Šta je novo?

BlackCoin [BC] (PoS)

Ја продао на 28 синоћ и вратио у ЛТЦ све оно сто сам зарадио од БЦ. Видим да је сада макс 33, мислим да ће наредих дана цена варирати од 33-29 као што је до сада 24-28

Skinuo sam novi x11 miner, jel ovo sada dobro?

blackcoin1.jpg

To je to :)

Probaj slobodno i da smanjis napon na npr 1050mV i ventove na nekih 35-40 %

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem s logovanjem na mintpal?
Ja vec nekih sat vremena ne mogu uci, samo me vrati na stranicu za logovanje, bez poruke o greski.

I ja. I sve radi...

Di da ga pecam za pazar? Sa malim sredstvima raspolažem, tako da se svaki coin računa. Šta mislite na koliko da postavim buy?

Мени су остали неки ордери од јуче на 24к, испушио сам био за неку сићу :/
Углавном ја би распоредио од 24 до 26, не верујем да ће ићи испод.

Poslednja izmena:
Prelepih par dana za BC trgovinu, samo neka tako nastavi.

@ patricije

Ja nešto kontam da neće ispod 25, čak pre bih rekao 26... Fala na potvrdi. Nesiguran sam.

Da, dobro vreme za trgovinu, šteta što nemam vremena.

Zašto posle nekog vremena Mh/s opadne? Sa oko 3.3 padne na 2.9. Kad restartujem sgminer opet skoči na 3.3. U čemu je fora?

blackcoin2.jpg

Pa fora je to što se stabilizuje na 3.3 Mh/s i tako ostaje dugo, pa tek dosta kasnije opadne na 2.9. Znam da na početku spajkuje na cifre kao što je 5,6, itd, ali ovo drugo me čudi.

Dajte konkretan predlog, bukvalno sam juče krenuo da kopam :)

BLACKCOIN 2.0
Launch 3. JUN
TECHNICAL SPECIFICATIONS
Algorithm: X11 - make sure you use the correct miner - 50% Power/Heat Reduction using X11
Total POW coins: 75 Million
Block Reward:382 coins per block
Block Times: 60 Seconds
POW will last 30 days to ensure fair distribution
POS interest: 2% per year
Min stake time: 8 hours
Max Stake time: 30 Days
Anonymous Transactions: Will release more details later, but will be using a non source based anonymity. It will be based of Fedoras mixer and Encrypted websites[/size]

https://bitcointalk.org/index.php?topic=627085.0

hm, najverovatnije smejurija ali definitivno treba obratiti paznju na kopanje od prvog dana dok je diff mali pa ako bude znacajno rastao za 24 sata ostati, ako ne bezati. Lunch ce zagrantovano biti fer jer im je to glavni adut protiv postojeceg BC. Aj da vidimo i to...

Poslednja izmena:
Mislim da je neka zaye*avantzija u pitanju... ;)

Buđenjeeeee...
Igraju se kitovi ponovo, ja se nadam i gađam tamo 34-35k pa da prodajem.

Ah, kako je lepo posle dva dana grickanja noktiju i kidanja živaca sa DRK-om, vratiti se u trgovinu BC.
Kupiš na 26k, sačekaš da pređe 30k, prodaš, onda čekaš opet 26k i tako u krug.

Ono sa DRK-om me potpuno izludelo.

Dark je jednostavno mnogo ozbiljniji coin pa odatle i veći igrači tu.

Ah, kako je lepo posle dva dana grickanja noktiju i kidanja živaca sa DRK-om, vratiti se u trgovinu BC.

Aj ako si toliki strucnjak obrni i meni neku turu evo dajem ti 1000 bc moze? Koliko vidim ti ubijas pare na tim oscilacija,sve je to ok,ali nema razloga da za svaku kupovinu prodaju pametujes kako znas!

Ma skuplja se ozbiljnija količina muljatora, zato je ozbiljniji :)
to se danas zove "ekomonija" coin-a, ja sam naravno voz propustio pa sam samo štetovao po običaju :d (za neupućene, štetovanje je derivat štekanja i šortovanja samo kad skupljaš neki coin pa mu toliko padne cena da si ga zapravo štekao da bi ga šortovao za sitan BTC :D)

Aj ako si toliki strucnjak obrni i meni neku turu evo dajem ti 1000 bc moze? Koliko vidim ti ubijas pare na tim oscilacija,sve je to ok,ali nema razloga da za svaku kupovinu prodaju pametujes kako znas!

Neverovatno koliko netrpeljivosti i nervoze ima ovde na forumu....čovek se nikom direktno (niti podrugljivo) nije obratio, nego je samo prokomentarisao prethodna 2 dana i kako se to odrazilo na njega a usput spomenuo kako obrće BC...Ne znam čemu takav stav? :trust:

pre aprila 23. vidim volume je prosto stabijao...
klasicno razmisljanje ljudi to sam primetio, kad je pump coina onda je odmah ozbiljan, volume skace, cena skace, sve super, mesecima pre toga nista, onda ga niko nije ni pominjao nego je ozbiljan coin bio onaj koji se pumpao u tom trenutku... :)

pre aprila 23. vidim volume je prosto stabijao...
klasicno razmisljanje ljudi to sam primetio, kad je pump coina onda je odmah ozbiljan, volume skace, cena skace, sve super, mesecima pre toga nista, onda ga niko nije ni pominjao nego je ozbiljan coin bio onaj koji se pumpao u tom trenutku... :)

BC nije imao ovakav obim a posebno ne da traje već nekoliko dana. Mene iskreno samo BTC i eventualno LTC zanimaju, sve ostalo mi je shitcoin dok se ne dokaže suprotno. Za sada, po meni, izdvajaju se Vertcoin, Blackcoin i Darkcoin.
PS. Zaboravljate da je nama hype potreban... sta ćemo da kopamo kad LTC diff ode preko 10-15-20k?

Poslednja izmena:

Izvini, nisam stručnjak i ne bih se igrao tuđim parama, nisam broker, igram se samo svojim, a i to samo onim koje sam zaradio na berzi. Početni ulog sam povukao. Sve sam naučio po sistemu grešaka koje sam platio. Svojim novcem ili svojim novčićima. Krenuo sam krajem januara, do sada uspeo da isplatim rig, početnu investiciju u novčiće i da mi ostane par BTC-a preko. To je sve, nemam ja neki ozbiljan štek i dalje mi je ovo samo hobi i zanimacija, nisam profi kao neki drugi ovde kojima je to postao osnovni vid zarade.

A BC je ovih zadnjih 10ak dana bilo jako lako pratiti, imao je predvidljivo ponašanje. DRK koji važi za "ozbiljan" novčić ne umem da pratim. Skoči za mesec dana 15x, onda za jedan dan izgubi pola vrednosti. Nije lako trgovati takvim novčićem, po principu ili te use*** da dobiješ ili pola izgubiš. Previše kitova kojima nije problem da dumpuju 400-500 BTC-a i unište sitne ribe koji plivaju sa po par BTC-a. Zato sam rekao da je dobro vratiti se na BC, a dokle će na njemu ova situacija trajati - pa dok ne postane zanimljiv kitovima i dobije ozbiljan volume - onda ja bežim odatle i tražim mirnije vode.

Lično više volim novčiće gde 10 dana imam po 10-15% zarade na 1BTC, pa par dana promašim i budem na 0 ili izgubim par %, nego ove koji divljaju -30% do +30% dnevno, iz prostog razloga što sam na berzi često u toku dana, ali samo po par minuta i nemam vremena da pratim i reagujem stalno.

Probao sam organizujem nešto sa par ortaka gde bi se više nas bavilo istim nalogom, da damo po početnih 1BTC i da polako delimo profit kad to naraste, nešto kao igranje Traviana u tri smene (ko se bavio time zna o čemu pričam), ali se izjalovilo jel niko nije hteo da odgovara za tuđe pare, tako da sam na kraju odustao od te ideje.

A ako želiš da znaš moj "sistem" pa ga možda primeniš, prilično je prost - uzmem par novčića za koje pratim vesti jednom ili dva puta na dan. Npr. ja to činim za BC, DRK i LTC i par sitnijih. Odaberem one koji se čine stabilni, npr. BC. Pogledam dnevni minimum i maksimum, stavim buy iznad dnevnog minimuma, npr u ovom trenutku mi je to na 26k za BTC jer je min bio na 25k. Sačekam da prođe, pa stavim sell na oko 60-70% razlike između minimuma i maksimuma, bio je 33 i 25k, stavim ga oko 30-31k. Sačekam da to prođe, pogledam dnevni min i max pa ponovim.
Ako bude velika oscilacija tj. pad vrednosti, stavim sell na onoliko koliko sam kupio podeljeno sa 0,997 zbog provizija i sačekam da povratim pare, obično to bude nekoliko sati kasnije, samo se mora imati strpljenje i ne dumpovati. Onda ponovim postupak. Igram se sa max 1BTC po novčiću, na MP mi je samo par BTC-a. Zaradu preko toga šaljem u wallet kući ili na BTC-e gde se zanimam sa BTC/LTC trgovinom jer je tu minimalni gubitak. To je sve. Sistem za sada radi, videćemo do kada. Da izgubim ne mogu, pošto je početna investicija isplaćena, a koliko god da zaradim, meni je OK.

DISCLAIMER: gornja metoda odgovara meni, nisam odgovoran ukoliko neko primenom iste ima finansijske gubitke. A ako neko je ipak primeni i zaradi nešto, može da časti Milku ili :beer: ali nije obavezno :)

Poslednja izmena:
Čim dođem do BTC-a, jer sam ih već zarobio u nove "projekte " ima da probam.
U suštini radim sl. ali ta cena, procenti za pogoditi su mi problem...

Tricky part je ubosti dobar buy, tj. proceniti minimum. Ako mi buy ne prođe za 4-5 sati procenim situaciju pa ga po potrebi malo povećam. Kod buy-a je ključna stvar da se ne juri grafik - možeš previše dići cenu po kojoj kupuješ i ako se desi drastičan pad teško ga je kompenzovati. Idealno je ako naletiš na veliku crvenu sveću,pa kupiš pri dnu, ali to je baš retko.

Za sell mi nije toliko bitno da pogodim vrhunac, bitno je da sam u zaradi, zato i stavljam na negde 60-70% razlike između minimuma i maximuma za dan - ne jurim da uhvatim "onaj" jedan vrhunac u toku dana kada je zarada 15-20%, jer ga je nezgodno predvideti, može da se ne desi i da ceo dan promašeno čekaš prodaju. Bolje mi je da dva-tri puta na dan uhvatim manje skokove gde ima 5-10% zarade, oni su sigurniji i u proseku mi se pokazalo da na duže staze više zarađujem ako obrnem više buy-sell krugova na dan nego da jurim onaj jedan min-max ciklus.

Naravno, ko ima kristalnu kuglu ili odličan njuh za to može mnogo više da zaradi od mene. Ja se oslanjam na statistiku i manju, ali sigurniju zaradu. U početku sam stalno jurio sebi rep, krene da skače, kupim u očekivanju da ode još, ono padne, pa zarobim sredstva, pa se nerviram...

Sada gledam da napravim dnevni plan šta da radim i da od njega ne odstupam ako nema bitnih vesti. I strpljenje i čelični živci - zadnjih mesec dana nisam ni u jednom trenutku uradio panic sell po nižoj ceni od one koju sam kupio i mnogo mi je bolja zarada od tada.

Mada odosmo u offtopic. Neću više. Možda bi bila dobra ideja da otvorimo temu o ovome - ko koji sistem primenjuje za trgovinu, kako računa kada treba kupiti, kada prodati, koliko raspodeljuje po kojoj valuti i sl. Voleo bih da dobijem ideje da unapredim svoj sistem :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno