Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Hvala kolega, snasao sam se u medjuvremenu. Kolega VeljaNS je postavio instalaciju novog sgminera. Samo se izvrsi ovaj scrypt i sve radi kao sat, nista dodatno ne mora da se radi:

#!/bin/sh
mine stop
wget http://smos-linux.org/upgrade/sgminer.pl
wget http://smos-linux.org/upgrade/sgminer2.pl
rm -rf /opt/bamt/gpumon
mv sgminer2.pl /opt/bamt/gpumon
rm -rf /opt/bamt/common.pl
mv sgminer.pl /opt/bamt/common.pl
sleep 5
cd /opt/miners/
rm -rf sgminer
git clone https://github.com/lasybear/sph-sgminer_x11mod
mv /opt/miners/sph-sgminer_x11mod /opt/miners/sgminer
cp /opt/ADL/include/* /opt/miners/sgminer/ADL_SDK/
cd /opt/miners/sgminer/
./autogen.sh
sleep 5
make clean
sleep 5
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I /opt/AMDAPP/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMDAPP/lib/x86" ./configure --enable-scrypt --enable-opencl --bindir="/opt/miners/sgminer" --prefix="/usr/local/bin"
sleep 5
make
sleep 5
rm -rf /root/sgminer.sh
clear
echo

R9 270 mi daju preko 1900mhsa, mogu i 2mhsa ali necu da natezem gpu klok preko 1050mhz.

Ako imas ostavi mi config fajl za R9 280x i 7950

Jel se ovaj skript snimi u sh fajl pa se posle otkuca chmod +x imefajla.sh da bi bio izvršan i nakon toga pokrene i to je to?

Ma kakvi, nabacis smos 1.3 na usb, izvrsis skriptu recimo preko puty-ja i to je to. Samo config fajl posle treba da konfigurises, ostavio je kolega config fajl u DRK temi.

Samo kopiras celu skriptu od jednom i desni klik u putty-ju i sam ce krenuti da izvrsava.

Evo i rezultata, danas je poprilicno vruce...., pa su temperature malo vise.

Prilozi

• r9 270.PNG
    r9 270.PNG
    59.2 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
BRAVO VELJOOOOO :type: nisu samo misici,ima tu jos nesto....:)

@Singerica prosledi coeku koju donaciju :p

Upgradeovao sam smos 1.2 sa sgminer što je na zvaničnom sajtu i lepo kopa VTC, da li može i MAX da se kopa a da se nemenja miner u php-cgminer i ako može kako bi izgledao conf fajl?

nisam cestito ni isprobao ovaj majner, pukao mi net u lokalu juce i sad blejim u prazno :D
neka neko javi koja podesavanja ima za 270tke, mica kaze da pucaju drajveri sa onim mojim

meni radi ok,jedino sto sam uradio apt-get update pre skripte.nastancovao to posle na brdo fleshova i svi rade,na raznim kartama i plocama. i18 w128 tc8192 g1 1000/1380 daju od 35-60% kako na kojoj masini/karti.nebi ja tu nista diro :)

verovatno je u g1 fora, na g2 ima vise hasha dosta al izgleda da nije stabilno trenutno

nisam cestito ni isprobao ovaj majner, pukao mi net u lokalu juce i sad blejim u prazno :D
neka neko javi koja podesavanja ima za 270tke, mica kaze da pucaju drajveri sa onim mojim

Radi mi novi Sgminer ok sa R9 280x kartama, medjutim Rig sa 270-cama mi je skroz pobrljavio od kad sam stavio new miner, ne mogu vise ni da ga koristim. Uzeo sam ona tvoja podesavanja, pokrenem kopanje, kopanje se odvija najnormalnije par sati dok se masina sama ne zakuca, posle toga ne mogu ni da je upalim. Kada pokusam preko napajanja da je upalim kao da pokusa da zavrti ventilatore i stane. Nakon toga rastavljanje masine, pa ponovno sastavljanje, opet nekako uspem da je upalim i tako u krug... Ako je neko imao slican problem ili zna kako da ga resim, pomagajte :D. Interesantno da sa prethodim minerom nikad nisam imao problema, mozda je u medjuvremenu neki hardverski deo dotrajao....

Molim moderatora da obrise ovu poruku, jer sam slucajno ponovio sam prethodnu.

Poslednja izmena:
Probaj zameniti memoriju,imao sam takvih slucajeva da zavrti kulere na 30 sec pa stane i u krug...

Meni samo pokusa da zavrti kulere, ne uspe ni da ih zavrti, to traje delic sekunde. Kao da pokusa da podigne sistem, pa shvati da nema snage...

meni rade ona podesavanja za sada vec 24h, znaci ravno 2k po kartici ide

Nemam pojma sta se desava, novi sgminer mi radi normalno na rigu sa R9 280x kartama vec vise od 48h, juce sam ga instalirao i na rig sa 7950 i tu je za sad sve ok. Rig sa 270-cama mi konstantno puca, radi 3-4 sata. Jutros sam ga opet pustio u rad pre nego sto sam krenuo na posao oko 7h i oko 10h je pukao.
Probao sam da menjam config fajl i primetio da sa odredjenim configom radi duze.Menjao sam klokova od 980-1050, mem 1000-1380, probao sa gpu1, gpu2, gpu4, int 18-20, TC 8192, 15232,15508.... Sa onim configom sto si ti ostavio mi radi max 2-3 sata posle toga puca.

Jedna/vese od tih karti ti zahteva totalno drugacija pofesavanja.i meni se to desava.4 riga sa po 6 karti mi rade sa starom verzijom jer isto kao i ta tvoja nece pa nece.Smesno u svemu tome je sto su kod mene vecinom identicne masine.neka pegla super neka nece.kad stignem ja cu pronaci kukolj karte i sastavicu kukolj rig pa nek kopa nesto drugo.lakse je tako nego gubiti sate i sate podesavajuci.
Da,od te 4 jedna je sa 270 a ostale sa 7950

Juce sam izdvojio crnu ovcu iz riga koji mi pravi probleme - gigabyte R9 270, ostalih 5 karti su asus. Rig za sad radi ok, videcemo za dalje....
Recimo rig sa 7950 kartama mi radi super iz prve sam nasao podesavanja, daje oko 2700khsa.

Video sam juce da su izbacili neki novi sgminer, probacu kasnije da ga nadjem, pa bi neko mogao da ga ubaci u skriptu i konfigurise :D.

Poslednja izmena:
vidim da je ovaj lasybear izbacio novu verziju sa podrskom za x13, znaci ona ista skripta ce povuci i tu novu verziju. ako imas neki drugi bolji majner, daj link do teme

E pa na taj miner od lasybear-a sam i mislio :D. Ako imas vremena ubaci njega u skriptu, pa cu ga probati kad dodjem kuci. Ovaj prethodni miner daje odlicne rezultate, ali ima neki bug ocigledno.... I kolega Phoenix mi je javio da se i njemu jedna masina zakucava na isti nacin....

pa to je taj miner :D samo pokreni opet onu skriptu i skinuce ti noviju verziju ovu, jer vuce sa githuba source

da, ali sa starim minerom onim 2% masina radi bez greske danima, a sa ovim novim zakucava i to bez pravila, nekad za 5 min, a nekad za 5 sati, ali sigurno zakuca

pa to je taj miner :D samo pokreni opet onu skriptu i skinuce ti noviju verziju ovu, jer vuce sa githuba source

Juce sam instalirao novi smos i odradio skriptu tako da sam onda neplanirano instalirao taj novi miner :D, moguce da mi rig radi zbog toga, a ne sto sam izbacio gigabyte grafiku iz riga... Probacu da stavim svih 6 karti pa cu videti kako se ponasa.

meni evo i dalje radi onaj majner, sa podesavanjima preko 2k po kartici, bez problema..

Nazad
Vrh Dno