Aj ako si toliki strucnjak obrni i meni neku turu evo dajem ti 1000 bc moze? Koliko vidim ti ubijas pare na tim oscilacija,sve je to ok,ali nema razloga da za svaku kupovinu prodaju pametujes kako znas!
Izvini, nisam stručnjak i ne bih se igrao tuđim parama, nisam broker, igram se samo svojim, a i to samo onim koje sam zaradio na berzi. Početni ulog sam povukao. Sve sam naučio po sistemu grešaka koje sam platio. Svojim novcem ili svojim novčićima. Krenuo sam krajem januara, do sada uspeo da isplatim rig, početnu investiciju u novčiće i da mi ostane par BTC-a preko. To je sve, nemam ja neki ozbiljan štek i dalje mi je ovo samo hobi i zanimacija, nisam profi kao neki drugi ovde kojima je to postao osnovni vid zarade.
A BC je ovih zadnjih 10ak dana bilo jako lako pratiti, imao je predvidljivo ponašanje. DRK koji važi za "ozbiljan" novčić ne umem da pratim. Skoči za mesec dana 15x, onda za jedan dan izgubi pola vrednosti. Nije lako trgovati takvim novčićem, po principu ili te use*** da dobiješ ili pola izgubiš. Previše kitova kojima nije problem da dumpuju 400-500 BTC-a i unište sitne ribe koji plivaju sa po par BTC-a. Zato sam rekao da je dobro vratiti se na BC, a dokle će na njemu ova situacija trajati - pa dok ne postane zanimljiv kitovima i dobije ozbiljan volume - onda ja bežim odatle i tražim mirnije vode.
Lično više volim novčiće gde 10 dana imam po 10-15% zarade na 1BTC, pa par dana promašim i budem na 0 ili izgubim par %, nego ove koji divljaju -30% do +30% dnevno, iz prostog razloga što sam na berzi često u toku dana, ali samo po par minuta i nemam vremena da pratim i reagujem stalno.
Probao sam organizujem nešto sa par ortaka gde bi se više nas bavilo istim nalogom, da damo po početnih 1BTC i da polako delimo profit kad to naraste, nešto kao igranje Traviana u tri smene (ko se bavio time zna o čemu pričam), ali se izjalovilo jel niko nije hteo da odgovara za tuđe pare, tako da sam na kraju odustao od te ideje.
A ako želiš da znaš moj "sistem" pa ga možda primeniš, prilično je prost - uzmem par novčića za koje pratim vesti jednom ili dva puta na dan. Npr. ja to činim za BC, DRK i LTC i par sitnijih. Odaberem one koji se čine stabilni, npr. BC. Pogledam dnevni minimum i maksimum, stavim buy iznad dnevnog minimuma, npr u ovom trenutku mi je to na 26k za BTC jer je min bio na 25k. Sačekam da prođe, pa stavim sell na oko 60-70% razlike između minimuma i maksimuma, bio je 33 i 25k, stavim ga oko 30-31k. Sačekam da to prođe, pogledam dnevni min i max pa ponovim.
Ako bude velika oscilacija tj. pad vrednosti, stavim sell na onoliko koliko sam kupio podeljeno sa 0,997 zbog provizija i sačekam da povratim pare, obično to bude nekoliko sati kasnije, samo se mora imati strpljenje i ne dumpovati. Onda ponovim postupak. Igram se sa max 1BTC po novčiću, na MP mi je samo par BTC-a. Zaradu preko toga šaljem u wallet kući ili na BTC-e gde se zanimam sa BTC/LTC trgovinom jer je tu minimalni gubitak. To je sve. Sistem za sada radi, videćemo do kada. Da izgubim ne mogu, pošto je početna investicija isplaćena, a koliko god da zaradim, meni je OK.
DISCLAIMER: gornja metoda odgovara meni, nisam odgovoran ukoliko neko primenom iste ima finansijske gubitke. A ako neko je ipak primeni i zaradi nešto, može da časti Milku ili :beer: ali nije obavezno