Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Postovani, zanima me koji wallet se koristi za XMR? Hvala unapred

Poslednja izmena:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=583449.0

Tu ti je wallet i uputstvo šta da radiš. Skineš ispod ono "mandatory update" odgovarajuće binaries i dole imaš i blockchain za download kako ne bi morao ceo da skidaš sam, jer ćeš se načekati...

Meni mineri uvek "beze" sa tog extremehash na sledeci pool. Ne znam zasto ne moze da zadrzi konekciju sa njim duze vremena.

Hvala puno, valjda cu se snaci nekako! A blockchain stavim u folder Appdata, i sa njime nista ne radim?

Da, da. Ideš stazom C:\Users\D\AppData\Roaming/bitmonero

Pokreneš bitmonerod.exe i kada piše zeleno SYNC OK, onda pokreneše simplewallet.exe. Napiše nekoime.bin (tako će se zvati novčanik) i onda password za taj novčanik otkucaš i onda će on da se update-uje... I to ti je to.

Jedno pitanje verovatno neko zna:

Imam vise masina koje su na nekom poolu. E sad, hocu da pokrenem sto jednostavnije (ako moze i jednim klikom) da mi masine promene pool.

Dakle, nesto kao lokalni proxy. Ima li neko neku ideju?

npr da dignem proxy na jednoj lokalnoj masini, uputim sve rudare na nju a onda ona da ide na internet? Ili kako?

stratum server podigni na 1 mašini, uperi da ti kopaju rudari na lokalnu adresu mašine, a onda tu mašinu uperi po potrebi gde hoćeš.

Naravno, za cryptonight mi treba, za scrypt sam to koristio... i sha256 isto.

PS. a ne bi bilo lose ni za x11 algo :p

Poslednja izmena:
Na mintpalu obavestenje da ovog ponedeljka sat ranije dodaju pobednika glasanja..

Neko je bas nestrpljiv da dampuje izgleda, drzte gace, sledi duga i stresna noc :)

Je li imamo satnicu kada je dump? Pretpostavljam da je ima kada se zna da će sat ranije da se lansira XMR, ali kada je to?

Još nisam odlučio da li da delić šutnem...

Vidim, 6 PM! Dakle, lansiraju ga u 19.00... sad da vidimo šta će biti... Mene ne bi iznenadilo da ne bude ništa. Par novčića je prošlo tako, bez ikakvog p&d po izbacivanju. CLOAK među poslednjima...

Poslednja izmena:
jel moze neko da napise kako se salje novac iz ovog novcanika na drugu adresu, prakticno?

transfer 0 (broj mog novcanika) (kolicina koja se salje) (broj novcanika na koji se salje)???

Poslednja izmena:
Kako mislis na drugu adresu, hoces da saljes na menjacnicu ili sta ?

Imas to pojasnjeno sve na menjacnicama kad pravis transaction ID
To deposit coins, use the Base Address and payment_id in the transfer command:

transfer 0 [Base Addresss] [amount] [Payment_Id]
Primer :
transfer 0 463tWEBn5XZJSxLU6uLQnQ2iY9xuNcDbjLSjkn3XAXHCbLrTTErJrBWYgHJQyrCwkNgYvyV3z8zctJLPCZy24jvb3NiTcTJ 0.693 cee66445f8d2403abd1c435c817f082959623dd63763456daab57f689aa4db0e

ok onda sam ok razumeo, samo za svaki slucaj pitam. Treba slati u manjim kolicinama?

Imas fee na wallet od 0.005 pri slanju pa gledas da saljes sto vise novcica ...

Po ovom kalkulatoru moneropool kao onaj fr kradu dosta danas cak 60% , kod tebe?

Resenje da ti masine ne prebacuju pool je da izbrises iz pool.txt fajla poolove i ostace samo na jednom poolu.

Extremehash je odlican pool, sve preporuke!!!

Daj link ka pool-u ne mogu da ga nadjem?

Da li i on mnogo krade po gore navedenom kalkulatoru?

meni je kippo za sad skroz ok, chini mi se da najvishe dobijam na njemu, iako nema neki hash i relativno sporo otvara blokove.

Da li si stavljao u kalkulator, koliko realno dobijas a kokiko po kalkulatoru?

Poz.

Je li imamo satnicu kada je dump? Pretpostavljam da je ima kada se zna da će sat ranije da se lansira XMR, ali kada je to?

Još nisam odlučio da li da delić šutnem...

Vidim, 6 PM! Dakle, lansiraju ga u 19.00... sad da vidimo šta će biti... Mene ne bi iznenadilo da ne bude ništa. Par novčića je prošlo tako, bez ikakvog p&d po izbacivanju. CLOAK među poslednjima...

Nije u 19 nego u 20, 2 sata dodajes na GMT/UTC.

Ma samo da ne bude crash&burn kao sa 99% novcica koji su usli tamo, nego da se prezivi nocas, posle je lakse, onda se vec moze ocekivati da stvar uspe.

pa nije ovaj novčić baš klasično izglasan... ne znam jel neko obratio pažnju ali za njega je plaćeno čak 15 BTCa da bi došao na prvo mesto

Na koliko vremenski isplacuju sherove na moneropool.org? Kopam vec skoro 2 sata, i na pulu stoji Total Hashes Submitted: 4295000 a Total Paid: 0.000000000000 XMR? Da li je to u redu?

Velika vecina novcica izlaskom na mintpal je potpuno sahranjena viditcemo sta ce se desiti sa XMR.
Meni nije jasno zasto se uopste glasa da neki novcic izadje na mintpal?

grr. .:mad: nije ni cudo da mu cena ne pada kad niko ne moze da dobije svoje novcice..
na minergate ne radi isplata, a i kod ostalih izgleda nije mnogo bolje

Jedna od najvećih misterije čovečanstva. Da se nadamo pumpu do 15, dumpu na 7 i stabilizaciji između 8 i 10.

Vec 7-8 sati mi na moneropool-u pokazuje hashrate 60% manje nego realno isto tako i slabo pripisuje... kradu svi do jednog . Po kalkukatoru bec 48 sati dobio sam oko 40% manje novcica.

ja mislim ako prezivi 2 dana na mintpalu da ce biti jos jedan pamp

Po ovom kalkulatoru moneropool kao onaj fr kradu dosta danas cak 60% , kod tebe?

Daj link ka pool-u ne mogu da ga nadjem?

Da li i on mnogo krade po gore navedenom kalkulatoru?

Da li si stavljao u kalkulator, koliko realno dobijas a kokiko po kalkulatoru?

Poz.

http://extremehash.com/user

imajte u vidu da miner u kojem kopate (claymore) uzima 5%. Ja dobijam sa poola oko 13 novcica na 9.2 kh/s sto je ok po merenju. E sada da li ce ostati tako pitanje je :)

Vrh Dno