Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Hvala.
Može li neki predlog za aplikaciju pomoću koje ću da gledam najzanimljivije detalje sa svetskog prvenstva na tv-u preko wi-fi.

:):):):)
mislimda isto to mozes da postignes i iz same app. ne znam za textru, ali ostale koje sam imao su imale to u svom podesavanju.
Ja to ne mogu da nadjem. Ni u sistemskim podesavanjima, ni u aplikaciji. Nervira me ovo strasno, nije mi jasno da u MIUI-ju nema ovo podesavanje, pretrazio sam i textru, ni tu nisam nasao ovo podesavanje. Ajde sto to nema u aplikaciji, jeste logicnije da se ovo podesava preko sistema, ali mi nije jasno da ne mogu ovo da nadjem u samom sistemu, sestra ima cist android, bas cu pogledati kod nje.

Ja to ne mogu da nadjem. Ni u sistemskim podesavanjima, ni u aplikaciji. Nervira me ovo strasno, nije mi jasno da u MIUI-ju nema ovo podesavanje, pretrazio sam i textru, ni tu nisam nasao ovo podesavanje. Ajde sto to nema u aplikaciji, jeste logicnije da se ovo podesava preko sistema, ali mi nije jasno da ne mogu ovo da nadjem u samom sistemu, sestra ima cist android, bas cu pogledati kod nje.

skini evolve sms. settings, advanced, override stock.
go sms je takodje imao tu opciju.

Sa kojom aplikacijom mogu da kucam i šaljem poruke sa kompjutera? Mali mi je ekran pa mi komotnije da šaljem SMS preko desktop tastature.

To može AirDroid

+1 za airdroid. ima i jos koja korisna funkcija tako da se nece baciti

Ima i to odmah kada otvoriš Textru a ona nije default.
Koja verzija androida je u pitanju?
A možeš i ući u settings-apps-all-mesagging-clear defaults.
2ydyju6e.jpg

Sa kojom aplikacijom mogu da kucam i šaljem poruke sa kompjutera? Mali mi je ekran pa mi komotnije da šaljem SMS preko desktop tastature.
Ma kakav AirDroid. Imam ga i koristim, uglavnom za druge stvari....
Mighty Text je prava stvar!

Sa kompa saljes sta hoces, ma gde bio na netu i ma gde ti bio telefon. Nema povezivanja i slicno. Mozes i da zakazes slanje SMS-ova... Ako koristis Chrome na kompjuteru, onda mozes da delis i linkove (npr nasao si clanak koji ti se svidja na kompu, i samo kliknes na ikonicu i on ti se otvori i na telefonu). Isto mozes i za Maps, ili selektujes tekst i saljes ga direkt na telefon...

Sistem mi je 4,2,2, MIUI. KOd mene nema te opcije u textri. Resetovao i sam i u aps-all-reset app prefereces. Ne pomaze, bas me nervira ovo, ne mogu da verujem da je ovako glupo uradjeno da ne mozes normalno da instaliras ni jednu aplikaciju za poruke a da nije fabricka. I dalje kada mi neko posalje poruku, a kliknem da procitam u na obavestenjima u padajucem meniju, ona mi otvara preko fabricke, ne znam izgleda da cu morati da probam evolve aplikaciju.

što ne uradiš disable fabričke aplikacije?

Sad sam nešto gledao, za ovo treba da imam instaliran Chrome ne kompu i na telefonu paralelno?
Na telefonu ne moraš, a u chrome na kompu instaliraš add-on. Mislim da su sada odradili i desktop app, pa možda i ne treba da se koristi Chrome na kompu. U svakom slučaju, odlična aplikacija za slanje SMS poruka preko PC i još mnogo toga (backup fotki, slanje linkova, slika, fajlova, selektovanog teksta direktno na tel.).
Proveri, mislim da su odradili taj dodatak i za ostale PC web browsers.

Poslednja izmena:
Edit: Kako da se sa mobilnog uploaduje manja slika sa TT? Ma sutnucu ovo u SPOILER da ne skrnavim.

geve9u7u.jpg

Poslednja izmena:
Ides na attachment. Kad je image onda je velika ;)

Mislim da je MIUI kriv za sve :). Ne mogu da napravim, sta god da uradim opet mi poruke stizu preko fabricke aplikacije. Definitivno root, Neke osnovne stvari ne mozes da odradisna ovom sistemu. Neka ga ovako, nemam vise zivaca da ovo pravim. Ugasio sam i fabricku aplikaciju u podesavanjima, ali kada mi neko posalje poruku, opet se sama aktivira.

Vidim i po Gugletu da mnogi imaju neki problem sa podesavanjem neke druge sms aplikacije za default ili im cak stignu 2 notifikacije za poruku, jedna za default stock sms app a druga za third party.

Vidim i po Gugletu da mnogi imaju neki problem sa podesavanjem neke druge sms aplikacije za default ili im cak stignu 2 notifikacije za poruku, jedna za default stock sms app a druga za third party.
Ja sam u settings-applications-all isključio ("disable") fabričku aplikaciju. Takođe, Chomp SMS postavlja pitanje o "default" SMS aplikaciji, kao što je kolega postavio gore za Textru.
HTC One X, SlimKat ROM.

I'm sorry but you haven't answered my question. In the MIUI SMS app, press the Menu key, then Settings, where there is an option titled 'MMS App Priority' or similar. This has a small description saying it should be disabled if you want to use a third-party SMS app. Have you turned this option off?
Ondak neka proba ovo.

Ako ne koristiš stock app za sms, odeš u njeno podešavanje i odštikliraš notifikacije. Meni se dešavalo da kada uradim disable i izaberem neku drugu za default, i dalje dobijam poruke na stock, pa sam to rešio onako kako sam naveo u prvoj rečenici ;-)

Sad sam nešto gledao, za ovo treba da imam instaliran Chrome ne kompu i na telefonu paralelno?
Ne treba ni na telefonu ni na kompu.

Instaliras aplikaciju na telefon (u njoj osim par opcija za podesavanja nemas ama bas nista), i time se postupak na telefonu zavrsava.
-Onda odes u bilo koji internet browser na kompjuteru/tabletu/cemu-god i ukucas internet adresu ovog programa i preko toga upravljas telefonom.
Za Chrome i Firefox imas addon, za ostale browser-e nisam gledao. Imas i program za desktop ali ni njega nisam probao.

Jedina prednost koriscenja Chrome-a (na kompjuteru) je u tome sto mozes da saljes linkove i text direktno na telefon, sto preko FF-a ne mozes. Ova opcija se pojavila pre bukvalno par dana i racunam da ce je biti i na ostalim browserima uskoro :)

Probaj, neces se pokajati :)

Poslednja izmena:
Ni AirDroid ni Mighty Text ne mogu da brišu SMS sa mog telefona jer imam noviji OS od v4.2. :S:
Za ovaj 1 dan, AD mi je nekako više "prijateljski" mada ostaju obe aplikacije dok se konačno ne odlučim za 1...

Ne treba ni na telefonu ni na kompu.

Instaliras aplikaciju na telefon (u njoj osim par opcija za podesavanja nemas ama bas nista), i time se postupak na telefonu zavrsava.
-Onda odes u bilo koji internet browser na kompjuteru/tabletu/cemu-god i ukucas internet adresu ovog programa i preko toga upravljas telefonom.
Za Chrome i Firefox imas addon, za ostale browser-e nisam gledao. Imas i program za desktop ali ni njega nisam probao.

Jedina prednost koriscenja Chrome-a (na kompjuteru) je u tome sto mozes da saljes linkove i text direktno na telefon, sto preko FF-a ne mozes. Ova opcija se pojavila pre bukvalno par dana i racunam da ce je biti i na ostalim browserima uskoro :)

Probaj, neces se pokajati :)
Ako je reč o Mighty Text, ta opcija slanja teksta i fajlova postoji odavno preko dodatka za Chrome (verovatno sada i na FF), a zanimljiva stvarčica je praćenje stanja baterije sa obaveštenjima kada bi trebao tel. da se stavi na punjač, ili kada je full charged.

Vrh Dno