Šta je novo?

LG G2

HTC One mnogo bolje snima u mraku,kako zvuk tako i sliku,baterija dosta slabija..a slikanje je mi je strasno slabo na One,tacnije slikanje pejzaža i sl,portreti su ok i prednja kamera sa widerange mogućnošću je odlična za selfije i sl.. Zvuk slušalica i jačina se ne može porediti sa HTC One,beats slusalice kidaju,fluidnost sistema je izvanrdna na One..iskreno,mislim da se tesko odlučiti,svi mi nešto drugačije gotivimo..

Bender hvala za tut :) reci mi sa ovim root-om sto si stavio,da li njime moze da se rutuje ova nova 20f verzija?

kazem ti, vrlo nezgodna dilema :D i ja sam odlucio za g2, i nisam se pokajao nesto, ali svako ima svoje prednosi i mane, e sad kad su mi te prednosti g2 telefona postale malo dosadne ja ti kazem da bi sad kupio One, da sada biram :D
Kao sto je vec napisano iznad, g2 bolje slika, ali su uzasni snimci sto se tice zvuka, a meni je to bitnije, zvuk na One u svakom smislu mnogo bolji, kuciste perfektno itd...zavisi sta te vise privlaci. oba telefona su odlicna.

HTC One je u skuplji malo, nego sad mi drugar spomenu Z1 u tom, vidim bolja kamera, baterija u rangu ali valjda slabije drži, da li da je razmatram uopšte? :)

Pored navedenih + - ja bih samo dodao, g2 ima veci screen ali je manji od m8. Sa druge strane m8 je daleko kvalitetniji uredjaj. Na kraju sam odlucio da imam oba, g2 privatni, m8 za posao. Dva sjajna telefona.
Sto se z1 tice ne bih mogao da mu oprostim los ekran nikako.

Bender hvala za tut :) reci mi sa ovim root-om sto si stavio,da li njime moze da se rutuje ova nova 20f verzija?

Bez brige. Ne bi stavljao da se ne moze. Uvijek sve testiram ;)

Mozes i g3 i samsung rootati, to je exploit za linux kernel tako da je skoro pa univerzalan, dakle novije verzije kernela su vulnerable.

Ubacih 20f verziju i sada ne znam kako da udjem u rikaveri da uradim hard reset? Molim pomoc

Koliko sam ja shvatio kdz ti obriše recovery. Namesti sve fabrički. Sada bi trebao ponovo da rutuješ i instaliraš recovery. Taman odradiš Benderovu metodu sa prethodne strane. Ako grešim, molim za ispravku. :)

Nisam radio preko kdz metode,vec preko pc cuite. Pa hocu sada da udjem u njegov rikaveri da odradim hard reset,obrisem celu internu memoriju telefona

Drzis volume down i power. Cekas lg logo, pustis i nastavis drzati volume up i volume down. I 3put protvrdis.

^ Hvala kralju ;)

Kad sam instalirao Cloudy G3 1.1 rom,odmah sam odradio Factory reset u meniju telefona.Nije mi obrisao podatke sa internal kartice.Kako je to moguće? I da,ako bi probao ovaj Mahdi-rom 4.4.4,piše da moram da imam STOCK kitkat modem.To je baseband?Da li ga imam?Takodje piše:You must flash this zip once ever unless you format internal storage. It puts a .panel folder on your sdcard which marks you as JDI.
The patch will then change your kernel to JDI if the folder exists. Do NOT flash this if you are LGD or are unsure of your panel.Ovo mi tek ništa nije jasno,vezano za panel/ploču?

Ljudi, koji je AOSP rom po vama među najboljima? Ranije je dosta spominjan SOKP. Je li bio još neki zanimljiv?

Kad sam instalirao Cloudy G3 1.1 rom,odmah sam odradio Factory reset u meniju telefona.Nije mi obrisao podatke sa internal kartice.Kako je to moguće? I da,ako bi probao ovaj Mahdi-rom 4.4.4,piše da moram da imam STOCK kitkat modem.To je baseband?Da li ga imam?Takodje piše:You must flash this zip once ever unless you format internal storage. It puts a .panel folder on your sdcard which marks you as JDI.
The patch will then change your kernel to JDI if the folder exists. Do NOT flash this if you are LGD or are unsure of your panel.Ovo mi tek ništa nije jasno,vezano za panel/ploču?

Ne treba da obrise internal. Kk modem vec imas samim tim sto si na kk :), dakle to ne instaliras. Panel ti je verovatno LGD kao i svima nama. Ovi koji imaju JDI imaju probleme sa linijama pri flesovanju aospa. I toozes da proveris, mislim da postoji skripta, a za app nzm. Ako je bender napravio mozda ima i to :)

Poslednja izmena:
Ne treba da obrise internal. Kk modem vec imas samim tim sto si na kk :), dakle to ne instaliras. Panel ti je verovatno LGD kao i svima nama. Ovi koji imaju JDI imaju probleme sa linijama pri flesovanju aospa. I toozes da proveris, mislim da postoji skripta, a za app nzm. Ako je bender napravio mozda ima i to :)
OK.Jasno mi je da dok sam na KK,imam stock modem.Sad mi je jasno i da je taj Mahdi rom aosp(mada sam i pretpostavljao,jer su mu podešavanja kao kod nexusa,čist android?).Nisam nikada koristio nijedan aosp rom,a koliko znam,tu spada i Cyanogen rom?Još sam rovit i učim.Sa stock roma sam prešao na Cloudy,za koji sam shvatio da koristi osnovu LG roma.Probao bih i neke druge romove,a nadam se da mogu uvek sa restore da se vratim na neki koji mi se najviše dopao?Ili grešim?

Poslednja izmena:
OK.Jasno mi je da dok sam na KK,imam stock modem.Sad mi je jasno i da je taj Mahdi rom aosp(mada sam i pretpostavljao,jer su mu podešavanja kao kod nexusa,čist android?).Nisam nikada koristio nijedan aosp rom,a koliko znam,tu spada i Cyanogen rom?Još sam rovit i učim.Sa stock roma sam prešao na Cloudy,za koji sam shvatio da koristi osnovu LG roma.Probao bih i neke druge romove,a nadam se da mogu uvek sa restore da se vratim na neki koji mi se najviše dopao?Ili grešim?

Sve si dobro shvatio :). Iz recovery-a mozes da vratis bilo koji rom. Ja recimo drzim g3 cloudy pro II i sada ovaj mahdi backup-ovane. Kad me neki smori samo uradim restore i predjem na drugi.

Sve si dobro shvatio :). Iz recovery-a mozes da vratis bilo koji rom. Ja recimo drzim g3 cloudy pro II i sada ovaj mahdi backup-ovane. Kad me neki smori samo uradim restore i predjem na drugi.
Znači,procedura: 1. Wipe sve osim internal 2. Instaliram Mahdi 628.zip 3. Zatim D802-patch_v6.zip 4.na kraju GAPPS 4.4.x zip ?

Mahdi 4.4.4 za sada fenomenalan :D
videcemo za jos koji dan, ali za sada radi i vise nego odlicno

Znači,procedura: 1. Wipe sve osim internal 2. Instaliram Mahdi 628.zip 3. Zatim D802-patch_v6.zip 4.na kraju GAPPS 4.4.x zip ?

Tako je. Kad sve to zavrsis mozes i kernel da ubacis : http://downloads.codefi.re/savoca/furnace/galbi/aosp . Za nas fon sa LGD panelom ide ovaj "furnace-2.2.3-lgd-aosp_d802.zip". Sto se kamere tice ja koristim google-ovu : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera . Zadovoljavajuci je kvalitet, nemam zamerki, ali naravno ni blizu xdabbeb-ovom fixu ;)

Poslednja izmena:
Jel ima netko problema sa zutim flekama po ekranu? Evo bas primjetio u gornjem desnom kutu zuckasta fleka velicine cca 1cm onako duguljasta.
Imam Cloudy G3. Na stocku to nisam primjetio, jel moguce da je do roma?

Ne bih rekao da je do roma. Skini neki screen tester program pa vidi na razlicitim podlogama dal se vidi.

Andrija231, koja je razlika između PA Gapps i Banks Gapps? Vidim da može i jedno i drugo da se nabaci na Mahdi rom.

Jel ima netko problema sa zutim flekama po ekranu? Evo bas primjetio u gornjem desnom kutu zuckasta fleka velicine cca 1cm onako duguljasta.
Zuta fleka se pojavila i na mom G2, koji je na stock D80220F romu. Telefon je uzet u VIPu i reklamirao sam ga. Trenutno je u servisu cekam da mi jave kad bude gotov. Negde sam procitao (mozda i na ovom forumu) da fleke nastaju zbog pregrevanja procesora i topljenja lepka kojim je displej zalepljen, tako nest... Dakle zuta fleka nema veze sa romom, jer se pojavljuje i na stock romovima...

Aha. Vidim da PA Gapps imaju nekoliko verzija. Najmanja 88 mb. Hvala. :)

Ja sam vec pisao o tome. Dešava mi seni na stocku i na g3 1.1 i sa stock i sa dorimanx kernelom. Trenutno mi ne smeta dovoljno da bih ga nosio da ga reklamiram, plus ne znam čime bih se složio u vreme dok je na servisu.

Moj panel je LGD,e sad me buni,na sajti mahdi piše:The patch will then change your kernel to JDI if the folder exists. Do NOT flash this if you are LGD or are unsure of your panel.Jel to znači da ne smem da flešujem ovaj rom ili ne?

Nazad
Vrh Dno