Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa koga onda boli što nećeš gledati. Imaš mnogo bolje opcije od fikcije...

Pa ja sam pitao za knjige, jer zelim da procitam GoT knjige i mozda budem imao malcice vremena da uvatim kad tad da procitam nesto.

Kupi tamo celu ediciju.

Znam odlicno engleski ali ne toliko da bi tako kompleksnu knjigu citao na engleskom, i da 3000 puta udjem u google translate da potrazim neke reci 😉

ASoIaF za sada ima 5 delova koji su kod nas izdati kroz 8 knjiga (GoT i CoK po jedna knjiga a SoS, FfC i DwD po dve knjige).

Racunaj 500-600g po knjizi, toliko otprilike su prve 4 knjige koje ja imam...

Znaci, jedno 8 imena vas koji ste pravili frku za Arrow, ste ovde sad, i trujete GoT-om. Ali ne posle epizode, vi celu temu obuzimate sve dok serija ne ode na pauzu. celih nedelju dana izmedju dve epizode, trujete sa GoT-om.

Citam na wikipedii da imaju 3 novele zasnovane na knjigama? Da li i to ima da se kupi i kako su povezane s knjigama?

Pa naravno kad je GoT SERIJA za Arrow

Citam na wikipedii da imaju 3 novele zasnovane na knjigama? Da li i to ima da se kupi i kako su povezane s knjigama?

Jel' to pitas za GoT, odnosno "Pesmu leda i vatre"?
Ako da, postoje jos 4 price (4-ta je relativno skoro objavljenja). Prve tri se zovu "Tales of Dunk and Egg" i desavaju se oko 80 godina pre dogadjaja iz serije. 4-ta se zove "The Princess and The Queen" i tema je gradjanski rat poznat pod nazivom "Ples zmajeva" koji se desio stotinak+ godina pre dogadjaja iz serije.
Sve 4 price su objavljenje u razlicitim zbirkama, neke su objavljene i kod nas - ali ne znam naziv tih zbirki kod nas

Dunk and Egg price su:
1. Hedge Knight
2. Sworn Sword
3. Mystery Knight

Inace, ocekuje se bar jos jedna prica "Shewolf of Winterfell" (iliti Vucica iz Zimovrela), za nju ne znam kada ce biti objavljena.

Mislim da ces ih najlakse naci na engleskom u nekom elektronskom formatu. Inace, ja sam ASoIaF citao samo na engleskom. Pisano je prilicno jednostavnim jezikom i nije neophodno neko veliko poznavanje engleskog da bi se uzivalo u delu.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nema šta da se misli lepo stoji gram iza cifri. Pričao je o težini.

Nisi razumeo moj post - kod mene nije ni postojala nedoumica o čemu je djolenzi pričao nego je na kulturan način rečeno da je stevanix pogrešio... Valjda si video smajlija na kraju mog komentara i valjda ti on nešto kaže...

Poslednja izmena:
Sad sam se setio. Mene su te knjige izasle 2000 din okruglo posto strina radi u Laguni i imaju popust za njih 50%. Moracu da nabavim ostale delove... Po meni nikad bolja kupovina.

Pa naravno kad je GoT SERIJA za Arrow

Got je najgore prenaduvano televizijsko s*anje koje se pojavilo u poslednjih 15 godina, i ima televizijsko-umetnicku vrednost ekvivalentnu ocajnim domacicama, a vi se svi palite na got iz razloga sto ste ukupno procitali 3-4 knjige u zivotu pa vam je sve to na taj nacin tako novo.

Eto, ti ne gledaj serije, citaj knjige. Lepo tebi, lepo nama 🙂

Ali je zato Arrow neviđena umetnost, jel tako! Blago meni kada mi o te 3-4 pročitane knjige u životu priča neko ko u svom životu po pitanju pročitanog nije mrdnuo dalje od stripova o superjunacima!

Got je najgore prenaduvano televizijsko s*anje koje se pojavilo u poslednjih 15 godina, i ima televizijsko-umetnicku vrednost ekvivalentnu ocajnim domacicama, a vi se svi palite na got iz razloga sto ste ukupno procitali 3-4 knjige u zivotu pa vam je sve to na taj nacin tako novo.

GoT je institucija za skoro sve serije koje postoje. Ako izuzmemo da se razlikuje po pojedinostima u odnosu na knjigu, sto vecina ni ne zna, GoT je savrsen. Iskreno Igore s obzirom da glorifikujes Arrow do besvesti jasno je da ti ozbiljnije serije ne leze. Arrow je u poredjenju sa GoT-om limunadica... Svakako da svi imamo razlicite ukuse ali pricati da je GoT njesra je zaista glupost i to nisam ocekivao od tebe.

Igoritza opet u svom elementu🙂. Naravno da zna sve i naravno da bi sve to on bolje rezirao i snimio, i naravno da svi koji se ne slazu sa njim imaju IQ 10, nisu procitali nista, videli sveta i naravno svi zele da budu Igoritza, i jednostavno su ljubomorni na njegovu inteligenciju 😀.

Ma OK je, samo sam se zezao, mada izgleda da neki misle da sam bio i ozbiljan (i zbunjen). Desi se cesto da ljudi nesto previde u brzini, nije smak sveta...

Igoritza opet u svom elementu🙂. Naravno da zna sve i naravno da bi sve to on bolje rezirao i snimio, i naravno da svi koji se ne slazu sa njim imaju IQ 10, nisu procitali nista, videli sveta i naravno svi zele da budu Igoritza, i jednostavno su ljubomorni na njegovu inteligenciju 😀.

Cuo sam da je procitao vec ove knjige koje nisu napisane?! Skinuo nevinost Sansi u paralelnom univerzumu i odbranio zid sam.

PS Nemoj se zezati sa njim, zavrsio je kunf fu kurs u dolini Velike Morave nivoa duginog pojasa. 😀

I vremenom je sve gori i gori... postaje sizofrenican...

Tripolarnost opet udara sensejia. Mogao bi ban, po tradiciji.

GoT je institucija za skoro sve serije koje postoje. Ako izuzmemo da se razlikuje po pojedinostima u odnosu na knjigu, sto vecina ni ne zna, GoT je savrsen. Iskreno Igore s obzirom da glorifikujes Arrow do besvesti jasno je da ti ozbiljnije serije ne leze. Arrow je u poredjenju sa GoT-om limunadica... Svakako da svi imamo razlicite ukuse ali pricati da je GoT njesra je zaista glupost i to nisam ocekivao od tebe.

Ja lepo kazem da niko od vas dve knjige nije procitao kad niste u stanju da razumete jedan prost post na forumu i na sve to ga interpretirate po volji sa viskom samopouzdanja cesto vidjenog kog izrazito prostih ljudi.

Porediti GoT i Arrow je kao da odgovaras na pitanje: vise volis sex ili vrhunsku klopu ? Koja je referenca za poredjenje serija kad kazes da je Got bolji od Arrow-a ? e u tome je problem sto niko od vas nije dovoljno literaran da napise

po kvalitetu produkcije
po kvalitetu rezije
po kvalitetu scenarija
po kvalitetu gledaocevog iskustva u zavisnosti od ciljne grupacije gledalaca
po kvalitetu intrige
po kvalitetu suspenzije

itd

Got ni po cemu nije "serijetina" kakvom je predstavljate i Got nema niti umetnicku vrednost, niti televizijski impact koji je svojevremeno imao (na kraju ispostavilo se gluup) Lost, ili X-files kada se pojavio, ili od skora utisak kakav je ostavio True Detective. Ako cemo da uporedimo, isti taj True detective koji je drama po zanru (Gde je GoT Fantasy drama) je kvalitetom miljama ispred GoT-a. GoT koji je pun filera, pun gluposti i koristi se istim efektom kao Walking Dead - gomila price i dramoserije sa klifhengerom na kraju epizode.

Cemu vama svima sluzi TV Serija ? TV serije se u kompletu vode kao "entertainment" zanra, i u tom pogledu ja cu 10 puta pre da gledam Stargate SG-1, Arrow, Flash, POI, nego li dijaloge i monologe dosadne do smrti, predstavljene u GoT-u. Pazi kad se sa Pujom slazem, gadi mi se cela vasa ta tviter generacija, svi ste neke metalike koje se lozite na "alternativu" iako je ta alternativa odavno presla u mainstream vode al hipsterizam izgleda fluktuise. Ko kaze da je GoT najbolja serija, kroz karakteristiku gledaocevog iskustva, pored pravih aktuelnih dijamanata televizije kao sto su:

True Detective
Luther
Sherlock
Breaking Bad
Doctor Who
itd

taj je hipstercina. Hipstercina koja ne zna nista o umetnosti, reziji, filmu, televiziji i knjizevnim delima, kad smo vec kod toga. Zamisli Martin ubija glavne likove i vi se svi isekoste na to ... dobrodosli u 1000 godina stari svet knjiga.

U celoj toj prici, iako se retko mesam u ovakve gluposti, istina je da GoT ima bolju produkciju, reziju, scenario. Sve ostalo je SUBJEKTIVNO (i zavisi od gledalackog iskustva i IQ-a) dok se prevashodno navedeno oslanja vecinom na novac, kog GoT ima vise. Licno sam pratio obe serije, ali vise necu nijednu, prosto su dosadne, ne znam vise ni sta je vredno gledati, sve se utapa u neki medokritet... Slazem se igorice da su ove serije koje si naveo dobre, ali da li su zaista BOLJE od gorenavedenih...neka narod odluci...🙂

Ionako su ove rasprave uvek besmislene i nikad ne urode ocekivanim plodom...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno