Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Uz iole pristojnu memoriju 3.4~3.6GHz. Ranije u temi sam naveo da E5440 u kombinaciji sa HD6850 (grafika na default vrednostima) baca nešto preko 20k poena u 3dmark06. Ta ista kombinacija drži nešto preko 30fps na 1920x1080 na high podešavanjima u Unigine-u proseku. Sve preko toga je extra, ako su bolji primerci komponenti, mada ta Neo3 P35 može da razočara..

Memorija je kvr800d2n6/2g 2x2gb

jel nije mnogo 50e za 5440 sa stikerom... po temi vidim da ste placali 5450 4000din... al ja nigde tako jeftino ne nalazim :D

Mnogo je. Naruci preko aliexpresa, jes da ces cekati malo dok stigne, al' je kudikamo jeftinije. Samo gledaj da je proveren prodavac i trazi E0 stepping reviziju. A i 99,9% ces dobiti sticker uz procesor, to mozes u komentarima procitati.

Da, to je taj... Procitaj komentare, ima nekih nasih ljudi sto su narucivali, stiglo im za 10-15dana. Ovih 45$ ti je 4000 u sustini. Ja se razmisljam sad vec par dana da ga uzmem...

Da, to je taj... Procitaj komentare, ima nekih nasih ljudi sto su narucivali, stiglo im za 10-15dana. Ovih 45$ ti je 4000 u sustini. Ja se razmisljam sad vec par dana da ga uzmem...

Ako je 10-15 dana,narucujem 100 posto :D
Nego,jedno malo off pitanje, imam uni credit visu electron... Narucio sam sa dx-a nesto za 3.7 dolara,skinulo mi 400din... ako se vodim time,u ovom slucaju za 45 dolara ima da mi skine 5000din,plus cu morati pdv da platim,znaci ode to na 6000... :/

Kakav pdv? Ovde je besplatna i postarina. A u opisu na aliexpresu mozes procitati da prodavac stavi na robu oznaku "poklon" ili "besplatno" i onda 99.9% prolazi carinu bez problema. A oni se nece cimati uvek da otvaraju mali paket, pogotovo ako ti cesto ne stize roba, sto znaci da ne preprodajes. E sad jedino ta provizija tvoje banke mi je cudna. :eek:

I ja planiram da uzmem ovo, ne znam, jedino da proceprkas kroz temu i vidis da li je neko uzimao, pa da pitas licno. Ovo govorim prema onome sto sam citao po forumima.

Ja danas uzeo nesto sa Erste Visa Electron za 16$, skinulo mi 14xx din...

Poslednja izmena:
Mislio sam da procenjuju vrednost na carini, pa naplacuju pdv, kao za ostale stvari... Ali ako je bez toga, gala :-D samo da vidim onda sa paypala da platim, verovatno ce biti dosta jeftinije... Jos da naucim kako, nisam nikada to koristio :-D

Pa ono, naplacuju, al posto je mali predmet, i jos ovi ako napisu free/poklon, pa ga ne budu procenjivali, ne bi ti trebali naplatiti. Nikad ne znas koga ce predmet zakaciti na carini. Opet, ako zelis da se bezbedis, mozes im reci da ubace profakturu ili racun na tih 45$, pa da platis 20% carinu (9$)+postinu proviziju nekih 10%... Sto te opet izadje ko da ovde uzmes. ***, rizik jeste, ali moze da se isplati... Mozda mozes i sa kinezom da dogovoris da ti ubaci neku profakturu ili racun na manji iznos, tipa 10-20$, onda te sve ovo izadje dosta manje...

P.S. Nemoj posle mene da krivis :d

Nesto cu da iskombinujem, hvala na odgovorima puno :-D smaracu ovde opet kad mi bude zatrebao bios :-D

Naruceno :)
Napisao sam u napomeni da mi posalje e0,valjda ce da ispostuje :)
Samo da ne cekam 30 dana da stigne... Vidim da svima stize za 15 dana (Rusima najvise),ali opet,mi smo Srbija...

oce li neko od kolega koga ne mrzi da mi posalje link sa AE za neki X cpu
imam nedje p5q plocu od asusa i kad vidim sto se sve moze uraditi sa malo para ocu i ja da cackam i da se zanimam

Par stranica unazad sam ja ostavio link, otvori tog prodavca, najjeftiniji je i ima najvise ocena.

Drugari, ne htedoh da mnozim pitanje ali ne nadjoh ovde nigde konkrento sto mi treba.
Elem... Imam ASROCK G41C-GS (nije v2.0) i na njoj trenutno Q6600. Nasao sam E5450 da kupim ali (koliko kontam) neophodan mi je modovani BIOS za tu plocu koji ima u sebi mikrokodove za XEON procesore. Moze li ko da mi objasni kako, sta, gde da resim to ili ako ko ima dikretno da mi pusti vec modovan BIOS v1.4 te ploce pa samo da ga flesujem.

Unapred hvala ;)

Drugari, ne htedoh da mnozim pitanje ali ne nadjoh ovde nigde konkrento sto mi treba.
Elem... Imam ASROCK G41C-GS (nije v2.0) i na njoj trenutno Q6600. Nasao sam E5450 da kupim ali (koliko kontam) neophodan mi je modovani BIOS za tu plocu koji ima u sebi mikrokodove za XEON procesore. Moze li ko da mi objasni kako, sta, gde da resim to ili ako ko ima dikretno da mi pusti vec modovan BIOS v1.4 te ploce pa samo da ga flesujem.

Unapred hvala ;)

Ovde imas patch-ovan bios:
Kod:
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

A ovde kako da napravis sam:
Kod:
http://www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus#post_20957835

Hvala Dule, ziv bio!

Nema na cemu, tu smo da se pomazemo.
Nadam se da znas da treba i soket na ploci malo da seces? Imas uputstvo, drugi link koji sam ti dao pa prvi post. Procitaj ako si to propustio.
Lep provod zelim u poduhvatu :).

Da, seckanje ce da padne samo proc za koji dan da dodje ;) Nemam nameru za OC samo sam hteo da pojacam malo komp kad vec imam mogucnost.

Ja ne kontam ovo za pravljenje biosa,jel uzimam ove njegove fajlove (na linku), ili moram da imam posebne kodove i bios za moju plocu... :/
Ako neko to brzo zna da odradi i da mi sibne fajl za MSI P35 Neo3 (ms-7395), bio bih mu mnogo zahvalan :)

Da, seckanje ce da padne samo proc za koji dan da dodje ;) Nemam nameru za OC samo sam hteo da pojacam malo komp kad vec imam mogucnost.

Ja imam taj cpu i nema sta ne moze da potera, ugradio sam ih 5-6 komada.

ma skini od kineza gotov i uzivaj :) - prvi link koji je dao Dule

Ja ne kontam ovo za pravljenje biosa,jel uzimam ove njegove fajlove (na linku), ili moram da imam posebne kodove i bios za moju plocu... :/
Ako neko to brzo zna da odradi i da mi sibne fajl za MSI P35 Neo3 (ms-7395), bio bih mu mnogo zahvalan :)

Ovi kodovi (tri komada) pokrivaju veci deo xeon-a, nailazio sam i na druge koji zahtevaju druge kodove. Kazi koji cpu ces da stavis pa da vidimo.
A mozes i da probas da skines gotov, sto kaze Bane.

Poslednja izmena:
Nije htelo malo pre,ali sada sam pokusao opet i hoce :) Skinut gotov... Instaliram ga ovih dana,kad stigne vise proc,cekam ga mesec dana... Greskom ga pre 10 dana poslali iz bg-a za PODGORICU!!! Pa sam cekao da ga vrate,i od danas pise otrema na carinu,valjda ce da stigne ovih dana...

Pozdrav svima, od pre 2 meseca sam i ja vlasnik Xeona E5420 ,ploca Asus P5K/epu, ubacio bios modovani sa onog kineskog sajta, sve radi lepo ali kad udjem u opcije za kontrolu ventilatora ... bios zabada, i bukvalno mi treba 2 min da uspem da izadjem odatle.To je i najmanji problem :) , najveci je sto nikako ne uspevam da overclockujem procesor.Ni za 200Mhz ,napajanje novo chieftec , da li je problem do ploce (mada nebi trebalo) ili do procesora ,revizije itd?
Pokusavao sam i sa dizanjem napona i nije stabilno.Imate li neki savet?
Voleo bih kad bih mogao da clocknem do 3Ghz nista vise :)
Xeon e5420.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, od pre 2 meseca sam i ja vlasnik Xeona E5420 ,ploca Asus P5K/epu, ubacio bios modovani sa onog kineskog sajta, sve radi lepo ali kad udjem u opcije za kontrolu ventilatora ... bios zabada, i bukvalno mi treba 2 min da uspem da izadjem odatle.To je i najmanji problem :) , najveci je sto nikako ne uspevam da overclockujem procesor.Ni za 200Mhz ,napajanje novo chieftec , da li je problem do ploce (mada nebi trebalo) ili do procesora ,revizije itd?
Pokusavao sam i sa dizanjem napona i nije stabilno.Imate li neki savet?
Voleo bih kad bih mogao da clocknem do 3Ghz nista vise :)
Pogledajte prilog 145101

Generalno Asus ploce imaju taj problem u biosu sa tom opcijom, na vise modela sam to primetio, kad udjes samo malo sacekas duze i to je to. To im je bug.
Problem sa overklokom moze da bude do procesora, steping C0 je, moj cpu je E0 i nemam taj problem.

E koji smor, moracu da menjam procesor :D
I sto je najgore procitao sam ovu temu od pocetka do kraja pa jedno 30 puta pre nego sto sam kupio procesor a nisam video to za reviziju procesora.

Hvala na odgovoru.

Poslednja izmena:
E koji smor, moracu da menjam procesor :D
I sto je najgore procitao sam ovu temu od pocetka do kraja pa jedno 30 puta pre nego sto sam kupio procesor a nisam video to za reviziju procesora.

Hvala na odgovoru.

Imao sam jedan primerak C0 ali je E5450 tako da nisam probao da ga poteram, ne mora da znaci da je to u pitanju. Probao sam E5450 E0 na dve ploce klokuju se bez problema.

Nazad
Vrh Dno