Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa i ja mislim.gridseed je uposlio sve čipove. Trenutno radi a2 tehnologija cipa koja je brza oko 3-4x u odnosu na prvu generaciju,a dok to krene verujem da će i knc da proradi. Po mojoj proceni od avgusta kreće diff to d mun :)

Koliko trosi jedna 290x dal neko zna dok kopa 950Khs ?

koja je razlika u khash kod 290 i 290x?

da li su 270 asus i dalje best buy

Poslednja izmena:
Da li si ti čuo za google ili sve što ti padne napamet pitaš?

Hvala cacanin... Sad da razjasnimo kako asus 270 nisu best buy, posto mi je omnike kazao ranije da jesu, GOOGLAO sam da napomenem, i na masu foruma stranih dobio potvrdu... ako one nisu best buy u pogledu hash/money koje su najbolje? hvala unapred.

Razlika je oko 100kh

Nisu Asus 270 best bay i nikad nisu bile.

Da mu pomognemo ovaj put.

Hvala cacanin... Sad da razjasnimo kako asus 270 nisu best buy, posto mi je omnike kazao ranije da jesu, GOOGLAO sam da napomenem, i na masu foruma stranih dobio potvrdu... ako one nisu best buy u pogledu hash/money koje su najbolje? hvala unapred.

U pogledu hash/money je Safirka 270.

Glupo je gledati samo odnos cena/hash na nekoj kartici.
To ima smisla samo ako imas 1-4 kartice.
Ako na primer imas imas 7-8-10... onda ti treba i vise ploca, procesora, memorije, hard, ekstenderi sto sve poprilicno kosta i sve to dodatnoi trosi struju.

Za vecu snagu daleko bolji izbor su ti 280x modeli.

290x su preskupe u odnosu na ono sto daju i poprilicno vise trose struju.

slazem se da su preskupe 290x a i 290. nisam razumio za 280x na koju snagu mislis? na hash ?

evo planiram 4 kartice da kupim da napravim rig.sta je trenutno best buy

Glupo je gledati samo odnos cena/hash na nekoj kartici.
To ima smisla samo ako imas 1-4 kartice.
Ako na primer imas imas 7-8-10... onda ti treba i vise ploca, procesora, memorije, hard, ekstenderi sto sve poprilicno kosta i sve to dodatnoi trosi struju.

Za vecu snagu daleko bolji izbor su ti 280x modeli.

290x su preskupe u odnosu na ono sto daju i poprilicno vise trose struju.

Mislim da je najbolje da ides na 4 komada 280x. Model zavisi od toga koje nadjes po oglasima jer dosta je razocaranih koji ih prodaju povoljno.

Mada je mozda najbolje kupiti neki scrypt asic ali tu je veliki minus sto to kopa samo scrypt dok sa grafikama mozes sve da kopas.

A imas i opciju da za taj novac kupis novcice i cekas. Moze i trgovina ali tu moras pazljivo inace sve mozes vrlo lako da pogresno ulozis i tada ***...

Poslednja izmena:
upravo tako. ne volim rizik. a kad hocu da rizikujem uplatim kladionicu :) koje 280x mi preporucujes? nikako ne bih isao na to da kupujem po oglasima polovne i ,,razdrndane,, grficke... uzeti u prodavnici na rate sa garancijom.

verovatno si mislio na ovaj tip http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9280XDC2T3GD5/ cena prava ,,sitnica,, cca 315 eura 315 x 4 ...na zdravlje...

R9 280X, R9280X-DC2-3GD5 770khasha

Mislim da je najbolje da ides na 4 komada 280x. Model zavisi od toga koje nadjes po oglasima jer dosta je razocaranih koji ih prodaju povoljno.

Mada je mozda najbolje kupiti neki scrypt asic ali tu je veliki minus sto to kopa samo scrypt dok sa grafikama mozes sve da kopas.

A imas i opciju da za taj novac kupis novcice i cekas. Moze i trgovina ali tu moras pazljivo inace sve mozes vrlo lako da pogresno ulozis i tada ***...

Poslednja izmena:

Pa nisu bas svi razocarani, samo mnogo losije zive od kad kopaju (pare se ne vracaju).
micairvas je napisao jedan post u kome sam prepoznao sebe.
Prezivljavam, krpim kraj sa krajem da bi mozda nekada bilo bolje.
Na zalost, nemam para u steku da ostanem u ovoj prici.

Mislim da si ovim postom sve objasnio. Nama jadnim i prosecnim balkancima jer sve nedostupno jer nikad nemamo dovoljno para da ispratimo nesto. i ovo sad sto imam cca 1200eura ulozeno u racunar kojim kopam je na otplatu a jos ni centa zarade nisam stekao. i sad treba da razmisljam da uzmem jos. da gomilam virtuelne novce i da se molim bogu da skoci lepo cena...

Pa nisu bas svi razocarani, samo mnogo losije zive od kad kopaju (pare se ne vracaju).
micairvas je napisao jedan post u kome sam prepoznao sebe.
Prezivljavam, krpim kraj sa krajem da bi mozda nekada bilo bolje.
Na zalost, nemam para u steku da ostanem u ovoj prici.

@premijer: Mene niko nije tjerao u ovo, da ne zapocinjemo raspravu, prepucavanja...bzvze.
Pokusao sam, izdrzao 4 mjeseca i odustao. Gladna usta traze svoje, niko ne prima LTC u pekari, trgovini.

Onaj ko je "ubo" BTC na preko 1k dolara i LTC na 48, ubo je. Bio je uporan, vjerovao je u ovo.
I najvaznije od svega, imao je od cega da zivi.
Ja sa 200Evra izdrzim 15 dana, ostatak mjeseca grickamo pare od grafickih kartica :/

moze li neki info iz prve ruke koliko vuku struje 270 non X na scryptu? ne bi trebalo preko 180w koliko ja znam. I pri kojoj voltazi daju toliko i toliko

Poslednja izmena:
hvala. Ima li razlike ako su 2x6pin? jer me za te konkretno zanima

Kada budem kupovao novi procesor ili napajanje 100% je sigurno da necu doci na forum da pitam nekoga sta i kako da kupim nego cu da guglam, procitam sam nadjem informaciju sta je najbolje za budzet koji imam. (isto vazi i ukoliko budem kupovao kartice).

Totalno je besmisleno govoriti o "strateskim odlukama kad se kupuje harver" naprimer neko nema mesta da stavi 15 rig-ova pa ce kupovati 280x-290-290x umesto 265-270-270x. (da bi postigao zeljenu snagu kopanja)

Ili ce neko ici jednostavno na 'best buy' varijatnu (zato sto vec ima polovni procesor / maticno/napjanje i jednostavno zeli da sastavi nesta jeftino...)

Ali totalno je deblino da bilo ko od nas govori nekom za kupovinu cega da se odluci i na koju varijatnu da ide.

Forum sluzi jeste da se raspitas dirketno o modelu i pitanja tipa.

- Da li XFX 280x iam dovoljno dobro hladenje za kopanje?
- Da li uzeti varpor-x ili dual-x ?

I slicno..

A da davati nekome savete da li da uzme 3x290x ili 6x270x ne nema smisla, zato sto je to odluka koju mora doneti onaj ko kupuje a ne onaj ko savetuje.

Svako od nas ce raditi onako kako njemu najbolje odgovara i onako kako on misli da treba.

Poslednja izmena:
Evo slika riga koju sam obecaoPogledajte prilog 141781
Inace ima i bolja verizja gde napaljanje stoji u sredini izmedju kartica, prema gore da duva vazduh.
Ta je kod druga i kad nadjem sliku stavicu tu na forum.

Poslednja izmena:
Nisu točkići :) Nogari koji dole imaju mekan deo, da ne bi metal nešto ogrebao :)

Ne bih se složio nikako sa ovom konstatacijom. Ovo je forum i ljudi treba da pitaju pogotovo početnici jer ovde ima ljudi koji se jako dobro snazale sa rudarenjem.
Evo konkretno pitanje pošto nemam novca dovoljno da sastavljam rig sa 4 kartice mozda uspem najviše za dve da skupim, a imam postojeću mašinu koja kopa sa dve 7950 safirke dual-x napajanje mi je 950 W da li mogu dodati još dve grafike preko onih extendera?

Kada budem kupovao novi procesor ili napajanje 100% je sigurno da necu doci na forum da pitam nekoga sta i kako da kupim nego cu da guglam, procitam sam nadjem informaciju sta je najbolje za budzet koji imam. (isto vazi i ukoliko budem kupovao kartice).

Totalno je besmisleno govoriti o "strateskim odlukama kad se kupuje harver" naprimer neko nema mesta da stavi 15 rig-ova pa ce kupovati 280x-290-290x umesto 265-270-270x. (da bi postigao zeljenu snagu kopanja)

Ili ce neko ici jednostavno na 'best buy' varijatnu (zato sto vec ima polovni procesor / maticno/napjanje i jednostavno zeli da sastavi nesta jeftino...)

Ali totalno je deblino da bilo ko od nas govori nekom za kupovinu cega da se odluci i na koju varijatnu da ide.

Forum sluzi jeste da se raspitas dirketno o modelu i pitanja tipa.

- Da li XFX 280x iam dovoljno dobro hladenje za kopanje?
- Da li uzeti varpor-x ili dual-x ?

I slicno..

A da davati nekome savete da li da uzme 3x290x ili 6x270x ne nema smisla, zato sto je to odluka koju mora doneti onaj ko kupuje a ne onaj ko savetuje.

Svako od nas ce raditi onako kako njemu najbolje odgovara i onako kako on misli da treba.

Nazad
Vrh Dno