Disclaimer: Oni koji imaju istetovirane simbole iz diabla i igraju ga od keca na pc-u neka ne citaju
Evo ja cu da kazem kao neiskusni Diablo vuk i neko ko generalno ne igra mnogo takve igre: mnogo mi je prijalo da igram ovo na konzoli.
Direktne kontrole su po meni ovde sto posto legle, mnogo mi je prijatnije i zanimljivije da tako igram. Ubacili su i neki evade/roll na desni stick koji daje novu dimenziju igranju.
Meni je bilo odlicno da igram ps3 verziju u svakom smislu, a planiram da nastavim na PS4.
Pricas o nivou preciznosti, a ovde je pristup skroz drugaciji. Imas direktnu kontrolu nad likom i umesto kliktanja upravljas njim na levom sticku. Umesto besomucnog kliktanja, tasteri na joypadu. Vrlo udobno. Meni je preciznost dovoljna, jer sam ovo probao sa drugim pristupom i kao nesto sto drugacije ne bih igrao, pa mi se jako svidelo. Ako si taj iskusni diablo vuk i ocekujes pc fazon na konzoli, ne verujem da ces ga dobiti. Ali, ako ocekujes odlicnu igru pazljivo prilagodjenu kontroleru, sa pazljivo redizajniranim interfejsom za tv i kontroler, uz malo lezerniji pristup i drustvo, bice ti odlicno.
Neki cak ovu verziju igre zovu "gameplay edition", jer je osecaj mnogo direktniji i vise imas osecaj da igras neku "klasicnu igru gde upravljas likom" nekog drugog zanra, uz sve sto diablo nudi.
Ono sto su postigli je po meni vrlo zanimljivo. Cak me i teralo na razmisljanje oko igrara ovog tipa.
Ono sto mi se nije svidelo je to sto su malo vise zumirali ceo pogled, verovatno u zelji da to vise lici na "neke druge igre" i bude lakse igrivo na tv-u iz daljine, ali je po meni bilo nepotrebno. Nije to nista preterano, samo se primecuje.
Znaci, ako hoces da probas i spreman si na malo drugaciji pristup Diablu, uzivaces. I ne ocekuj razumevanje od ljudi koji ga igraju samo na pc-u i ne pokusavaj da objasnis 🙂. Ovakve igre traze vremena, pa moze da ti znaci i to sto dugotrajno igras zavaljen na necemu udobnom.
Imas i PS3 demo da probas.