- Učlanjen(a)
- 30.03.2014
- Poena
- 99
Prva slika je stvarno lepa...
WP_20140222_16_01_27_Raw by Emix1020, on Flickr
WP_20140504_16_37_27_Raw by Emix1020, on Flickr^ pa ti sada prodaješ 1520, videh na oglasima. Zar je tolika zalika u kvalitetu slike sa 808/1020? Ili je veličina 1520 u pitanju? Video sam da 1520 mnogo brže čuva fotku od 1020, ima i odličn displej.
Par slika koje je Emix poslao, malo provukao, prva slika je PS (koja u nazivu ima PS), druga ne obrađena (otvoren PS, sačuvan JPEG):
https://www.dropbox.com/sh/qexim2tiymzi1ox/AADQVZ93y8vISo5AmYSLtkxQa
Našao sam nokia dng fajlove: Blurring the lines between pro cameras and smartphones, Nokia offers RAW DNG image support for Lumia 1020 andLumia 1520.
http://conversations.nokia.com/2013/10/29/another-nokia-first-digital-negatives-raw-dng-lumia/
Jedan sam na brzinu malo provukao, onako kako sam je zamislio.
Otvoreno u PS, sačuvano u JPEG by Ivan I., on Flickr
DNG, malo PS by Ivan I., on Flickr
U međuvremenu mi je @Emix poslao par svojih dng fajlova, isprobaćemo.
@dexter87, lepo. Može li slika u full rezoluciji?
@dejan87dex, za početak ubacili su raw... pitanje je da li je bolji od jbeg sa kuvanim softverom na 808 (compression quality from 85 to 95% in all resolutions).
@dexter87, lepo. Može li slika u full rezoluciji?
Nemojte da pišete da je uništena, to uopšte ne pomaže, nego postavite vaše viđenje iste slike iz PS-a. Mogu da je izoštrim još, ali mi nije bio cilj, ja volim naglašene boje. Zar samo ja vidim pticu? Sunce je raširilo krila...
Obrada LightRoom by Djilkosh NS, on FlickrAko neko tvrdi da 1020 ne oversampleuje fotke, moze da se odradi jednostavan test.
Slikate 34mp + 5 mp pure a onda na kompu odradite resize slike 34 na 5 mpx samo ne radite u Paintu nego nekom,boljem programu, i naravno kvalitet slike da je kao od source file-a (34mpx).
Onda uporedite taj resize-ovan file sa 5mpx pure sa 1020.
Ako postoji razlika u kvalitetu onda je stvar jasna.
@Djilkosh_Ns, lepo, ali ona moja slika je HDR fotografija. Mislio sam da ćeš na HDR fazon obraditi da ih uporedimo... ovako sada može neko treći da postavi crno belu...
Evo jos jedan primer, samo crop cu da ubacim:
Resize:
![]()
5MP:
![]()
Sve je radjeno preko Picture Managera, nakon resize-a velicina slika je slicna oko 1.5MB.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari