Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel vam stigao UPDATE? Meni malopre, sad je 4.2.2 verzija Kernel je 3.4.5

ima aplikacija sixaxis controller i ako ti je tablet rutovan mozes da povezes sa gamepadom

A koji kabal si koristio? Jel običan USB OTG ili neki sa dodatnim napajanjem?

Povezivanje ide preko bluetooth-a.

Treba da kupim tablet detetu na poklon, odlucio sam se za ASUS MEMOPAD HD7 ME173X, STO MI JE U CENOVNOM RANGU OD OKO 140 E, OK...Mislim da je najbolji izbor..
Ali me bune ova dva modela:
1A0118A
1B0119A

Ima li razlike? Preporuka za jedan od ova dva (ili ako znate bolji u tom rangu cena)

Hvala

Poslednja izmena:
Treba da kupim tablet detetu na poklon, odlucio sam se za ASUS MEMOPAD HD& ME173X, STO MI JE U CENOVNOM RANGU OD OKO 140 E, OK...Mislim da je najbolji izbor..
Ali me bune ova dva modela:
1A0118A
1B0119A

Ima li razlike? Preporuka za jedan od ova dva (ili ako znate bolji u tom rangu cena)

Hvala

Za taj novac pogledaj Acer Iconia One 7 (oko 15k dinara) i Lenovo IdeaTab A7-40

Acer je brzi, Lenovo je jeftiniji + oba imaju novije sisteme.

Koliko znam, postoje samo razlike i boji i memoriji. Jeftiniji ima 8 Gb i nešto slabiju kameru (što i nije bitno), a taj koji ti planiraš je od 16 Gb. Mislim da ne postoji nikakva razlika u chipset-u.

pogledaj i tesla tablet ako ga ima u radnjama
jos je jeftiniji od tih koje si naveo a bolji je od njih

da video sam jeftiniji nekih 30 eura, specifikacije, malo bolje od asusa, ali nov na trzistu... ne bi da upadnem u grupu koja ce ga testrati 🙂

ja sam ti samo rekao zato sto ga imam od kad je izasao i zaista je dobar
skoro duplo od ovog asusa
imam oba tableta pa ih stalno uporedjujem

I ako moze jos jedan odgovor, koji cpu je bolji:
- MediaTek MT8125 CPU, 1.2Ghz Quad-core
- 1.2 GHz Quad-core ARM Cortex A7 (MediaTek 8125)

vidim da ugradjuju oba u asuse?

mislim na hardver
u antutu postize skoro duplo bolji skor od asusam,u drugim testovima ima dosta veci framerate od asusa
ima intel chipset i dual core koji radi na 2 ghz
ima veci ekran,koji je doduse malo slabiji nego kod asusa jer imaju slicnu rezoluciju pa na asusu to deluje ostrije malo
bolje je uradjeno kuciste i ne krcka kao asus
ima stock android i ne dolazi sa u napred instaliranim aplikacijama koje se ne mogu obrisati

ali ja ipak mislim da je za dete bolji manji tablet od 7 inca,rekao sam ti za teslu,jer je bolji od asusa,ali za dete bih radije uzeo nesto od 7 inca zato sto je manji,lakse ce da ga drzi i mozda ce mu 16:9 odnos stranica vise odgovarati za igrice

edit: to je jedan isti cpu

plus postarina na sve to i nedostatak garancije -.-
da se tako nebrendiran prodaje sa garancijom za 90e sa besplatnom dostavom, bio bi hit
ovako je i dalje mnogo bolje kupiti ga ovde

i opet se ide u offtopic

covek hoce da kupi ovde u prodavnici tablet verovatno,rekli smo mu koje izbore ima

Ispravite me ako grešim... Tesla tablet ima rezoluciju 1024x768?!

Da ta je rezolucija a veci ekran od asusa koji ima 1280 x 800....
Hvala na info svima..

zato sam rekao da je slika na asusu ostrija
te rezolucije su problizno iste
ova jedna je 16:9 varijanta a druga 4:3 ali posto tesla ima veci ekran onda deluje malo losije
mada imas one moje klipove pa pogledaj kako ti se cini

inace ne bismo trebali vise da pricamo o tesli i drugim tabletima,jer je tema o asusu

Ok, onda javljam komentare kad kupim...Verovatno veceras u Uscu u Comtrade-u ili tehnomaniji..ista cena..
Pretpostavljam da ne ona "notes" u kome se stavlja ASUS 🙂 tablet ne dobija uz tablet?

ne dobija se cover nikakav
inace bices zadovoljan tim asusom,samo gledaj da model koji uzmes ne krcka
ja sam uzeo model sa teget pozadinom i krcka,pa sam kupio cover cisto da ni ne krcka u rukama :/

Zar Asus nema odnos stranica 16:10 ?

U pitanju je 16:10 odnos - logično pošto je reč o 1280 x 800 rezoluciji. Evo kako izgledaju 8-inčni 4:3 (1024 x 768) tableti pored njega - jasno se vidi koliko su 7-inčni tableti kompaktniji i lakši za obuhvatanje jednom rukom, ali i koliko veću površinu ekrana imaju 8-inčni:

img20140701010204.jpg

img20140701010349.jpg

Bravo za fotke, bas mi je to trebalo Giz

Nazad
Vrh Dno