne zeli da se bavi tim stvarima i isprobava svasta,vec zeli kao krajnji korisnik da bude kompletno zasticena od hardvera i bilo kakvih izmena

@slavi, Nema - i sta ce mi?
Zasto ne memorijska umesto interne?

Da bi Apple ispao da ima nesto? Opet papaznanija :)

@probo, upravo si napisao da Android mora da se moduje, cim zeli da bude zasticena od ko zna cega.
A realnost je da i Android radi out of the box odlicno, bez modovanja. Modovanje je tu da bi nesto radilo bolje, ili da bi neke redje bitne sitnice (AdHoc mreza recimo) radile.
Tvojoj devojci bi Android mnogo bolje radio - jer bi imala tablet uredjaj koji sve radi besplatno, sto vredi, i novca za letovanje u Grckoj za dvoje preko :)

Poslednja izmena:
Covek je odlucio, nagovorio je prijatelja na pravu stvar. Coveku je verovatno svejedno koji je OS cim ga je uspeo nagovoriti.

+1 @profee.
Jos na Sony uredjajima mislim da je fizicki nemoguce zeznuti nesto osim pregrevanjem CPUa :) A softverski brick se resava uvek.

Sad jedno pitanje za sve koji kazu da je android jeftin: koliko bi kostao android tablet sa 128Gb memorije? ne racunam memorijske kartice. Ko zna mozda ga i nema sa tolikom memorijom:d
iPad je ograničen na tih 128GB Android teblet može da ima i više tako da si se zezno.

Covek je odlucio, nagovorio je prijatelja na pravu stvar. Coveku je verovatno svejedno koji je OS cim ga je uspeo nagovoriti.

To ne znaci da je u pravu, i da je napravio dobar izbor :) Samo je izabrao laksi izbor. Koji je skoro uvek, u svemu, losiji :)
Koliko ce ga kostati taj iPad uredjaj? Koliko bi ustedeo da je uzeo normalan Android tablet? Gde je sve mogao letovati za tu razliku? Da li ce mu iPad doneti 5 riba svake nedelje, pa zbog toga uzima? :D

Napisao je čovek da to kupuje nekome ko mu je učinio uslugu. Možda bolje da mu je uplatio neko letovanje istina :D Taj neko ko mu je učinio toliku uslugu sigurno može sebi da priušti tablet, tj. ako nije znači da mu ni ne treba. Najveća je šansa da će taj Air završiti negde u fioci ili će neki klinac da se zamlaćuje time.

@slavi, Nema - i sta ce mi?
Zasto ne memorijska umesto interne?

Da bi Apple ispao da ima nesto? Opet papaznanija :)

@probo, upravo si napisao da Android mora da se moduje, cim zeli da bude zasticena od ko zna cega.
A realnost je da i Android radi out of the box odlicno, bez modovanja. Modovanje je tu da bi nesto radilo bolje, ili da bi neke redje bitne sitnice (AdHoc mreza recimo) radile.
Tvojoj devojci bi Android mnogo bolje radio - jer bi imala tablet uredjaj koji sve radi besplatno, sto vredi, i novca za letovanje u Grckoj za dvoje preko :)

zasticen od hardvera znaci da korisnik ne zeli da ima bilo kakav dodir sa necim sto nije svakodnevno koriscenje racunara,recimo u windows slucaju ecdl modula 2
nigde nisam rekao da android mora de se moduje nego da moze,a posto ima dosta korisnika koji nece takav sistem i ne zele da se bave time,koriste apple koji radi i deci od 2 godine....

Nije sija nego vrat... "android moze da se moduje", "korisnik to ne zeli", "korisnik zeli APple". Po tebi Android onda mora da se moduje.
Ako ne mora, onda ovo sto si napisao nema sintaksickog smisla.

dalju raspravu prepustam vama ;)

covek je intelektualac pa sumnjam da ce imati ikakav problem sa iOS-om a ne verujem da ce se baviti bilo kakvim modovanjem/rutovanjem android tableta pa ce ovo biti jako bolja varijanta. ne znam zasto tolika frka oko iTunes-a (mada na windowsu radi mnogo drugacije i gore), pa cak i da mu bude problem, uvek moze da instalira iTools.

video sam juce koliko kosta high-end android segment a ni po cemu ne opravdava cenu. ne smem ni da zamislim koliko bi kostao ovaj note pro od 128gb a cena bi mu se prepolovila za par meseci. posle onoga juce, mislim da je apple jako jeftin i pristupacan :)
takodje, tablet nece vucarati konstantno sa sobom, za to ima android fon i na njemu obavlja osnovne stvari. cak i da mu zatreba nesto posebno na njemu, siguran sam da ste svi culi za jb kao ja za root na androidu ;)

Čoveku koji koristi Android fone ti kupuješ iPad?

Ponovi ovu rečenicu u sebi par puta.

Znam pokretaca sa nekog drugog foruma i on je apple korisnik, zato je verovatno i ubedjivao prijatelja za iPad air, i sto se mene tice nije pogresio sto ga je ubedio.
Ni jedan drugi tablet nije takve izrade kao sto je iPad Air. I on radi sve isto sto radi i svi ostali android tableti. Zasto mislite da prijatelj, koji bi dobio tablet a da je to android, bi ga i rutovao cak, mozda njega to uopste ne interesuje. I zasto se na ovom forumu uvek mora voditi polemika oko iOS vs Android. iPad je high end tablet kao sto ima i Android hige end tablete, ali nisu takve izrade kao sto je iPad i tacka. Ajde navedite i jedan razlog a da je valjan zbog cega su Android tableti bolji od iPad tableta, a da nije rutovanje i modovanje, uostalom i za iOS postoji jailbreak ako bas toliko zapinjete za razna podesavanja koja na androidu zahtevaju root.

PS
Covek je odlucio i treba da prestajemo da offujemo ovu temu

nisam vidio prethodni post @ericm-a

ja isto imam android fon, i iPad Air, tako da to nema nikakve veze

Poslednja izmena:
Poznata je navika iPad tableta da isti zakače za plug i oru njime.

^kakve to sad veze ima? znam za dosta slucajeva gde ljudi koriste android na fonu a za sve ostalo iOS i Mac.
imam jednog matorog u kuci koji je bio na androidu i od kada sam mu poklonio iPhone4 i iPad postao je drugi covek :). nikakav problem mu nije bilo instaliranje i sinhronizacija potrebnih aplikacija vec prvog dana a nije nikakav geek.

jos jednom, ja znam da sam napravio dobar izbor ;)

covek je intelektualac pa sumnjam da ce imati ikakav problem sa iOS-om a ne verujem da ce se baviti bilo kakvim modovanjem/rutovanjem android tableta pa ce ovo biti jako bolja varijanta.
Ajde razmisli nekoliko puta o ovome i objasni mi zasto ovo prvo znaci ovo drugo?
To sto se nece baviti modovanjem, nije povezano sa time sta ce biti bolji izbor. Ili prelazimo na tezu da se Android MORA modovati, sto je nebuloza. iPad se mora modovati ozbiljno da bi kod nas radio kako treba. Znaci, ovo sto si rekao ne pije vodu uopste, sta vise, obratno ima smisla.

ne znam zasto tolika frka oko iTunes-a (mada na windowsu radi mnogo drugacije i gore), pa cak i da mu bude problem, uvek moze da instalira iTools.
A sto bi instalirao ista da moze da koristi osnovne funkcije? Na Androidu je dovoljno kopirati pesmu, klip, file... sve moze direktno kroz MTP, koji je svugde podrzan, ili kroz USBMS.
iPad zahteva da se glupiras preko iTunesa za takve stvari.

video sam juce koliko kosta high-end android segment a ni po cemu ne opravdava cenu. ne smem ni da zamislim koliko bi kostao ovaj note pro od 128gb a cena bi mu se prepolovila za par meseci. posle onoga juce, mislim da je apple jako jeftin i pristupacan :)
Opet pominjes nebitne stvari :) Ne moras uospte uzeti high-end (po ceni?) Android segment da bi on parirao iPadu. Mozes uzeti i neki low-end cak, a sigurno imas jeftinijih izbora.
128GB ako ti treba, tu su SD kartice, a mozes i vise imati na Androidu onda, za manje novca.

Sve u svemu, ako si trazio fenseraj poklon, nasao si ga. Ali ti si na tehnickom forumu pitao za predlog - znaci da si nesto omasio :)

Poslednja izmena:
^u pravu si ;)

Ajde razmisli nekoliko puta o ovome i objasni mi zasto ovo prvo znaci ovo drugo?
To sto se nece baviti modovanjem, nije povezano sa time sta ce biti bolji izbor. Ili prelazimo na tezu da se Android MORA modovati, sto je nebuloza. iPad se mora modovati ozbiljno da bi kod nas radio kako treba. Znaci, ovo sto si rekao ne pije vodu uopste, sta vise, obratno ima smisla.

A sto bi instalirao ista da moze da koristi osnovne funkcije? Na Androidu je dovoljno kopirati pesmu, klip, file... sve moze direktno kroz MTP, koji je svugde podrzan, ili kroz USBMS.
iPad zahteva da se glupiras preko iTunesa za takve stvari.

Opet pominjes nebitne stvari :) Ne moras uospte uzeti high-end (po ceni?) Android segment da bi on parirao iPadu. Mozes uzeti i neki low-end cak, a sigurno imas jeftinijih izbora.
128GB ako ti treba, tu su SD kartice, a mozes i vise imati na Androidu onda, za manje novca.

Sve u svemu, ako si trazio fenseraj poklon, nasao si ga. Ali ti si na tehnickom forumu pitao za predlog - znaci da si nesto omasio :)

Da li si ti uopste koristio i video iPad Air kad kazes da se mora modovati da bi se koristio kod nas?
Ne mora da se koristi iTunes da bi se prebacivali fajlovi na iPad, moze da se koristi ifles for ipad.
Ne vidi razlog zasto je itunes los izbor.
Hoces da kazes da su low end android tableti bolji od iPad Air?
Ovo je stvarno nebulozno, nisam siguran ni da je taj sony z2 ili kako se vec zove tablet bolji, jedino sto je otporan na prasinu i vodu.

A sto ne otvorite poseban podforum android vs ios arena, pa se makljajte.
I sami znate da je ovde android bolji, kao sto je i u sekciji apple, bolji ipad...jedni druge u drugacije ubediti nece nikad.:d

Inace dati su predlozi, odluceno je, tema je odradila svoje, moze da se gasi ili brise, ionako ovo nije podforum za zelje, cestitke i predloge, vec o konkretnim tabletima, i ubuduce slicne otvarajte na podforumu Market, pod opcijom "Sta da kupim od..."

Nije sija nego vrat... "android moze da se moduje", "korisnik to ne zeli", "korisnik zeli APple". Po tebi Android onda mora da se moduje.
Ako ne mora, onda ovo sto si napisao nema sintaksickog smisla.

ne,ne mora da se moduje i nisam to rekao uopste
korisnik koji ne zeli fleksibilniji os sa kojim moze da radi sta hoce ide na ios i ne razmislja ni o cemu
to sto imas neku pogresnu logiku i izvlacis nesto sto nisam rekao je tvoj problem
i po ko zna koji put niko nije govorio o modovanju uia i prilagodjavanju za korisnika -.-

i ne idite vise u offtopic,napisao sam coveku post u kome sam rekao sta bi kome odgovaralo i da mi je drago sto je nasao adekvatan poklon za tu osobu,a svi odose u offtopic

Poslednja izmena:
ne,ne mora da se moduje i nisam to rekao uopste
korisnik koji ne zeli fleksibilniji os sa kojim moze da radi sta hoce ide na ios i ne razmislja ni o cemu
Ovo prvo ne povlaci ovo drugo. Barem ne na srpskom jeziku.

Da li si ti uopste koristio i video iPad Air kad kazes da se mora modovati da bi se koristio kod nas?
AppStore je legalan kod nas i radi Ootb? I radi sve bez bilo kakvog cimanja? Aha..

Ne mora da se koristi iTunes da bi se prebacivali fajlovi na iPad, moze da se koristi ifles for ipad.
Znaci mora neki poseban app? Ne moze kroz obican file manager direktno? Same s***

Hoces da kazes da su low end android tableti bolji od iPad Air?
Ne mora biti bolji. Dovoljno je da je dovoljno dobar. Ja ne predlazem z2, to ste vi zamislili:).

Poslednja izmena:
he he, nema dovoljno dobar tablet da bude bolji od iPad-a :)
U pravu je @sale83

"Ne mora biti bolji. Samo dovoljno dobar da je nebitna razlika."

he he, nema dovoljno dobar tablet da bude bolji od iPad-a :)
U pravu je @sale83

ipad radi dobro zato sto ima operativni sistem koji je optimizovan iskljucivo za njega i eventualno jos 2 modela ako ih ima uopste
naravno da u tom slucaju moze da radi perfektno cak i sa inferiornim hardverom u odnosu na neki android uredjaj

fazon je u tome sto cak ni nije inferioran u odnosu na najbolje android tablete, koji imaju ultra, mega giga cores procesore, koji ne sluze nicemu.
valjda svaki proizvodjac moze da prilagodi android za hardver na koji se instalira, tako da to ne pije vodu, android stuca i to je tako :)

Poslednja izmena:
appleov hardver je u sustini uvek inferiorniji od hardvera drugih opcija
znaci obicni pc mogu da imaju mnogo bolji hardver za iste pare
isto tako telefoni i tableti

apple u glavnom prodaje ime...jeste to sve kvalitetno,ali ne radi dobro zbog ne znam kakvih komponenti,vec zbog optimizacije sistema
a to se onda ljudima prodaje za skupe pare

nekada su ljudi trosili firmin novac za workstatione koji su bili losiji ili isti kao racunari u to vreme,ali su kostali mnogo vise,imali slabiju podrsku i elitisticki nastrojene developere i nikad nisu hteli da priznaju tu nesto ne valja

danas imamo apple,koji me manje vise isto to,samo sto sad ljudi torose svoj novac za istu stvar

ume apple da bude i te kako koristan i dobar,ali za usku ciljnu grupu koja zna zasto koristi njihove uredjaje i zna sta radi
ostali kupuju samo zato sto je marketing jak i ne razmisljaju svojom glavom

inace,fleksibilniji softver i os kao i visak hardverskih resursa nikako ne moze da skodi

Ali koji ce mi bolji hardver za iste pare, kad i onako taj bolji hardver nije iskoristen, ( okta kore procesori, ili cak i quad core) toliko jak hardver cak ni za android nije potreban. Vec je to sve marketing. Isto kao sto i apple ima svoj marketing tako i ostali proizvodjaci ga imaju ( i jedni i drugi su ovce onda ,jer jedni brane nepotreban hardver a drugi ne znam sta). Cak sto vise iPad je skoro isto skup kao i neki high end android tableti, cak su android i skuplji.
Ajde reci sta konkretno fali iPad air naspram drugih android tableta kad kazes da je inferiornog hardvera u odnosu na njih? iPad je cak i bolji po performasama od "boljih" iako je "inferioran".

Nazad
Vrh Dno