Moja iskustva sa G3 portom 1.0
Baterija
U pocetku mi je delovalo da jede bateriju, ali sada vidim da i nije bas tako. Meni je sasvim ok da jednom u 2 dana punim telefon - uglavnom svaki drugi dan kada dodjem ujutru na posao. Trenutno, situacija je sledeca: 44h50m, od toga je screen on 4:05h, 12% baterije. Uskoro ga stavljam na punjac. Po proceni, mogao bi da izdrzi ovako jos 8h sa ovih 12%, ali to i nije sada krucijalna stvar. Inace, kod kuce i na poslu imam wifi, sve ostalo vreme je regularno ukljucen prenos podataka i koristi se normalno, bez zadrske, sta god to znacilo.Eksperimentisao sam sa osvetljenoscu ekrana: nekada je konstantno na 45%, nekada na pojacanom auto modu (uglavnom napolju) - svakako ne stedim na tome. Nocu na 5-6h volim da stavim telefon u airplane mode, ali ostaje ukljucen zbog alarma.
UI
Doterano bas. Puno lepih detalja, jednostavno. Izuzetno moderan dizajn. "Pomalo" iOS like, ali sam veoma zadovoljan. Ne dopada mi se sto ne mogu da izmenim "mrezu" na homescreen-u, t.j. da povecam za dodatni red kolicinu elemenata koji mogu da stanu. Trenutno je 5x5, a meni bi odgovaralo 5x6, ali sta da se radi. Druga stvar koja je bzvz je sto je double-tap za screen off neizvodljiv ako je homescreen u potpunosti popunjen ikonicama, iako izmedju docka i gornjeg dela ima dovoljno prostora. Samo task bar ostaje za double-tab za screen off. Novi sat/weather/info widget mi se dopada veoma, ali ima falinki. Dobro: dizajn; ideja sa expandable obavestenjima. Lose: nemogucnost da se klikom na sat otvara alarm/clock, a ne whether; nemogucnost da broj aktivnih obavestenja stalo pise u beloj traci, a ne da se ponisti kada se jednom pogleda jer npr ne zelim da cestitam rodjendan nekome u 7h ujutru kada pogledam prvi put, a posle zaboravim; nemogucnost definisanja fiksne lokacije za prikaz vremena, vec mora da povuce podatke iskljucivo sa trenutno lokacije koja onda moze da ostane zakucana. Sveukupni utisak u radu je odlican i izuzetno prijatan. Stvarno pomak.
Kamera
Nisam testirao previse. 20ak nasumicnih fotki u raznim uslovima, neke low-light a neke po odlicnim vremenskim uslovima. UI - odlican! Nedostaje mogucnost iskljucenja shutter zvuka. Ne znam da li je auto HDR "kriv", ali nekoliko fotki po lepom vremenu je ispalo ka nacrtano (i na ekranu i na kompu)! Bas zadivljujuce. I dalje nisam nacisto sa low-light fotkama. U nekim momentima to su stvarno odlicne, a nekada je "razmazanost" malo veca. Posebno nisam nacisto sa fokusom - nekada mi deluje sporije nego ranije a nekada brze, ali moguce da sam se samo previse razmazio
Overall
Ovo je stvarno ozbiljan pomak za G2. Toliki, da ovo sada percipiram kao potpuno nov telefon

Neki nedostaci postoje i svi ih znamo, ali to ce sigurno biti upeglano vrlo brzo. Svaka cast developeru.