Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Tako je kako je sad treba ulagati, posle se svi kaju što nisu kopali navreme....

Uvek je tako bilo. Sada ljude najvise buni sta da kopaju ali sada je sjajan period za kupovinu rigova ma kako to ljudima izgledalo. Sada se prave novcici, ne onda kad skoci cena i kada ljudi inace udju u pricu.

Зависи ко шта воли. Да је неко са форума па да још некако могу ући у траг шта је сњима радио, а овако да верујем некоме на реч и да плаћам мрцварене картице по папреним ценама, нека хвала. Такође то што нека ствар овде има гаранцију, ми је тотално небитна познавајући наше сервисе, њихову коректност, замене које трају два месеца, муљарање са ценама и рачунима па кад донесеш графичку они ти дају лошију због цене на рачуну, примера има мали милион
Мада прогнозирам да цене картица морају још доле, сви су се гејмери накуповали картица 270х 280х које су сада релативно приступачне, а пошто има картица 10 пута више него гејмера логично је да ако неко жели да прода опрему мораће да спушта цене. Како ствари стоје ја видим да су исти ригови и картице стално у огласима, и ако неко купује, купују новајлије за рударење јер мисли да ће ту зарадити милионе. А такви ригови се такође брзо нађу у огласима

Evo prodaju ljudi 7950 za 135-150e po oglasima to je sve samo nije paprena cena :D

za te pare ima i 280x nadje se :d ja kupovao nisam ali sam imao ponuda

Ja bi ih radije poklonio nego prodavao za 130e ...

Onda, može jedna?

ludilo su cene.

ne znam zasto bi iko kupovao rigove? sta bi uopste kopao?
gpu je oduvek bio najbolji uređaj za pravljenje kovanica. 10 x 7970 je za godinu napravilo ~50 btc ne računajući struju. Tih 10 kom sa pratecom opremom koštalo je manje od 5k eura. Ni jedan asic koji se kupi regularno ne može da napravi 50 btc :) . Ista priča mislim da će da potraje još godinu

Sada ćeš kroz nešto drugo da kopas ltc pa kad/ako ltc skoči dobićeš opet enormnu zaradu. Znam da kad su asic i preuzeli btc,nedeljno mogao da iskopam 1 btc. To je tad bilo katastrofalno malo,a ispalo je da si za mesec dana isplatio investiciju. Sad tih 10 kartica ne može ni 10$ dnevno što je opet katastrofalno,ali kad ltc skoči na 30$ ispada fina mesečna zarada... Tako je bilo još od kad je btc bio 2$,i na sreću ništa se nije promenilo. I odgovorno tvrdim da je gpu bolji od bilo kog asica do sada. Ko ne veruje digitron u ruke :)

Grafike su sjajna stvar iako ljudi to sad ne vide zbog lose cene i trenutne tranzicije s ltc-a na ko zna sta. Moje grafike su se vise puta isplatile do sada a polovinu sam kupio u najgorim trenucima.
Grafikama uvek moze da se kopa nesto i da se plati struja iz dzepa.
Trgovina je vec opasna stvar, tu moze da se izgubi sve ali isto tako moze i da se zaradi dobro. Ali to nije za svakoga.
Niko pametan se nije opekao kad je kupovao grafike.

Ja se pojacao sa ~2.2mh/s scrypt snage, reko' da zaokruzim na dva'est :).

ne znam za vas ali ako ne kopate alt valute, moze da se uzme poprilicna kolicina btc-, primer blackcoin, auroracoin...ima ih jos dosta!

ako se ne slazes samnom, ne znam sta mislis kada cinjenice govore drugacije ne samo kod mene nego i kod dosta drugih ljudi!

ne, pričam o ltc-u i ulaganju u dodatne grafike. i tu vidim da mi tržište daje za pravo (nema čak ni pristojno rebound-a kod padova).

a za to skakanje sa novčića na novčić - mene iskreno to ne zanima. to oduzima posve previše vremena.

gpu je oduvek bio najbolji uređaj za pravljenje kovanica. 10 x 7970 je za godinu napravilo ~50 btc ne računajući struju. Tih 10 kom sa pratecom opremom koštalo je manje od 5k eura. Ni jedan asic koji se kupi regularno ne može da napravi 50 btc :) . Ista priča mislim da će da potraje još godinu

Dali ti to ozbiljno ili se samo salis?

Ne sali se, ni jedan asic koji ti stigne ne moze da napravi 50 btc.

što samo govori koliko je nerealna cena ltc-a bila.

haha, zeljko, ti bas umes da me nasmejes. realno trgovina BTC/$ zahteva najvise vestine.

Da ne bude opet price na ovu temu... ;)
Pogledajte prilog 144083
hahahaha Gde li si samo iskopao to? :d

Dali ti to ozbiljno ili se samo salis?
Sto da se sali? Grafika je univerzalni alat koji moze da kopa bilo koji novcic. Svaki novcic koji treba da napravi nesto u buducnosti mora da da bude kopan grafikama u nekom trenutku. Ti kao miner treba da procenis sta je najbolje da kopas i to je to. Alat imas, sad samo treba da pokazes dali si majstor ili ne ;)

Ja sam i pre dva tri meseca rekao da ce opet biti pomama za grafikama i desice se to sigurno. Videcemo samo sta ce da se kopa ali grafike moraju kopati, nema stajanja. Ko odustane od kopanja je lud.

Setio se sta smo pisali i kako smo kukali za grafikama a njih nigde... pa reko da se vrnem u 12-i mesec... ;)

Asic od 400Mh/s kosta izmedu 6 i 7K$ i ne trosi vise od 700W. O potrosnji grafika da ne pricamo. Samo razlika u struji ubi grafike. Nemam nista protiv grafika ali treba ipak biti koliko toliko realan.

Asic od 400Mh/s kosta izmedu 6 i 7K$ i ne trosi vise od 700W. O potrosnji grafika da ne pricamo. Samo razlika u struji ubi grafike. Nemam nista protiv grafika ali treba ipak biti koliko toliko realan.

Ne shvatas poentu price o grafikama...

Nazad
Vrh Dno