Šta je novo?

Kako ispeci dobar 'lebac u kucnoj radinosti

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moram da priznam, da dok ovo pišem, još sam pod čudnim utiskom šta mi se dešava.
Posuda za pekaricu Mulineks mi je procurela posle godinu i pet meseci. ***, šta je tu je, na kutiji kontaktiram uvoznika TS-MOD i pitam da mi daju broj ovlašćenog servisa. Daju mi ljudi broj, i pre nego što sam okrenuo ovlašćeni servis BGD Energy DOO, rekoh ženi da pronađe garanciju i fiskalni račun. Naravno nisamo mogli da pronđemo. Ja pozovem servis da pitam koliko košta posuda, i kada može da stiže. Ljudi iz BGD Energy DOO, mi rekoše da ne moram da kupujem jer je u garantnom roku, nego da odem u radnju gde sam kupio (Centar Bele Tehinke) i da mi izdaju kopiju računa. Ja odem, a oni menjali bazu i imaju samo za tekuću godinu. Ruku na srce nađu me u "internoj knjizi" da sam stvarno kupac, ali od računa nema ništa. Kaže poslovođa da mogu da pišem Beogradu, ali to traje par dana, i da će da mi pošalju kopiju računa. Ja sam iz Jagodine, a ljudi koji su navučeni na domaći hleb i testo za picu, vrlo dobro znaju šta znači par dana bez pekarice:S:. Ja pozvom servis i pitam da li mogu da uveže reklamaciju uz potvrdu radnje, jer im je menjana baza, i tu doživim čudo. Kaže čovek nema problema. Pošaljite posudu preko kurirske služebe DEXpress, poštarina se ne plaća ništa (ja se mislim nisam lepo čuo :)) i mi će mo da vam pošaljemo novu. Ja rekoh hvala, a u sebi mislim "bože, kako me ovi Beograđani lože, a mogao sam odmah da naručim posudu, kada već nisam našao fiskalni račun i garanciju". Danas me zovu iz DEXpress a, da siđem da podignem paket. Pitam koliko košta, čevek kaže ništa, sve je plaćeno:smoke: Penjem se uz stepenice, otvaram paket, i razmišljam o tome kako su mi garant poslali neku ciglu :-devil-: da me za****ju :D

Ljudi stigla mi je nova posuda :banana: Nisam platio ni dinar, nije bilo cimanja, maltretiranja po servisima, zakonskih rokova, maltretiranja kupaca, prosto da čevek ne poveruje. Sve se završilo za 3 dana:guitar: Sve je bilo kao da živim u nekoj super sređenj zemlji, gde su ovakve pojave normalna stvar.

Ovu priliku ću da iskoristim, da pohvalim uvoznika TS-MOD na pravom izboru servisera BGD Energy DOO , koji su više nego korektno obavili posao. Od sada kada kupujem neku teniku za kuću prvo ću da proverim koje marke navedeni servis servisira.

Izvinjavam se na dužem postu, ali i u srbiji se čuda dešavaju :)

Kakva tema :D Neko je ispostovao potrosaca u Srbiji :d

Ni ja ne mogu da verujem. Da si napisao bilo šta drugo, poverovao bih ti.
Ali ovo zvuči previše neverovatno.

Znam, i meni je sve mirisalo na skrivenu kameru ili neku tešku nameštaljuku. Posebno što čitam onaj forum o prevarama :) Još jednom za nepoverovati.

Kad sam počeo da čitam hteo sam da napišem da nije bilo potrebe da se otvara nova tema jer već postoji tema o zaštiti potrošača (u kojoj se naravno uglavnom piše o prekršenim pravima potrošača).
Ali se u nastavku teksta desilo čudo, potpuno neočekivan obrt :)

Ovo spada u izuzetak koji potvrđuje pravilo. Fenomen retko viđen na ovim prostorima.

Ja sam iz Jagodine, a ljudi koji su navučeni na domaći hleb i testo za picu, vrlo dobro znaju šta znači par dana bez pekarice:S:.

Manje gojenja i stomaka? :D

Inace, to si sve morao da ovekovecis kamerom, vidis da ti pola foruma ne veruje :)

EDIT: I pohvale za servis!

Poslednja izmena:
Kakve poplave, ovde trebaju spasioci ljudima koji padaju u nesvesticu! Neverovatno! Šećer i voda za sve.

Ni ti dobro :)?

Inace sve pohvale za servis.

Ni mi dobro posle pročitanog, ne mogu da se opasuljim.

Swe pohwale za serwis, CBT itd. za ekspeditivnost.

P.S. im'o sam i sam jednu situaciju za koju sam mislio da će da ispadne puno gora nego što jeste. Nije sve prošlo kao po loju, morala je da padne rasprav(ic)a i potezanje inspekcije, ali se na kraju završilo kako po zakonu treba. Valjda se stvari menjaju na bolje, faith in Serbia restored.

Manje gojenja i stomaka? :D

Inace, to si sve morao da ovekovecis kamerom, vidis da ti pola foruma ne veruje :)

EDIT: I pohvale za servis!

Moj stomak je od piva, i to ne od Jagodinskog :), a što se slika tiče mogle su da padnu, ali žena je momentalno pustila pekaricu u rad;)

Valjda da se uveri u kvalitet nove posude :party:

Poslednja izmena:
Sada će da padnu teorije zavere, nema čistih dokaza. I ima pogodan odgovor za svaku nedoumicu.

Nešto mi liči na Heisenberg-a...

Nema problema, kada se ispeče hleb odmah slikanje dok je vruć, a imam i amblažu i potvrdu o isporuci.

Kao što reče ovo je "Fenomen retko viđen na ovim prostorima"

Za model je verovatno utvrdjeno da postoji greska ili slicno, te su posudice obezbedjene u dovoljnoj kolicini u odnosu na broj prodatih komada ukoliko dodje do problema. Siguran sam da bi mnogi servisi odlucili da makar malo "omaste brk" na tome. Svaka cast servisu koji je postupio kako treba. Bravo.

Nema problema, kada se ispeče hleb odmah slikanje dok je vruć, a imam i amblažu i potvrdu o isporuci.

Kao što reče ovo je "Fenomen retko viđen na ovim prostorima"

Zemo sa slika ne mozemo utvrditi da je hleb vruc.Nista dok licno ne probamo i vidimo. I sta fali nasem pivu , sem inostranog ozbiljnog kupca koji bi ulozio u modernizovanje proizvodnje i marktning? :)

Zemo sa slika ne mozemo utvrditi da je hleb vruc.Nista dok licno ne probamo i vidimo. I sta fali nasem pivu , sem inostranog ozbiljnog kupca koji bi ulozio u modernizovanje proizvodnje i marktning? :)

Nema leba :) samo pica sa slaninom i kačkavaljem. A Jaginsko batali, od ovih "naših" najviše pijem Nikšićko crno i Staropramen.

Pa sva su sad "naša" skoro. Ima samo par koja se stvarno uvoze.

Totalno off-topic.

Kakva tema :D Neko je ispostovao potrosaca u Srbiji :d

Ni ja ne mogu da verujem. Da si napisao bilo šta drugo, poverovao bih ti.
Ali ovo zvuči previše neverovatno.

Ja sam skoro pao sa stolice :)

+1

Vi jagodinci režirate nove epizode "Zone Sumraka"? :)
Pošto je ovo što ste napisali scenario za jednu epizodu, makar sa stanovišta ljudi iz Srbije :d

Poslednja izmena:
E nemojte tako ljudi.

Poneki servisi i uvoznoci rade fer i korektno. Međutim, kada nekome reklamaciju odrade kako treba, niko neće doći na forum da trubi o tome. To je nešto što se podrazumeva i vrlo retko se uzdiže u nebesa i pevaju pesme junačke.

Ali kada neki s*ronj* servis/uvoznik/trgovac naapravi brljotinu, e o tome se raspredaju kilometarske rasprave.

Ono po principu, dobar glas se daleko čuje, loš još dalje. S' time da jedna korektno rešena reklamacija nije čak ni posebno dobar glas. To je nešto normalno.

Meni su Gorenje 2x, Canon 1x, Pinsoft + ASUS 1x, VOX 1x i Philips 1x bez problema rešili reklamacije, u rekordnom roku, i potpuno besplatno.

Problem sam imao sa Whirpool-om (jako sam dugo čekao deo za veš mašinu, ali ipak su uradili u zakonskom roku).

Isto Mulinex pekara koja je posle mesec dana prestala da radi - crkao grejač. Otišao u servis, dobio informaciju da nemaju deo na stanju, zamolio ih da stave na papir. Sa time otišao u Tehnomaniju, podneo reklamaciju da se uređaj pokvario za manje od mesec dana i da servis nema rezervni deo na stanju.
Sutra me zvali da mi nude zamenu, otišao i uzeo novu pekaru. Evo radi svaki dan već godinu dana i već se isplatila. Hleb me izađe 30din i tačno znam šta sam stavio u njega.

Jedna od radnji gde sam kupio kućni bioskop, poceo da trokira drugog dana korišćenja (počeo sam od sebe da se gasi posle nekih 30ak min iako je power saving i timer isključen).

Zvao radnju gde sam kupio i pitao za savet da li ima još neka funkcija za koju n3"znam, a da nema u uputstvu, pošto je isto jezivo šturo napisano.

Rekli ljudi ako niste zadovoljni, možete sutra već da donesete proizvod i biće refundiran.

Otisao dan posle kod njih, odneo i vratili su mi novac nazad.

Hleb me izađe 30din i tačno znam šta sam stavio u njega.

Šta ?

Brašno koje si samleo od svog žita ili kukuruza, koje si uzgajao na njivi koja nije prskana i djubrena hemijskim kupovnim sredstvima? I vodu sa izvora, čistu, prirodnu?

@Magic
Ajde da ne preterujemo... Mislim, ti znas sta je u tom semenu, kako je dobijeno, sta ima u vodi kojom zalivas, u vazduhu takofje...

Poslednja izmena:
Pa o tome i pričam, on misli da zna šta je unutra, ubacio brašno koje je kupio u prodavnici, kvasac iz prodavnice, voda iz vodovoda itd itd, isto što i pekare upotrebaljavaju .... da me ne shvatite pogrešno, nema domaćeg hleba ...

Samo je malo manje hemijski obradjen, za tu nijansu od pekare do radnje ... :)

I ono kad ja požnjem sa njive, pa odnesem u mlin, i brašno koje dobijem, pa nije to to ... jer je opet tretirano hemijama i seme je kupljeno, itd itd ...

Da ne offujem ...

Offuješ.

Stvar je u aditivima koje nabijaju da hleb izgleda lepše i veće. Hleb koji napraviš sam sa bilo kojim brašnom kupljenim, kvascem, vodom i soli, je mnogo bolji.
Da ne pričam šta se prodaje kao crni hleb, svako ko je jeo crni hleb domaći zna da to nema veze sa životom.

Ima samo par mesta gde ima dobrog hleba, i taj hleb je skup kao otrov (u poređenju sa ovim ostalim "hlebom").

Offuješ.

Stvar je u aditivima koje nabijaju da hleb izgleda lepše i veće. Hleb koji napraviš sam sa bilo kojim brašnom kupljenim, kvascem, vodom i soli, je mnogo bolji.
Da ne pričam šta se prodaje kao crni hleb, svako ko je jeo crni hleb domaći zna da to nema veze sa životom.

Ima samo par mesta gde ima dobrog hleba, i taj hleb je skup kao otrov (u poređenju sa ovim ostalim "hlebom").
Bas tako. Na to sam mislio :)
Dodao bih i da se ukus drasticno razlikuje.

@ IzNoGooD
Daj i ti jedan review, koji aparat imas...

Nazad
Vrh Dno