Ja kombinujem sa malim fudbalom, tri puta nedeljno fuca, a bajs kada se stigne. Sada u julu i avgustu se fudbal proredi na jednom nedeljno, ali tu je onda vise bajs i bazen (more).
Trcanje je super kad nemas kljakave zglobove, da ne kazem kolena :/
Kako bre pukla sezona, a leto tek pocelo?@vožnja Ova cela sezona je pukla zbog očajnog vremena. Ne znam da li imam 150 km (plus ~130 Dubai), a već je skoro jul mesec. Još nijednu vožnju nisam imao van grada (Avalu ne računam). Još nijedna celodnevna vožnja. Ma nijedna duža od 3-4 sata.
Ja cu verovatno jedan deo puta, tj zainteresovan sam da idem deo od surcina do kupinova, a mozda i do obedske ako bude bilo interesenata.VOŽNJA
Nego, neki sa 2bike se organizuju da idu do Kupinova u nedelju. Meni ruta nikako ne odgovara (idu kroz Surčin), ali ako je neko zainteresovan za takvu varijantu, klasika nasipom, pa na S Klub do Obedske?
Pise sa strane, nesto tipa 26x1.75 ili 26x1.95 ili 26x2.10 isl. to je dimenzija
Hvala puno.
Pa dakle šta se smatra NORMALNOM gumom, i unutrašnjom i spoljašnjom ? Želim da mi gume imaju krampone ali ne za profesionalnu upotrebu, već da budu dovoljno izdržljive da ne mogu lako da se izbuše na stakla ili sitnije eksere. Na koju dimenziju i marku guma da imam, imaš li neki konkretan predlog ?
I da, da li se može kod mene staviti bilo koja 26" dimenzija guma, ili se moram držati nekih pravila ? Šta je sa unutrašnjom gumom, koja je NAJBOLJA i najviše izdržljiva ? I da li mogu staviti bilo koju unutrašnju gumu, npr Continental neku najkvalitetniju ili ima nekih ograničenja ?
Jel zna neko gde u BGu moze Fixie da se isproba?
Hvala puno.
Pa dakle šta se smatra NORMALNOM gumom, i unutrašnjom i spoljašnjom ? Želim da mi gume imaju krampone ali ne za profesionalnu upotrebu, već da budu dovoljno izdržljive da ne mogu lako da se izbuše na stakla ili sitnije eksere. Na koju dimenziju i marku guma da imam, imaš li neki konkretan predlog ?
I da, da li se može kod mene staviti bilo koja 26" dimenzija guma, ili se moram držati nekih pravila ? Šta je sa unutrašnjom gumom, koja je NAJBOLJA i najviše izdržljiva ? I da li mogu staviti bilo koju unutrašnju gumu, npr Continental neku najkvalitetniju ili ima nekih ograničenja ?
Nego, kažeš ne boli te "kad duže voziš". Šta znači "duže"? Ako praviš ture preko 50ak km, svakako je preporučljivo da kupiš biciklističke gaće sa uloškom. Preko njih možeš šorc.
Ljudi hvala puno na vašim IZVANREDNIM savetima. Baš ste me obradovali kolike dobre savete sam čuo.
Idem kasnije do garaže pa ću, iskreno se nadam, uspeti da pročitam koje su aktuelne dimenzije mojih guma.
Inače bolje da ne pitate koliko su stare, jer ni sam to ne znam. Ali minimum pa sigurno 8 godina. Zato moram do sredine jula da sve to sredim da bude u tip-top formi.
Što se tiče drugih delova bajka, komšija biciklista mi je namestio potpuno novo sedište sa gelom(više me uopšte ne boli dupe kad duže vozim) i zategnuo i sredio mi je kočnice.
Ali ne znam koji dinamo da kupim jer ovaj više ne radi... Šta ima od dinama i koji je najbolji i najpouzdaniji a da košta do 25-35 evra u Nemačkoj?
Proverim uvek sa ovima u servisu u kojem menjam da nesto nije upalo i nije, sve je zategnuto, zice ne probijaju, imam zastitne trake, izgleda da samo nemam srece. Sto se kocenja tice, probacu tu foru sa prebacivanjem tezista iznad zadnjeg tocka, nije losa fora. Sto se voznje tice, utegnut bajs, sve radi bez greske, pravac, snaga u nogama, ponese me.@Stajer
To sa gumama govori da nesto ne valja. Ako si menjao unutrasnje onda dobro pregledaj spoljne iznutra u kakvom su stanju ili kada ih montiras da li je sve totalno cisto. Zrnce peska moze da prouzrokuje busenje unutrasnje ako ostane unutra, izmedju guma, pri montazi. Ako si krpio stare unutrasnje onda ih menjaj, verovatno su mnogo stare. Takodje pregledaj obruce da neka od "zica" nije popustena pa izaziva busenje. Imas li one zastitne trake preko obruca koje zatvaraju otvore za pricvrscivanje zice? Kazem, tu nesto ne valja kada ti se toliko buse gume.
Po pitanju voznje moras nesto menjati i prilagoditi se uslovima na putu. Posto znam da si mlad, prolagodjavaj se na vreme i ispravljaj lose navike.
Moj predlog, oteraj bajs u servis, reci sta hoces nek ti zavrse, za ruke nece da ti uzmu puno, a bice uradjeno kvalitetno (ako je OK servis)... bar celu sezonu posle si miran, a sa tom kolicinom voznje i 2-3 realno. Opcija b, pazari nov bajs, posto taj deluje solidno staro, imaces vecu motivaciju za voznju.
Imas previse incidenata po predjenom kilometruPa ja stvarno ne znam, ima li veceg baksuza? Ovo su prve tri voznje ove sezone. Prosle god sam presao 900+ km i samo sam jedan veliki incident imao na kraju usled koga je i zavrsena proslogodisnja sezona.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari