Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Kure, a koju bese ti cifru cekas i do kad, msm vremenski... oces prodavati ako tipa do kraja godine skoci do 50$ ili si u fazonu da cekas 2,3 godine da bude tipa 100$ i vise?

Ako skace uskoro, prebacice 100$. Videcemo samo kada ce da krene.
Sto se cifre tice, ja cekam 100$ ali praticu situaciju i kako ide. Mozda 100$ bude i nedostizno ipak, a mozda bude i suvise nisko. Davno je bilo kad sam ja tu prognozu pravio. U svakom slucaju cekaju ja i sledece godine skok ali ne znam s kojom kolicinom. Sad cu prodavati ali cu i kupovati nazad kad se cena smiri.

Edit: Evo i cene ispod 7$.

Poslednja izmena:
jel ovo neki udar posebno na ltc posto vidim btc se drzi dobro a po nekom pravilu idu zajedno?

postavio sam od 6$-1$ u delovima ordere, da se zanimam malo, nisam odavno, kupim za nizu pa prodam za vise, da uvecam broj novcica, pa u bilo cemu da ostanem sve mi je jedno :p

Hahahaha Naravno uvek kontra od onoga sto nesic uradi :d

Ali bas si ga preterao s tim orderima od 1$, znaci neeeeeeeeema teorije. Na kraju ti neces ni da kupis pa ce da ti prodje voz kad skoci cena. Onda ces opet da places :p

Nesicu, samo ti vataj skrinshotove ovih tvrdnji da nece na 1$ pa se lepo vrati negde krajem avgusta i okaci sve lepo i pregledno, u cacaninovom stilu :D

Pa ljudi padace sve dok ne bude bio isplativ i za najjace asic masine, a posto ih tek prave to znaci da ce padati jos dugo vremena. Pa sto bi neko povecavao profit damperima i sebi izbijao btc iz dzepa. Bojim se da je vreme POW coina proslo, jer posle prvog velokog pumpa svi su otisli u kanal bez izuzetka.

Pa ljudi padace sve dok ne bude bio isplativ i za najjace asic masine, a posto ih tek prave to znaci da ce padati jos dugo vremena. Pa sto bi neko povecavao profit damperima i sebi izbijao btc iz dzepa. Bojim se da je vreme POW coina proslo, jer posle prvog velokog pumpa svi su otisli u kanal bez izuzetka.

aha znaci scam i teska prevara tipa POS koji inace uopste nije dokazan i siguran je buducnost ili jos bolje 100% premine tippa ripple :p

Ti stvarno mislis da on zna o cemu pricas? :trust:

To u najmanju ruku nije lepo. Nikakav pos ja nisam pominjao a stvarno ne znam sta od toga sto sam ja napisao nije tacno. Sa trenutnom cenom LTCa i difom asic od 10k$ se isplati za manje od dva meseca. I to sad je akcija kupis jedan i daju ti jos jedan manji pride.
Sa cenom LTCa od 2 dolara i dalje je i te kako isplativo kopati i dampovati. Na difu 15x vecem od sadasnjeg kopanje asicima je i danje isplativo, Pa ljudi preracunajte, mozda sam se ja negde zeznuo ali bojim se da ce LTC ici daleko jos dole.

ASIC za LTC uospet nije isplativ, imam ga, nikad necu moci iskopat to sto sam ulozio da sam kupio coin-e... drugo je to sto neki kineske barabe kopaju a uzeli su kes (aka avalon stoka) itd... e sad ako oni dumpuju to rade iz interesa jer kasnije nameravaju da otkupe LTC poviljnije... ne treba zaboravit da u kini sve berze imaju LTC

volume koji ove nedelje vidjamo nema veze sa kpacima jer se ovde radi i shortovanju i dumpovanju LTC-a

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da si se zeznuo. Koji diff si racunao?
Diff ce biti preko 50K za 2 meseca i ti uredjaji nece kopati ni deo ovoga sto kopaju sada a posle toga ce tek biti sica. I to su prve ture koje su ugrabile vremena da kopaju po niskom diff-u, svaka sledeca tura ce kopati sve manje.
Izvini, nisam mislio nista lose onim sto sam rekao. Ali verujem da ti racunica dobra i da ne znas sta pricas. Ici ce dole ali ni blizu kao sto pricas a o isplativosti na 2$ nema ni govora ni za asic. Cena mora da krene gore, ziv bio pa video.

https://www.mining-asics-technologies.com/product/excalibur-7-asic-scrypt-miner-600-mhs/
Pa ne znam ali ovaj asic po trenutnoj ceni i difu kopa 7k dolara za mesec dana a kosta 10. Nek mu je isporuka mesec dana opet ce da bude jako isplativ a trenutno ga neko i sad ima i kopa sa njim.

Covece jer ti kontas sta znaci pre order, to ako stigne do novembra ili ne daj boze 2015 difficulti ima da bude 500-800% gore
Do sad ni jedan kinez nije ispostovao datume, NI JEDAN!!!!!!!

Hahaha kakvi za mesec dana. Pa to nema sanse pre oktobra da krene ikome. Za to vreme diff ode ko zna dokle. Lepo sam ja rekao ds ti ne znas sta pricas :)
A i ti Kinezi ce prvo lepo da se nakopaju i da dignu diff pre nego sto isporuce. Sve sto si izracunao baci u Dunav, omasio si debelo.

hehe, ja bih se sad povukao! :D

Nisam, pogresno sam procenio trenutak, sad sam bagholder sa grafikama :p prvi gpu short sam lepo uradio...

a sad nemam kesha inace bi pokupovao nekoliko da se nadju, 280x za ispod 20k din, lepota

Ovako nagli skokovi diffa sigurno nisi od gpu kopača i stare generacije asica. Te priče o preorderima sam se naslušao kad su krenuli btc da kopaju. Kakve veze po nas ima što piše da stižu krajem godine ako po diffu jasno vidimoda već neko sa njima kopa? To može da ne vidi samo onaj ko ne želi. Problem je što su ljudi sada pročitali kineze jer je ovo već viđeno i neće da drže koine koje će dva kineza da kontrolišu. Skoro sav novi iskopani ltc je u rukama par ljudi i logično je da će zbog toga veliki igrači ogorčeno da napuste ovu farsu... Da su poslušali comuniti i menjali algoritme, održavali decentralizovanu raspodelu valute sad bi i cena bila drugačija. Grčevito bežanje od istine vodi stopama max holdera. E sad to je samo moje skromno mišljenje i nema razloga zbog toga odmah da me linčujete :p

Ovako nagli skokovi diffa sigurno nisi od gpu kopača i stare generacije asica. Te priče o preorderima sam se naslušao kad su krenuli btc da kopaju. Kakve veze po nas ima što piše da stižu krajem godine ako po diffu jasno vidimoda već neko sa njima kopa? To može da ne vidi samo onaj ko ne želi. Problem je što su ljudi sada pročitali kineze jer je ovo već viđeno i neće da drže koine koje će dva kineza da kontrolišu. Skoro sav novi iskopani ltc je u rukama par ljudi i logično je da će zbog toga veliki igrači ogorčeno da napuste ovu farsu... Da su poslušali comuniti i menjali algoritme, održavali decentralizovanu raspodelu valute sad bi i cena bila drugačija. Grčevito bežanje od istine vodi stopama max holdera. E sad to je samo moje skromno mišljenje i nema razloga zbog toga odmah da me linčujete :p

http://bitinfocharts.com/top-100-richest-litecoin-addresses.html

Covece jer ti kontas sta znaci pre order, to ako stigne do novembra ili ne daj boze 2015 difficulti ima da bude 500-800% gore
Do sad ni jedan kinez nije ispostovao datume, NI JEDAN!!!!!!!
ti ne kostas da kupcima nece da stigne do novembra ali proizvodjac ce da kopa sa njim mnogo mnogo pre nego sto isporuci kupcima i njemu se i te kako isplati da kopa i prodaje

Vrh Dno