Sto se tice baterije kazu ljudi da traje po 3 godine
Hvala.@jim9
Koliko te je izneo bajs, lepo deluje.
Oteraj bajs kod nekog ko se malo vise razume da ti nastelije taj prednji menjac malo bolje.
Hvala, druže.Ako je altus, ili jos gore neki menjac za 9faz, moze da ga steluje koliko oce, kacice mu ili kad je pozadi na najmanjem zupcaniku tj osmom, ili kad je na petom. Da ima taj raspon od poslednja 4 zupcanika na kaseti je nemoguce, probao sam bar 10 puta da ustelujem i nema sanse. Resenje je da se kavez prednjeg menjaca malo prosiri sa motorcanglama i slicno, ne mnogo. Onda uz malo muke moze da se podesi da ne kaci.
Eventualno da se proba sa lancem za 9faz ali nisam siguran kako ce to onda da radi, i da li moze uopste da radi.
Inace lep bajk, nek te dobro sluziSlazem se sa Dzonijem za paknove, ako mozes menjaj, osetices boljitak.
Za MTB mi treba, čisto da imam neku manju ako se vozim negde u prirodi pa ako slučajno zatreba.Ma naravno da je bolja od ove moje i mirzine, al kazem ti, to je totalno nebitna pomocna stvar, kad na MTB gumu mozes naduvati gde god hoces, prakticno je neces ni koristiti.
Ako kupujes za drumasa, onda treba ozbiljna pumpa a ne ove plasticne igracke.
Pumpa je jedna od najvažnijih stvari u opremi. Bez nje nema svrhe nositi ni rezervnu gumu, jer siguno nećeš na dah da je pumpaš. Čak i da vidiš neku benzinsku u daljini, nećeš da ostavljaš bajk bez nadzora ili da ga nosiš na krkače. Elem, moje iskustvo - 1) za male pumpe najvažnije da budu teleskopske, inače se pumpa jako dugo, a ruka pravi kratak pokret koji nekako još više umara. 2) "T" ručka. Pumpe sa običnom ručkom su jako nezgodne. "T" ručka omogućava prirodniji položaj ruke i bolju polugu, a time i brže i lakše pumpanje.
Moze adapter, ali ti kompresori na b. pumpama uglavnom daju pritisak do max. 4bara, sto je recimo jedva bilo dovoljno za one slick gume koje sam vozio na mom MTB, al drumske gume naduvane na 4bara cine ceo bicikl nestabilnim, i potrebno je naduvati na bar 7-8bar, sto jedino moze rucna pumpa, ili neki jak kompresor kakvih po pumpama nema.@bakara Zašto guma za drumaša ne može da se pumpa na benzinskoj pumpi? Neki adapter?
Drugari, preuzeo bike danas. Jutros otišao po bike i izvisio, nisu uradili nulti servis. Ostavio da završe to i otišao na posao. Kasnije ga burazer preuzeo i provozao. Ja radio u drugoj i taman kad sam stigao kući, počela ova glupa kiša. Nije mi suđeno da ga isprobam danas, definitivno i neću insistirati (petak, 13)
Inače, po burazeru, bike odličan, ide super, menjači, kočnice, položaj tela, osetno brži od stare 26-ice, stabilniji,.. sve ok za prvi utisak. Prvi put vozio niner-a pa mu je malo masivan, treba vremena navići se. Meni koji sam 10cm niži od njega, verovatno će trebati i više.
Ono što je jedino primetio je da u 24-oj lanac zakačuje deo prednjeg menjača ali jedva primetno i to samo kad je težina na desnoj predali.
U suštini daću mu mesec dana da se "naštimuje/raštimuje" pa ću onda videti da li treba dodatni servis/podešavanje.
uopste ne treba puno vremena, a ne treba ni teleskop ni "T" rucka jer tu pumpu ces koristiti samo kada ti se guma probusi
Pa dobro, tacno je verovatno i to da zahteva duplo manje vremena od "nicega", posto se te pumpe inace retko koriste...mozda ima smisla nekome ko je van grada.Teleskopska zahteva manje napora i manje vremena. Iz mog iskustva, duplo manje vremena. Veoma važno ako si već crknut od vožnje. A koristiš je kad god ti je potrebna, ne mora guma da se probuši.
Tu ću najverovatnije i uzeti@Espada
Skoro sam tu pumpu sto si linkovao uzeo sestri, dobra je, cak i sestra moze da napumpa gumu na njenom bajsu![]()
Dobre su sviđaju mi se, koliko su one, ne bih uzimao neke skupe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari