Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Azurira mi se danas aplikacija muzika i ajd reko da udjem da vidim ima li sta novo, naizgled nista. Pustim pesmu, kad ono sad moze da se premotava rucno gde hoces...konacnooooo! Ovo je mali korak za microsoft, ali veliki za nas...:)

^ Jel na WP 8.0 ili si na Preview for dev na 8.1?
I da, jel posle azuriranja pojedinih aplikacija ima potreba da se resetuje fon (mislim na paljenje gasenje, ne hard :) )?

Poslednja izmena:
I kako radi developer 8.1? Da li ima bugova?
Nije mi jasno zasto je l525 jeftinija od l520...

@the_radosh Ja sam na 8.1. @zzvizz Pa gde si naso 525 da je jeftinija od 520, reci odmh? :D Ja je bas jurim po nekoj povoljnoj ceni, ali sve nalazim 120e pa na vise. Mislim ni to nije losa cena, ali gledam nesto do 100e ako moze. Ne mora da bude bas ganc nov, bitno da je extra ocuvan. Ako naleti nesto tako odmah ga uzimam.

@the_radosh Ja sam na 8.1. @zzvizz Pa gde si naso 525 da je jeftinija od 520, reci odmh? :D Ja je bas jurim po nekoj povoljnoj ceni, ali sve nalazim 120e pa na vise. Mislim ni to nije losa cena, ali gledam nesto do 100e ako moze. Ne mora da bude bas ganc nov, bitno da je extra ocuvan. Ako naleti nesto tako odmah ga uzimam.

Na sajtu mobilni svet pise da je l520 156 evra a l525 119 evra...

Komsija Smederevac kako ti radi 8.1?da li ima bugova?
Dvoumim se da li da mu uradim update...A i neznam da li mogu da vratim na 8.0 ako mi nedaj boze zatreba zbog garancije,posto sam uzeo tel pre nedelju dana u vipu.

Poslednja izmena:
Sad mi se telefon 2 puta restartovao pri ulasku u HERE maps... Probao sam jos par puta posle toga, i sad je sve normalno... Nemam pojma sta moze biti. A inace nisam na 8.1, cekam oficijelni.
Nego, gledao sam sada u ovom ovlascenom servisu sto mi je u garanciji (fon iz Telenora), imaju maske, tj. zadnji poklopci, i kostaju oko 300 dinara. Jel zna neko sta je fora? Mislio sam da je skuplje, cuo sam negde oko 1000 dinara.. A ovlasceni servis, ne prodaju valjda neke kopije, ako to uopste postoji..

To mi jako sumnjivo, vidi jel ima Nokia urezano pozadi, vidjao sam kopije koje uglavnom nemaju, pa se po tome prepoznaju.
Inace HERE mape sa svakim drugim update-om naprave s*anje, meni se ne restartuje vec krenem da trazim ulicu i izadje iz aplikacije, tako je bilo i ranije pa je ubrzo izasao novi update.

Ti verujes Mobilnom Svetu?! :d

Pa ne obracam paznju mnogo na druge sajtove jer ne kupujem tel za kes,uvek sam uzimao preko provajdera,posto nemam kintu :) A ovako dobijem dobar tel i jos imam poruke,minute net itd...
A na mobilni svet idem jer na njemu ima detaljna konfiguracija o telefonu koji me interesuje...\

A i na tehnomaniji pise da l520 kosta 18000 din, a na win win nije neka razlika...

Poslednja izmena:
Black, White, Yellow

A i na tehnomaniji pise da l520 kosta 18000 din, a na win win nije neka razlika...

To je cena telefona sa fiskalnim racunom. Na mobilnom svetu su cene neke na crno, a neke za telefone sa fiskalnim. Najbolje je da cene gledas na kupimobilni, a specifikacije na gsmarena (sad ce da me banuju sa MSa). :D

To mi jako sumnjivo, vidi jel ima Nokia urezano pozadi, vidjao sam kopije koje uglavnom nemaju, pa se po tome prepoznaju.
Pa i meni je sumnjivo, al gledam kao ovlasceni servis.. Zvacu pa cu da pitam.. Tacno mi je bio update HERE mapa pre par dana, i sad sam ih prvi put startovao.. To je onda. Nego, nesto mi se zapucao procenat baterije. Nemam nikakvu Bat. aplikaciju, nego u podesavanja pa usteda baterije. Stoji na 31%, a koristio sam ga bas. Sta to moze biti? Uradio sam soft reset, pa cu da vidim, al reko mozda neko zna sta je..

@zzvizz Pa i ja sam u pocetku imao problema sa 8.1, ali sam se sad vec navikao, a i polako popravljaju stvari, svaki dan novi update-i. Na srpskom ne radi cortana, a i da radi koj ce mi to. Jos da me neko vidi da razgovaram sa telefonom da pomisli da nisam tacan. :-D Ne radi jos ni microsot camera, ali ima nokia camera koja je jedno 10x bolja, tako da nju koristim. Desavalo se da je par puta izletao iz uc browsera, ali je to bilo do uc. Sad posle updatea nisam primecivao. I generalno desavalo mu se da se zaglupi po koji put, ali nista strasno. Jedini ozbiljan problem je po meni trajanje baterije. Nekad izdrzi dan, ali ako ga malo jace poteram ne gine mi 2x dnevno na punjacu. Ja sam preview for developers instalirao jos istog dana, ma kakvi dana, istog minuta kad je pusten (samo sam kliktao na refresh dok mi nije pokazao da je stigo update :-D) jer sam bio nestrpljiv da vidim sta je novo. Ti kad si cekao do sad onda bolje se strpi jos malo pa cepaj zvanicni kad bude stigao.

Drugari, meni jos nije izbacio Black update, jel moram da imam SIM u telefonu?

Jos uvek mi je zakljucan na Austrijsku mrezu, pa cekam da izadje dekodiranje da ga sredim.. Ali mi nije jasno zasto jos nema apdejta? Izaslo mi za aplikacije 12tak apdejtova, i kad sam uradio udjem u audio i krene da mi ucitava 'novi izgled' i vrati na staro, pa sam naleteo negde pise da moram sacekam valjda full update, i proveravam svaki cas i jos ga nema, pa sam ga resetovao i sad mi stoji da ima tih 12tak apdejtova al nisam apdejtovao, cekam da mi izbaci phone update.

Jel moze neko mi kaze sta da radim jer na nokiinom sajtu pise da je available http://prntscr.com/3jfhup .

Hvala.

Ne gledas srpsku verziju jer ako je telefon zakljucan na neku austrijsku mrezu onda veze sa Srbijom nema... No svejedno ovo kaze za Austriju:

Lumia 520 Country variant 3056.40000.1349.2005 Available Available
Lumia 520 A1 3056.40000.1349.2004 Available Available
Lumia 520 TeleRing 3056.40000.1349.2004 Available Available
Lumia 520 T-Mobile 3056.40000.1349.2005 Available Available

Sto ce reci da bi trebalo da je dostupan.

Treba jos informacija, trenutna verzija softvera, product code koji je i slicno pa da eventualno vidimo sta je problem...

@zzvizz Pa i ja sam u pocetku imao problema sa 8.1, ali sam se sad vec navikao, a i polako popravljaju stvari, svaki dan novi update-i. Na srpskom ne radi cortana, a i da radi koj ce mi to. Jos da me neko vidi da razgovaram sa telefonom da pomisli da nisam tacan. :-D Ne radi jos ni microsot camera, ali ima nokia camera koja je jedno 10x bolja, tako da nju koristim. Desavalo se da je par puta izletao iz uc browsera, ali je to bilo do uc. Sad posle updatea nisam primecivao. I generalno desavalo mu se da se zaglupi po koji put, ali nista strasno. Jedini ozbiljan problem je po meni trajanje baterije. Nekad izdrzi dan, ali ako ga malo jace poteram ne gine mi 2x dnevno na punjacu. Ja sam preview for developers instalirao jos istog dana, ma kakvi dana, istog minuta kad je pusten (samo sam kliktao na refresh dok mi nije pokazao da je stigo update :-D) jer sam bio nestrpljiv da vidim sta je novo. Ti kad si cekao do sad onda bolje se strpi jos malo pa cepaj zvanicni kad bude stigao.

Negde sam procitao da je izasao update koji sredjuje trajanje baterije :) Cortana je dobar fazon,ali bzv je sto je nema na nasem jeziku....pa koliko sam skapirao za nekih mesec ipo ce da izadje zvanicni update,zajedno sa nokia cyan ako se ne varam...

EDIT:

http://www.wpcentral.com/windows-phone-81-picks-first-update-improves-battery-life-and-squashes-bugs

evo gde sam video...

Poslednja izmena:
Da skines sta? Pa ti imas black vec...

3056.40000.1349.2004 je black.

pa nemam, jer ne mogu da menjam recimo boje na lock screen, nemam u audio one dodatke itd itd...

sacu slikati...

Poslednja izmena:
Ajde polako...

Kao sto rekoh, 3056.40000.1349.2004 je black. Svi dodaci tj Nokia aplikacije i slicno se apdejtuju odvojeno. Ako mislis da ti neka opcija konkretno fali, posto ove koje navodis ne uspevam da razumem sta su, skini sysapp pusher aplikaciju i manuelno apdejtuj sve Nokia dodatke, restartuj telefon pa onda da pricamo o eventualnom problemu...

Ok, jasno...

Black imaš, to ti i piše jasno. Za ovo drugo idi na store i skini sysapp pusher aplikaciju. Apdejtuj sve Nokia dodatke i nakon toga restart. Trebalo bi ok da bude...

Sve mi je up to date, i idalje mi je isto kada udjem u 'audio' isto na svim ostalim slikama. I kada otvorim 'Nokia Beamer' da instaliram, izbaci mi da nije available i da trazi Lumia Black...

Nije ti up to date sve, sve su ti dosta starije verzije svih dodataka na onom prinscreen-u ekrana iz extras+info. Skinuo si dakle sysapp pusher i iz njega probao update svih nokia dodataka i on ti je rekao da su svi kako treba?

EDIT: Pardon, moja greska, gledao sam onaj prvi SS. Ovaj drugi pokazuje ispravne vrednosti... Ako si probao sa sysapp pusher stvarno mi onda ponestaje ideja...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno