Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo sto sam ja odradio su jpg slike koje cuvam. Mislim da je 5mp jpg i 34/38mp RAW odlicna kombinacija, i nema greske.
Ja sam tako slikao posle Black update-a.

Jos da retardirani MS nije ukinuo SD slot u 1020. Ja na 808 nemam raw, i 48GB mi malo. 1020 i 128GB kartica. Milina

A mlatimudija? A mape? -.- Dosta je i par GB za slike, ali za ovo ostalo nije ni 200

Imao sam i puno muzike, puno igrica jer kad su free na 24h obicno sam ih skidao, par videa, doooosta slika i nikad nije bilo kriticno. 🙂

Poslednja izmena:
RAW zauzme dosta mesta, oko 40-45MB, puta koliko slika... treba baš dosta mesta. Ima verzija od 64GB, ali je retka.

I šta bi na kraju, 1020 ili 808? :wave:

@Djilkosh_Ns, pričao si o obradi moje slike, a moja je HDR fotografija. Ali ne kliknuti na HDR i to je to, ima tu dosta kliktanja u onoj slici (pseudo hdr). Naglasio sam da volim jake boje, da sam hteo da vidim pticu (sunce širi krila)... mislio sam i ti ćeš izbaciti u HDR, to me je zanimalo, još bolji HDR. Najmanji mi je problem da dobijem identičnu kao tvojoj. Ok, nema veze...

Poslednja izmena:
Bas me zanima sta ce biti sa naslednikom, nije da sad nesto mora da izadje, ostali i dalje kaskaju. Ali cudi me da se jos nista ne pojavljuje, nista ne zna...
Mozda ce biti nesto do kraja godine, nece valjda M$ da uprska...

Edit: @Ivan ja sam ti rekao na PM, i jedan i drugi imaju prednosti i mane. Po mom misljenju 1020 je bolji paket, i zaokruzeniji proizvod posebno za 2014-tu godinu. Smartphone, kamera i multimedijalni uredjaj u jednom. 808 za mene to nije. Dakle ja bih uzeo 1020 opet, 808 ne bih, a ti kako hoces.

Poslednja izmena:
Ne očekujem mnogo od naslednika, ipak tu M$ daje na kaščicu. Voleo bih da nas iznenade nečim pozitivnim.
Ima li još neko nešto da doda o 1020? Zašto 1020 a ne 808?

3 - 4 sekunde je ok sa obzirom da je dual core.
Pa mora da imaju nesto u steku, neki prototip, setimo se da su 920 i 1020 bili projekti koji su paralelno isli u R&D Nokije tokom 2012 god..

Zato i nije cudo sto 1020 i 920 dele mnogo toga, a takodje obe nemaju sd karticu, nit je i toliko potrebna, imaju dosta interne memorije...opet kako za koga, nekome je i tih 32gb malo.

Mislim da ce naslednik 1020 biti na bazi 930 samo naravno napredniji u nekim segmentima (kamera, procesor).

Poslednja izmena:
Evo imas na ovom snimku, najbolje se vidi, oko 3 sekunde mu treba:

http://youtu.be/TPmxGcm1s3c?t=3m50s

Ja mislim da vec rade na nekom prototipu duze, i 808 i 1020 su jako ali jako dugo radjeni i testirani, posebno 808.
Mislim da se ceka S805 a mozda i sledeca generacija. Bice veci FHD ekran, mozda i QHD i 2/3GB RAM-a.

Najveca nepoznanica mi je senzor, da li ce opet da idu na oversampling ili neku drugu tehnologiju...

Poslednja izmena:
Pa nema tu bas mnogo toga sto bi mogli da usvoje a da nije poznato u svetu digitalne fotografije.
Nokija je partner sa Lytro, tako da je moguce i tako nesto na buducem uredjaju, ili PureView Phase 3, nesto sto daje DSLR kvalitet slike, posto ne znam dali moze biti bolje od 1020 trenutno na telefonu, prosto mi ne moguce...
Na Twitteru je bilo nesto kao najava, sta ako sledeci telefon krasi manje mpx, misleci na Flagship MS-a.

Na koju god tehnologiju da idu, samo fizicka velicina senzora neka bude veca od onog u 808 i ja kupujem.

Ivane, i ja mislim da ti je bolje 1020 da uzmes. 808 si vec imao. Najbolje bi bilo da procackas malo neku 1020 i vidis sta ti se vise svidja.

Na koju god tehnologiju da idu, samo fizicka velicina senzora neka bude veca od onog u 808 i ja kupujem.

Ali onda nece moci bez izbocine iza, nekima to smeta. Kad se 808 recimo pojavio na forumu je bila sprdnja, "sta je ovo, sapun, budza, 41mp kakav marketing..." Meni na 1020 nije smetalo, naviknes se odmah ali eto mora nesto da se nadje da se hejtuje a telefoni i dan danas objasnjavaju sto se kamere tice.

Poslednja izmena:
1020 ni nema neku grbu, 808 ima, ali mora da ima jednostavno. I K Zoom ima grbu, pa nikom nista. Fizicka velicina senzora je nesto sto je jako vazno.

Ivane, i ja mislim da ti je bolje 1020 da uzmes. 808 si vec imao. Najbolje bi bilo da procackas malo neku 1020 i vidis sta ti se vise svidja.
Čim nisi prešao na 1020 znači da to nije to.
Kako me čovek vrbuje da uzmem 1020, a sve samo da bi uradili test, gde ću se na kraju smoriti i razočarati :d

@Emix, jesi i slažem se, ali isto tako wp za mene nije kompetan da bih 1020 gledao sa primarni fon (fali mu dosta funkcija).

Sta mu fali? Od 8.1 verzije sta ti fali?
Ne znam ako vec koristis 2 telefona uzmi 808 kao drugi, ne ubedjujem te ili nista slicno samo iznosim svoje misljenje. Radi sta hoces imao si vec 808 pa znas na cemu si.

BTW. Ima li uopste 1020 i 808 u Srbiji? I kako se krecu, novi naravno? Nesto nisam naleteo na neki oglas odavno.

808 ima kod operatera po bolesnim cenama, 1020 takodje a u ovim prodavnicama koje vaze za najjeftinije koje prodaju telefone sa 2 god. validne garancije 1020 kosta 61,5k din. U istoj prodavnici 1520 je oko 48k din. CT cene ne treba pominjati (77k din 1020 i dok su imali 1520 mislim da je bio preko 90k din).

Sad vidim da je snizenje za 1520 u CT, sok cena - 77k din :d (sto i nije lose s'obzirom da je z1c 72k din :d)

Poslednja izmena:
Po tim cenama ne uzima niko normalan, osim ako forma ne plaća...
1020:
1.jpg

Sve su to telefoni iz HU tako da imaju 1g garanciju i *** tako zaradjuju.Uvoze vece kolicine minus pdv i za njih ok zarada.Nisu alavi ko ovi nasi

Čim nisi prešao na 1020 znači da to nije to.
Kako me čovek vrbuje da uzmem 1020, a sve samo da bi uradili test, gde ću se na kraju smoriti i razočarati :d

@Emix, jesi i slažem se, ali isto tako wp za mene nije kompetan da bih 1020 gledao sa primarni fon (fali mu dosta funkcija).
Pa pazi mene su i finansije malo zezale, kupio sam mnogo skuplji tablet nego što sam mislio, hteo sam Nexus 7, a završio sa Galaxy Tab Pro 10.1... Nije meni do upoređivanja, mogu sa 1020 da upoređujem često, ima ga moj brat. Svakako bi mogli da se družimo i da razmenjujemo fore oko slikanja, šta god da uzmeš

Odlično. Hteo sam da uzmem veceras 1020, u tri radnje nema. Onda pitam za 808 ni on. ***.

Zvao i njih, naručuju, nisu imali odmah na stanju. Isto i ostali. Kažu da nije tražen fon ***.

Posto je nema u oglasima ja sam gledao kod njih, mislim "gledao", na sajtu gledao, nisam zvao. Ne znam da li ima koja bolja radnja od njih. Bolja u smislu garancije, sve radnje su dobre kad dodjes sa parama da ih ostavis

Imaš za manje pare na KP, i to se vuku dugo, teško se prodaje. Jednom rečju "venčanica" kad je kupiš.

Sta mu fali? Od 8.1 verzije sta ti fali?
Nisam probao 8.1, čekam zvanično da izađe. Ako i na 8.1 viber vrti 6 sekundi onda je poražavajuće. Onda opcije za deljenje su siromašne.

Svaka cast, e sad da se javi onaj sto je podcenio Pure View na 1020 i rekao da ne oversample-uje fotke. 😀

evo javljam se, radi se resize ali pomoću Lanczos algoritma(tj. vrlo približnog tome) koji Emix 99% nije koristio 😉 u zavisnosti koju varijantu koristiš za resize slika može drastično da se razlikuje u tome je caka, Lanczos je najpribližniji, ljudi probali na wpcentral(čini mi se) i dobili skoro iste rezultate 🙂

Šta to uopšte znači? Emix je uradio resize i videli smo razliku.

znači ono što sam napisao 🙂 postoje različiti algoritmi za resize a on je koristio "pogrešni"

Nazad
Vrh Dno